Pedeapsa corporala

Raspunsuri - Pagina 17

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns michelle-usa spune:

continuare este aici:

http://astrologicus.ro/viewtopic.php?f=13&t=268

din pacate nu am timp sa citesc , sper ca traducerea romaneasca sa respecte adevarul continut in original.

michelle

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ralukutzza spune:

michelle daca ai fi citit discutiile de la inceput nu cred ca te-ai mai fi apucat sa scrii, in afara de tine acum nu am citit pe nimeni in aceste 16 pagini care sa fie de acord cu Dobson asa ca chiar nu vad ce te-a indemnat sa il citezi pe aici, esti clar departe de unde trebuia sa fi,asa ca daca ai ceva de spus cu referire la abuzul fizic cat si la mutilarea psihica a copiilor de care se vorbea foarte bine, daca nu nu mai umple paginile cu lucruri care deja au fost discutate si clar nu intereseaza.
Intrebare :TU AI CITIT MACAR PE BLOGUL ACELA CE SPUN ACELE "MAMICI"???
Ca vad ca pe Dobson il aperi dar in fata cruzimii fata de copii ramai indiferenta ....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adra_bell spune:

Citat:
citat din mesajul lui michelle-usa

cap. II - MODELAREA VOINTEI

3. distingeti provocarile intentionate de actele copilaresti

un copil nu trebuie batut pt actiuni care nu reprezinta sfidari la adresa autoritatii parintesti.

michelle

Imi poti da exemplu de o astfel de sfidare a copilului fata de parintele lui? si pentru care copilul "sa merite bataie"?

blog

The hand that rocks the cradle is the hand that rules the world

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui adra_bell

Inteleg ca in acele carti bataia este numita bland disciplinare.
Uah, deci bate copilul, sa nu-l omori in bataie. Excelent spus!(omg)

nu serios, e o gluma, sau chiar crede cineva ca sa bati un copil de 15-18 luni cu nuielusa este o metoda de a educa?

Uite, fetita mea are 3 ani si nu i-am dat nici macar o palma la fund si nici nu intentionez, si este un copil f bland si ascultator (in limitele varstei bineinteles, intrucat imi doresc un copil nu un robotel lipsit de personalitate)

blog

in carte e vorba de un copil indaratnic, neascultator...nu de un copil blind, cuminte.
La tine ca si la mine nu a fost nevoie sa ajungem la extreme, dar se pare ca alti parinti ajung...asa ca sa o faca cu intelepciune. Asta am inteles eu ca invata Dr. Dobson.
Consider ca daca unui copil indaratnic, in situatii extreme si f.f.f. rar i se da 2-3 nuieluse la fund si il doare, nu va ramine traumatizat pe viata si nici nu-l va transfrma in robot.
Varsta nu o comentez...nu-mi amintesc sa fi citit asta. Si eu , personal cred ca 18 luni e prea mic....

michelle

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ilinca_M. spune:

Fara suparare, nu pooate sterge cineva postarile cu citatele alea ultra-intelepte din Dobosh ala, ca n-am chef sa-mi pocneasca vreo vena in cap? Nu-mi ziceti ca topicul asta se va transforma intr-o analiza pe text a "capodoperei" unui neica-nimeni cu idei de tot rahatul,si super nanny e mai interesanta ca el, va rog frumos, chiar nu merita!
Michelle, nu mai e miscare pe "sufletul credintei" sau ce s-a intamplat? Te-au rugat colegele de pe blog sa le iei apararea aici?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ilinca_M. spune:

Citat:

Citat:
citat din mesajul lui adra_bell

Inteleg ca in acele carti bataia este numita bland disciplinare.
Uah, deci bate copilul, sa nu-l omori in bataie. Excelent spus!(omg)

nu serios, e o gluma, sau chiar crede cineva ca sa bati un copil de 15-18 luni cu nuielusa este o metoda de a educa?

