Pedeapsa corporala

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Laura25 spune:

Citat:
citat din mesajul lui Sibylle

Selene, sterge linkul ca l-am sters si eu in prima postare. Asa nu se va mai speria nimeni de ororile alea si va fi ca si cum nici nu vor fi existat vreodata ... :-(

Sibylle, nu e vorba sa stergi linkul si sa ne facem ca nu am vazut. E oribil ce fac si ce povestesc oamenii aia acolo. Si nu e ok sa ascundem sub pres si sa ne facem ca nu stim. Marea intrebare este: ce putem face? Se poate face ceva? Un id pe un blog inseamna ceva pt justitie sau pt protectia copilului?

Am marfa la bazar umanitar DC

Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Cugetari gemene, Poveste cu shtrumphi

'Cos what I feel is the only truth for me

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adra_bell spune:

Laura, eu nu cred ca este vorba de blog, am vorbit cu o prietena care a facut dreptul si se incadreaza la :

Art. 324. - Instigarea publică si apologia infractiunilor

Fapta de a îndemna publicul prin grai, scris sau prin orice alte mijloace, de a nu respecta legile, ori de a săvârsi fapte ce constituie infractiuni, se pedepseste cu închisoare de la 3 luni la 3 ani, fără a se putea depăsi pedeapsa prevăzută de lege pentru infractiunea la săvârsirea căreia s-a instigat.

eu nu am nici un fel de cunostinte juridice, dar mult mai grave mi se par cartile lui Dobson si ale sotilor Pearl. Doi copii au murit in State in urma punerii in practica a sfaturilor din aceste carti, si acum uite ca un cult religios le publica si in Romania

blog

The hand that rocks the cradle is the hand that rules the world

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Chuny spune:

Desi nu pot ajuta concret la asta, ma gandeam ca o campanie puternica de denigrare a acestui blog ... am vazut ca unele ID-uri apar si in blogul bisericii IM si in acesta.

Sunt doamne pe DC, mari aparatoare ale drepturilor copiiilor, care ar putea face o munca frumoasa in acest sens. Au timp si vocatie

Cel mai misto ar fi sa fie gasita biserica si impartit la iesire fluturasi non-abuz.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura25 spune:

Postarea resectiva vad ca e din ianuarie 2009. Nu stiu ce relevanta are, dar e veche de 2 ani. Cine credeti ca ne baga in seama daca facem o sesizare oficiala?

Am marfa la bazar umanitar DC

Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Cugetari gemene, Poveste cu shtrumphi

'Cos what I feel is the only truth for me

Mergi la inceput

Andra, mi se pare foarte interesant ceea ce spui. Voi da o raita pe blogul tau sa citesc mai bine.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns buli spune:

Syb,
nu stiu daca nu cumva nu s-a inteles gresit, eu ma refeream la subiectele indicate de Doruletz, care au fost deschise si discutate exclusiv aici si la care putina lume a intrat.
despre alea ziceam ca n-ar fi trebuit lasate.

Mergi la inceput

stiu, eu am sters impulsiv linkurile :-)

ma gandesc ca daca cineva din presa ar dori sa se ocupe si sa traga putin la raspundere macar referitor la cartile despre care spunea andra si tot ar fi ceva decat nimic

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns J G spune:

