Fluturasi de martie-aprilie 2011 (140)

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ralukab spune:

Citat:
citat din mesajul lui madutza_bra

scrish, se ia sange la orice ora pt anticorpi

Povestea nasterii

Mada, mami fericita de Cristian Andrei-29.12.2008 si acum 37+ cuCatalina Ioana

AMR: mai putin de 2 saptamani

Poze

---------------------------------------------
Ceea ce nu te doboara , te intareste!

http://preg.fertilityfriend.com/pregticker/190dd3/preg.png

Da, se recolteaza anticorpii la orice ora in sensul ca nu trebuie sa mergi dimineata nemancata, ca la alte analize de sange. Dar programul de recoltari de la cabinetul de la Institutul de Hematologie este pana la 10:30. Eu am ajuns la 10:45 odata din cauza traficului si m-am rugat de ei sa imi recolteze ca sa nu mai vin in alta zi.

Mother to be 34+ Vlad

AMR 4 saptamani

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns scrish spune:

hello fetelor

lalely, ce mi-a raspuns si mie ralukab e exact ce mi-a spus si mie doctorul, singura problema e un posibil icter pronuntat la nastere in caz ca bebe mosteneste grupa sotului.

ralukab multumesc pentru raspuns! poate ne mai da si antguess o completare, pentru ca si mie doctorita doar de icter mi-a vorbit...mai cercetez intre timp pe google

madutza merci de info!

yasmi, simo, roxy

Luca, AMR 10 saptamani pana sa te tin in brate :)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dorinut@ spune:

yasmy ,Simo nu prea a mancat ce a vrut..gandeste-te la salata de varza..nu-i asa Simo?

------------------------------------------------------------------------------------------
35+ cu Edutu mic si zglobiu - Eduard Gabriel
Doamne Doamne te rugam sa-l tii pe bebe in burtica la mami pana la termen

AMR - 4 saptamani!

Ana-Maria

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miki1979 spune:

Citat:
citat din mesajul lui roxy_s

dar de ce sa nu vina doctorul la nastere? ca nu inteleg? ca nu vrea sau ca asa este acolo, cu cine este de garda obligatoriu?
nici pe asta n-am mai auzit-o

S-a intamplat minunea mult asteptata36+

AMR 3 sapt!!!

a fost un scandal acum cativa ani cand un dr de garda nu s-a bagat la o nastere pt ca nu era pacienta lui..si s-a terminat urat pt mama/bebe..si s-a ajuns pe la colegiul medicilor, a fost sanctionat dr respectiv cu suspendare cateva luni..si de atunci e regula, nasti cu medicul de garda..si daca vine dr tau ca asa vrei tu sau el..doar asista, nasterea se face cu medicul de garda..
eu asa stiu..din auzite bineinteles

mami de Vlad 09.04.2009 si s36 cu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Vasari spune:

Buna!
Lavi, am trecut sa vad daca ai nascut cumva. Si nu aveam in cap decat ca nu ti-am zis de alaptat ce mi se parea important de stiut la inceput.
1. colostrul e destul pt bb in primele zile, ei au un stomacel asa mic... mai mic decat o minge de ping-pong, nu le trebuie lapte praf sa se sature. In plus, fiecare mama produce exact lapticul de care are nevoie bebelusul ei. De ex compozitia laptelui pt copiii nascuti prematuri e mult diferita fata de cea pt cei nascuti la termen.
2. furia laptelui trece in cateva zile, mult mai repede la o a doua nastere. Poti sa nici nu ai nevoie de pompa. Se goleste sanul cat sa nu mai fie tensionat, iar daca e f plin, tb golit putin inainte de a papa bb ca sa poata prinda bine aureola. De fapt el aduce lapticul apasand cu limbuta pe aureola, de-asta e important sa prinda bine.
Poti inainte de alaptat sa faci un dus cat mai cald, iar in timp ce alaptezi sa pui un prosop cald pe sani. Asta dilata canalele, bb poate trage mai usoar lapticul si desfunda canalele cu probleme. Eu am avut surpriza sa fac un dus prelungit si laptele sa iasa singur f usor. E bine sa golesti doar partial, ca sanul sa nu produca in exces dupa aceea, te-ai invarti intr-un cerc vicios. Un san gol e un semnal de crestere a productiei de lapte.
3. daca doare sanul undeva anume, se simte la mana ceva ciudat, ca un mic nodul si nu dispare dupa cateva mese e f probabil sa fie un canal obturat... atunci sanii trebuie goliti bine in timp ce ai pus un prosop cald pe ei.
Daca mai apar si pete rosii, febra, golesti complet si abia apoi pui comprese reci in zona rosie, e posibil sa fie mastita. Na, pt asta trebuie sa vb si cu doctorul, dar febra poate trece dupa ce reusesti sa golesti sanul.
Bb desfunda cel mai bine canalele.

Eu sunt sigura ca vei alapta fara nicio problema si poate nici nu vei avea nevoie de ce am scris eu mai sus.

