un salar pt nastere!!!

un salar pt nastere!!! | Autor: kmy_black

Link direct la acest mesaj

am citi in legislatie ca putemface o cerere pt primirea unui salariu la nasterea unui copil, firma trebuie sa ofere acesti bani sau sa ne eplice in scris de ce nu este posibil!!! si-a facut careva dintre voi o astfel de cerere?

kmy 29+ IUSTIN
DPN 18.04.2011
(12.04.2011 dupa morfologia fetala semII)
Am invatat ca toata lumea vrea sa traiasca pe varful unui munte, fara sa stie ca adevarata fericire este īn felul īn care urci pantele abrupte spre varf!!!

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns madutza_bra spune:

da, eu am primit un salariu mediu pe unitate la nasterea copilului dar nu am facut nici o cerere. Daca e nevoie de cerere probabil la Resurse Umane te vor lamuri si cum tb sa arate cererea

Te asteptam si la odisee, n-ai mai trecut de mult.

Povestea nasterii

Mada, mami fericita de Cristian Andrei-29.12.2008 si acum 37+ cuCatalina Ioana

AMR: 10 zile !!!

Poze

---------------------------------------------
Ceea ce nu te doboara , te intareste!

http://preg.fertilityfriend.com/pregticker/190dd3/preg.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kmy_black spune:

la mine la munca in decurs de 4 ani au fost catev agravide dar nici una nu a vazut din senin vreun salriu la nastere, eu as incerca faza cu cererea, va avea un soc d-na Director!!!
daca nu-l primesc is curioasa daca in eplicatie o sa scrie ca e criza

kmy 29+ IUSTIN
DPN 18.04.2011
(12.04.2011 dupa morfologia fetala semII)
Am invatat ca toata lumea vrea sa traiasca pe varful unui munte, fara sa stie ca adevarata fericire este īn felul īn care urci pantele abrupte spre varf!!!

[http://lbdf.lilypie.com/qDtyp2.png ]

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura13 spune:

conform cotractului colectiv de munca, valabil pentru toate firmele (private ori de stat), indiferent de domeniul in care activeaza, la nasterea fiecariu copil mama are dreptul la un salariu mediu pe unitate. daca mama nu este angajata acest drept ii revine tatalui.
art. 51, lit. c)
Art.51. - Īn afara de ajutoarele prevazute de lege, la care au dreptul, salariatii vor beneficia si de urmatoarele ajutoare:

c) un salariu mediu pe unitate, platit de aceasta mamei, pentru nasterea fiecarui copil; daca mama nu este salariata, sotul acesteia beneficiaza de plata unui salariu mediu pe unitate;

Actele de care ai nevoie sunt: o cerere prin care soliciti acest ajutor conform legii si certificatul de nastere al copilului.

Domnule Director/ Doamna Directoare,

Subsemnata ............, salariata a societatii ..............., solicit aprobarea platii unui salariu mediu pe unitate, pentru nastere copil, conform Contractului Colectiv de Munca Unic la Nivel National pe anii 2007-2010, Art. 51, lit c).

Art. 51:
In afara de ajutoarele prevazute de lege, la care au dreptul, salariatii vor beneficia si de urmatoarele ajutoare:
c) un salariu mediu pe unitate, platit de aceasta mamei, pentru nasterea fiecarui copil; daca mama nu este salariata, sotul acesteia beneficiaza de plata unui salariu mediu pe unitate.

Anexez la prezenta cerere certificatul de nastere al copilului.

Va multumesc!

Data Semnatura

in contractul colectiv de munca pentru anii 2011 - 2014, se mentine aceasta prevedere, la acelasi articol, aceeasi litera.
nu se pune problema sa primesti un refuz, este dreptul tau, stabilit prin lege.

Laura lui Daniel - 14.11.2006 si 18+
Poze Daniel

slideshow Daniel

Mamici din Iasi

Copilul iti ia tot ce ai avut, dar iti da ce n-ai avut niciodata.

Mergi la inceput