Ati facut aceste analize ?
CA15-3 - cancer san si SCC - cancer col uterin, zona oro-faringiana.
Ce parere aveti, sunt concludente, te poti linisti macar pe 6 luni ???
Astept orice pareri, multumesc.
Eu si grupul de prietene le-am facut, au iesit ok, adica in valorile de referinta.
Daria & felina fioroasaGIULIA(2004 08 16) cu Sela
_____________________"Meglio sole, che mall`accompagnate !"
Aceste doua analize de sange sunt din grupa markerilor tumorali. Din pacate au o valoare (si aceea destul de limitata) numai in supravegherea dupa tratament a respectivelor cancere. Mai concret se dozeaza o data/an la pacientii tratati; daca cresc foarte mult se poate orienta diagnosticul catre o eventuala recidiva locala sau metastatica.
Aceste analize nu au nici o valoare de screening, nu inseamna ca daca sunt normale nu ai respectivul cancer. Nu au nici o valoare diagnostica la omul sanatos.
multumesc frumos pt raspuns, asta a spus si un medic oncolog, ce-i de la laborator au sustinut insa altceva .
Daria & felina fioroasaGIULIA(2004 08 16) cu Sela
_"Meglio sole, che mall`accompagnate !"
Cam asa stiu si eu cu markerii tumorali, cei de la laborator probabil au avut interesul sa va ia banii
Pentru detectarea timpurie (in faza tratabila) a cancerului si altor probleme genitale eu merg pe varianta clasica: o eco mamara pe an, un control gineco cu Papanicolau si eco pelviana. Nu e un capat de tara sa le faci pe astea anual daca nu sunt probleme.