Ritualuri, secrete si reguli
Raspunsuri - Pagina 6
Gabrielama spune:
Buna dimineata!
Lady, eu am un ten extrem de alergic. De pilda, cum vine primavara si incepe sa bata vantul cat de cat, fata mea (in special in zona fruntii si barbiei) se umple de bubite rosii. Nu pot sa stau la soare deloc, caci patesc acelasi lucru, dar pe tot corpul. Ca idee, sunt blonda si am tenul foarte deschis.
Am incercat fel de fel de creme de fata si remedii, am adus la exasperare un medic dermatolog care-si facuse din tenul meu un tel personal. In cele din urma am ramas la produsele de fata de la Estee Lauder, care nu imi fac rau si imi tin fata sub control.
Fondul de ten pe care-l folosesc eu - de la Re-Nutriv, Estee Lauder - are factor de protectie 15. La fel si crema de fata (Revelation - EL).
Eu folosesc creme de fata/contur ochi etc de pe la 24 de ani; nu stiu daca este aprortul lor sau genetica, sau combinatia celor doua, dar pot sa va spun ca la intalnirea de 20 de ani de la terminarea liceului, m-am felicitat pentru folosirea cremelor!
saskia spune:
Eu cred ca e mai bine sa avem un fel de ritual zilnic :) legat de ingrijirea noastra pentru ca atunci se creeaza un fel de obisnuinta.
Eu am o trusa cu cele super necesare mereu la indemana (bine eu calatoresc mult), dar ce vreau sa spun este ca asa cum ne spalam pe dinti in fiecare seara sa ne si ocupam un pic (5-10 minute) si de corpul nostru.
Si am dat exemplul cu timpul putin, caci mai toata lumea sufera de asta :).
Deci eu tin in dormitor intr-un cosulet cateva creme necesare: de fata, de corp si de picioare. Inainte sa ma bag sub plapuma a devenit reflex deja sa-mi iau cosuletul aproape. Si dimineata la fel, dupa ce ma spal pe dinti, purced imediat la dat cu putina crema de fata si inainte sa ies din casa cu crema de maini. O tin chiar in cosuletul unde tin cheile masinii, casei, manusile, etc.
Delyutz spune:
pentru hidratare eu imi fac o masca compunsa din: putin lapte, miere, ulei de jojoba si ulei de argan. O las pe fata 15 min si apoi pielea este f.fina.
eu din pacate am o problema cu zona din jurul ochilor. nu gasesc nimic cu care sa ma impac bine, am incercat si creme din comert si ulei de argan si ulei de migdale dulci si tot simt ca ori imi incarca zona, ori o usuca..
Mindy spune:
eu am o problema cu pastrarea cosmeticalelor. NU pun capacele la rujuri si creme imediat, le folosesc in graba si le inchid dupa o vreme.
ieri mi-am facut curatemie la cosmetice, mi-am ascutit dermatografele, am aruncat ce e expirat, era dezastru.
ladyJ- zicei de peria de frecat corpul la dus ca e foarte dura si se inroseste pielea. sa stii ca e muuult mai putin dura daca faci masajul cu peria uscata, pe corpul uns cu ulei iar dusul facut imediat dupa masajul cu peria cu un prospopel mai aspru sau manusa abraziva.
operatia asta indeparteaza toate bucuruzele de pe brate si picioare care se fac iarna de la atata purtat ciorapi si pantaloni lungi.
mai am o masca preferata pt maini si picioare defapt e scrub, uneori il folosesc la dus: zahar+ulei masine+lamaie.
mi-am cumparat recent o crema Neurogena tone correcting, e minunata are si culoare in ea nu mai trebuie sa folosesc fond de ten si e cu spf30.
am inceput sa ma spal dimineata pe fata cu apa rece dupa dus (dupa sfatul vostru) si intr-adevar efectul e minunat, parca se inchid porii mai repede.
imi place si sfatul cu cosuletul cu creme langa noptiera, sau cu crema de picioare data pe calcaie, coate si genunchi. mi-am neglijat calcaiele de multa vreme, trebuie sa fac ceva in sensul asta.
Mindy spune:
mama mea de cand o stiu are ritualul sta: spalat fata cu multa apa rece la trezire, se da pe fata si pe umeri piept, cu lotiune Doina (inainte era sub denumirea Dalia, ceva emulsie cu castraveti) iar seara cu aceeasi lotiune.
are un ten superb la aproape 60. acel tip de ten intins, compact, rozaliu, care nu are niciodata nevoie de pudra sau fond de ten, fara nici o pata sau rid decat cele de expresie. o norocoasa.
ladyJ spune:
Gabi, sigur ca se vede un ten ingrijit. Eu cel putin imi dau seama imediat. Si nu vorbesc de riduri, vorbesc de aspectul general al pielii.
Ridurile sunt un amanunt cu care te obisnuiesti, nu le vad ca fiind un dezavantaj, serios. Sunt o amprenta a varstei, ideea e ca poti fi ingrijita si daca ai riduri, la fel cu poti fi neingrijita..fara riduri.
