Strumfi si prichindei iulie-august2011(16)

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns MihaelaV spune:

Citat:
citat din mesajul lui adra_bell

nu e cam tarziu 22 sapt?
Mie mi-a zis doctorul ca intre 14-18 e relevant, eu am sunat sa-mi fac programare si am zapacit datele, mi-am facut initial la 14s5zile si apoi mi-a dat Lissa linkul ala cu si am reprogramat fara nicio problema

blog

The hand that rocks the cradle is the hand that rules the world

O s-o sun la 4 pe doctorita mea ca sa ma lamuresc si eu. Pe foaia mea de programare nu scrie triplu test, ci morfologie trim 2. Am intrebat daca e acelasi lucru cu TT si mi-a zis ca da.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ireth spune:

eu stiu ca nu-i aceeasi chestie... dar ma rog, cred ca nu e o problema sa se faca in acelasi timp. banuiesc ca pentru TT or sa aiba nevoie din nou de ecografie, deci impusti doi iepuri dintr-o data.

13+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura13 spune:

Citat:
citat din mesajul lui ramyy

Neata fetelor

eu mi-am luat sutien de bumbac fara sarma de la jolidon nu arata nu stiu cat de bine dar macar imi tine cat de cat sanii si nu ma deranjeaza foarte tare, eu am sani mariii si acum sunt enormi si daca nu ii tin in sutien cred ca dupa ce o sa nasc o sa fie de un metru lungime

FECIAN- nurofen in sarcina e voie?

am vazut ca suntem nascute in aceeasi zi la un an diferenta si colac peste pupaza tu stai si in tara mea preferata

Ador Olanda sora mea sta acolo si merg in fiecare an la ea , e o tara minunata.

14+

nu e voie nurofen in sarcina.
dar, si eu am luat, cand nu mai putea, efectiv, sa stau in picioare de durere. asta e, se mai intampla sa nu putem trece altfel peste anumite momente

Laura lui Daniel - 14.11.2006 si 18+
Poze Daniel

slideshow Daniel

Mamici din Iasi

Copilul iti ia tot ce ai avut, dar iti da ce n-ai avut niciodata.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxybarbu spune:

MihaelaV din cate stiu eu TT si morfologia de trim 2 sunt doua chestii total diferite, adica morfologia o face toata lumea intre sapt 20 si 22 de sarcina, este acea ecografie mai amanuntita in care bebe este masurat din cap pana in picioare ( fiecare oscior)

Traieste, Iubeste, Daruieste...
sunt cea mai fericita cu o ( Alexia Carla) de 18 +
DPN 04.07.2011

Mergi la inceput

Banuiesc ca doctorita ei s-a referit la faptul ca daca iese morfologia bine, nu mai face si TT (e o optiune si asta). Sau poate ca mai intai iti face morfologia si cu datele de la ea (eco, parametrii, etc) te duci si faci TT.

13+

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui ramyy

[quote]citat din mesajul lui fecian

Acum am dare albe pe sfarcuri, le curat la fiecare dus..Cred ca se desfunda canalele, si am vazut ca faptul ca imi curat sfarcurile cu prosopul ii mai desensibilizeaza. Pana acum vreo 2-3 saptamani nu ii puteam atinge. De cand fac frecarea asta la fiecare dus, e mult, mult mai bine. Inca sunt sensibili dar nu asa de rau.

cautam intr-o zi pe net sa vad cum pot sa imi dau cu crema sau masez si eu svarcurile ca arata ca dracu si ma dor si am gasit un articol in care scria clar ca nu ai voie sa masezi svarcurile absolut deloc decat dupa nastere, atunci cand le masezi se declanseaza occitocina care provoaca contracti si ca oricat de tare ar durea nu ai voie sa maseezi speli simplu si gata, asa ca ai grija sa nu fie si de acolo contractiile.

