Frica de zborul cu avionul
Raspunsuri - Pagina 6
buli spune:
pot sa va zic ce fac eu in avion?
imi pun muzica la casti TARE, inchid ochii si imi imaginez ca zbor cu parapanta - sunt cateva piese de la U2 (si nu doar) care mi se pare ca se potrivesc la marele fix pt asta.
nu, nu mi-e frica de avion. o data am avut o vecina care era terminat de frica, de groaza ca o sa vomite tot zborul samd. atata am tinut-o de vorba ca nici nu si-a dat seama cand am ajuns la destinatie, era in culmea fericirii la aterizare. bine, era si simpatica
ladyJ spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui accept92
O sansa ai totusi. Ideea este sa coboare la o altitudine la care deschiderea usii nu ar duce la depresurizare si oamenii sa isi pastreze calmul, altfel s-ar putea sa se omoare unii pe altii la iesire. Gandeste, gandeste, gandeste!!! - Winnie The Pooh |
Ideea este de a ajunge cu aeronava la sol in siguranta, in ciuda problemelor care pot aparea.
Deci cand sunt probleme, prioritatea e: aterizarea. Pe apa, pe uscat, nu conteaza, important e sa atrizeze cat de cat in siguranta(adica fara victime)
Cand sunt probleme, nu sta nimeni sa se gandesca ´´ok, hai sa coboram frumos sub 3000 de metri si acolo sa facem popas sa poa´sa zboare pasageru´´´
Plus ca iti dai seama ce panica ar fi, la sute de pasageri nici nu cred ca-i timp sa-si puna toti parasuta si sa sara.
Eu de obicei nimeresc la iesirea de urgenta.
Prima oara cand am primit loc acolo, nu stiam despre ce e vorba. A venit insotitoarea de bord si a tinut discursul obligatoriu pentru cei care stau in dreptul usii.
M-am simtit extrem de responsabila in zborul ala , tin minte ca era un zbor de doua ore si ma tot uitam la usa aia si imi imaginam cum trebuie deschisa. Singura mea problema era daca pot, fizic.
Nu imi doresc insa never ever sa fiu nevoita sa aflu.
alintaroma spune:
Frumos subiect !!! Numai bine v-am citit, ca simbata decolam
Vom avea 4 decolari si 4 aterizari in total . Macar plec linistita ca suntem in formatie completa, asa ca daca se alege praful ... nu ramine nimeni singur sa sufere . Nu sunt chiar terifiata sa zbor, dar nici nu ma simt prea confortabil. In schimb husbandu si copila sunt innebuniti dupa datul cu avionul , me not so much. As prefera bicicleta .
La decolare stiu ca ajuta sa mesteci guma, ca sa nu ti se infunde urechile.
rrox3 spune:
Hmm... cred ca va trebuie niste instilatii de optimism
Uite, eu urmaresc cu interes emisiunile anchete ale accidentelor si pe alea cu diversi supravietuitori si fix asta retin din ele Fac asa niste conexiuni foarte optimiste. Cand ma gandesc la accident aviatic, instant o vad pe fata dintr-un astfel de documentar, unica supravietuitoare a unui accident aviatic, picata in jungla, singura. A supravietuit Si mai sunt si altii care-au avut sansa asta... sa te tii statistica solida in cazul lor
Accept pai poti face cursuri de parasutism si poti lua o parasuta la bagajul de mana, daca asta te face sa te simti mai in siguranta. Desi eu cred, ca dupa cursurile de parasutism, nu ai mai avea probleme si nici nu ti-ai mai lua parasuta cu tine.
Alexia27 spune:
Era si un banc pe tema asta: de ce oare in avion se dau veste de salvare si nu parasute? Ca doar sunt mai multi oameni care stiu sa inoate, decat care stiu sa zboare...
.....fac eu bancuri de la sol....can atunci cand trebuie sa zobor undeva sunt toata o masa amorfa de anxietate! Eu una stiu ca am dezvoltat fobie de avion dupa ce am nascut, si frumusetea a fost ca, evident ca mi-am dat seama in timpul unui zbor.
Eu am facut o sedinta de hipnoza ca sa-mi tratez fobia, dar din pacate nu am facut decat una singura. Ce-i drept, puteam duce zboruri scurte, de pana in 2 ore, altfel eram dezastru. Si am rezolvat-o cu pastilute magice :D Am testat Rivotrilul cand am zburat Bucuresti-Bangkok prima oara. Pana la Frankfurt am dus-o fara medicatie, dar doua ore dupa aia nu am mai fost in stare sa vorbesc. De la Frankfurt la Bangkok am luat pilulele. A fost cel mai fericit zbor al meu. Norocul a facut atunci sa zobor first class (prima si singura data), si culmea, as fi si dormit, ca aveam un pat meserias, dar a trebuit sa pazezc fata care se tot dezvelea si aluneca. Timp in care sotul sforaia ca un urs in hibernare.
