Pufi dragalasi de Ianuarie-Februarie 2010 (215)

Raspunsuri - Pagina 15

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns simplicity spune:

MP la noi o zi arata asa(ca si festin culinar):

dimi la trezire(in gen 7) san cat incape,se duce se joaca mai vine pt o gura de lm

pe la 9-10 ii dau masa de dimineata(cereale cu lapte,piuree de fructe,painica cu crema de branza,sau ii fac un platou cu castraveti,branzica,painica,ou fiert si ea se serveste)

- lm la cerere,biscuiti,fructe ca si gustare

pe la 1-2 pranzul(azi a servit pilaf cu oua fierte in el - e ff gustos,dar il mananc numai eu si ea,ca tati e mofturici,cica:unde ai mai vazut tu oua in pilaf?)

-lm la cerere, un iaurtel,fructe

pe la 6-7 cina(care e o supica,felul 2)

si la 9 lm

ceva de genul e la noi,cu diferite variatii:)

Mami de Ariana(albinuta mea)
Motto-ul de azi:
"Pe masura ce crestem descoperim ca pana si persoana care nu trebuia sa ne dezamageasca vreodata,probabil o va face."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns larisel spune:

Citat:
citat din mesajul lui mamidepuiuti

io cred ca la cina is cea mai tzapana in idei...are cereale la aprox 8 p.m.,apoi tztzt de voie pe la 9p.m. cand e culcatu'...sau ma rog,pregateala de culcare...mai bag legume sau div de rontait pe la 5.30-6p.m.
cred ca-s cu pluta pe bistrita si fac rafting...dar voi la care "cina" v-ati referit? ca mie nu-mi ies mesele la socoata...da cu plus...aritmetica,bat-o vina!...
iegzemplu:
dimi tztz de voie
masa de fructe(azi:mango+mar+branza) si branza,ca doar asa o inghite
supa cu ce-o fi la 1-2p.m.
legume la 5.30-6p.m.
astea 2 mentionate ultimele le alternez intre ele adik daca mi se pare ca ii este tare foame ii dau legumele+carnea la 1 si supa la 6...supa,vorba vine,ca tot pe post de felul 2 e...dar e mai lejer,asa

unde vreau io sa ajung,ca sunt convinsa ca v-am ametit de tot......la noi,fructele si cerealele is mese batute in cuie,doar la celelalte operez modificari...la voi cum e?
si ziceti-mi si mie care e cina la voi?la ce ora?

Eu am lansat intrebarea asha ca itzi raspund cum e la noi acum. Initzial si pana acum vreo luna-doua si noi tot 5 mese aveam, putzin diferite totushi fatza de voi, aka:lp, fructe/cereale/fructe+cereale, supa+fel II, iaurt/branza/combinate cu ceva/budinca dulce (la 17-18), lp+cereale inainte de culcare (la 21) + diverse rontzaieli seara intre 18-20. Dar dupa perioada de m-a capiat Alena cu neculcat seara din motiv de foame plus trezit noaptea din motiv de foame plus suplimentat laptele de dimineatza din motiv de foame (greu m-am prins ca foamea era de vina ) am intzeles intr-un final mesajul: mami, vrem mai mult haleu si in plus vrem haleu mai serios, nu doar iaurt chestii trestii. Asha ca am bagat la ora 19.30-20 cina, bashk toate mesele de pana acum la orele stabilite. Dar in acelashi timp am mai rarit rontzaiala de care oricum vroiam sa scap cat de curand. Mai merge doar cand refuza cina pe motiv de mofturi (din ce in ce mai dese chiar si la mancarurile consacrate ca agreate ...) si atunci mai bag biscuitzi, felii de cashcaval, paine cu almette, paine cu gem, popcorn, prostioare de genul asta... Dupa introducerea cinei, s-au rarit si trezirile de foame de peste noapte... se mai intampla dar doar accidental... Si au revenit la cantitatea de 450-500 ml lapte in 24 de ore. Programul asta de masa nu e batut in cuie, frecvent mananca la pranz doar un fel si mai dau felul 2 la cina sau sar peste fructele de dimineatza din cauza de somn sau mai shtiu eu ce... dar cina se pare ca e obligatorie...pt noptzi mai linishtite...

M-am lungit rau dar sper ca am fost de folos.

