Floricele de Liliac (mai-iun-2010) *50*
Raspunsuri - Pagina 6
arturicii spune:
Alina, ptr sora ta:
IAici pana la un an se recomanda LM. Iar de la un an daca intra in colectivitate copilasul sau daca nu este LM, lapte de vaca de 3.25%.
Majoritatea incep sa frecventeze gradi de la un an (atata fiind concediul mamei).
Ioana & Arturicii'SIn limba ta ti-e dor de mama
ancutzicab spune:
Maribel, sa fie sanatoasa Tony si sa ii mearga bine cu laptele asta.
Alina - nastere usoara surorii tale, fara inducere!
Aly - de abia dupa un an, ai idee de ce atat de tarziu?
theophillina spune:
Hello!
Aly, si aici tot dupa 1 an e voie la galbenusul de ou. La fel si branza, iaurt, lapte de vaca.
Theodora mami de Stelios
09.06.2010
BEBE STELIOS
DE'ALE GURII
maribell spune:
ITI MULTUMESC ANCA......DRAGA DE TINE
ALINA NASTERE USOARA SURORII TALE
ARTU SI IN SPANIA SE DA LAPTE DE VACA DUPA UN AN.....EU M-AM GRABIT UN PIK
MARIA SUPER FERICITA cu ANDREEA ANTONIA 06.06.2010
si......BOMBA cu 13 s
GALERIA ZAMBETELOR
FLORICELE DE LILIAC CRACIUNOASE
PUPICI TUTUROR
Vivela spune:
al meu mananca si oua,si branza, si iaurt si ia uitati ce gras si frumos e . ca sa nu mai zic de destept .
glumesc. e interesanta asta cu oul. si cu iaurtul. adica asa tarziu, dupa 1 an? care o fi explicatia? eu am ceva retineri si la carne, din cauza hormonilor.
norocul meu e ca si damian are aceleasi retineri.trebuie sa fac un studiu.
azi am masurat copilul: 74 cm si 10,5 kg cu burta plina, a mai slabit nitel la copane , de la 11 kg.
Traiesc in Orasul Alandala
softurela spune:
Citat: |
citat din mesajul lui maribell ANCA IUBITA....nu ma supar eu asa usor , eventual daca nu-mi convine ceva , nu mai scriu o perioada si apoi ies din barlog cu cate un mes, pt ca de acest forum sunt dependenta si m-am obisnuit cu voi. despre lapte de vaca ce sa zic....intr-adevar, am stat mult sa ma gandesc si am ajuns la o concluzie proprie si personala:de cand am venit in ro si m-am mutat la tara mi-am mai schimbat oarecum opiniile.adica in sensul ca oricum copilul o sa fie expus la tot felul de crocobauri din alimente, fructe sau legume, pt ca nimic nu mai este sigur, nici chiar ce plantezi cu mana ta.vb lu'prietena mea, "nu pui tu chimicale in gradina , dar vin pe calea aerului din china ....de ex" apoi faza cu LP, sigur ii fac reclama, ca e mai bun ca are enspe mii de vitamine dar in final tot chimicale sunt, iar eu cum ii dau lu' tony fier si vigantoleten...inseamna ca LP ramane momentan o risipa de bani, pt ca de fiecare data arunc o gramada din cauza de tony mofturos.asa ca laptele de vaca fiind mereu mult, proaspat si la indemana mi-a facut cu ochiul iar tony il papa mai bine.pana si dr-ita din buc mi-a dat unda verde. PLUS ca din experienta nasei mele si a verisoarei mele, care au facut totul ca la carte, cu totul bio etc.....acum copii nasei mele au o alergie la un component continut de toate alimentele provocandu-le o eruptie de bubite.....adica cum mai spunea cineva pe aici, il feresti cat poti acum de anumite alimente si cand o sa intre in contact cu ele e posibil sa reactioneze rau. sunt sigura ca dr recomanda LP pt ca sunt cumva instruiti sa o faca.totul e ca un cerc vicios.te trimit la anumiti dr, anumite farmacii, anumite medicamente totul pt comision/bani/profit.....intr-o romanie, intr-o lume in care nu mai poti avea incredere in nimeni.....ai in tine si-n instinct.sigur ca o sa-i fac analize....chiar sunt curioasa daca o sa aibe carente de vitamine... si chiar sunt curioasa dacA DEZVOLTAREA EI DE ACUM IN COLO VA FI DIFERITA.o sa va tin la curent..... |
Va urmaresc si eu din umbra si cand am mai avut timp, am mai scris.
Legat de laptele de vaca, parerea mea este ca faci o greseala. Dar, repet, asta e parerea mea.
Problema cu laptele nu e neaparat nivelul de fier si alte minerale ci nivelul foarte ridicat de proteine ceea ce il face greu de digerat si metabolizat de organismul micutz al unui bebelus.
Pe alta parte, caseina din laptele de vaca e un puternic alergen. Alergii care se manifesta prin dermatita, tuse, haraiala(wheezing) sau altele. Nu intru in detalii.
Daca cunostinta ta si-a hranit copilul bio si la un moment dat a dezvoltat alergie la un E alimentar, nu e pentru ca, copilul a fost privat de nocivitati pana atunci.
