Despre cum ni se AutoDiversifica bebeii (2)

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ina.click spune:

pediatra de 90 de ani s-ar putea sa fie mai ok decat una de 40-50.
totul e sa nu le nimeresti pe alea cu scoala facuta mana in mana cu regimul cel nasol. alea cu mama sa revina in campul muncii daca se poate inca din sala de nastere, copilul sa taca dracului la el in patut, diversificam cu suc de la 2 luni, bagam orez in loc de lapte etc

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ooka spune:

Citat:
citat din mesajul lui Vivela

Anca, eu cu mierea as mai astepta. din 2 motive, primul ar fi botulismul, cu care nu-i de joaca (deci nu e vorba neaparat de alergie, cat de posibilitatea de a contacta botulism).
in al doilea rand, mierea lichida nu-i cu nimic mai buna sau mai valoroasa decat un zahar obisnuit. mierea naturala, buna, sanatoasa nu STA in stare lichida, ci e albicioasa si tare. ea devine lichida si ramane asa numai daca a fost fiarta o data. suficient ca sa nu mai aiba nimic bun in ea si sa ramana un simplu indulcitor.
(vorbesc de mierea autentica, nici nu mai zic de aia lungita cu sirop de zahar. plus ca mierea, in timpul iernii, cand nu sunt flori, se "face" din sirop de zahar, mai exact acest sirop constituie hrana albinelor din stup. prin urmare, rezulta o miere slaba dpdv calitativ. iar unii producatori mai trateaza roiurile de albine cu antibiotic, de unde iarasi rezulta ceva ce nu e tocmai ok...).
eu am renuntat la miere, prefer polen si alte derivate. (nu pt cel mic).




Traiesc in Orasul Alandala


vin si eu cu o informatie nu despre autodiversificare, ca eu nu va impartasesc ideile (Zoe a mea se autodiversifica ca asa e felul ei, insa nu vad sensul) dar despre albine. Albinele trebuie hranite iarna in situatia in care stuparul le'a luat toata mierea facuta spre sfarsitul anului (octombrie), se hranesc cu turte facute din zahar, apa si miere si trebuie hranite ca sa poata incalzi stupul si ca sa nu moara, evident. Daca nu le'a fost extrasa toata mierea, se hranesc abia in primavara. Insa nu mult zahar ca fac diaree. Dar, mierea nu se extrage iarna, deci iarna nu se face miere, altfel spus. Apoi, lungirea mierii cu zahar nu se face simplu amestecand, ci se monteaza un jgheab cu sirop de zahar la o distanta apreciabila de stupina si albine se hranesc de acolo, deci se face tot prin ele chiar daca produsul e josnic ca si procedeu. Intr'adevar mierea buna e solida, parca salcamul sau teiul ramane si lichida, insa pura e foarte rara.

Voiam sa le dam albinelor ce e al lor, nu sa contrazic pe nimeni.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns catiushor spune:

Citat:
citat din mesajul lui ina.click

pediatra de 90 de ani s-ar putea sa fie mai ok decat una de 40-50.
totul e sa nu le nimeresti pe alea cu scoala facuta mana in mana cu regimul cel nasol. alea cu mama sa revina in campul muncii daca se poate inca din sala de nastere, copilul sa taca dracului la el in patut, diversificam cu suc de la 2 luni, bagam orez in loc de lapte etc


aaa..nuu, e genul "da-i mar cu biscuiti" si "mai baga niste apa pentru sete" plus completarea ta de mai sus cu sfaturi pretioase.
si eu as vrea sa dau peste cineva in varsta cu obiceiuri sanatoase care sa ma invete de bine, insa noh....nu am gasit.



Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ina.click spune:

Imi pare sincer rau. Poate nu ar strica sa o schimbi totusi; vei avea nevoie de sfatul sau, de trimiteri poate vreodata, de tratamente corecte de retete. daca mai e si din aia care la orice muc baga antibiotic nu e bine.
Eu am foit vreo 5 pana am ajuns pana la urma la una pe placul meu. Adica nu cineva care musai sa imi cante in struna sau sa fie fi pe felia mea , de exemplu pediatra mea e ingrozita de cosleeping dar cineva.....din epoca asta cu studii la zi, cu o supraspecializare acolo ca nu strica deloc, cineva care nu s-a plictisit inca de profesat, cineva care inca nu crede ca stie ce are copilul inca de cand intra de pe usa, etc.

