De ce sunt asa de putini barbati pe acest forum?
Raspunsuri - Pagina 3
liliana83 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui liliana83 In urma discutiilor din ultimele 2 zile, la care am participat sau pe care le-am urmarit, am ajuns sa inteleg de ce nu-si fac conturi pe acest site si taticii sau barbatii in general, site care in ultima instanta se numeste "Desprecopii" si nu " Despre super mame si copii". Nu cred deloc in argumente de genul :" taticii nu sunt la fel de interesati de binele copilului lor , n-au timp sau barbatii necasatoriti sau fara copii sunt insensibili la astfel de discutii. Nu.Sotul meu este un tata f bun , si cunosc si multi alti tatici care sunt f preocupati de familia si copiii lor. Si-atunci , intervine automat intrebarea .De ce sunt atat de putini cei care participa la discutiile de aici? O sa incep eu prima sa spun care cred c-ar fi motivele: 1)barbatii nu ( prea)suporta isteria si teatrul dramatic feminin; 2) punctele lor de vedere in general sunt scurte si concise, nu se pierd in amanunte deci n-au chef/ rabdare sa le citeasca pe-ale altora 3)barbatii sunt mai tehnici . Cred c-ar prefera sa citeasca pareri pro si contra ale unui anumit subiect fara deviatii majore si fara prea multe justificari si implicatii emotionale ale respondentului. 4)barbatii sunt mai sceptici- nu iau " de bun" orice subiect deschis pe aici, si astfel nu participa la discutii doar de dragul exercitiului si-al imaginatiei , asa cum fac multe femei , doar pentru a-si exprima punctul de vedere. 5) barbatii sunt mai rationali , mai pragmatici, nu despica firul in patru , si astfel nu-i atrage deloc asfel de dicutii, unele total neproductive. Sunt sigura ca mai sunt f multe motive . Voi ce parere aveti , care sunt motivele lor? |
mianna spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui liliana83
|
acum corespunde cu modul in care vezi tu femeile?
liliana83 spune:
Mianna, m-am referit strict la discutiile de aici. N-am caracterizat femeile,ar fi fost culmea, dar din nefericire, in ultimul timp( poate si mai demult, dar nu stateam asa de mult pe forum), se regasesc f multe din atributele enumerate de mine in discutii care-sr fi putut decurge intr-un mod mai civilizat. Intelegt ca exista subiecte controversate, ca se mai aprinde lumea , dar parca a devenit imperativ sa ai un limbaj cat mai dur si mai jignitor ca sa-ti poti sustine parerea. Si eu nu pot sa cred asta. Cred ca acest lucru e un mod de intimidare , cei care-l folosesc au impresia ca-si arata "inteligenta" in acest mod. Eu cred ca demonstreaza exact contrariul. In fine, sunt convinsa ca sunt foarte multe persoane care gandesc la fel, dar n-au curaj sa deschida gura , deoarece glasul lor ar fi imediat acoperit.
adra_bell spune:
Sotul meu este genul de tata implicat: scoate copilul la plimbare, se joaca impreuna, ii cumpara jucarii, hainute dar linia generala in educatie este data de mine.De asemenea, eu hotarasc ce mananca fata, eu citesc despre psihologia copilului, eu aleg cadourile pentru ea si prietenii ei, eu fac diverse activitati cu ea etc etc.
D-aia eu citesc pe forum iar el nu.
Isterica, dramatica, viscerala sau emotionala in reactii, teatrala chiar nu sunt. Poate putin atehnica, dar nu foarte.
