poznasul meu!!
marc,11luni fara vreo 5 zile e mult prea interesat de butoane si mi.i sa nu strice ceva ca faza cu interzisul este total inutila.
De vreo saptamana nu pot sa ma asez la calculator fara sa vina in doua secunde sa imi inchida calculatorul sau in cel mai fericit caz sa scoata si sa bage clapita la discheta(habar n.am cum se numeste...pana se plictiseste si apoi ma trage de pantaloni sau de tricou si fereasca sfantul sa nu percutezMa credeti ca stie sa foloseasca comanda pt lumina..care are multe butoane..si evident ca o caut de innebunesc pana o gasesc in sertarul cu chiloti si sosete(acum ma duc direct si caut cam orice acolo-tot acolo ascunde si picaturile pt nas pe care le urastesi evident imprastie tot..deschide fara jena dvd.ul ,scoate cd.ul si mai ca nu intra in frigider.Ca sa nu mai spun ca sta cu degetele in priza si vorbeste la tel..cand nu trebuie bineinteles..adica da redial si pana vad eu...uuoofff!!..si nu stiu cum se nimereste ca face pozna asta dupa ce sun eu internationalsi capac la toate a inceput sa arunce ce nimereste in toaleta,bineinteles dupa ce ridica capacul ,asa cum a vazut ca face mamiBineinteles ca am acum niste jumuleli de flori de le plangi de mila,ca toata mobila e pusa strategic sa protejeze cate ceva..
si daca il iei pe sus si ii spui ca nu..degeaba..cred ca se gandeste ca glumescca,mi zambeste bland si.si vede de treaba,asta pana il enervez cand..
sa va mai povestesc?
cu siguranta dupa ce spune mama va spune NU!! N:AI VOIE!!MA DISPERI COPCHIL!
...si nu are nici 11 luni!! nici nu merge singur...fetele..ce ma asteapta de la poznasul asta?????
Raspunsuri
Simonna spune:
Hi, hi,hi!
Asa, citit, pare foarte amuzant... bine ca nu ascunde cheile de la masina! :))
Nici Radu nu era cu mult mai breaz dar i-am gasit ac de cojoc, ca doar noi eram doi adulti, cu bona si bunicii cinci, plus vecini si prieteni care isi dadeau cu parerea cum fac eu acum :)
Teoria generala care a functionat la noi este: obiectul periculos sau pus in pericol trebuie sa dispara din raza de actiune a copilului. Asta pe principiul ca mai bine ma intind eu un pic sau umblu dezorientata intrebindu-ma unde-i televizorul :)) decit sa ma enervez de dimineata pina seara pentru ca el face niste lucruri interzise.
O sa zici ca m-am ticnit, ce sa faci cu computerul... Muta-l! Asta e. Daca nu, o sa il inchida de o mie de ori, pina o sa priceapa ca asta te supara intr-adevar.
Telefonul? Noi l-am pus asa de sus incit bona avea nevoie de scaunel ca sa ajunga la el, iar in loc am lasat un telefon stricat. Mititelul si-a vazut de treaba, noi n-am platit impulsuri aiurea...
Telecomanda? Pai, dupa ce am curatat-o de scuipat, de, dupa atita molfait!, am pus-o mereu departe de el, de preferinta pe un raft. De stateam la televizor si ne trebuia si era si Atomicul pe zona, stateam cu fundul pe ea. Pe pariu ca n-o gaseste?!
Prizele? Toaleta? Frigiderul? Blocatoare. Din comert. Pe noi ne-au scutit de stresul zilnic al bagatului deshtelor in priza, bautul apei direct de la sursa, cu cirpa de spalat pe jos (cum facea subsemnata la virsta cu pricina) si spalat suplimentar pe jos in bucatarie din cauze de deversari inopinate de borcane din frigider la initiativa lui Cotrobaila.
