Trombofilia, o cauza a infertilitatii - 51 -

Raspunsuri - Pagina 21

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns floaredemac spune:

Gliana, din acelasi motiv ca Miki ti-am spus si eu de femibion - mutatia ta de Mthfr este strans legata de asimilarea acidului folic. Oricum tu iei f putin, 1 mg. Eu luam 5 mg si tot aveam homocisteina ridicata, plus complex de B. Imediat cum am luat femibion mi-a si scazut. Medicii nu prea stiu de femibion, de fapt nici in farmacii nu prea e de gasit (la dona si la sensiblu doar, din cate stiu eu). Femibionul este indicat pt persoanele cu probleme de absorbtie a acidului folic - adica noi cu mutatii de MTHFR, deoarece contine METAFOLIN. De-asta te-am si intrebat daca ai facut analiza homocisteinei. (cred ca nu gresesc persoana)
Cat despre ingrasat...hohoho... ma doare exact in slaninute de problema asta! Sa dea Dumnezeu sa ajungem pana la capat cu bebeii, sa fie sanatosi, apoi avem timp de gandit la kilograme. Si eu m-am ingrasat de la atatea vitamine, plus inainte cand am pierdut sarcina am pus cate un kg pe saptamana, de stres, dar nu ma mai intereseaza subiectul, nici pe mine nici pe sot. Pe moment, ca pe urma voi lua masuri.
Carmen_ch, eu am luat aspirina cardio de 100 mg tocmai fiindca aveam probleme cu aspenterul. Aveam grija sa mananc mereu ceva inainte si dupa. O data am gresit si am luat aspirina o data cu vitamina c efervescenta, a fost o nebunie, m-a durut stomacul 2 ore. Din saptamana 28 am renuntat la aspirina si am trecut pe clexane.

31+ DPN 15 aprilie 2011
FVL hetero + MTHFR A1298C hetero, 1 sarcina OK, 1 sarcina oprita in ev. la 5-6 sapt., acum , obtinute natural
Ai cazut? Te ridici, te scuturi si mergi mai departe!

Mergi la inceput

Lia, eu prefer sa ajung cat mai devreme la fundeni, pe la 6:3-7. Cu cat ajungi mai tarziu, cu atat e mai aglomerat si nu poti discuta in liniste. Cred ca recolteaza pana dupa 8-8.30, nu as putea spune exact. Daca esti din Bucuresti probabil ca nu vei primi rezultatele chiar in aceeasi zi, sau poate ti le da dar mai tarziu, fiindca doamnele incearca sa le ajute pe fetele de departe (ca mine).

Apropo de vizite la Fundeni, cine merge joi?

31+ DPN 15 aprilie 2011
FVL hetero + MTHFR A1298C hetero, 1 sarcina OK, 1 sarcina oprita in ev. la 5-6 sapt., acum , obtinute natural

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gliana spune:

Floaredemac, inca nu mi-am facut analiza la homocisteina, dar o sa o fac zilele urmatoare. Crezi ca ar trebui sa iau acid folic de 5 mg + femibion? Cat timp?

mutatia heterozigota a MTHFR A1298C, sarcina oprita din evolutie in 2010 la 4 saptamani
acum sarcina in evolutie 11 saptamani cu tratament clexane de 0.6 mg/zi, aspenter 1/zi, prontogest 1 injectie la 3 zile, suplimentul gravidei 1/zi, omega 3 o caps./zi, 1 acid folic de 1 mg/zi]
O nastere normala fara probleme acum 18 ani - o fetita sanatoasa tun.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MeAlex spune:

Neata fetelor,
Sunt rau de tot in ceata...pe testul de azi nu se vede a 2-a liniuta...nu stiu ce naiba se intampla...O sa merg maine sa imi fac testul de sange. Aseara, dupa ce m-am agitat pe tema inchiderii departamentului si pt faptul ca nu am anuntat inca (ca acum am aflat), stand in pat, am simtit un vel de valuri pe/prin burta...un fel de contractii musculare, asa cum apar la mana, sa zicem...eu nu am experienta contractiilor in sarcina, nu stiu cum sunt, e posibil sa am contractii atat de devreme?
Mi-e frica si am emotii mari!

Va pup !

Gena MTHFR, mutatia C677T heterozigot, Gena PAI, mutatia 4G/4G homozigot
2 sarcini oprite in evolutie la 7 s, respectiv la 9 s
pentru

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lia73 spune:

Citat:
citat din mesajul lui floaredemac

Lia, eu prefer sa ajung cat mai devreme la fundeni, pe la 6:3-7. Cu cat ajungi mai tarziu, cu atat e mai aglomerat si nu poti discuta in liniste. Cred ca recolteaza pana dupa 8-8.30, nu as putea spune exact. Daca esti din Bucuresti probabil ca nu vei primi rezultatele chiar in aceeasi zi, sau poate ti le da dar mai tarziu, fiindca doamnele incearca sa le ajute pe fetele de departe (ca mine).

Apropo de vizite la Fundeni, cine merge joi?

