Ian-Feb2011- Hai Deea, Laura! BV Lcazangiu! (187)
Raspunsuri - Pagina 3
roxx26 spune:

HAI DEEA_SAV! ACUS VINE BEBICA SI TREC TOATE EMOTIILE

_
Roxana
Mami fericita de printesa superba Catalina-Victoria 02.01.2011
florintunde spune:
fetelor am dat cu aspiratorul si din greseala a cazut batista bebelusului d pe masa..s-a spart ciocul..era din sticla..oare se gaseste separat?
Eu am luat-o anno,,in Ungaria

Tunde
38+2z
Sonia-Diana si mami de ursulet Mario
04.03.2004
da Doamne sa fie fifitza mea sanatoasa!
roxx26 spune:
Neata tuturor!
Pana nu mai iau cu altele si uit, vreau sa dezbat cu voi doua chestiuni care ma framanta zilele astea:
1. PROBA SUPTULUI / CANTARULUI
Eu m-am tot gandit si nu inteleg efectiv care este relevanta...Sa spunem ca bebe are 3000 g si dupa supt are 3040 g. Asta inseamna ca a papat 40??? Pai bebe nu se cantareste in grame?? Si laptele nu se masoara in ml? ml=g???? Pai laptele matern are aceeasi densitate la orice femeie? (pe principiul masa = densitate x volum). Si atunci care pna mea e relevamnta probei suptului? Gresesc undeva in acest rationament? Luminati-ma...
2. CAT CRESTE BEBE IN GREUTATE IN PRIMA LUNA
Asta e o tema care s-a mai dezbatut pe aici. Toti medicii si asistentele cu care am discutat sustin ca se incepe calculul cu greutatea de la nastere. Eu cred ca e gresit. Pai noi am recuperat greutatea de la nastere dupa 7 zile (e si aia o crestere, nu? de ce nu se ia in calcul?). Eu incep calculul de atunci. Si practic la o luna de viata eu calculez 3 saptamani de crestere. In fiecare din aceste saptamani ma incadrez in vestitele bareme din carti (150-200g), nu si per total evident (750 - 1000g), pentru ca sunt 3 saptamani, nu 4!!!
Ce parere aveti? cred ca o sa deschid si subiecte distincte pe temele astea, pentru ca ma roade tare...M-am saturat de medicii care sar pe tine cu gura referitor la cresterea in greutate si iti baga repede formula pe gat. Atat timp cat bebe e sanatos, papa, doarme si creste in greutate, chiar trebuie sa il incadram in bareme prestabilite, ca pe un mi computer???
_
Roxana
Mami fericita de printesa superba Catalina-Victoria 02.01.2011
madalina_m spune:
RALU, PATRICIA, CARMEN va multumesc pt sustinere si sfaturi. Deci nu sunt singura cu bunicile 'bine intentionate'. O sa ma straduiesc mai mult sa le ignor. Problema e ca nervii mei sunt intinsi la maxim si imi este foarte-foarte greu. Imi vine sa le dau afara din casa si sa le zic sa mai vina cand le-oi chema eu. 
Mami de gogosel Razvan Petru si cu ingeras sus in cer, Filip Andrei (27 nov 2008-11 dec 2008) 
Cu ajutorul lui Dumnezeu, al Sf. Stelian si al Sf. Nectarie, de data aceasta sunt mamica
madalina_m spune:
ROXX in legatura cu greutatea bebelusului ai dreptate. Situatia noastra este mai relevanta: in spital bebe a stat la fototerapie 5 zile si acest lucru l-a deshidratat foarte tare. S-a nascut cu 3,8 kg si am plecat din spital cu 3.530 kg. Abia aseara, dupa 17 zile de viata a trecut pe plus fata de greutatea de la nastere, avand 3,900 kg. Noua dr ne-a spus sa il cantarim intr-una din primele zile petrecute acasa si aia sa fie greutatea de referinta, sa nu ne raportam la greutatea din spital. Evolutia sa o studiem in functie de acea prima cantarire, care la noi a avut loc in a 10 a zi de viata.
In legatura cu proba suptului nu ma pot pronunta, eu nepracticand-o. Daca vreau neaparat sa stiu cat mananca ma mulg.
Mami de gogosel Razvan Petru si cu ingeras sus in cer, Filip Andrei (27 nov 2008-11 dec 2008) 
Cu ajutorul lui Dumnezeu, al Sf. Stelian si al Sf. Nectarie, de data aceasta sunt mamica
madalina_m spune:
RALU
imi pare rau pentru vergeturile de pe tzatzici. Si mie imi cresc sanii vazund cu ochii, eu care am sani foarte mici de altfel. Chiar ma uitam dimineata amuzata ca sunt semnificativ mai mari decat capul copilului. 
florintunde spune:
Roxx;100gr=100 ml..asa calculam noi pe vremuri..nu cred ca s-a schimbat
Tunde
38+2z
Sonia-Diana si mami de ursulet Mario
04.03.2004
da Doamne sa fie fifitza mea sanatoasa!
Lorich spune:
Roxx cred ca proba suptului se face pe principiul apei - g=ml
Acum..daca desfacem firul in 40, da...la lapte nu e chiar asa, dar mi se pare exagerat asta cu densitatea in functie de mama, pai ce facem, punem si-n functie de ce-a papat mama? De ce-mi pui tu cele 2 probleme? Cat a luat Catalina?
proba suptului e asa, ceva orientativ si cred ca ajuta fff mult in sitiatii cum zicea catalina bebe care sta la san dar nu trage corect si te trezesti ca a supt doar 20-30 ml.
iar cu cantarul, alta buba - eu stiu ca bebeii nu iau chiar asa x g pe zi sau y g pe saptamana ...au zile cand nu iau, zile cand iau mai mult...important e sa nu scada, sa fie pe curba ascendenta.
De asta se zice ca nu treb sa cumperi cantar decat daca ai o pb (bb nu suge sau nu ia in greuatte intr-o luna) pt ca pot innebuni o mama perfect sanatoasa si agita un copil perfect sanatos. Openea mea!
Lori, mami de Robert din 9.06.2008 si galusca Ana Isabela din 14.01.2011
madalina_m spune:
mai devreme am experimentat vestitul foen pe burtica ca nu mai putea saracutul. S-a linistit imediat si s-a relaxat. Ca sa pot sa ma duc repede pana la baie i-am lasat foenul in pat cu jetul de aer spre el. A stat cuminte.
PATRICIA bebele meu nu vrea suzeta. O tine cateva secunde si o scuipa, cand vede ca nu vine nimic pe ea. O sa incerc sa i-o dau in somn, cum spuneai tu.
Lorich spune:
Madalina in ziua 10 de viata cartea zice ca a recuperat ce a pierdut dupa nastere deci G ziua 0 = G ziua 10
(imi palce ca Roxx a bagat formule ca eu-s varza la fizica)
Dar, nu toti sunt ca la carte..uite Ana in ziua zece avea ziua zero+110g.
Lori, mami de Robert din 9.06.2008 si galusca Ana Isabela din 14.01.2011