Cam jignitoare prima postare (si asta este o constatare, nu o reactie emotionala)
blog
The hand that rocks the cradle is the hand that rules the world
mianna spune:
citat din mesajul lui liliana83 Mianna, m-am referit strict la discutiile de aici. N-am caracterizat femeile,ar fi fost culmea |
vrand-nevrand, ai caracterizat "mamicile sau femeile in general" (daca nu-ti suna cunoscuta partea dintre ghilimele, reciteste-ti primele doua randuri, in care vorbeai de "tatici sau barbati in general"). ei bine, asa cum aici nu sunt "tatici sau barbati in general", sunt insa "mamici sau femei in general", pe care le atrage ceea ce nu-i atrage pe taticii sau barbatii aia generali.
dar fie, ai caracterizat doar femeile de aici. de curiozitate - femeie esti, aici esti, la discutii participi... chiar consideri ca ti se potrivesc toate "calitatile" alea?
liliana83 spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui mianna
vrand-nevrand, ai caracterizat "mamicile sau femeile in general" (daca nu-ti suna cunoscuta partea dintre ghilimele, reciteste-ti primele doua randuri, in care vorbeai de "tatici sau barbati in general"). ei bine, asa cum aici nu sunt "tatici sau barbati in general", sunt insa "mamici sau femei in general", pe care le atrage ceea ce nu-i atrage pe taticii sau barbatii aia generali. dar fie, ai caracterizat doar femeile de aici. de curiozitate - femeie esti, aici esti, la discutii participi... chiar consideri ca ti se potrivesc toate "calitatile" alea? |
Nu, Mianna!Chiar imi pare rau ca s-a putut interpreta si asa .Vazand primele raspunsuri , am considerat ca s-a inteles ideea.Asa consider ca decurg anumite discutii in care cel " mai slab" este mazilit,in care trebuie sa ai plamani buni si gura mare ca sa te poti integra.Eu m-am obisnuit cu aceste lucruri, dar imi pare sincer rau cand vad cate un utilizator care vine atat de " nestiutor",de pios, care transmite prin fiecare cuvant scris ca este incepator, c-ar vrea un sfat, si cand colo el este luat in suturi .Asta ma intriga enorm. Citeste, te rog ,raspunsul Ioaneidara , a inteles f bine situatia.
mianna spune:
cat imi plac mie detinatorii adevarului absolut intamplator am priceput de la primele raduri unde bate si topicul asta.
s-a mai scris despre impresiile pe care-o lasa un forum predominant masculin, asa ca nu repet; nu povestesc nici cum se poarta discutiile social-politice pe cel mai mare forum romanesc (si aia e o sectiune in care de asemenea predomina sexul tare), dar crede-ma ca fata de atmosfera de acolo, cea de-aici e aerisita rau. insa te intreb altceva: pe miresici.ro, de exemplu, e aceeasi atmosfera? se striga si acolo "la gunoooi", ca sa va sustina argumentul imbatabil, tie si ioaneidara? nu??? atunci ce-i tine pe barbati departe de acel forum?
Burtocika spune:
Cred ca singurele discutii care i-ar putea interesa pe barbati mai putin decat discutiile despre copii sunt discutiile despre nunta si pregatirile aferente
liliana83 spune:
Miana, nu era greu de inteles.. N-am " codificat" mesajul.Numai cine s-a prefacut ca nu intelege , n-a inteles.Sau chiar nu???
Eu n-am cont pe miresici,n-am motive, mi-s "luata". Eu doar pe-aici mai bantui , spre disperarea barbatului. O fi si-asa cum zici tu,dar oricum , faptul c-au fost cativa, si de "vaza" inteleg , care-au ales sa plece , spune multe. Oricum , sa stii , eu sunt pacifista, chiar nu mi-am dorit sa jignesc , am vrut doar sa trag un semnal de alarma.
mianna spune:
citat din mesajul lui liliana83 Eu n-am cont pe miresici,n-am motive, mi-s "luata". |
n-am nici eu, chit ca nu mi-s luata, si pe forumul ala am intrat o singura data cred, cu un link tot de pe acest forum, da' as paria ca am dreptate dupa cum la fel as paria ca si pe ele.ro (sau ceva de genul asta, cu fundal roz-bombon si scris cu k si sh) poti numara barbatii pe degetele de la o mana (asta daca adolescentii de sex masculin cu probleme de imagine cauzate de acnee se-ncadreaza-n definitie ).
aaa, si daca ne-apucam sa numaram, ce zici, au plecat mai multi barbati de pe forumul asta, sau mai multe femei? sau mai bine nu, ca o asemenea statistica ar anula nu doar "argumentele", ci si titlul topicului