A nascut cineva cu dr. Irina VELE ?
Raspunsuri - Pagina 2
XIO spune:
Sunshine, ce analize aveai legate de sarcina pierduta?
Ca medicul te poate ajuta si atunci partial doar daca ai boala abortiva, daca ai pierdut o sarcina nimeni nu stie de ce s-a intamplat (decat daca aveai ceva concret), in literautura de specialitate sarcinile pierdute in luni mici inseamna ca organismul a depistat o problema la sarcina.
Burtocika, daca infectia bebelui a aparut dupa 7 zile de spitalizare e din cauza spitalului, daca aa debutat inainte, e preluata de la mama.Despre Streptococ uite aici:
-Infectia cu streptococ de grup B (SGB)
Streptococul de grup B este o bacterie ce poate cauza o multime de infectii la nou-nascut. Unele dintre cele mai comune sunt septicemia, pneumonia si meningita. Bebelusii iau bacteria in general de la mamele lor in timpul nasterii – una din patru sau cinci femei insarcinate sunt purtatoare ale acestei bacterii, care se gaseste la nivelul rectului sau al vaginului, de unde se poate transmite cu usurinta la nou-nascut daca mama nu primeste tratament antibiotic preventiv.
Bebelusii cu SGB prezinta adesea semne de infectie in prima saptamana de viata, desi unii dintre ei dezvolta manifestari tardive ale infectiei la cateva saptamani sau chiar luni dupa nastere. In functie de tipul infectiei pe care o cauzeaza bacteria (pneumonie sau septicemie), copilul poate prezenta probleme ale respiratiei sau de apetit, temperatura instabila, agitatie sau planset neobisnuit.
Diagnostic si tratament pentru SGB
Pentru a diagnostica infectia cu SGB, doctorii fac teste de sange si culturi din sange, urina si, daca este necesar, din lichidul cerebrospinal pentru a evidentia prezenta bacteriei.
Pentru culturi, doctorii pun o mostra din sangele copilului sau dintr-un alt fluid intr-un vas special cu un mediu bogat hranitor si apoi asteapta sa vada daca bacteria creste in acel mediu.
Aceste teste pot identifica mai multe tipuri de bacterii ce pot cauza boli, inclusiv SGB, listeria sau E. Coli. Infectiile cauzate de SGB se trateaza cu antibiotice sub ingrijire atenta si monitorizare in spital.
**Fur is for petting***
http://www.facebook.com/#!/adoptiicaini
www.adoptiipisici.ro
Burtocika spune:
Citat: |
citat din mesajul lui XIO Burtocika, daca infectia bebelui a aparut dupa 7 zile de spitalizare e din cauza spitalului, daca aa debutat inainte, e preluata de la mama.Despre Streptococ uite aici: |
Infectia a aparut pe piele, sub forma unor bubite cu puroi, imediat ce mi-au adus-o, sau poate a doua zi. Eu nu aveam streptococ B, mi-am facut analize inainte de nastere, am nascut prin cezariana, deci probabilitatea comtaninarii ar fi fost mica. Pediatra care a vazut-o a 3-a zi dupa nastere, acasa, si pediatra de la Medlife care a vazut-o a 10-a zi mi-au spus amandoua ca e piodermita si ca ar fi din spital ...
Ma rog, deocamdata a trecut, sper sa nu fi ramas purtatoare a streptococului ...