ATENTIE - Personalitytest pe FB

ATENTIE - Personalitytest pe FB | Autor: lorelaim

Link direct la acest mesaj

ATENTIE - aplicatia PersonalityTest de pe Facebook
Acum 2 zile cand eram pe fb mi-a aparut ca din senin pe ecran o aplicatie numita Personalighettyp (in suedeza deoarece locuies in Sue) - adica Personalitytest. Din curiozitate mi-am facut testul... NICI UNDE NU SE PRECIZA CA TREBUIE PLATIT CEVA! Ok - am ajuns pana la sfarsit - am aflat "tipul de personalitate" (nimic nou sub soare).
Astazi socul: imi vine prin posta FACTURA de 40EURO pentru acest test!
Am crezut ca nu vad bine... dar de excrocherii e plin I-net-ul...
Asa ca MARE ATENTIE!
Va urez o zii faina!

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns emilia.m spune:

Merci pt anunt. Eu am mai facut teste la care mi se dadea raspunsul doar daca trimiteam sms la tarif de cativa euro la un numar scurt...

Copiii sunt mainile cu care ne prindem de rai.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Chuny spune:

Eu nu fac niciun test pe FB, nu ma joc deloc, nu accept nicio aplicatie sau cauza si nu semnez nicio petitie care nu serveste oricum la nimic.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mianna spune:

pai stati un pic. personalitatea e influentata de adresa la care locuim? daca nu, atunci cum de nu ridica suspiciuni un test la care ti se cer asemenea date de identificare (adica, sper ca ti se cer la test, ca nu vreau sa cred ca facebooku-mi stie deja numele si adresa, ca sa-mi poata trimite factura pe numele meu).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lorelaim spune:

NU am dat adresa... m-au "gasit" altfel... e un web-site in Sue care furnizeaza enorm de multe date personale... si care e accesibil gratuit...

Dar - factura e SCAM.
Am primit e-mail de pe FB:
Please read this: http://www.aftonbladet.se/nyheter/article8510415.ab
We are www.mypersonality.info. The website you took the test on is www.mypersonalitytest.info.
We did not send you the "bill" which appears to be scam.

Compania care "factureaza" se numeste Pitacassi si e in... Slovacia...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaela_s spune:

Lorelai, imi pare rau de ceea ce ti s-a intamplat. Dar in dreapta articolului din aftonbladet scrie ca sa nu platesti factura daca nu e un serviciu comandat de tine si sa incepi o corespondenta cu ei in care sa le spui toate astea...si ca firma trebuie sa demonstreze ca tu ai comandat ceea ce urmeaza sa platesti. Succes!

fii alaturi de Mihaita

vorbe de copil...

Hobby

www.talentedenazdravani.ro/" target="_blank">talentele nazdravanilor

calator de profesie

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui lorelaim

NU am dat adresa... m-au "gasit" altfel... e un web-site in Sue care furnizeaza enorm de multe date personale... si care e accesibil gratuit...

wow! pe mine asta m-ar speria mai mult decat o factura fara vreo baza legala.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lorelaim spune:

Multumesc frumos Mihaela draga - da am citit in Aftonbladet si pe langa asta am mai gasit ieri un forum suedez si un blog suedez in care se discuta acelasi lucru. Ref la compania Pitacassi - am trimis e-mail atat la Konsumentverket Sverige cat si la Konsumentverket Europa. Se pare ca sunt "tintiti" suedezi.
Off topic: Multa bafta la sc Mihaela M-am gandit la tine de cand ati venit din vacanta si doream sa-ti scriu (am citit pe FB si )

Edit: sotul meu din start a zis ca cei care platesc factura risca sa furnizeze firmei Pitacassi (pe langa info pe care o au deja - adica: numele, nr pers, adresa victimei) si CONTUL bancar! Ceea ce e exact ce vor excrocii...

Mergi la inceput

Lorelai, multumesc si eu! Ce a fost greu din vacanta a trecut acum, multumesc ca te gandesti la mine.

mianna nu e nimic de speriat, e pur si simplu societatea deschisa a suedezilor. Aici poti sa afli si venitul anual al oricui, daca stii unde sa cauti, in plus sunt afisate in media cam o data pe an veniturile cele mai mari din zona in care locuiesti(cu nume desigur).

fii alaturi de Mihaita

vorbe de copil...

Hobby

calator de profesie

Mergi la inceput

sa zicem ca asta inteleg, desi nu-s sigura ca si accept. insa sa se poata face legatura intre un post de-al meu de pe net si datele din buletin nu mi-ar placea deloc (inca folosesc conditional-optativul fiindca, in naivitatea mea, sper ca inca nu mi se intampla).

Mergi la inceput

Mianna, pe FB majoritatea ca si lorelai are numele real. Īn suedia, daca ai asta si stii unde sa cauti, poti afla adresa la care locuieste persoana, desigur daca stii si localitatea unde locuieste. Dupa o postare unde nu ai nume real cred ca e mai greu, dar poate nu imposibil de gasit cineva(vezi IP). Nimeni nu a spus ca netul e un loc sigur...

fii alaturi de Mihaita

vorbe de copil...

Hobby

calator de profesie

Mergi la inceput