Pufi 2010 (217 ) -LMA Arya-Miruna! LMA Nicoleta!

Raspunsuri - Pagina 19

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns alexutzzza spune:

Citat:
citat din mesajul lui lucia2000

Citat:
citat din mesajul lui simplicity

mamici dragi,

daca doriti si aveti rabdare sa descarcati(dureaza cam 20 minute) sunt niste carti despre bebe/copii(psihologia copilului,diversificare,intelegere,comunicare,iubire etc) in format electronic,e prin transfer . ro (cam 2 zile mai sunt valabile pe site)

http://dlf.transfer.ro/carti_pt_mamici-transfer_RO-02feb-8291e4.rar

sunt carti bune,din cate am inteles

Mami de Ariana(albinuta mea)
Motto-ul de azi:
"Credintele si hotararile se macina daca le cantaresti mult."

Multumesc frumos.
le-am descarcat

Blogul lui bebe Teodor

Blogul lui mami

Si eu , multumim, la mine a durat doar 10 minute, cred ca depinde de conexiune

Lucia wow! cred ca e primul mesaj al tau mai lung. emotionant. Ai perfecta dreptate.
Si pe mine m-au crescut bunicii pentru ca ai mei mergeau la munca , dar bunica mea locuieste la un bloc distanta de mama si la ora 4-5 cand veneau ai mei de la serviciu eram numai cu ei pana la 11-12 noaptea . Am beneficiat de cantecele si povesti si educatie mai ales de la bunica, dar si de la parinti pentru ca se ocupau de minea seara, mai ales tata (mama saraca trebaluia).
Oricum pe vremea aia asa era sistemul, la 3 luni trebuia sa te intorci la munca si nu toti au avut ocazia sa lase copilul la bunici la blocul de langa. Sunt convinsa ca si amma ta si-ar fi dorit sa fie alaturi de tine dar era mai important sa asigure ceva de pus pe masa si casa, haine etc si pentru asta trebuia sa munceasca. Plus ca i s-a parut cu siguranta normal ceea ce face pentru ca toata lumea facea la fel. Majoritatea vecinilor mei sau colegilor de scoala erau in aceeasi situatie. Colegii de scoala crescusera la tara pana la 7 ani, la bunici si dupa 7 ani cu cheia de gat pana veneau parintii.

de Yannis

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui mamidepuiuti

neatza fetele,multam sorina de coffeeeeee

eu am avut o copilarie fericita,am fost inconjurata de dragostea parintilor si le voi fi recunoscatoare toata viata pt asta.mie mi-au spus amandoi ca ma iubesc,m-au alintat,mi-au cam facut toate mofturelele.unde consider eu ca au gresit,a fost ca nu au stiut cum sa procedeze in perioada de adolescenta...au incercat sa ma tzina din scurt si au obtzinut exact contrariul,dar vorbind strict de copilarie,DA,AM AVUT O COPILARIE DE VIS! sper din tot sufletul sa reusesc sa le ofer copiilor mei copilaria pe care am avut-o eu
normal ca si acum primesc tot felul de indicatzii pretzioase ce si cum sa fac,doar vorbesc zilnic cu ei,dar nu ma pot supara pe ei(prea tare),ca pt ei eu si acum sunt puiul mamii si puiul tatiisau puiutzul...depinde

mami de Alex si Radu

Azi ai vorbit tu pentru mine

de Yannis

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui xela_07

Citat:
citat din mesajul lui sorina_bz

MP...tare frumos ai povestit...
eu am o copilarie cu amintiri contradictorii...cu mama dulce, care s-a chinuit tare cu noi...Tata...cam absent.....batai...de-astea. Cam traumatice.

