Mamici din Grecia (5)

Raspunsuri - Pagina 17

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns lukasnicolas spune:

Buna ziua fetelor!ce mai faceti voi? va trage vremea buna pe afara si pe noi la fel...ESTHERA felicitari cu magazinul si sa dea domnu sa nu intampini probleme cu actele ..iti spun asta ca stiu ce a tras soacra mea care este aici de 11 ani, casatorita cu un grec, au si o fetita de 8ani si acum 3 ani au deschis un magazin ,un minimarket si au zis sa il faca pe numele ei ca sa aiba si ea o pensie la batranete si s-a chinut Niko (sotul ei)un an de zile sa primeasca aprobarile pt ca vedeau nume de strain ..sper sa reusesti si sa nu intampini dificultati..IOANULA felicitari pt micuta cand ne pui poze pe mail sa o vedem si noi?..ANOUK da nasol cu munca ieri ..daca am avut treaba?..magazinul unde lucrez este cafenea+restaurant situat intr-un loc superb cu multa verdeata,intr-o padure(dasos kouri)si este mereu full mai ales in zile de sarbatoare ieri eu am lucrat de la 12 la 8 si in astea 8 ore s-a umplut de 3 ori magazinul a fost nebunie...asa eu ieri am muncit muult dar baietii mei s-au plimbat au fost cu niste prieteni pe la mare la o terasa si s-au distraaat. Lukas a venit foarte entuziasmat acasa si foarte obosit, incerca sa imi zica ca a aruncat cu pietricele in mare si cum nu intelegem a trecut la practica arunca prin toata casa cu jucarele si facea ''plici mama plici''.Fetelor am o problema ..Cristina ,fetita soacra-mi a facut pojar si tare mi-e frica sa nu ia si Luka ca asta imi mai lipseste ...unii imi zic ca acum in vaccinurile obligatorii se face si cel contra pojarului ..Luka le-a facut pe toate pana acum (mai avem doar unu de facut)dar nu stiu daca este si cel in cauza voi stiti ceva ?printre vaccinuri este si cel contra pojarului??noi oricum nu o sa mai mergem pe la mamaie(soacra-mea)vreo 2 saptamani..va pup pe toate si va doresc o zi buna

Andreea mami de pui mic Lukas-Nicolas 08 03 2009

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamitza_alex spune:

seara buna fetelor!!!ce mai faceti voi?noi bine,vremea asta minunata ne trage sa stam numai afara,ori in parc ori pe balcon(dim in parc,seara in balcon)ieri am iesit sa vedem cum defileaza copiii,dar fimea a inceput sa planga,s-a speriat de la zgomotele alea prea puternice pt ea+plus ca nu-i plac preotii,zice ca e babau

anouk3,fain ca incepi munca,scoti ceva euroi,off cat vreau si eu sa merg undeva la munca,parca mi sa luat zi de zi aceleasi chestii.nu fac dulciuri asa des,dar mai scap la o bucatica de cioco de la fimea,sau mai stiu eu ce prostie.
esthera,bafta cu magazinul,sa faceti super vanzari!!ma bucur pt voi.acum despre acte,cred ca depinde de oars,de primarie,aici cunosc romanii care si-au facut magazine si au primit aprobariile rapid.
fetelor,noi ne ducem in tara de paste dar nu definitiv,vrem sa rezolvam totul pt nunta(invitatii,biserica,fotograf,cameraman,etc)nu am mai facut pastele in tara de 4-5 ani.mie una va spun sincer dor de romania ca tara nu-mi e,mi-e dor de anumite persoane(mama,sora,bunica,1-2 prietene,cam atat si de casutza mea.na...asa sunt eu.
pupici la toata lumea ,wekend placut!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anouk3 spune:

La multi ani, draga noastra Theo, sa ai parte numai de clipe frumoase alaturi de oameni dragi tie, multumire in viata si tot ce-ti doreste sufletelul!

Mamica lu' Nick cel mick (11.05.2010)
Pozici noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ioannoula spune:

La multi ani si de la noi Theo!!!! fetelor, nu am pus poze ca aici in album zice ca sunt prea mari si nu le incarca, iar pe mail-ul comun nu stiu sa le pun, spre rusinea mea. Am sa le trimit prin mesaj. Va pup pe toate si ies sa se bucure bubulina mea de soare. In sfarsit purtam rochite si strampi:X:X:X Cat am asteptat clipa asta!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lukasnicolas spune:

LA MULTI ANI THEO!!!SI TOT CE ITI DORESTI DE LA VIATA SA TI SE INDEPLINEASCA!!noi abia am venit din parc ..am fost cu trici si acum va pupam ca mergem la nani

Andreea mami de pui mic Lukas-Nicolas 08 03 2009

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns theophillina spune:

Anouk, Ioannoula, Andreea, va multumesc din suflet pentru urari, sunteti niste dragute ca v-ati adus aminte de mine, urarile voastre ma fac sa ma simt si mai bine. Oricum azi am fost asa emotionata, fiind prima aniversare a mea ca si mamica. Va multumesc inca o data, va poftesc la o felie de tort si un vin bun si va doresc toate cele bune, sa fiti sanatoase, sa va bucurati de copii, soti si toti cei dragi voua.

