Concediu in Grecia
Raspunsuri - Pagina 5
Laura25 spune:
Noi mergem la Anna Studios si aici http://www. am fost acolo .ro/grecia-pareri,7/vourvourou,25,1367/anna-studios,5051/impresii-sejur-si-fotografii-vacanta7224.htm am gasit o gramada de informatii despre statiune si imprejurimi, de unde sa cumperi, ce trebuie sa vezi. Scrie acolo cineva care merge anul asta pt a 3-a oara. Citeste un pic, te ajuta sa iti faci o idee.
Am marfa la bazar umanitar DC
Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Cugetari gemene, Poveste cu shtrumphi
'Cos what I feel is the only truth for me
Laura25 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui tanimi Laura, nu merge link-ul Nina, mamica Iarinei |
Am editat si am pus niste spatii in numele site-ului. Scoate spatiile si vezi asa daca merge.
Carmena spune:
Laura, super fain arata pensiunea. Si Vrahos House este tot un complex similar, cred ca majoritatea pensiunilor in Vourvourou sunt pe genul vacante cu copii. Abia astept sa imi spui cum a fost.
Sa aveti vacanta placuta!
Pupici,
Carmen
Carmena spune:
Laura te astept cu impresii. Cum a fost in Vourvourou, ce traseu ati folosit pentru a ajunge acolo, cum e plaja, cum sunt preturile...
Noi plecam sambata dimineata.
Laura25 spune:
Buna!
Azi ne-am intors, dupa ce am prelungit sederea cu o zi (de bine ce ne era). Am plecat pe traseul Bucuresti-Giurgiu-Sofia-Kulata-centura Salonicului- Vourvourou. Am iesit din tara pe la 12 noaptea si a fost perfect, am mers intins prin Bulgaria, unde era liber si nici urma de politisti, am avut cam 90km/h media (mai tare pe atustrada si pe unde permitea drumul, mai usor in localitati). Sofia am traversat-o la 5:30 dimineata, era liniste si pace, am trecut rapid si fara complicatii. Copii au dormit cea mai mare parte a drumului, asa ca nu au avut timp sa se plictiseasca.
Benzina am pus din Bulgaria (2.39-2.40 leva/l). Am platit cu card VISA cu lei. Insa benzina mai proasta, nu prea tragea masina. In Grecia, benzina undeva intre 1.63 -> 1.71 €/l, dar si mult mai buna.
Vourvouru e f. frumos si mai ales f. linistit. E un sat cu vile turistice, care prinde viata in mai si se inchdie in octombrie. Sunt 2-3 supermarketuri cam naspa, cu marfa proasta si preturi mari. La 10 km inainte de Vourvouru insa e Nikiti care e un orasel mai mare. Acolo ne aprovizionam noi de la Lidl. Pe cealalta parte de Lidl, la cateva sute de metri sunt 2 supermarketuri mari, cu nume grecesc, care sunt mai bine aprovizionate, dar si cu preturile un picutz mai mari.
Noi ne-am descurcat f. bine cu Lidl (era o casierita romanca pe care am gasit-o de mai multe ori la lucru si am mai intrebat-o una-alta). Preturile la unele chetii mai mari ca la noi , la unle mai ieftine. Cert e ca noi am avut de unde sa mai stam o zi si am ajuns si cu ceva bani acasa (si nu plecasem cu f. multi la noi). Efectiv nu am avut unde sa-i cheltuim si nici nu ne-am dat prea tare interesul sa o facem .
Plaja are nisip fin si pe mal si in apa, apa e mica , buna pt copii, dar nu f. f. curata. Am gasit si gunoaie prin ea, probabil din cauza multelor barci din zona, a unor turisti mai nesi' care nu nimeresc tomberoanele, nu stiu. La vreo 2 km de Nikiti, spre Nea Marmaras insa, am gasit o plaja amenajata cu apa ca in piscina de curata, cu o culoare turcoaz incredibila. Superb!
Musai de vizitat Sarti. E o statiune cam la 30 de km deVrouvouru, spre capatul peninsulei. Drumul pana acolo e pe coastra, dar prin munte, cu serpentine dar si cu peisaje superbe. In Sarti gasiti o gramada de tarabe cu suveniruri, gelaterii cu inghetata super-delicioasa si ieftina, taverne multe, puncte de plecare in croaziere cu vaporul. De acolo puteti merge mai departe si va intoarceti in Nikiti pe cealalata parte e peninsulei. Sunt 2 sate - porturi superbe (ma cam repet cu acest cuvant, dar altul mai potrivit nu am ): Kofu si Poro Karas. Dinspre Nikiti cand vii spre Vourvouru, pe stanga se intra intr-un portulet unde e si piata de peste (acolo pestele e intre 8 si 18 €/kg, iar la taverna iti este prezentat in meniu la pret
de 40-70€/kg).