As putea sa tot dau exemple. Una peste alta, noi am mutat tot prin casa, la un moment dat stateam cu farfuriile insirate pe te miri unde, pentru ca Mostenitorul avea damblaua sa goleasca bufetul de mii de ori pe zi. Mie, personal, mi s-a parut mai usor sa il las sa-si faca placerea (avea si el o treaba de facut, aveam si eu un pic de timp pentru altceva decit copil) decit sa ma enervez de fiecare data cind reusea sa deschida usile la bufet (nu stiu cum facea, ca minerele erau scoase, tot preventiv). Asa ca am scos farfuriile casante si oalele care faceau prea multa galagie cind cadeau pe gresie, am bagat in loc vesela de plastic detinuta de trei generatii si i-am dat mina libera. Statea si o ora in fund in fata bufetului scotzind de acolo tot ce apuca, asezind, construind, roting, trintind...
Ei... daca nimic nu tzine, inventeaza-i un bau-bau personal. Radu era speriat ca de bombe de lingura de lemn! O vedea, il apuca urlatul! Trebuia numai sa zic ca ma duc dupa ea si se potolea automat. Pina in ziua in care si-a adunat curajul, a insfacat-o de pe masuta unde o lasasem pe post de bariera intre el si restul lucrurilor de pe masa si a inceput sa o trazneasca de tablie. Pina sa intervin eu, era deja rupta in trei. Triumf total! Il si vad cum a venit la mine cu mergatorul, cu minutele inclestate pe ce mai ramasese din lingura, fluturindu-le victorios! Degeaba am scos eu din sertar alta lingura de lemn... A fost buna numai sa bata toba intr-un fund de cratita...
Cu drag,
Simonna
simonab spune:
Mai ce draguti sunt copilasii vostri !1
Si a mea fatuca tot asa cotrobaie peste tot si trage de sertare si ii place sa-i scoata chilotii lui ta'su si maieurile si ciorapii si ii arunca apoi peste tot in camera si ia si ea ziarele si sta in fund pe canapea si le citeste din rand in rand, adic ale rupe bucatele bucatele si apoi le indeasa sub canapea/pat ca sa nu vada mami ca a facut mizerie ....
she_wolf spune:
Cristi (10 luni si aproape jumatate) face la fel, bineinteles. Am blocat prizele, asa ca am rasuflat usurata in privinta asta pana cand a scos calculatorul din priza si...iata priza libera. Ca sa nu mai spun ca sotul meu scria de zor un mail!
Am pus colturi din silicon, care au fost o mare atractie, asa ca a avut pentru o vreme un joc favorit: scosul colturilor! Acum nu se mai lipesc.
Voi stiti cumva cum se pot bloca dulaprile fara cheie? Exista ceva? Mi-ar trebui neaparat pt. cel cu detergenti de tot felul, ca n-am varianta cocotata.
Cat despre mutatul tv-ului sau al calculatorului nu am unde si, in plus umbla peste tot. Se descurca foarte bine cu inchisul/deschisul televizorului si cu scosul bateriilor din telecomanda, care sunt cautate apoi cu indarjire prin toata casa!
Insa, inca n-am reusit sa ma enervez. Poate din cauza ca nu da telefoane???
"Pe noi ne-au scutit de stresul zilnic al bagatului deshtelor in priza, bautul apei direct de la sursa, cu cirpa de spalat pe jos (cum facea subsemnata la virsta cu pricina)..."
Nu pot sa creeeeed!!! Eu am baut laptic din castronelul pisicii, exact ca ea, cu limbuta.
Claudia si Cristi
she_wolf spune:
Revistele sunt pe post de aperitiv sau desert, depinde! Iar eu, cum prin de veste, ma apuc sa i le pescuiesc din gurita si odata cu "prada" primesc...muscaturi! Riscant...
bebetica spune:
Identic si la fel este si la noi.
Vai am ras cu lacrimi !!!
Bravo ! este frumoasa viata. Nici nu stiti ce bine imi prinde sa citesc toate acestea. Parca ma simt mai bine. Credeam ca numai la mine se poate intampla asa ceva.