Printre pediatrii pe care i-am evitat au fost si un mega dr conferentiar de nu stiu care, fost director la un spital faimos din Capitala.
Mos mai plictisit si mai arogant ca ala eu n-am vazut. Si mai sictirit ca oh, vai, INCA un copil care nu are nimic si e adus la consult, ok pai ce dracu vrei sa il imbolnavesc eu inainte de consultul lunar ca sa nu-ti stirbesc emailul de pe firma sau cum? O alta pediatra, fosta eleva a dansului, l-a scuzat spunand ca el e atat de destept si de mama-mama incat un copil sanatos il plictiseste.
Ei si pe mine ma plictiseste domnia sa atunci.

Scuze de off-topic. Insist totusi in ideea ca un pediatru bun e foarte foarte important. O suta de forumuri si mamici si bunici nu fac cat ajutorul unui medic bun.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns catiushor spune:

Ina imi pare rau pentru experientele tale, dar nu te poti feri de astfel de personaje.
Eu momentan m-am mutat la tara, undeva mai izolata de civilizatie si nu pot sa imi schimb medicul dar nici nu ma afecteaza. Imi place ca pediatra mea ma asculta, se mai mira, ma mir si eu de ea si poftim relatie platonica
Despre BLW nu i-am spus ca ar fi peste perceperea ei si oricum a insistat cu marul razuit si biscuiti,pe care nu i-as da niciodata (poate doar facuti de mine din faina de cereale integrale si fara zahar)

off topic si eu - Sincer eu nu simt lipsa unui medic profesionist, m-am lovit de "profesionisti" in Brasov care m-ar fi stors de bani si m-ar fi pus sa iau un pumn de pastile in sarcina plus n`spe mii de ecografii si supozitii cum ca nu-mi duc sarcina la capat, sau copilul meu e bolnav. Am plecat de acolo, am lasat natura sa-si faca treaba ei si poftim - suntem bine sanatosi!!!

Ai discutat cu pediatrul tau despre BLW? Sau a mai discutat cineva de pe forum cu pediatrii despre varianta asta? ce parere au?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miereamara spune:

Eu inca nu am ajuns la pediatru, urmatoarea vizita este la 9 luni programata dar probabil o sa merg in 2 saptamani (la 7 luni jumate) ca sa verifice cum sta cu fierul si sa vedem ce spune de solide. Nadia nu mananca mai nimic, ea se joaca cu mancarea, gusta din toate dar nu mananca in adevaratul sens al cuvantului. La noi alaptatul e baza.

De exemplu azi la pranz a mancat o bucatica de carne de pui si o farama de galbenus de ou plus o pastaie verde

Eu am un pediatru foarte bun (sud american) am trecut prin multe impreuna cu baietelul, de multe ori mi-a pus din prima diagnostice pe care la urgenta nu le-au dibuit specialistii (gen mononucleoza).
Chiar daca uneori ne-am contrazis pe anumite teme, intodeauna mi-a spus ca decizia finala e a mea, el doar imi prezinta variantele si eventual mai multa infos si eu ramane sa aleg.

Cand fetita nu recuperase greutatea de la nastere nici dupa doua saptamani, nu mi-a recomandat niciodata sa dau lapte praf ci mi-a dat numarul de telefon al celei mai bune consultante in lactatie din spital si mi-a zis sa o sun sa vedem daca putem sa imbunatatim tehnica de alaptare (daca e cazul).




Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ina.click spune:

am discutat cu pediatra despre BLW, de fapt cu vreo 2 - cea de dinainte, f ok dar prea departe si cea curenta, la fel de ok - si ambele erau entuziasmate si de acord.

Eu am pediatra pro blw, pro baby wearing, pro alaptat, anti spaga, anti premergator, anti talonet, etc :D

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ALTESA spune:

super a mea nu dar o transform eu,deja e de acord cu mine sa nu dau vigantolsi calciu copilului doar pentru ca trebuie,acum are idei gen mar ras cu biscuite dar il scot eu sipe asta din cap

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns catiushor spune:

Bravos Altesa. Trebuie sa ne educam pediatrii ca altfel nu se mai poate !!! Bineinteles am un umor cam negru....ei ar trebui sa fie superinformati....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns georgia_c spune:

hello girls
cati eu stiam ca dovlecelul are proprietati diuretice(link mai jos)
http://emedicinanaturista.ro/Dovlecelul.html
si eu imi fac lista cu ce anume incep diversificarea..cred ca voi porni cu supa (doar lichidul din supa ) pentru cateva zile,apoi legumele pasate ,legume proaspete si de-abia la final fructe

Mergi la inceput