Mergi la inceput

Citat:

larisel,eu fac brocoli fara lamaie si foaaaaaaaaarte simplu,iar radu e innebunitsi ii place si lui alex:se fierbe brocoli in apa cu sare,se strecoara;intr-o craticioara se pune smantana la incalzit(trebuie sa ai smantana groasa,sau pui niste faina) si adaugi brocoli peste ea,si ce condimente vrei(sare,verdeata de care va place voua).nu amesteci cu lingura de lemn ci zgaltai de toarte cratita.sper sa placa si adultilor si bebeilor!
noi papam brocoli cu carne ,nu doar asa gol.

mami de Alex si Radu

Mersi pt pont... Eu nu am incercat decat simplu cu lamaie si unt sau cu mamaliga...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sorina_bz spune:

Larisel, ..ai fost de folos, cum sa nu...

Eu mereu citesc meniurile pufilor, doar-doar 'oi intelege si eu unde gresesc...

Mami de adolescenta Diana-Teodora (30.05.1995) si pufuleatza Iris-Alexia (22.02.2010)

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui sorina_bz

Citat:

io cred ca la cina is cea mai tzapana in idei...are cereale la aprox 8 p.m.,apoi tztzt de voie pe la 9p.m. cand e culcatu'...sau ma rog,pregateala de culcare...mai bag legume sau div de rontait pe la 5.30-6p.m.
cred ca-s cu pluta pe bistrita si fac rafting...dar voi la care "cina" v-ati referit? ca mie nu-mi ies mesele la socoata...da cu plus...aritmetica,bat-o vina!...
iegzemplu:
dimi tztz de voie
masa de fructe(azi:mango+mar+branza) si branza,ca doar asa o inghite
supa cu ce-o fi la 1-2p.m.
legume la 5.30-6p.m.
astea 2 mentionate ultimele le alternez intre ele adik daca mi se pare ca ii este tare foame ii dau legumele+carnea la 1 si supa la 6...supa,vorba vine,ca tot pe post de felul 2 e...dar e mai lejer,asa

unde vreau io sa ajung,ca sunt convinsa ca v-am ametit de tot......la noi,fructele si cerealele is mese batute in cuie,doar la celelalte operez modificari...la voi cum e?
si ziceti-mi si mie care e cina la voi?la ce ora?

Doamne, esti de coma.......rafting...

Pai io cred ca fac rafting pe...Niagara, daca e vorba de meniuri...
La noi e...ca la nimeni..
Ex. ziua de azi:
ora 24.00..cazut in cap plus lapte de voie (140ml)
05.00...170ml lp
06.15...120ml lp
07.40...120ml lp
10.30...140g mar la aburi cu biscuiti si br. de vaci
11.15...80ml lp
14.00...100g peste cu cartofi si dovlecel
15.00...130ml lp

urmeaza ora 18...cand nu mananca cereale..probabil va baga niste pui cu morcov si cartof (nestle), lapte...si la 20 baie, si alt lapte.

Cam asa e la noi...cred ca cina ar fi aia de pe la 18...zic si eu...
Avem un program...de program, nu?

Mami de adolescenta Diana-Teodora (30.05.1995) si pufuleatza Iris-Alexia (22.02.2010)

Nu cred ca-i deloc ok pt stomacel si ficatzel cu lp atat de des... macar la 2 ore jumate intre mesele de lp. Eu ash aburi-o cu rontzaieli intre mese si ash incerca mesele principale (la varsta asta) sa aiba cat de cat o ora fixa. Nu vrei sa mananci (chestii shtiute ca le mananca), un pic de foame pana la urmatoarea masa... Macar ca test... Zic si eu, nu te supara .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Eleysa spune:

Mamidepuiuti, Sorina, Nyny ...a fost o dulce si m-a topit of course

Sorina o sa va tin la curent ...mai intai sa vad cand o sa reusesc sa ma programez...pe urma

Tomaca felicitari pentru mersul lui Buturel...!!!...si nu fii trista ...imi imaginez ca e greu, dar cand o sa ajungi acasa o sa vina la tine alergand ...special pentru tine ...stateam azi cu pitica in brate si ne uitam pe geam afara si m-a lovit dintr-o data gandul ca acum sunt cu ea la primul pupic ...prima aia ...prima cealalta ..dar cand ma voi intoarce la munca voi incepe si eu sa ratez multe "prime" ...si m-am gandit la tine si parca gandul a fost mai suportabil ...felicitari pentru tine ca esti o mamica care face tot ce poate ea pentru a-i fi mai bine puiului ei chiar daca ei ii este greu sa stea fara buturelul mult iubit ...la fel ...va felicit si pe voi: nyny, lalitica, gmylady si celelalte fete muncesc inca de pe acum .... !!!!!!!!