14 +

simt nevoia sa ma bag in seama si sa te contrazic.
eu recomand cu toata caldura sa se maseze sfarcurile. eu am facut-o la dani, cred ca incepand cu luna a 6-a.
le faceam masaj, le dadeam cu garmastan (DA, cu garmastan inainte de nastere), apoi le frecam, efectiv, cu un prosop aspru. de ce? pentru ca sa nu mai fie atat de sensibile, sa se "intareasca" pielea (nu stiu cum altfel sa spun). asta daca se doreste alaptarea.
cu toate aceste masuri de precautie am facut ragade, dureroase rau. dar am putut alapta!!! da, cunosc persoane care NU au mai PUTUT alapta din cauza ragadelor, dupa ce copiii au supt lapte amestecat cu sange, in momentul in care s-a desprins efectiv sfarcul au renuntat la alaptat.
masajul sfarcurilor ajuta!

acum cu contractiile. eu nu fac sport. inca nu imi masez sfarcuri. nu car. nu stau in frig.
nu exista seara in care sa nu am contractii. si stiu ca sunt contractii. nu sunt dureroase. nu ma stresez. daca nu mai pot, iau un no-spa. dar nu mereu.
e drept ca la dani le-am avut ceva mai tarziu, tot de prin luna a 6-a, dar corpul trebuie sa se pregateasca si el de nastere. poate ca acum se pregateste mai repede . sau poate ca nu sunt normale si ar trebui sa ma ingrjorez. dar, avand in vedere ca nu am cum sa stau acasa in pat, sa ma odihnesc si sa nu le mai am, am decis ca traiesc cu ele, nu ma stresez, iar cand voi ajunge la consult voi intreba doctorul.
dar asta e doar filozofia mea.

Poze Daniel

slideshow Daniel

Mamici din Iasi

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Ireth

Adra, nici pomeneala de asig. privata. Am o doctorita care lucreaza la un spital de stat care e bine aprovizionat si la randul ei, e doctorita ginecolog + face si ecografii, are dubla specializare. Asa ca la fiecare vizita ma duc la ecograf, tot in spital. Nu-ti imagina acum ca e ecograf ultra-modern, ca nu degeaba dai 4-5 milioane pentru astea 4D. Nu, e ecograf normal, destul de bun incat sa vada eventualele probleme daca apar. Cand o sa fie eco de trim. II aia morfologica, sigur o sa ma trimita si la particular, pentru siguranta.

Vreau sa va intreb daca am voie sa folosesc pe picioare/coapse gel anti-celulitic, ca mai am vreo 2 tuburi de terminat

13+

la iasi se platesc si ecografiile facut in spital. la 12 sapt, pt dublu test, am facut in spital, dar am platit. ce-i drept doar 50 lei.

mie imi face masaj cine, de 2 ori/sapt, mai ales pentru durerile de spate. dar mi-a spus sa nu mai folosesc anticelulitic, mi-a cumparat ea niste creme care pot fi folosite in sarcina.
eu as zice sa le pui la pastrare pana dupa ce nasti.

Poze Daniel

slideshow Daniel

Mamici din Iasi

Mergi la inceput

de cotizat, cotizez si eu dar neoficial, daca ma intelegi

despre ce creme e vorba? ca m-ar interesa...

13+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adra_bell spune:

Laura, ragadele se fac mai mult de la pozitionarea incorecta la san, si mai putin de la sensibilitatea pielii de pe mamelon. Nu poti compara asprimea unui prosop cu gura unui bebelus, mi se pare un stres inutil masajul asta.
Nu ca n-as fi incercat si eu prin luna a 7-a, dar m-a durut/deranjat atat de tare incat am renuntat. Si n-am facut ragade defel cand am alaptat.

blog

The hand that rocks the cradle is the hand that rules the world

Mergi la inceput

off-topic, si imi cer scuze pentru asta, adra_bell am citit ultimul tau post in blog.
e... ...pentru epoca de piatra, asa...
Pe mine nu m-a batut tata decat o singura data (evident ca de tata mi-era frica, nu de mama, mama e paine lui Dzeu) cand am varsat cerneala pe covor. O singura palma si a fost de ajuns.
In rest, ma facea sa ma simt de kko cand era nevoie, doarte din cuvinte. Nu jigniri, atentie. Pur si simplu dezamagirea si tonul folosit era de ajuns....
Si cand te gandesti ca oamenii aia au copii! brrrr!

13+

Mergi la inceput