Pedeapsa corporala

Raspunsuri - Pagina 18

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns michelle-usa spune:

Citat:
citat din mesajul lui adra_bell

Citat:
citat din mesajul lui michelle-usa

cap. II - MODELAREA VOINTEI

3. distingeti provocarile intentionate de actele copilaresti

un copil nu trebuie batut pt actiuni care nu reprezinta sfidari la adresa autoritatii parintesti.

michelle

Imi poti da exemplu de o astfel de sfidare a copilului fata de parintele lui? si pentru care copilul "sa merite bataie"?

blog

The hand that rocks the cradle is the hand that rules the world

cand tu ii spui pe moment ce sa faca si el refuza si face invers. mai ales cand viata lui este in pericol.
Atunci parintele trebuie sa fie ferm. Eu fara bataie, nici macar o palma...pana acum am reusit sa fiu ferma...

michelle

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ladyJ spune:

Citat:

Citat:
citat din mesajul lui adra_bell

Citat:

cap. II - MODELAREA VOINTEI

3. distingeti provocarile intentionate de actele copilaresti

un copil nu trebuie batut pt actiuni care nu reprezinta sfidari la adresa autoritatii parintesti.

michelle

Imi poti da exemplu de o astfel de sfidare a copilului fata de parintele lui? si pentru care copilul "sa merite bataie"?

blog

The hand that rocks the cradle is the hand that rules the world

cand tu ii spui pe moment ce sa faca si el refuza si face invers. mai ales cand viata lui este in pericol.

michelle

Da exemplu CONCRET. Sa-nteleg.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ioanadara spune:

Si daca il iei in brate si il indepartezi de locul pericolului acelasi rezultat este.
De ce ar fi nevoie sa il bati?

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui ioanadara

Michelle, daca faci abstractie de faptul ca esti neoprotestanta ca si acele mame , poti recunoaste faptul ca este o mare greseala sa iti disciplinezi copilul asa ? Ele isi bat copiii acasa, este deja un mod de viata la ele asta.Deja, copiii aceia traiesc stiind ca in orice moment pot fi batuti de multe ori fara sa priceapa de ce. Si isi mai dau si sfaturi una alteia.

Eu de exemplu, ortodoxa fiind recunosc faptul ca acel user (troll poate) ce isi spunea "un tata" gresea grav daca el chiar ii dadea copilului in curtea bisericii" doua palme la fund" asa cum scria prin subiectele alea de acum nu stiu cati ani. Pe unde o fi fost mama pustiului nu stiu.

Cele de aici de pe blog au insa in spate o teorie intreaga ce le "motiveaza" deci nu se vor opri usor.Tu chiar vrei sa ne explici faptul ca aceasta teorie e buna?

in primul rind nu ma cunosti, nu sunt neoprotestanta...asa ca nu incerca sa ma cataloghezi.
Habar nu am cine sunt acele mame de pe blog care isi bat copiii.Iar preotectia sociala ar fi trebuit sa fie la usa lor daca e adevarat ce spuneti.
Eu am vorbit referitor la cartile lui Dr Dobson.El nu invata pe nimeni sa-si tina copii in teroare. Acele mame nu au teoria lui Dobson "in spate" si nici Biblia...asta vreau sa spun.

michelle

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Ilinca_M.

Fara suparare, nu pooate sterge cineva postarile cu citatele alea ultra-intelepte din Dobosh ala, ca n-am chef sa-mi pocneasca vreo vena in cap? Nu-mi ziceti ca topicul asta se va transforma intr-o analiza pe text a "capodoperei" unui neica-nimeni cu idei de tot rahatul,si super nanny e mai interesanta ca el, va rog frumos, chiar nu merita!
Michelle, nu mai e miscare pe "sufletul credintei" sau ce s-a intamplat? Te-au rugat colegele de pe blog sa le iei apararea aici?

Habar nu ai despre cine este Dr. Dobson si despre cita lume a ajutat.Dar asa sunt anumite persoane le place sa arunce cu noroi.
Nu stiu cine sunt acele colege de care vorbesti...incearca sa nu mai arunci cu insinuari jignitoare.

michelle

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui accept92

Citat:

sunt mii de oameni in lume care l-au citi pe Dobson si sunt de acord cu el...deci nu sunt singura. Cititi citeva din review-uri la cartea lui.

Ce este un copil din punctul tau de vedere? Un dusman care trebuie infrant sau un pui de om care trebuie protejat si a carui bucurie nu poate decat sa bucure parintii? Ce poate gresi un copil? Vreau exemple concrete daca se poate.

