Concediu in Grecia
Raspunsuri - Pagina 6
Alinutza1979 spune:
sunt foarte trista ca pana acum nu am fost niciodata in Grecia si imi doresc nespus de mult!
Am avut un concediu infect la Bulgari acum 2 ani, am fost cazati la un hotel vai mama lui cu toate ca era cotat la 3 stele, la schimbarea banilor am luat teapa cu toate ca am fost avertizati...in fine nici nu mai vreau sa-mi amintesc, nu ne-a placut nici statiune Nisipurile de aur -- prea antropizat si tiganie cam ca la noi!
Ideea e ca ne-a marcat asa de tare aceasta experienta incat parca ne e frica sa mai plecam afara; totusi nu ma pot abtine sa "nu vreau" cand vad minunatele peisaje din grecia, plaje super libere si intinse, combinatia intre munte si mare, mi se pare de vis!
As vrea cateva sfatui ca pentru un om total necunoscator!
Vom merge 2 (eu si sotul din dotare).
Cred ca vom merge cu autocarul fiindca nu are cine sa conduca atat de mult!
Ce locatie imi recomandati eventual pentru inceput de septembrie; nu avem nici un buget foarte mare si m-ar avantaja ceva gen vila; am tot citit pe net ca unele sunt dotate cu minibucatarie complet utilata ceea ce mi se pare foarte tare in felul asta pot prepara cate ceva si o masa o mancam la taverne!
V-as ruga sa-mi spuneti cum sunt tavernele (gen impinge tava ) sau cu servire la masa si cam care ar fi costul ptr o masa 2 pers.
Orice informatie sau sfat este binevenit fiindca noi suntem cam prostovani in ceea ce priveste concediu extern iar la de litoralul romanesc m-am plictisit rau!
carmaw spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Alinutza1979 sunt foarte trista ca pana acum nu am fost niciodata in Grecia si imi doresc nespus de mult! Am avut un concediu infect la Bulgari acum 2 ani, am fost cazati la un hotel vai mama lui cu toate ca era cotat la 3 stele, la schimbarea banilor am luat teapa cu toate ca am fost avertizati...in fine nici nu mai vreau sa-mi amintesc, nu ne-a placut nici statiune Nisipurile de aur -- prea antropizat si tiganie cam ca la noi! Ideea e ca ne-a marcat asa de tare aceasta experienta incat parca ne e frica sa mai plecam afara; totusi nu ma pot abtine sa "nu vreau" cand vad minunatele peisaje din grecia, plaje super libere si intinse, combinatia intre munte si mare, mi se pare de vis! As vrea cateva sfatui ca pentru un om total necunoscator! Vom merge 2 (eu si sotul din dotare). Cred ca vom merge cu autocarul fiindca nu are cine sa conduca atat de mult! Ce locatie imi recomandati eventual pentru inceput de septembrie; nu avem nici un buget foarte mare si m-ar avantaja ceva gen vila; am tot citit pe net ca unele sunt dotate cu minibucatarie complet utilata ceea ce mi se pare foarte tare in felul asta pot prepara cate ceva si o masa o mancam la taverne! V-as ruga sa-mi spuneti cum sunt tavernele (gen impinge tava ) sau cu servire la masa si cam care ar fi costul ptr o masa 2 pers. Orice informatie sau sfat este binevenit fiindca noi suntem cam prostovani in ceea ce priveste concediu extern iar la de litoralul romanesc m-am plictisit rau! |
Draga mea m ai intristat
Ti as spune eu cum e in Creta dar TU UNDE AJUNGI??
Aici cu 20 E SE MANINCA BINE ADICA O SALATA UN TZATIKI NISTE CHIFTELE DE DOVLECEI SI O PORTIE DE IEPURE si o jumatate dr litru de vin local(nu in sticla)
Portiile sunt imense deci deja ce ti am spus e mult pt 2 persoane!
Cauta un LIDL pe unde te duci si vei avea surprize placute.
Apa oricum e calda iar preturile pt inchiriere masina sunt in cadere
Dar sa mai scrie si fetele.
Concediu placut ai timp sa organizezi totul ca sa iasa ceva frumos(nu uita sa cumperi de la mag satesti ulei de masline)
Vacanta placuta
carmaw spune:
Fetita vezi ca uleiul 1.5 L e 4.5E(in sticla de plastic)=productie locala fara conservant
Si de exemplu eu am dat la cineva 3 bidoane de 12 l (fusese apa distilata in bidon) mi a zis ca am 10 l ulei si mi a cerut 35 de euros
Acum eu am auzit de la cineva care venea ci busul ca si ar fi amortizat din costuri vinzind ulei caci cu busul ai voie 50L de persoana
Exemplul acela de tarif pt masa e la o taverna unde stai la masa.
numai bine iti urez!
Alinutza1979 spune:
carmaw--- fara ulei de masline nu ma intorc dar voi lua putin!
Ma gandeam sa mergem in Corfu, am vazut cateva oferte prin diferite agentii undeva la sf lunii august inceput de septembrie destul de ieftin undeva la 100E cazare/persoana - 6 nopti!