Eu vreau sa imbatranesc frumos, adica sa fac riduri frumos, pe o piele sanatoasa :)))
Cred ca factorul genetic joaca un rol foarte important, dar mai cred ca nu ar trebui sa ne bazam doar pe asta. Un masaj, un scrub, o crema hidratanta, n-au cum sa-ti faca rau daca le folosesti asa cum trebuie. Ba dimpotriva.
Saskia, buna ideea cu cosuletul!
Delyutz, ce fel de probleme ai in jurul ochilor? cearcane, riduri, piele deshidratata?
Mindy, notat. Nu voi mai uda peria si data tot mi se pare ca e aspra, o voi schimba pur si simplu.
Eu pentru picioare nu fac mare lucru..
Dupa baie folosesc pila pentru calcaie, apoi fac un masaj cu ulei , pun o cantitate considerabila si insist pe calcaie. Imi pun peste sosete groase si stau asa vreo doua ore.Uneori le las peste noapte.
Voi incerca insa un scrub cu zahar inainte.
accept92 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Mindy mi-am cumparat recent o crema Neurogena tone correcting, e minunata are si culoare in ea nu mai trebuie sa folosesc fond de ten si e cu spf30. |
WOW, si mie mi-ar veni super crema asta. Am sa ma interesez daca se gaseste si la noi...poate in farmaci? Fetelor, stiti ceva?
viviana spune:
Dimineata ma spal cu apa si sapun - cream bar - apoi imi pulverizez pe fata apa termala. Ud cu apa termala cateva dischete demachiante pe care le tin pe fata vreo 5 minute.
Urmeaza crema de zi, pe care o tamponez cu un servetel pentru a indeparta surplusul.
Nu uit sa-mi dau cu crema gatul si decolteul.
Fardatul:
Am o crema speciala "oil free", baza pentru machiaj, care da luminozitate si acopera/niveleaza imperfectiunile.
Ma dau cu un fond de ten tot "oil free", apoi cu un strat usor de pudra. Tamponez cu servetel pentru surplus.
Ma fardez aproape zilnic. Folosesc si rimel (niciodata waterproof)
Rujatul: la fel ca si Ladyj, daca doresc sa tina mai mult imi dau buzele cu putina pudra inainte.
Seara: ma demachiez (folosesc laptisor Doina - altul nu imi merge), ma spray-ez cu apa termala, apoi crema de noapte + crema contur ochi.
La dus folosesc body Scrub cu avocado si rodie. Dupa, creme de corp.
Daca am pielea prea uscata (se intampla des) ma dau cu ulei pentru copii, insa pe pielea umeda.
O data pe saptamana, sau la 2 saptamani, depinde cum am chef, folosesc masca cu argila.
Manichiura - mi-o fac singura o data/saptamana (ma plictiseste ingrozitor sa mi-o faca altcineva) si ma dau cu un ulei special pentru unghii.
Si ritualul meu: cada cu gel spumant relaxant si lumanarele parfumate.
Daca privesti in sus si nu simti invidie, daca privesti in jos si nu simti dispret, atunci esti un om deosebit
vivi
viviana spune:
Accept, cred ca Mindy a vreut sa spuna Neutrogena si cred ca se gaseste si la noi in farmacii.
Daca privesti in sus si nu simti invidie, daca privesti in jos si nu simti dispret, atunci esti un om deosebit
vivi
Glicina spune:
Ustensile:)
Pt ingrijire ten:
- perie masaj
- bureti din latex (sau naturali, dar ceva mai scumpi
- pensula pt gomaj (din nylon)
- pensula pt masca (din par natural)
- spatule cu care imi scot din borcanel/cutie exact cantitatea potrivita de gomaj, masca sau crema (de fapt, prefer tuburile, tocmai din ratiuni de igiena)
- cupele din sticla pt gomaj/masca hand made
- cupela flexibila pt masti mai speciale
Pt ingrijire corp:
- o spatula mai marisoara
- cupele mai mari
- burete natural
- burete sintetic
- perie pt masaj (o combinatie, par de porc + niste bulinute de plastic)
Pt picioare:
- spa
- trusa pedichiura
- pila pt calcaie
- piatra ponce
- perii unghii (din plastic si din par de porc)
- alte cupele pt gomaj, masti (din pacate, nu-mi ingrijesc suficient de bine picioarele, caci un gomaj ar fi necesar o data pe saptamana)
- parafina (de uz cosmetic) pt masca (e fenomenala, caci parafina calda o aplic peste un strat gros de crema hidratanta)
- sosoni termici (am circulatia periferica proasta)
Pt maini:
- trusa manechiura din care nu lipsesc betisoarele de lemn pt impins cuticulele
Substante de curatare si igienizare a ustensilelor: sampon pt bureti si pensule de la sephora (nu stiu daca pot sa dau marca, nu fac reclama de nicio culoare), servetele umede. Vara la usuc pe toate la soare, caci dezinfectant mai mare decat soarele nu-i :)
Intr-o postare viitoare voi povesti despre fenotipurile umane si riscul expunerii la soare pt fiecare fenotip. Cremele cu factor de protectie mare sunt pe baza de titan... asa ca... mai sanatoasa ar fi o lotiune autobronzanta.
O seara frumoasa sa aveti