Locuri de mancat: pizza Top si taverna Gorgona in Vourvouru (gorgona e pe stanga, cum se merge spre centrul satului, scrie numele in greceste). Noi am mai fost la taverna Paris unde e frumos si ok mancarea, dar la final ni s-a prezentat o nota de plata scrisa de mana in greceste din care nu am inteles nimic, dar ne-a cam usurat de bani. Pizza de oriunde o luati sa stiti ca este f. mare, de minim 3 persoane, dupa parerea mea. Dar are branza/cascavalul de pe ea cam sarat (cel putin asa ni s-a parut noua).
In Nikiti am mancat ok pe plaja, la o chestie ce sa chema cu pizza in nume, am uitat numele exact. Eu am mancat acolo o salata cu creveti delicioasa, delicioasa.
Gazdele noastre ne-au servit de cateva ori cu tziporo facut de ei (rachiu din struguri cu gust de ouzo, dar care nu e ouzo si e f. fain) si masline din curtea lor, puse de ei la murat. Delicioase, nu gasesti la noi in magazine asa ceva. Una peste alta , pt noi a fost un concediu f. linistit, relaxant si frumos. Ceea ce va dorim si voua! Daca mai ai intrebari, sunt in zona. Drum bun si concediu frumos sa aveti!
Laura25 spune:
Mii de scuze pt literele mancate, nu mai editez ca am de pus o tona de rufe la spalat si copii ce trag de mine sa ne jucam.
Carmena spune:
Laura, super descrierea multumesc frumos Aveam emotii ca nu apuc sa citesc ce imi raspunzi, sambata dimineata plecam si noi
Vroiam sa te mai intreb, cum ati prins vremea, a fost frumos? Este rece seara, trebuie sa iau si haine mai groase? Cu tantarii cum ati facut, erau, sa iau Autan cu noi?!
In Salonic nu ati ajuns? Noi am vrea sa mergem o zi la parcul acvatic sa se balaceasca pustii si la piscine si topogane si eventual dupa amiaza sa mergem la gradina zoologica cica ar fi frumoasa...si ma gandeam sa dau si eu o tura prin Salonic, asa de plimbare
Maslinele...da, au un gust incredibil in Grecia...Si daca zici ca erau pregatite de ei imi inchipui ca erau bun, bune
In drumurile prin Vourvourou nu ati depistat si Vrahos House? - e vila unde mergem noi
Multumesc inca o data pentru lamuriri. Iti raman datoare cu cea mai buna cafea si mai delicioasa inghetata, dar in Bucuresti, ca in Sarti nu am apucat sa ne intalnim
Laura25 spune:
Carmen, noi in Salonic nu am fost. Si eu am auzit de celebrul aqua park si de gradina zoo, dar noi nu suntem obisnuiti cu traficul in orasele mari (sa trecem prin Bucuresti a fost un chin) si ar fi fost un mare motiv de stress, asa ca nu ne-am aventurat.
Vremea a fost super, cald cu soare. Seara se racoreste, dar nu f, tare. Adica la 22 copiii stateau in tricou si pantaloni 3/4 afara. Eu zic sa nu luati mai mult 1-2 pantaloni lungi si un 1-2 hanorace cu fermoar, ca nu o sa le scoateti din valize.
Autan iti trebuie neaparat, ca tzantzari sunt si musca. Anul trecut unde am fost noi erau mai multi, aici nu erau asa multi si agresivi, dar oricum, sunt. Pt mine si sot am avut cate o bluza de trening si un pantalon lung si ne=au fost suficiente. La copii in 2 seri am folosit hanoracele si o singura data pantalonii lungi. Doar ca ai mei la 21:30 deja strigau ei dupa pijamale si se tarau spre paturi, rupti de somn. Ai mei la pranz nu dormeau, asa ca seara picau ca eroii. Ceea ce era super ok pt noi, care puteam sa stam pana tarziu in curte la poker/remi/wist si un pahar de ceva.
Nu am depistat vila la care veti sta voi, am vazut insa altele de la care primisem oferte cand eram in cautare de rezervari.
Daca ajungeti la Sarti, sa nu ratati inghetata!
Vacanta frumoasa sa aveti!
Carmena spune:
Laura, multumesc frumos inca o data, esti o draguta, e printre putinele dati cand plec in concediu informata
Asa urasc eu tantarii...of, mi-am cumparat Autan si am luat si aparat de tantari, sper sa castigam in lupta cu ei...
Multumesc frumos de urari. Revin cu impresii imediat ce ma intorc.
Of topic, am citit povestea strumphilor tai, asa m-am emotionat... sa fiti sanatosi si norocosi cu totii!
Toate cele bune,
Carmen