Uite, fetita mea are 3 ani si nu i-am dat nici macar o palma la fund si nici nu intentionez, si este un copil f bland si ascultator (in limitele varstei bineinteles, intrucat imi doresc un copil nu un robotel lipsit de personalitate)

blog

in carte e vorba de un copil indaratnic, neascultator...nu de un copil blind, cuminte.
La tine ca si la mine nu a fost nevoie sa ajungem la extreme, dar se pare ca alti parinti ajung...asa ca sa o faca cu intelepciune. Asta am inteles eu ca invata Dr. Dobson.
Consider ca daca unui copil indaratnic, in situatii extreme si f.f.f. rar i se da 2-3 nuieluse la fund si il doare, nu va ramine traumatizat pe viata si nici nu-l va transfrma in robot.
Varsta nu o comentez...nu-mi amintesc sa fi citit asta. Si eu , personal cred ca 18 luni e prea mic....

michelle

Oooo, nu..."copil indaratnic" versus "copil bland"
Si tu esti atat de blanda, michelle, doar 2-3 "nuielushe" la fund si doar f.f.f. rar...esti minunata!
Forumul asta nu era impotriva violentei fatza de copii? N-ar pica bine un avertisment pe-aici? Eu una raportez postarea lui michelle, nu e departe de postarile celor de pe blog. Va rog frumos, in loc sa continuam disputa cu cine nu are sens, sa dam toate cate un raport la moderator!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ioanadara spune:

Michelle, daca faci abstractie de faptul ca esti neoprotestanta ca si acele mame , poti recunoaste faptul ca este o mare greseala sa iti disciplinezi copilul asa ? Ele isi bat copiii acasa, este deja un mod de viata la ele asta.Deja, copiii aceia traiesc stiind ca in orice moment pot fi batuti de multe ori fara sa priceapa de ce. Si isi mai dau si sfaturi una alteia.

Eu de exemplu, ortodoxa fiind recunosc faptul ca acel user (troll poate) ce isi spunea "un tata" gresea grav daca el chiar ii dadea copilului in curtea bisericii" doua palme la fund" asa cum scria prin subiectele alea de acum nu stiu cati ani. Pe unde o fi fost mama pustiului nu stiu.

Cele de aici de pe blog au insa in spate o teorie intreaga ce le "motiveaza" deci nu se vor opri usor.Tu chiar vrei sa ne explici faptul ca aceasta teorie e buna?

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Ralukutzza

michelle daca ai fi citit discutiile de la inceput nu cred ca te-ai mai fi apucat sa scrii, in afara de tine acum nu am citit pe nimeni in aceste 16 pagini care sa fie de acord cu Dobson asa ca chiar nu vad ce te-a indemnat sa il citezi pe aici, esti clar departe de unde trebuia sa fi,asa ca daca ai ceva de spus cu referire la abuzul fizic cat si la mutilarea psihica a copiilor de care se vorbea foarte bine, daca nu nu mai umple paginile cu lucruri care deja au fost discutate si clar nu intereseaza.
Ca vad ca pe Dobson il aperi dar in fata cruzimii fata de copii ramai indiferenta ....

"Invatatura din constrangere nu este facuta sa ramana, dar cea care patrunde in suflet prin dragoste si bunavointa, aceea ramane acolo pentru totdeauna" Sfantul Ioan Gura de Aur

Raluca mami de gargarita Andra-Bianca
DN 26.12.2008

sunt mii de oameni in lume care l-au citi pe Dobson si sunt de acord cu el...deci nu sunt singura. Cititi citeva din review-uri la cartea lui.

michelle

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Ralukutzza

"Invatatura din constrangere nu este facuta sa ramana, dar cea care patrunde in suflet prin dragoste si bunavointa, aceea ramane acolo pentru totdeauna" Sfantul Ioan Gura de Aur

Raluca mami de gargarita Andra-Bianca
DN 26.12.2008

Tocmai ca nu am citit ce fac acele mamici , nu am cum sa ma pronunt. Nu voi fi nicodata de acord cu nici un fel de cruzime impotriva copiilor. Pentru mine sunt cel mai pretios dar care il putem avea in viata. Dat de Dumenzeu.

michelle

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns accept92 spune:

Citat:

sunt mii de oameni in lume care l-au citi pe Dobson si sunt de acord cu el...deci nu sunt singura. Cititi citeva din review-uri la cartea lui.

Ce este un copil din punctul tau de vedere? Un dusman care trebuie infrant sau un pui de om care trebuie protejat si a carui bucurie nu poate decat sa bucure parintii? Ce poate gresi un copil? Vreau exemple concrete daca se poate.

Mergi la inceput