Mi-a dat Noe sa citesc acum cateva zile si m-am imbolnavit. Sunt monstri printre noi! In mod normal autoritatile ar trebui sa ia masuri sa nu ii lase sa faca propaganda la asemenea metode si sa-i ia la puricat, ca doar e usor sa-i gaseasca in biserica "Isus Mantuitorul" - dar... nu se va intampla absolut nimic!
A pus si eu un mesaj la "intreaba psihologul" dar nu l-au aprobat, desigur.
Ar trebui totusi putina cenzura si la carti, asa cum banuiesc ca exista in ce priveste carti de facut bombe, de asasinat presedinti etc. Insa pentru asta ar trebui ca toata lumea sa considere ca bataia copiilor e ceva rau, si in Ro nu e cazul! Mai degraba, daca intr-o adunare de parinti declari ca tu nu iti bati copilul se uita lumea ca la extraterestri, sau nu? Cam asa mi se intampla mie, oriunde am asemenea discutii...
E foarte trist! E trist ca majoritatea oamenilor nu considera de exemplu ca legile care reglementeaza agresiunea asupra altei persoane se refera si la copii! pentru ca multi nu considera ca acesti copii sunt OAMENI, ci ceva inferior, fara drepturi. Nu fac paralela intre lovesc un om = infractiune, lovesc un copil = infractiune. Raman asa siderati, pai cum domne, ca e copilul meu! Ce om? (astea-s discutii pe care le-am avut personal!).

J si Carla (05.02.2006)
in the rear garden

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ioanadara spune:

Sybille, ai sters link ul si acum cand am redeschis nu am mai reusit sa gasesc blogul respectiv.
Nu am avut timp dimineata,nici acum nu am prea mult timp insa uite ,ma gandisem sa trimitem un mail aici:

http://www.copii.ro/

Imi amintesc ca in judetul Mures era mama respectiva dar nu sunt acum foarte sigura. Am citit repede si pe sarite dimineata aberatiile de pe blog. Trebuie revazut putin insa blogul pentru ca sa stim in ce zona a tarii exact este.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adra_bell spune:

Citat:
citat din mesajul lui J G

Mi-a dat Noe sa citesc acum cateva zile si m-am imbolnavit. Sunt monstri printre noi! In mod normal autoritatile ar trebui sa ia masuri sa nu ii lase sa faca propaganda la asemenea metode si sa-i ia la puricat, ca doar e usor sa-i gaseasca in biserica "Isus Mantuitorul" - dar... nu se va intampla absolut nimic!
A pus si eu un mesaj la "intreaba psihologul" dar nu l-au aprobat, desigur.
Ar trebui totusi putina cenzura si la carti, asa cum banuiesc ca exista in ce priveste carti de facut bombe, de asasinat presedinti etc. Insa pentru asta ar trebui ca toata lumea sa considere ca bataia copiilor e ceva rau, si in Ro nu e cazul! Mai degraba, daca intr-o adunare de parinti declari ca tu nu iti bati copilul se uita lumea ca la extraterestri, sau nu? Cam asa mi se intampla mie, oriunde am asemenea discutii...
E foarte trist! E trist ca majoritatea oamenilor nu considera de exemplu ca legile care reglementeaza agresiunea asupra altei persoane se refera si la copii! pentru ca multi nu considera ca acesti copii sunt OAMENI, ci ceva inferior, fara drepturi. Nu fac paralela intre lovesc un om = infractiune, lovesc un copil = infractiune. Raman asa siderati, pai cum domne, ca e copilul meu! Ce om? (astea-s discutii pe care le-am avut personal!).

J si Carla (05.02.2006)
in the rear garden

Am aflat asa: statul nu intervine in publicarea vreunei carti, asta ar fi cenzura. Au mai fost cazuri de carti dubioase care se vindeau pe Amazon, una se numea ceva gen "Manualul pedofilului", alta chiar a astranit o valva internationala acum cativa an, era despre metode de a ucide un om. In acele cazuri s-au sesizat persoane private si institutii care au dat in judecata editura/autorul.
Cica asa ceva s-ar putea face si cu Dobson&Pearls. Dobson chiar este recomandat ca fiind psiholog, e si pe wikipedia (apropo, ca spunea cineva, "doctor" in engleza nu are neaparat sensul de medic), stiu ca exista o organizatie profesionala a psihologilor romani, eu cred ca i-ar interesa f tare sa vada ce publica in Romania "colegii" lor de peste hotare

blog

The hand that rocks the cradle is the hand that rules the world

Mergi la inceput