Noi calcam rufele impreuna. Adica jos pe covor si acolo unde pun sa calc el sta mot drept in mijloc. Nici nu stiti ce munca de lamurire duc sa-l conving sa paraseasca spatiul de calcat. Masa de calcat nu o pot folosi pentru ca risc sa-mi traga de cablu si ....Doamne fereste ...
Toate celelalte aspecte mentionate mai sus le-am experimentat si noi.
Al meu BB, acum doua saptamni se spala pe manute in vasul WC . Am crezut ca mor. Acum de-abia astepta sa se dechida usa de la baie ca el apare instantaneu sa exploreze ce i-a mai ramas.
Va pup si va doresc experiente cat mai placute.
Ioana si Stefan Dimitri
http://babycenter.shutterfly.com/osi.jsp?i=67b0de21b32aaebf6598
Laura _Oprescu spune:
...uf, mi-amintesc cum m-au trecut toate transpiratiile cand Rares ,la un anisor, statea cuminte in fundulet in parc si intr-o clipa de neatentie a mea l-am vazut molfaind...ce? un muc de tigara!!!!!!!!!!!!!!!si eu care ii sterilizam tot ce prindeam...aia a fost..numai zic de mancat nisip...faze si faze...pupici...
Simonna spune:
Vezi, Lauri, daca ai sterilizat prea mult??? :))
Erai cu noi in parc cind l-am gasit mincind pe Radu un pufulet in spatele bancii pe care stateam noi, mamicile, la taclale? Si gagicile au sarit toate in sus: de unde ai, Radu, pufuletele? Numai eu l-am privit perfect calma si-am zis: "E de azi". Stupoare generala, evident! Dar eu stiam ca fusesem si de dimineata in parc, tot la banca aia, si atunci AVUSESEM pufuleti! Am ramas de antologie printre fetele din parc cu "e de azi". Si, oricum, ce mai era sa ii fac? Era cu tot pufuletele indesat in gura, sa-l fac sa vomite?, ziceti si voi!
Claudia nu stiu ce minere ai tu la dulapul ala si cum se inchide! Noi aveam minere de-alea rotunde, prindeai, trageai si se deschideau usile, cu surubel la spate. Asa ca am scos surubelul, am scos minerul si am desfacut usile la TOATE dulapurile mai bine de un an cu... cutitul. Dar nici n-a scotocit niciodata in dulap! Daca usile tale se deschid pe alt principiu, vezi ca exista blocatoare si pentru usi si usite. Sau, daca nu, iti cumperi un ivar de la magazin, unul care se inchide mai complicat.. Sau muti detergentii (n-ai o baie de serviciu sau o etajera pe balcon sau asa ceva...?)si pui jucarelele de baie in loc. Eu mi-am cumparat o etajera de-aia mica, din bare din ceva nerefoase, special ca sa nu ajunga Excelenta sa la sampoane si alte de-astea. Iar detergentii stateau sub cheie in baia mica. Ca, m-am gindit eu, macar pufuletii sint facuti sa fie mincati!
Si, ca sa fiu sincera, de pe la 1 an, cind era clar ca stie ce-i aia "NU" si cind tot dadea iama in cartile mele dupa ce se catara pe scaunele... hopa, uite cum iti explic o data, de doua ori, de zece ori si hopa, nu pricepi? Hopa, uite cum vine palmuta peste minuta care face stricaciuni! Prima data nu m-a luat in serios, a doua oara da. N-are nici o carte rupta la activ, in patru ani jumate,'Telectualul lui mama!
Pupici,
Simonna
she_wolf spune:
quote:
Originally posted by Simonna
Claudia nu stiu ce minere ai tu la dulapul ala si cum se inchide! Noi aveam minere de-alea rotunde, prindeai, trageai si se deschideau usile, cu surubel la spate.
Exact la fel sunt si la mine, m-am uitat chiar acum. Marturisesc ca nu mi-ar fi venit ideea, dar acum, ca stiu, o s-o aplic!
Merciiiiiiiiiii!!!
Claudia si Cristi