Theodora mami de Stelios
09.06.2010

BEBE STELIOS

DE'ALE GURII

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Esthera2011 spune:

Draga Theodora...iti urez ca de ziua ta sa fii mereu tanara, frumoasa si cu acelasi spirit vesel! Sa nu ne uiti nici la 100 de ani! Viata sa-ti ofere clipe minunate si bucurii nemaiintalnite!
La multi ani si multe realizari!
Pup dulce pe Anouk3, Andreea si mamitza Alex si promit, ca daca Bunul Dumnezeu ne tine sanatosi pe toti...poate facem cumva, o reunine a romancelor care au cucerit...nu vestul...ci Grecia!
...recunosc ca imi doresc sa va cunosc...in carne si oase!
Wow...ce mi-as dori o sindrofie cu voi toate!!!...ca Theodora ofera si o felie de tort si un pahar cu vin bun!
Pina ne-om vedea...eu inchin un pahar de vin rosu in cinstea voastra!
Sa-mi traiti fetelor!

Mergi la inceput

Esthera, multumesc frumos de urari. Asa frumos scrii, esti plina de optimism si voie buna. Si eu ma gandeam ca ar fi fost frumos sa ne intalnim. Iti intorc urarile inzecit si sa-ti iasa toata asa cum iti doresti. Si cand voi implini 100 de ani as vrea sa-mi serbez ziua de nastere impreuna cu voi la un spectacol de striptease masculin.

Theodora mami de Stelios
09.06.2010

BEBE STELIOS

DE'ALE GURII

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Esthera2011 spune:

A trecut iarna geroasa,
Campul iata-l inverzit,
Randunica cea voioasa
La noi iarasi a venit.

Dintr-o creanga -n alta zboara
Sturzul galben aurit,
Salutare , primavara,
Timp frumos, bine-ai venit!

Turturelele se-ngana,
Mii de fluturi vezi zburand
Si pe harnica albina
Din flori miere adunand.

Canta cucu-n dumbravioara
Pe copacul inflorit,
Salutare, primavara,
Timp frumos, bine-ai venit!

Buna dimineata somnoroaselor!

...sau harnicute ca de obicei, trezite de gandaceii vostrii dragi....savurati din plin cafeaua????
N-am putut sa ma abtin sa nu-mi aduc aminte de frumoasa oda inchinata primaverii de Vasile Alecsandri!
Deci,deci,deci...
Cum Theodora si-a exprimat dorinta de-a ne intalni la una suta bucata ani la un striptis masculin, eu va salut voios ...si ma duc sa ma pregatesc de pe acum pentru marea intalnire!!
Pup fetel cu patos...si tuc pe nascu copilasi draguti!

Mergi la inceput

‘Neata fetelor!

Anouk3, si noi am fost la controlul de 9 luni acum 1 saptamana si avem 10,5 kg si 76 de cm ca si voi, deci si mie mi se pare super bine. De la 10 luni mi-a dat si mie pediatra verde la iaurturile de bebei Delata si Noynoy. Stelios mananca bine paine si biscuiti, dar daca am incercat sa-i dau altceva sa manance el singur, isi face greata, asa ca mai asteptam. Tarahanaua e din aia sarata (de fapt, noua ne face o matusa traxana de casa si pentru Stelios i-am zis sa faca fara sare), nici nu stiam ca exista dulce care sa se faca cu lapte, pe aici se face o supa mai groasa asa, ca un terci de mamaliga, eu insa ii pun putin in supa in loc de paste. Oricum, paste/orez/traxana etc. ii pun destul de rar, nu tot timpul. Incepi serviciul? Si eu ma gandeam sa ma duc la agentia la care am lucrat in 2009 (mai ales ca in 2010 cand de-abia nascusem, m-au chemat sa ma faca sefa ), insa era programul haotic rau de tot si nu ma lasa sotul deocamdata. Un alt gand e sa-mi deschid eu o mica afacere, idei sunt, insa mai astept un pic sa vad incotro se indreapta lucrurile. Cu cine o sa stea Nick?

Ioannoula, auzi la ea 46 de kg!!!!!!! Of, nu mai vorbiti de kg asa putine ca ma deprim rau. Felicitari pentru greutatea si inaltimea bebelinei, a luat f bine.