Si mai adaug un masaj super pentru sani, inainte de alaptat, dat de o colega de forum si care merge f bine:

Pasul 1 - Pui o mana sub san (cu palma pe san) pentru sustinere si incepi sa masezi in partea de sus - opus palmei de sprijin folosind 3 degete. Fixezi cele 3 degete pe san si descrii cercuri fara sa ridici degetele. Apoi alegi o alta zona .. adiacenta .. si tot asa .. de la baza sanului .. stanga, dreapta, spre mamelon ..Apoi muti mana de sprijin pe o laterala si masezi similar cealalta laterala. Repeti schema cu mana de sprijin deasupra si masaj sub san. Daca ai un nodul sau o zona mai dureroasa insisti un pic mai mult cu masajul. Nu trebuie sa apesi f tare, dar trebuie sa fii ferma. Iti dai seama ca miscarea este corecta daca incepe sa iti curga lapte din san (nu imediat dar dupa cateva miscari).

Pasul 2- O mana pe san deasupra, una sub san, ca intr-un sandwich, apesi usor si o mana o misti spre stanga cealalta in sens opus. Ca si cum ai rula sanul. Repeti aceeasi miscare dar cu palmele pe lateralele sanului.

Pasul 3 - Folosesti o mana ca si sprijin (contra) pe san si cu cealalta apesi in valuri sanul de la "radacina" spre mamelon. Te opresti la marginea mamelonului. Rolul miscarii este sa indrepti laptele spre sfarc. Iei la rand tot sanul cu aceasta miscare. Insista un pic pe lateral si sub san pentru ca laptele de acolo este scos un pic mai greu de bebe.

Ma scuzati pentru mesajul kilometric, ar fi fost urat sa trec pe aici cu mana goala.
Nasteri usoare si bebelusi sanatosi tuturor!

Lavi-acum am vazut ca ai scris si dincolo, dar deja m-am intins prea mult.

Edit: eu am stat 2 zile in spital, rar se sta mai mult pt o nastere naturala acum, dar am o prietena care a stat doar o zi, pt ca a nascut fara epiziotomie.

_
dna Ceainic, cu Maria - 3 nov 2007 si Sara - 8 dec 2010

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxy_s spune:

madutza azi nu mai ies la plimbare pentru ca este atat de frig si este o gheata. si asa am iesit dimineata de mi-am facut anticorpii. stau la caldurica acum.

si eu vreau sa incep de pe acum sa ma pregatesc pentru marea intalnire. ma epilez mai des ca sa-mi fie mai usor atunci cand o fi, vreau sa ma vopsesc, sa-mi fac si manichiura mai de nu numai la o saptamana ca de obicei.

bb_yasmi la noi la stat asa este cum am zis. deci, de ce sa dau la privat niste bani aiurea cand si aici este bine? tot la fel nasc si aici si acolo

S-a intamplat minunea mult asteptata36+

AMR 3 sapt!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madutza_bra spune:

cred ca m aprogramez si eu mai devreme la infrumusetat

am pus poze cu balenuta. Am pus mai multe apoi o sa sterg din ele sa nu ocupe spatiu. in cele de aproape pare burta mai mica, in cele de departe pare mai mare...am deja 16 spre 17 kg puse...

Povestea nasterii

Mada, mami fericita de Cristian Andrei-29.12.2008 si acum 37+ cuCatalina Ioana

AMR: mai putin de 2 saptamani

Poze

---------------------------------------------
Ceea ce nu te doboara , te intareste!

http://preg.fertilityfriend.com/pregticker/190dd3/preg.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bb_yasmi spune:

alina, mami scumpa!!! iti multumesc frumos. sunt sigura ca si fetele de aici vor citi cu mare interes.

roxy, sincer, acum la ao doua nastere, si ultima , as da oricat pt comfortul, siguranta si lnistea mea....si a bebelusului meu. de nascut poti naste si acasa daca vrei nu e vb de asta...ci de psihicul tau....nu am avut o experenta urata la prima nastere dar imi doresc multttt mai multtt pt mine si bbele meu.

mada si eu sunt curioasa maine sa ne spui cat are buburuza ta!! si tu si happy...ca noi suntem apropiate la termen. la ce ora mergi??

mami de fetita cu codite si baietel nazdravan
AMR: maxim 16 zile !!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miki1979 spune:

bbyasmi, sunt ok 13 ..dar ma simt si eu maaare...mai mare nu m-as vedea
eu cand am nascut acum 1 an si 9 luni ne spuneau medicii in spital..pai de ce sa va tinem mai mult daca totul e bine ? spitalizarea costa spitalul..si bani nu sunt..cam asta era pricipiul..se externau la greu zilnic, cat mai repede posibil..1zi, doua, trei..depinde..eu dupa 2 am iesit..plus ca asta insemna locuri libere pt alte mamici care urmau sa nasca, fiind un spital unde locurile erau mereu o problema...

mami de Vlad 09.04.2009 si s36 cu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns SSABrya spune:

fetelor cu contractii cum va mai simtiti?
sper ca totul este ok.
bebeii astia ai nostri cred ca nu mai au rabdare sa ii tinem in brate.
eu de cand stau in pat vad ca nu mai am probleme si contractiile au disparut.
Maine ma duc la eco sa vad buburuza mica, abia astept

Bryanna 02.06.2009 si ...o noua fericire 30+ , adica Ayanna

AMR 2 luni

Mergi la inceput