Mami de adolescenta Diana-Teodora (30.05.1995) si pufuleatza Iris-Alexia (22.02.2010)

Si tatal meu a fost f absent, atat de absent ca nici nu stia la ce liceu sunt. Sau se trezise el cu vreo 2 saptamani inainte de admiterea la fac sa ma intrebe de ce nu dau eu mai bine la academia de politie ? Asta dupa ce un an intreg invatasem ca disperata ptr ase....
Ma rog ... una peste alta cu mine nu s-a purtat rau niciodata, m-a iubit si el in felul lui ... si m-a pregatit pentru viata, poate ca daca nu era el sa-mi dea un sut in fund sa ma descurc singura, nu eram persoana care sunt astazi.
In alta ordine de idei, mi-ar fi placut sa mai fie printre noi, chiar si asa absent .

Tati meu a mers cu mine de manuta prin tot Bucurestiul sa ne uitam la licee, sa intram in ele sa vedem cum arata, care-mi place, cat de departe sunt de casa, ne-am uitat pe brosuri, am parlamentat despre viitor, clase de profil, ce profil etc. Stiu ca era asa curios, se uita uita sa vada ce note erau afisate pentru absolventii liceelor respective la BAC sa vada daca-si lasa odorul pe mainile unui liceu bin din care iesi invatzat sau nu. Dar vorba ta cu ce esti acum...eu sunt in continuare un copil rasfatzat si cand am de rezolvat ceva intai caut "subcontractori" , daca nu gasesc, astept sa se rezolve problema singura si daca nu se rezolva aici vine sotul si-mi da un sut in fund ca-s femeie maritata si cu copil si trebuie sa fiu mai responsabila si independenta, daca aici in Romania nu ma descurc sa rezolv ceva ce o sa fac in Grecia?

de Yannis

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tomaca spune:

Citat:
citat din mesajul lui lucia2000

Pe mine m-a crescut bunica de la 3 luni si pana la 7 ani(fix anii aia in care se educa un copil, ca doar stiti expresia: "cei sapte ani de acasa"), asa ca eu nu accept sa-mi spuna mama sau tata cum sa-l cresc pe Teo din moment ce ei nu m-au crescut pe mine si nu stiu cum e.
Si cum toate va plangeti de soa_acre uite ca eu ma plang de mama.
Mi-a zis ca ce amre lucru ca-l cresc pe teo?
Ca e usor. A folosit o expresi de genul "stai cu fundul pe camasa".
A spus lucrul asta ea care nu si-a crescut nici unul dintre copii. Bunica mea s-a ocupat de noi de mici.(de la 3 luni cu riscul ca ma repet).
Va dati seama ca i-am spus sa-si pastreze replicile pentru ea si sa spuna ca e greu sau usor sa cresti un copil atunci cand va face si ea lucrul asta.
Ce stie ea cum e sa nu poti pleca nicaieri ca nu ai cu cine lasa copilul?
Ei povesteau ca at cand eram noi mici petreceau noptile pe la prieteni prin vizite la remi, table, carti...
Eu nu-mi permit asta.
Si-mi spune ea ca e usor?
Eu am renuntat la toate astea de buna voie, pentru ca mi-am dorit sa-mi cresc singura copilul.
De felul meu nu sunt o pers geloasa, dar sincer nu as suporta gandul ca teo e mai apropiat de altcineva decat de mine(acum copil, ca mai tarziu... apare ea o shtoarfa cum spune dece si mi-l ia)
Daca l-as fi lasat sa-l creasca bunicii(asa cum m-a crescut bunica pe mine) copilu meu ar fi fost mai apropiat de bunici si eu n-as fi suportat asta.
Pe mine m-a crescut bunica, la tara, parintii veneau o zi pe sapt sa ne vada.
Eu toata viatza mea i-am iubit si ii iubesc mai mult pe bunici decat pe parinti(acum o mai am decat pe bunica), am fost mult mai apropiata de ei.
Bunica mea, desi femeie de la tara, mi-a dat o educatie sanatoasa; m-a crescut un om cu frica lui dumnezeu si ii voi fi vesnic recunoscatoare pentru asta.
Acum cand stiu cat de greu este sa cresti un copil o apreciez si mai mult.
Din pacate parintii mei nu apreciaza ce au facut pentru ei caci pana la urma pe ei i-au ajutat ca ne-au crescut.
Sunt convinsa ca si bunica ne iubeste mult mai mult decat o fac parintii.
Parintii mei sunt genul de persoane care baga zazanie intre frati. In loc sa aplaneze conflicte ei pun paie pe foc.