Acel copil are o mostenire genetica, un teren alergic si daca nu ar fi mancat bio pana la acea varsta, manifestarile ar fi aparut mult mai devreme si mult mai violent. Intotdeauna e incriminata mostenirea genetica in alergii chiar daca la parinti nu s-a manifestat.
Asta pe de o parte, pe de alta parte depinde si ce mananca acum copilul. Parintii au tendinta sa introduca in alimentatia copilui fel de fel de prostii, pe masura ce copilul creste, fie ele bio sau nu. Si asta nu face decat sa le submineze imunitatea si sa se activeze genele rele.
Si acum revin la oile mele. Domnisoara mea nu vrea decat san, ma lupt/chnui sa o diversific si nu ii place deloc. Mananca 3-4 linguri si apoi tine gura inchisa. Incerc autodiversificarea ca ultima sperantza.
Ea e o grasuna de 9,2 kg, nascuta cu 3200 g.
Multa sanatate !
Mami de fetite: Diana (15.dec.2007) si Bianca (15.iun.2010)
Nasterea unui Miracol: http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=134518
arturicii spune:
Softurela, foarte frumos ai explicat.
Maribell, eu as mai lasa-o un pic pe LP. Eu stiu ca ce face Joiana e insa organismul produce acel lapte ca sa creasca maaaare puiul ei (care stim cu totii cat de "micut" este) nu printesa ta care are un ficat/stomac firav nepregatit sa proceseze atata grasime cat ii da Joiana.
printesa, ptr Joiana, tie.
Corina, go for it! Ia masina de spalat vase. Va imprieteniti sigur.
Vivela spune:
citat din mesajul lui Alinutzaa In alta ordine de idei, ca sa ma si laud un picut, sora mea este insarcinata. Maine implineste 41 de saptamani si spera ca saptamana asta sa vina bebelina de bunavoie si nesilita de nimeni, sa nu ajunga la inducere. Cunoasteti metode, mai mult sau mai putin stiintifice, care sa o convinga pe cea mica sa iasa sa faca cunostinta cu mami? Daca ma vedeti pe aici agitandu-ma si scotand motatele, iertati-ma va rog. Sunt doar o viitoare matusica emotionata!!!!!! Alina Mamica de Toto (05.08.2007) si Sisi (18.05.2010) Drumul spiridusilor |
- stat pe minge medicinala. eu am avut de-aia pt copii - de sarit, cu manere. balansat pe ea cat mai mult, pozitia ajuta copilul sa coboare si bazinul sa se dilate corespunzator. e minunata si in travaliu.
- coborat/urcat scarile;
- sex;
- homeopatie (dar nu mai stiu remediul, m-am ticnit, desi stiu ca m-am tratat si eu acum 8 luni);
- presopunctura.
eu pe astea le-am incercat. eu m-am dus nedeclansata dar uitandu-ma pe pereti, m-a apucat .
edit, desi cu asta trebuia sa incep: nastere usoara surorii tale .
Traiesc in Orasul Alandala
Madamar spune:
Bun gasit!
Dupa o perioada de absenta, de la pagina salvata, si citita ultima data, inainte sa apara necazul lui Vero (sanatate Mateiutului)si pina la pagina curenta, citesc de citeva ore. Nu m-a prea lasat cupilu' sa ajung la zi, decit dupa ce a adormit. E clar: tabere "LP" contra "LM", necontind ordinea. Ma si miram de ce s-a scris atit... ca intotdeauna, laptele matern subiect de polemica. Noroc de echilibrul nostru! Nu mai comentez nimic, pentru ca nu urmaresc sa se redeschida polemici! Mamelor, din oricare tabara, faceti cum simtiti, fara sa jigniti!
ipotezei Vivelei, argumentelor dinspre Ancutza si Corina!
Sanatate, inainte de toate, tuturor!
Sigur ca voiam sa mai spun si eu cite ceva... dar mi-am uitat toate gindurile acum. Revin eu intr-o forma mai buna, sigur!
PS: Corina, gind la gind... si eu voiam sa intreb despre masina de spalat vase (este una dintre activitatile pe care le urasc). SI in egala masura, despre ce prajitoare de piine aveti. Am vz prin magazine, la preturi incepind cu 100 lei; pe siteul recomandat der Vivela, choicebrand. ro, am vz la 140 lei, produs refurbished, de la DeLonghi. Merita sa platesc transport la astfel de produs? Ce ziceti?
Iar depsre masina de spalat vase, si eu ma gindeam la ceva mai mic/ieftin, decit Bosch... la ce suma se ridica Bosh-ul tau, Vivela?
Scuze de offtopic...
Noi suntem bine, si ne rugam sa ne mentinem sanatosi!
Sanatate tuturor bebicilor, mamicilor, taticilor!
Aspiratoare, de care mai aveti? tre' sa ne mutam si noi, intr-un viitor... si vrem sa facem alegeri mai bune:)... si nu fff. costisitoare.
Mary, lui Tudor Mateo, 19.05.2010, ora 12.10
Doamne Ajuta-ne sa fim sanatosi si sa ne crestem bebelusul in pace!
Fericita, puiul
arturicii spune:
citat din mesajul lui Vivela eu pe astea le-am incercat. eu m-am dus nedeclansata dar uitandu-ma pe pereti, m-a apucat . Traiesc in Orasul Alandala |
hihi, apai adaugam in lista - autosugestia si eventual studiatul peretilor