Oricum evit sa zbor, dar daca trebuie, iau pastilula si gata. Happy happy all the way!
I am alive and I am here forever
Michael Jackson
I won't be a rock star. I will be a legend
Freddie Mercury
saskia spune:
Tocmai m-am intors dintr-un weekend cu avionul. Recunosc ca am luat ceva cu passiflora si valeriana, dar nu stiu exact daca a fost efect placebo :) sau chiar si-au facut efectul, dar m-am simtit mai "linistita" ca sa zic asa.
Si mi-am zis ca am deadline la ceva de viata si de moarte (nu exista asa ceva) dar m-am prefacut, mi-am folosit autosugestia (si m-am apucat serios de citit si scris rapoarte) si nici n-am simtit cand au trecut cele 2 ore jumatate.
Acum sper doar sa nu fi fost ceva trecator :))).
carolinah spune:
Eu calatoresc mult cu avionul, in ultimele luni chiar saptamanal.
Si de cate ori cobor safe din avion dupa un zbor nasol ma gandesc ca statistic vorbind nu mi se mai poate intampla curand
De ex acum vreo 2 luni s-a starnit brusc un vant la aterizare si avionul cobora vertiginos intr-o rana spre pista.... care se apropia, se departa, nu putea sa aterizeze, il forta sa urce, incerca sa coboare... cosmar curat, pana si insotitorului de zbor ii zvacnea nervos o spranceana in timp ce strangea cu putere manarele scaunelor. Am scapat, am aterizat, am mers hotarat pana la masina unde am bagat o criza de nervi si de plans in fata sotului inmarmurit care nu intelegea ce se intampla!
M-am calmat si am realizat ca ultima oara cand mi s-a intamplat ceva la fel de nasol a fost cu 10 ani in urma, tot pe un zbor intern. Si am decis ca 1 data la 10 ani pot sa suport
Mie imi place sa zbor pt ca am timp de citit. Dupa ce decoleaza citesc de rup pana da cu avionul de pista! Or eu timp de citit nu prea am, asa ca ma lafai in timpul zborului. Sau daca zborul e lung pot sa vad si filme, niiiiiiiiice, ce lux. Hm, pacat ca nu pot sa dorm si daca dureaza chiar f mult, sunt terminata.
J.D. spune:
eu sper sa nu ma urc in avion prea curand, desi magneziul ma ajuta enorm. si fi-miu ma tine ocupata, dar tot am timp sa mai fac un scenariu.
am fost in cateva zboruri foarte agitate si am ramas putin zbuciumata. cand eram gravida am zburat la sofia. a fost groaznic. pt ca au fost enorm de mult turbulente a cazut partea de pe interior a usii de urgenta. atunci chiar am zis ca murim si ca nu ma mai urc in avion la intoarcere. insa dupa 2 zile am avut un zbor foarte placut.
cele mai nasoale zboruri sunt cele spre anglia. odata au fost turbulente foarte nasoale 80% din zbor de am zis ca o iau razna - imi tremurau picioarele cand am coborat din avion, iar englezii erau toti beti si galagiosi si radeau la fiecare smuceala - iar alta data am aterizat pe 1 roata si era sa iesim de pe pista din cauza unui vant infernal.
de ras a fost cand am intrebat insotitoarea de bord de ce nu ne arata treaba cu vesta de salvare. zborul era pana la munchen. :)
Finn Constantine 15.10.2009
Mindy spune:
mie cel mai terifiant mi se pre cand sunt deasupra atlanticului si afara e bezna cateva ore bune. si bineinteles ca sunt si ceva turbulente.
si mie mi-a ramas in minte zborul rio-paris, am inteles ca avionul s-a dezmembrat in zbor in timpul furtunii, deci pasagerii au apucat sa simta groaza aceea ca li se apropie sfarsitul. :((
mi-a povestit o femeie recent despre ultimul ei zbor spre Ro. au prins niste turbulente atat de mari incat s-a creat o panica in vion, cazusera mastile pe care oamenii in panica aia abia apucau sa le puna la gura, stuardesele erau pe jos se tineau de ce apucau, nu reuseau sa se mai aseze in scaunele lor, oamenii plangeau, tipau si se rugau. a zis ca a durat cam o ora acea groaza. nu credea ca mai ajunge la destinatie.
nu stiti, pt copii ce se da ca sa nu fie anxiosi in avion?
Mindy spune:
Citat: |
citat din mesajul lui alintaroma As prefera bicicleta . |
si eu, si hidrobicicleta sa traversez oceanul!