Lukasnicolas, am vazut pozele, ce frumos e buburuzul tau. Multumim e complimente. Si mie mi-a placut la nebunie cada, insa pe mine ma bate gandul sa-i iau un scaunel din ala de baie. Are cineva, e bun de ceva? Imediat o sa trec si data ta de nastere in listuta. Referitor la poja (rujeola) ca si vaccin se face controversatul ROR, uite aici cateva informatii.

Citat:
Rujeola (pojar, cori)
Este o boala foarte contagioasa, produsa de un virus si caracterizata prin febra mare, tuse, secretii nazale si oculare si o eruptie caracteristica. Sub varsta de 2 ani, boala este urmata adesea de complicatii pulmonare grave.

Rujeola se transmite numai direct, de la un alt copil bolnav, care este contagios timp de 4-5 zile inainte de aparitia eruptiei si pe toata durata eruptiei. Boala se transmite prin aer, prin picaturile de saliva, secretiile nazo-faringiene, pe care copilul le proiecteaza in jurul sau in timpul vorbirii, tusei, stranutului. Copiii intre 1 si 10 ani sunt deosebit de receptivi. In colectivitatile de copii (crese, gradinite, scoli) boala cuprinde aproape pe toti copiii care nu au suferit in trecut de rujeola sau nu au fost vaccinati. Dupa varsta de 3 luni cand dispar anticorpii transmisi de mama (daca ea a avut boala) copiii pot face pojar la orice varsta. Este de dorit ca un copil sa nu faca pojarul sub varsta de 3 ani, caci pana la aceasta varsta complicatiile sunt frecvente si grave.

Incubatia

este fixa, de 10-12 zile. La bolnavii care au primit gamma globulina, incubatia se poate prelungi pana la 28 de zile.
Incubatia

Este fixa, de 10-12 zile. La bolnavii care au primit gamma globulina, incubatia se poate prelungi pana la 28 de zile.
Invazia

Dureaza 3-4 zile, pana cand apare eruptia. Febra creste treptat, ajungand la 39-40°C Apare catarul oculo-nazal: copilul stranuta, tuseste; din nas se scurge o secretie apoasa, abundenta; conjunctivele se inrosesc; pleoapele sunt usor umflate, pe jumatate inchise; ochii lacrimeaza; lumina il supara. Vocea poate deveni ragusita.

Copilul pare "racit" si boala poate fi luata drept gripa, guturai sau rino-faringita. In faza de invazie, pe mucoasa obrajilor, in dreptul maselelor, apar cateva pete rosii centrate de mici ridicaturi albe (aspect de boabe de gris), presarate pe mucoasa. Fundul gatului este rosu-aprins, iar pe valul palatului se constata mici puncte hemoragice.

Starea generala se inrautateste; copilul este somnolent, refuza sa manance. Copiii mai mari se plang de dureri de cap si de dureri musculare.
Eruptia

Apare pe piele dupa 3-4 zile de la inceputul bolii, intai dupa urechi, pe fata si pe gat. A doua zi petele apar si pe trunchi, iar in urmatoarele 2-3 zile se extind dinspre radacina membrelor pana ajung la degete. Cand eruptia a ajuns la maini si picioare, incepe sa paleasca pe fata si gat, iar febra scade. In tot timpul eruptiei, febra se mentine mare: 39-40 grade.

Eruptia de rujeola este formata din pete rosii de diferite marimi, cu forma neregulata, pe alocuri confluente; intre pete raman totdeauna zone de piele sanatoasa. Petele dispar la apasare iar la pipait se simt usor reliefate si catifelate. Dupa 3-4 zile de la aparitia eruptiei, febra incepe sa scada, eruptia paleste si dispare in ordinea in care a aparut.

Perioada de convalescenta incepe de 6-8 zile de la inceputul bolii. In locul eruptiei, raman niste pete cafenii, apoi apare o descuamatie fina, mai accentuata pe fata, care dureaza aproximativ o saptamana. Tusea si secretia nazala dispar treptat, dupa mai multe zile. Starea generala se amelioreaza, copilul devine mai vioi si cere de mancare. In 9-10 zile boala se vindeca. Complicatiile sunt frecvente mai ales la copiii pana la 2 ani. La un copil cu rujeola se ia in consideratie o complicatie daca: febra persista sau apare din nou dupa ce temperatura revenise la normal timp de 2-3 zile; daca, dupa ce a palit eruptia, copilul continua sa "zaca" si refuza mancarea; daca tusea devine mai frecventa si mai suparatoare, iar copilul geme, respira greu; daca se plange de dureri de urechi sau de cap.
Pneumonia

Este complicatia cea mai frecventa la copilul sub 2 ani. Febra persista, tusea se accentueaza; respiratia devine mai frecventa, greoaie si se insoteste de geamat.