Bugetul nostru ptr concediu e undeva la 500E! Oare ne descurcam sau e putin! Sotul meu zice ca e putin :((
Laura25 spune:
Noi am cheltuit aprox. 800€ in care am inclus: cazare (280€), benzina pt masina proprie dus-intors, 4 mese la taverna, inghetata, cumparaturi din Lidl (ceva legume, fructe, lapte, paine, oua, ceva pt micul dejun, iaurt) asta pt 2 adulti si 2 copii, plus benzina pt vreo 150-200 km facuti prin Grecia in mici plimbari, inclus si vreo 100€ dati pe suveniruri (vin grecesc, ulei de masline, prostioare cu Halkidiki/grecia pe ele, condimente de tzatziki si musaca, bomboane la kil etc). Daca mergeti cu autocarul, pretul va fi mai mic decat am dat noi pe benzina, mancarea la taverna va costa mai putin la voi decat la noi (noi luam o portie, doua + 2 sucuri la copii si sucurile erau cele fresh aproape jumate din costul unei portii de mancare). Ar fi undeva in jur de 20-25€ pt o masa cu 2 portii de mancare + ceva de baut (prin 'taverna' inteleg o terasa cu servire la masa). Unde am stat noi, vila avea fiecare camera cu bucatarie proprie+ gratar in curte si am gatit noi cand am vrut. Eu zic ca va incadrati ok cu 500€. Nu stiu cum e cu distractia pt adulti: cluburi, discoteci, de astea .. ca noi nu le-am cautat.
Am marfa la bazar umanitar DC
Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Cugetari gemene, Poveste cu shtrumphi
'Cos what I feel is the only truth for me
Alinutza1979 spune:
Laura25 -multumesc mult, m-ai mai luminat cat de cat!
Nu vom cauta discoteci cluburi sau mai stiu eu ce fiindca nu ne place! Cu banii astia mai bine luam 1 excursie sau poate inchiriem o masina!
prostioare nu vom lua insa, ulei, vin condimente cred ca vom lua!
Ramane sa-mi conving sotul!
Laura25 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Alinutza1979 Laura25 -multumesc mult, m-ai mai luminat cat de cat! Nu vom cauta discoteci cluburi sau mai stiu eu ce fiindca nu ne place! Cu banii astia mai bine luam 1 excursie sau poate inchiriem o masina! prostioare nu vom lua insa, ulei, vin condimente cred ca vom lua! Ramane sa-mi conving sotul! |
Incerc sa pun niste poze zilele astea, poate te ajuta la convins . Noi am fost 3 ani la rand in Halkidiki. De insule nu stiu sa iti spun nimic, dar poate te ajuta alte fete.
Alinutza1979 spune:
Laura25 - te rog mult spunem numele pensiunii la care ati stat si cum ati procedat: ati vorbit direct la vila prin tel sau mail sau ati plecat prin agentie!
multumesc mult
Laura25 spune:
Noi am stat in Vourrvourou la Studio Anna http://www.studioanna.gr/. I-am gasit pe net (pe greeka.com parca) si am trimis un mail direct proprietarilor. E al treilea an cand mergem asa, discutand direct cu proprietarii pe mail, fara agentii si a fost foarte bine de fiecare data. Am mai fost aici 2 ani : http://theramvos.com/en/index.htm unde conditiile din vila sunt un pic mai modeste, dar e curat si plaja f, aproape, cu apa super si sezlonguri la dispozitie, gratis. Iar Polichrono si Hanioti (statiunile ce se afla la cativa km de vila) sunt foarte ok ca oferta de taverne, magazine, supermarketuri, chiar mai bine si mai diversificat decat am gasit anul asta in Vourvourou sau Nikiti.
anya spune:
Noi tocmai ne-am intors din Thassos. Presupun ca preturile din septembrie (cand vrei tu sa mergi) sunt cam la fel cu cele din iunie, asa ca te pot ajuta. Ne-am dus cu masina si sunt 580 km din "poarta'n poarta" - aici calculezi tu daca rezistati la condus si cat va costa. Benzina era 1.625-1.670 euro. Ferry-ul a fost 27 euro masina+ 2 adulti+2 copii. Am locuit intr-un apartament cu doua camere, baie, bucatarie. Dotari: aer conditionat, televizoare in fiecare camera, frigider, plita electrica, fota, uscator par, terase cu toc de luat masa. Pret 35 euro/zi. Alte preturi: lapte UHT 0.93e, apa am baut de la robinet (e potabila in insula), suc la cutie 1 euro si ceva - depinde de tipl sucului. Inghetata de la 0.50 la 1.50 functie de marca. Pe plaja, doua paturi+1 umbrela +doua cafele =5-6 euro. Puteai foarte bine sa stai pe nisip, pe patura ta si nu plateai nimic .
La taverne, o masa pt 2 adulti+2 copii cu sucuri si juma' de litru de vin ne ducea la 34-40 euro. Cel mai mult am dat pe sepie umpluta 12 euro.