Gandeste, gandeste, gandeste!!! - Winnie The Pooh

cand tu ii spui sa stea de mana cu tine sa nu iasa in strada sau sa se piarda in magazin. sa nu puna mana la aragaz ca se arde....

michelle

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ladyJ spune:

´´Sa nu fie aplicata pentru greseli copilaresti.´´
Asta zice domnul.

Michelle, dar un copil poate face si alte greseli ? greseli de adulti? Adica, poate stii tu sa explici, care-s greselile copilaresti si care-s ne-copilaresti din ceea ce face UN COPIL?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns DarkBendis spune:

Nu e oare mai bine ca cel mic sa stie ca daca va pune manuta pe aragaz/cuptor il va durea, decat ca daca pune mana acolo il va lovi mama? Sau sa o tina pe mami de manuta ca sa nu se piarda, nu ca sa nu fie lovit?

A, si inca o treaba, se stabilesc niste reguli in casa si mami le incalca (intentionat, bineinteles, nu din greseala) are voie tati sa o loveasca pe mami (doar de 2-3 ori, nu batuta mar, desigur)? Si invers, bineinteles - adica daca tati incalca regula stabilita in prealabil, mami are voie sa il loveasca?

Dark Bendis
& Hogmanay Baby (31.12.2008)

"I dream of wolves. With them I run."
"Ye harm none, do what thou wilt shall be the whole of the Law"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lali spune:

Michelle te contrazici :

Citat:

Tocmai ca nu am citit ce fac acele mamici , nu am cum sa ma pronunt. Nu voi fi nicodata de acord cu nici un fel de cruzime impotriva copiilor. Pentru mine sunt cel mai pretios dar care il putem avea in viata. Dat de Dumenzeu.

michelle

Citat:

in carte e vorba de un copil indaratnic, neascultator...nu de un copil blind, cuminte.
La tine ca si la mine nu a fost nevoie sa ajungem la extreme, dar se pare ca alti parinti ajung...asa ca sa o faca cu intelepciune. Asta am inteles eu ca invata Dr. Dobson.
Consider ca daca unui copil indaratnic, in situatii extreme si f.f.f. rar i se da 2-3 nuieluse la fund si il doare, nu va ramine traumatizat pe viata si nici nu-l va transfrma in robot.
Varsta nu o comentez...nu-mi amintesc sa fi citit asta. Si eu , personal cred ca 18 luni e prea mic....

michelle

Ori daca nuielusele dureroase la fund nu sunt cruzime atunci ce sunt ?

Sa ai in casa nuieluse pentru a bate copilul la fund mi se pare crud si monstruos. Dar, probabil, asa cum spui tu, daca o faci stiintific, dupa metoda Dobson, o faci cu intelepciune.
Nu, Michelle, bataia cu nuiaua la fund este exact opusul intelepciunii de care o mama trebuie sa dea dovada in relatia cu copii sai.

Si inca o intrebare: tu, personal, care consideri ca e varsta potrivita daca 18 luni nu e ?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura25 spune:

Stiti ce mi-a sarit in ochi si mi s-a parut crunt de la inceput? Ca dobson asta si adeptele nuielelor au mai multa cruzime si sadism in ei decat dresorii de animale de ex. Ce 'propovaduiesc' ei este de fapt dresura, modificarea unui comportament prin constrangere, printr-o actiune negativa. Dar la caini de ex. se recomanda corectarea folosind pistolul cu apa sau un ziar. La bebelusii de 1-2 ani se recomanda folosirea nuielelor, a curelei pe pielea uda sau a curelelor ude, musai sa doara cat mai tare. Eu cred ca numai niste psihopati sadici pot gandi si face asa ceva cu calm si zambetul pe buze, convinsi fiind ca fac bine de fapt.

mishelle, copii se EDUCA, se INDRUMA, se sprijina, se ingrijesc. Copii nu se DISCIPLINEAZA, ca nu sunt animale de companie pe care trebuie sa ii disciplinezi sa nu faca pe covor. Si copiii de 12-18-24 de luni invata prin imitare, cu rabdare,cu vorba buna. Copiii nu invata cu nuiaua, ci sunt dresati sa faca ceva de frica , de teroare. Tu cam cate palme ti-ai luat de la sotul tau? Dar tu lui cam cate nuiele i-ai dat? Sunt convinsa ca si voi gresiti si voi cu sigurantza nu faceti greseli copilaresti, ca doar nu sunteti copii. Deci meritati amandoi sa fiti disciplinati. O faceti? Sunteti consecventi principiilor, asa cum va recomanda dl. Dobson asta care ti-e asa drag?

Am marfa la bazar umanitar DC

Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Cugetari gemene, Poveste cu shtrumphi

'Cos what I feel is the only truth for me

Mergi la inceput