Crupul rujeolic(laringita obstruanta) poate duce la asfixia copilului prin micsorarea sau astuparea laringelui. Complicatiile mai putin frecvente: stomatite, otite, pneumonii interstitiale, encefalita (rara, dar foarte grava), varsaturile, diareea.

Rujeola este o boala care slabeste mult capacitatea de aparare a organismului si deschide, in acest fel, drumul tuberculozei.

Tratament

Rujeola se ingrijeste la domiciliu sub supravegherea medicului. Internarea este necesara daca rujeola a aparut la un copil care suferea deja de o alta boala (otita, mastoidita, diaree grava, pneumonie acuta); daca nu exista conditii pentru ingrijirea in familie; daca au aparut complicatii.
Tratament igieno-dietetic
In timpul cat este febril si copilul refuza sa manance nu va fi fortat, i se vor da cu rabdare si in cantitati mici lichide din abundenta. Imediat ce revine apetitul, i se poate da un regim normal, in functie de varsta si de preferintele sale. In tot timpul perioadei febrile si a complicatiilor, copilul va sta la pat si se va evita contactul persoanele care sufera de alte boli (gripa, guturai, amigdalite, infectii ale pielii). Camera copilului nu va fi supraincalzita, va fi bine aerisita si se va intretine o atmosfera umeda. Cand copilul prezinta catar oculonazal, lumina excesiva il supara, asa ca se va atenua lumina prin folosirea de becuri slabe, seara, si tragerea perdelelor la ferestre, ziua. De indata ce a scazut febra, se face din nou baie generala.
Tratament medicamentos Se vor da medicamente pentru combaterea febrei: Paracetamol (sub forma de supozitoare, sirop sau tablete in functie de varsta copilului) sau supozitoare de Algocalmin de 0,300 g (pentru copii); calmante ale tusei (siropuri expectorante); linistitoare ale sistemului nervos.

In caz de complicatii (bronhopneumonie, otita), se vor administra antibiotice la indicatia medicului. Daca survine crupul rujeolic, se aplica saculet cu sare sau malai incalzite (schimbate des) si se duce copilul de urgenta la spital.
Profilaxia

Rujeola este foarte contagioasa inca din stadiul de inceput, cu 3-4 zile inainte de aparitia eruptiei, cand copilul are fenomene catarale. Contaminarea unui copil sanatos de la unul bolnav cu care sta in acelasi apartament este aproape sigura. Boala nu se transmite printr-o a treia persoana. Dupa scaderea febrei si disparitia eruptiei, boala nu se mai transmite. Nu sunt necesare masuri speciale de dezinfectie.Vaccinarea antirujeolica este obligatorie si se practica la varsta de 9-14 luni in companii organizate de dispensarul teritorial. In ultimul timp se practica rapelul. Vaccinul antirujeolic poate fi administrat si in asociere cu cele antirubeolic si anti oreion (RRO = rujeola, rubeola, oreion) sau MRM (Masern, Roteln, Mumps, dupa denumirea germana).

Mamitza_alex, mi-a dat o speranta tu cu kg, cam la atatea ajunsesem si eu in sarcina, poate mi-oi reveni si eu odata si-odata. Pe mine nu m-a ajutat nici Stelios care a fost si este un cuminte, eu nu m-am trezit noaptea decat in prima luna, cand oricum, doar manca si se culca la loc. Eu am inceput sa scad in greutate acum mai bine, nu spectaculos, dar incet si bine si ma bucur ca daca slabeam brusc le puneam la fel de repede inapoi. Probabil a inceput sa-si faca efectul si aerobicul (oricum sunt super incantata ca m-am tonifiat super de la aerobic ) si eu am descoperit de curand tot gandindu-ma de ce naiba nu slabesc, care era cauza: eu nu ieseam afara cu zilele. Acum iau 1 lingurita de miere in fiecare dimi pe stomacul gol si ies afara in fiecare zi. Tu cum stai la capitolul asta?

Esthera2011, mult succes in noul business. Ziceam mai sus ca si eu ma gandesc sa ma fac patroana, insa mai astept un pic sa vedem ce si cum. Nici eu nu duc dorul Romaniei, doar a oamenilor dragi ramasi acolo. Cu poezia din dimineata asta, m-ai dat gata, mi-am adus aminte de copilarie!

Aici e soare, cald si frumos, astept sa se trezeasca buburuzul si sa iesim la plimbare. Va pupam si va dorim o zi minunata!

Theodora mami de Stelios
09.06.2010

BEBE STELIOS

DE'ALE GURII

Mergi la inceput