Niciodata in viatza mea nu am simtit dragostea materna.
Mama nu mi-a spus niciodata ca ma iubeste.

Acum cand am propriul copil imi manifest dragostea in fiecare secunda.
Uneori imi e ca frica ca nu cumva atunci cand teo va creste sa profite de asta.
Oricum eu consider ca unui copil trebuie sa-i arati dragostea ta si sa i-o si spui.
EU cred ca un copil creste armonios inconjurat de dragoste.
Fetele m-am lungit ce-i drept; insa e pentru prima data cand ma descarc.
Daca sunt greseli de ortografie sa stiti ca nu mai revin asupra mesajului. Deci sorry pt ele.

Blogul lui bebe Teodor

Blogul lui mami

Lucia, sincer am plans cand am citit mesajul tau. Mie mi-e foarte greu sa inteleg de ce exista oameni pe lumea asta care devin parinti desi nu vor. Ca sa chinuie niste biete suflete?
Exista parinti care nu-si merita copii si care de fapt nici nu sunt parinti. In lumea asta esti obligat sa-ti iei permis si sa faci scoala pentru mai orice, dar pentru ceea ce este mai important, a fi parinte, nu te obliga nimeni sa faci ceva. Oricine poate sa devina parinte si nu este controloat cu nimic. Si sufera copiii.

Norocul tau a fost ca te-a crescut bunica si asa ai avut parte de dragoste si te-a invatat valorile de baza si importante ale vietii.

Teo nu are cum sa profite de faptul ca-i arati multa dragoste. Te va respecta pentru asta.

Povestea unui Dor
mami tomaca si bebe Tudor Ioan un

Ajut-o pe Eva
http://www.mariaeva.ro/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bubu_bu spune:

buna fetelor!

la multi ani sarbatoritilor de azi!arya si nicoleta!nu stiu cine e fetita 2 dar sa traiasca amandoua si sa fie sanatoase!

imi pare rau sorina de masina...stiu perfect cum sta treaba.....offf mama lor de nemernici!!!!!

ruxita go mutati-va daca se poate...e si frig.....e si copt cum zici......poate gasiti ceva mai bun....si vecina saraca....tre sa de-a vina pe cineva.....nu trebuia sa vb asa dar cine stie poate nu isi permite sa renoveze........si la mama cand stateam inundam vecina de sub si venea tot asa cu gura mare de se auzea toata scara

noi facut vaccinul de fapt 2 unul in mana si unul in picior....a plans amaratul meu dar s-a linistit destul de repede

are 11 kg si 74 cm... sanatos...dar cu asimilarea calciului cam prost....coastele putin evazate si fontanela putin cam mare si ne-a dat 5 pic d3 si calciu 10 zile pe luna pana in aprilie....maselele mai tarziu putin...mai avem pana acolo.....cam atat

lorex....poate bobita are febra de la dinti?zic si eu

vorbiti de copilarie...hmmm eu amintiri am de la tara de la bunica in vacante......am avut copilarie asta pot spune.....cu parintii....nici nu stiu.....am simtit iubire din partea lor.....la noi in familie se aplica "sistemul"fiecare are nevoi placeri dorinte si trebuie indeplinite cat de cat.....spre deosebire de sotul....la el in familie copii erau cei mai importanti si parinti mai putin...sacrificii facute la maxim din toate punctele de vedere....din partea lor...acum nu stiu cum e mai bine....chiar nu stiu......dar eu am fost facuta din greseala si frate-mio la fel.........imbratisari si pupaturi am avut din partea alor mei dar oarecum am simtit modul cum am venit pe lume......nu stiu concret sa explic

un lucru este clar cum ati zis si voi....daca ai arati copilului ca-l iubesti neconditionat si esti acolo pentru el indiferent ce s-ar intmpla nu are cum sa nu mearga treaba