Mamica mandra de odorul ei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sorina_bz spune:

Larisel...Cum sa ma supar, doamne-fereste!
Ai dreptate..stiu ca nu-i ok...dar ea nu bea altceva decat lapte, rareori apa, in timpul zilei, din canitza..
Mesele de noapte (sau dimi)...la alea vrea lapte, bea si adoarme..cand se trezeste de tot...musai lapte...
Dupa mesele principale...ea baga somn...si nu se culca fara lapte..bea si adoarme...
Chiar n-am idee ce sa fac cu ea...Poate ar fi ok sa intreb un medic, sau s-o iau pe incercate?...nu stiu....
Nu prea cred ca pot s-o las sa urle noaptea...tre' sa-i dau..scoala tot blocul cu trompeta....plus sora-sa, care e la liceu, are de invatzat...

Mergi la inceput

Citat:

Larisel, ..ai fost de folos, cum sa nu...

Eu mereu citesc meniurile pufilor, doar-doar 'oi intelege si eu unde gresesc...

Nu gresheshti tu ci e ea dificila... am avut si noi perioade din astea. Nici sa o lashi sa planga de foame nu potzi... Dar lp-ul ala cate putzin ii strica pofta de mancare, foamea in general... Mai bine atzatz-o cu felii de fructe date in manutza sau pufulezti, prostioare care le plac la copii dar nu tzin de foame... sa vrea supa la pranz, de exemplu... Laptele o satura si normal ca refuza mai tot apoi. Sa nu zic ca e si un pic dulce si foarte familiar...pt ce ar vrea sa schimbe ceva? Si mancarurile pe care i le oferi fa-le pe gustul tau, nu asha cum trebuie date la bb-i... aka fara sare, fara grasimi, nu combinate nu shtiu cum... Asta pana ishi da drumul ... revii tu apoii la alimentatzie sanatoasa...

Eu de exemplu mai pun cate o felie de paine (mereu integrala Dobrogea (se gaseshte la real) - pt ca nu are faina alba in compozitzie ca celelalte paini integrale pe care am pus ochii ) in supa de legume, nu pasez mereu legume si pun sare si smantana.Foarte rar imi refuza supa preparata asha... Cand revin pe calea cea dreapta in ale "alimentatziei sanatoase" si bag ulei de masline in loc de smantana, fara paine si pasez o leguma-doua, fac mofturi si mananca 2-3 linguritze... Asta nu inseamna ca fac mereu abuzuri de ingrediente "interzise", dar destul de des, ce sa mai, zilnic, dar nu la fiecare masa

Mergi la inceput

Citat:

Larisel...Cum sa ma supar, doamne-fereste!
Ai dreptate..stiu ca nu-i ok...dar ea nu bea altceva decat lapte, rareori apa, in timpul zilei, din canitza..
Mesele de noapte (sau dimi)...la alea vrea lapte, bea si adoarme..cand se trezeste de tot...musai lapte...
Dupa mesele principale...ea baga somn...si nu se culca fara lapte..bea si adoarme...
Chiar n-am idee ce sa fac cu ea...Poate ar fi ok sa intreb un medic, sau s-o iau pe incercate?...nu stiu....
Nu prea cred ca pot s-o las sa urle noaptea...tre' sa-i dau..scoala tot blocul cu trompeta....plus sora-sa, care e la liceu, are de invatzat...

Ai incercat ceai Baby drink (super dulce si nerefuzat de nici un bb shtiut de mine pana acum)? Poate ar putea inlocui mesele de lapte de "linishtire". Laptele de foame este necasar si ok.

Eu la gemanutze la trezirea din somn le dau ceai nu lapte, iar la adormirea de peste zi suzeta si un maimutzoi... deja au prins drag de plushatele lor de somn... Alena are un arici iar Natalya o veveritza... Le-am bagat eu "pe gat" initzial, dar in 2 saptamani au devenit indispensable la somnul de noapte... Nici gemanutzele nu prea beau apa... rar si mai mult in joaca... iar ceaiul doar din biberon, tzinute in bratze si fara sa sprijine biberonul in vreun fel ...

Mergi la inceput

Ma duc sa-l salvez pe tati ca are musafiri (2 vecini cu care se intzelege bine si stau si ei la un shpritz ca baietzii) si au si gemanutzele pe cap...

Mergi la inceput