31+ DPN 15 aprilie 2011

sarutmana muuuuuuuuuult
luni la 6.30 ma postez acolo
important este ca le fac
si presupun ca in cateva zile iese si rezultatul

pozulici
www.fertilityfriend.com/home/2a85fe" target="_blank">TB Asteptam barza!!

Tu Maica si Fecioara primeste-ma la Tine,
Ca Tu esti Preacinstita, ma aperi si pe mine
Ajuta-ma sa sufar ajuta-ma sa lupt
Si sa ma rog la Tine cu glas neintrerupt.
Puternica Stapana, doar Tu poti sa ma ajuti
Cu ruga Ta fierbinte spre Fiul cel de Sus.

Ma la Bunul sa-mi daruiasca un sanatos

ASPIRANTA PANA-N MADUVA OASELOR

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lia73 spune:

apropo de clexane
am luat si yo ieri
ptr fiimiu ca a fost lovit de masina si are piciorul rupt
i-a dat de 04 si am luat cu 10 lei buc

pozulici
www.fertilityfriend.com/home/2a85fe" target="_blank">TB Asteptam barza!!

Tu Maica si Fecioara primeste-ma la Tine,
Ca Tu esti Preacinstita, ma aperi si pe mine
Ajuta-ma sa sufar ajuta-ma sa lupt
Si sa ma rog la Tine cu glas neintrerupt.
Puternica Stapana, doar Tu poti sa ma ajuti
Cu ruga Ta fierbinte spre Fiul cel de Sus.

Ma la Bunul sa-mi daruiasca un sanatos

ASPIRANTA PANA-N MADUVA OASELOR

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gliana spune:

vai de mine Lia, doamne fereste....sanatate baiatului

mutatia heterozigota a MTHFR A1298C, sarcina oprita din evolutie in 2010 la 4 saptamani
acum sarcina in evolutie 11 saptamani cu tratament clexane de 0.6 mg/zi, aspenter 1/zi, prontogest 1 injectie la 3 zile, suplimentul gravidei 1/zi, omega 3 o caps./zi, 1 acid folic de 1 mg/zi]
O nastere normala fara probleme acum 18 ani - o fetita sanatoasa tun.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carmen_ch_12 spune:

Multumesc pt. raspunsuri, fetelor.
Ileana, tratamentul mi l-a recomandat dr. gineco, in afara de omega 3, pe care l-am luat eu.
Marti ajung la un hematolog la Galati,dar nu prea am incredere in medicii de aici.Antitrombina III eate 105.30(90-130.20), proteina C 137.6(70-140), anticoagulant lupic 36.9(35.6-47.8) si homocisteina 4.68.
Nu stiu daca fact. XIII si PAI le pot face fara trimitere sau daca trebuie sa sun sa ma programeze.Cele pe care le-am facut sunt la Matei Basarab, date de dr.gineco.

MTHFR A1298C heterozigot,nicio sarcina, o IA nereusita in iulie 2010, o IA pe 10.02.2011, sotul- OATS

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aristica spune:

Carmen vad ca ai o IA proaspata, Doamne ajuta!
dar, vad si ca sotul are OATS...de ce vi s-a recomandat IA? eu stiu ca OATS-ul e de FIv cu ICSI.

MUTATIA 1298 A>C IN GENA MTHFR IDENTIFICATA IN STARE HETEROZIGOTA

Mergi la inceput

Gliana, eu acidul folic de 5 mg l-am luat pana prin luna a 4-a parca, in paralel cu femibionul. In general medicii nostri asa recomanda, acidul folic sa se ia inainte de conceptie si dupa cam 4-5 luni, pt a preveni spina bifida la bebe. Ei nu iti recomanda acidul folic decat din acest motiv. Sunt unii medici care sustin ca daca nu ai luat inainte de conceptie, degeaba il mai iei dupa, dar eu la prima sarcina m-am ambitionat sa il iau si nu am regretat.
Insa acum, desi luam de cateva luni acid folic de 5 mg, homocisteina imi era tot mare. Dupa femibion a scazut drastic. Metafolinul continut se asimileaza mult mai bine decat acidul folic "traditional". Repet, mie analizele mi-au iesit f bine, cu exceptia homocisteinei. In momentul in care 2 luni la rand a fost f mica (dupa femibion), am renuntat la acifol, pe care cred ca oricum nu il asimilam. In schimb am luat folowise, cu ulei de peste si acid folic. Folowise a inlocuit deci acifolul de 5 mg, dar si uleiul de peste de 1000 mg pe care il luam zilnic.
Daca ai homocisteina mare, sunt multe riscuri pt bebe si sarcina in sine.
Sper ca te-am lamurit cat de cat, daca am fost incoerenta te rog sa ma scuzi.
Ca si concluzie: treci pe femibion in loc de elevit si incearca sa faci analiza pt homocisteina. Acidul folic de 5 mg il poti lua in paralel, inca vreo luna sau chiar mai mult, in functie si de analiza. Daca ii scrii d-nei dr U, te va lamuri.

31+ DPN 15 aprilie 2011

Mergi la inceput