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bubu_bu spune:

am uitat sa zic...s-a uitat la putza prima data si a tras pielea destul de usor....s-a dus pana jos....a zis ca e in regula...si am uitat sa intreb daca sa mai trag si eu.....daca e decalotat sau cum ai zice copilul fara probleme il mai dau cu cremuta aia de la voi?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nyny spune:

Neatza

Sorina pt cafea. Imi pare rau de incidentul cu masina... cum spunea cineva.."traim in Romania..."
Lorex
Simpli pt link-uri
Ruxita mama da ce aventuri ati avut azi noapte... offf.. exact asta va lipsea.
Dece in legatura cu parintii ... eu zic sa-i luam asa cum sunt . Sa nu ne mai gandim la ce au facut si ce nu au facut. Cel mai important lucru este ca noi sa nu o repetam greselile lor. Noi suntem alta generatie. Noi ne-am dorit copii pe care i-am facut.

Mamica fericita de Mara (8.03.2008) si de David (1.01.2010)
Povestea Marei

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui decenuela

azi am avut o zi ciudata....JM..a mai venit iar si cu alte surprize...in fine..mi-a ramas pe creier altceva...

sun acasa la ai mei..cam la 2 zile o fac.......dupa disc de rutina imi zice tata...ca mama a zis sa-i cant lui luca..sa-i spun povesti..sa-l las mai putin la tv...sa ma ocup mai mult de el...pai cred si io..ea a venit..na,musafir...n-a fc nik..doar am servit-o cred si eu c-a av timp de el...sa-i cante..etc tot tacamul...incerc si eu cat pot sa fiu o mama cat decat buna...si sa le fac pe toate..ca multe tot pt el sunt...

ma ganedam...ca tare sunt buni la teorie...dar nu-mi amintesc macar o data sa se fi jucat vreunul din ei cu mine....sau sa...a trecut totul...
m-am racorit si eu un pic, na

Mihaela, de LUCA ... minunea de la miezul noptii...

Povestea unui...petrecaret

PENTRU MAMICI SI BEBICI...

JUCARII PENTRU PITICI...

HAINUTE BAIETEI...

N-am stiut ca poate exista pe pamant o dragoste atat de mare!...

Sincer, eu nu inteleg oamenii astia. Daca n-au ce comenta, de ce nu se duc in parc sa discute politica cu pensionarii?
Odata nu inteleg de ce vine musafir cand ar putea sa te mai ajute sa ai un respiro (daca tot crede ca un parinte trebuie sa se ocupe de copilul lui), si dupa aceea de ce trebuie sa te mai toace putin de nervi?

Pentru umplerea timpului ar putea sa studieze "Cum sa fii parinte, indiferent de ce varsta are copilul tau".

Eu am noroc. Pe mine ma ajuta, doar ca nu poate veni des. Sunt batrani si bolnavi.

Povestea unui Dor

Ajut-o pe Eva

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui xela_07

Noi am fost dimineata sa facem Infarixul. Avem 9.3 kg si 75 de cm, mai mult decat perfect .
Sper sa nu ne distram in noaptea asta, urasc vaccinurile ...

La noi dorm am2 la ora asta, de 2 zile nu o mai culc pe A la pranz, C doarme doar o tura de 2 ore intre 12 si 14 si la 8 deja viseaza, boierie nu gluma .

Ma duc sa vad ce mananc pana la urma ... Important e ca o sa mananc in liniste totusi .

Felicitari lui voinicel.

Povestea unui Dor

Ajut-o pe Eva

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Ruxita

sa ma laud - meniu in seara asta - fasole frecata cu ceapa prajita si carnat parcalit langa si salata de varza murata (buna rau)... aproape ca la mine la tzara...mi-a fost dor de mancarea asta...

--------------------------------------------------------------------------------------------
Kay, un pui iubit! (21.01.2010)

Ai mila te rog! Incerc sa tin dieta.

Ce-mi place cuvantul asta "parcalit". Nu stiu ce inseamna dar mie mi-a venit in gura gust de carnat prajit.

Povestea unui Dor

Ajut-o pe Eva

Mergi la inceput