In urma biopsiei,mamei mele i s-a pus diagnosticul de "sarcom de stroma endometriala de grad scazut" iar la oncolog avem programare peste 5 zile.Cine s-a mai confruntat cu asa problema sau cunoaste despre ce este vorba as vrea sa-mi spuna si mie la ce sa ne asteptam,sunt f. speriata,stiu ca nu e de bine dar vreau sa cred ca exista sansa sa se faca bine...astept cu nerabdare raspunsurile voastre!
Nu stiu ce inseamna.dar pare ceva de natura ginecologica?In acest caz,si in oricare alta situatie asemanatoare,eu stiu ca este bine sa mergi la un medic de profilul respectiv cu specializare pe chirurgie oncologica.Poti evita multe neplaceri.Sanatate.
Oncologul i-a dat sa faca un set de analize: hemoleucograma,creatinina,transaminaze...tomografie...si in functie de rezultatul acestora ii va prescrie radioterapie sau chimioterapie,sunt disperata,nu m-as fi gandit niciodata ca o sa trecem prin clipele astea,traiesc cu speranta ca la tomograf nu-i va iesi un grad avansat iar mama sa aiba o sansa la viata!Doamne ajuta!
Mamei i-a dat oncologul sa faca 25 de sedinte cu raze(5 saptamani) si o data pe saptamana cate o perfuzie cu citostatice timp de 5 saptamani...
problema e acum,dupa 3 sapt. de radioterapie are probleme cu vezica,dureri groaznice la urinat si vagin inflamat.
Intrebarea mea ar fi daca a mai patit cineva asa de la radioterapie cum au rezolvat sau calmat aceste dureri,medicul i-a dat un unguent dar nu e eficient,imi este tare mila de ea sa o vad cum sufera,nici in picioare nu poate sa mearga de aceste dureri groaznice.Cel mai rau este ca nu poate sa intrerupa aceste raze(nu trebuie),mai are inca 2 sapt. pana le va termina,nu stiu cum va rezista pana la final!