pediatru care sa elibereze retete pt lapte praf

pediatru care sa elibereze retete pt lapte praf | Autor: mikidutza

Link direct la acest mesaj

buna fetelor

voua va da pediatrul reteta pentru lapte praf? pediatra noastra nu vrea sub nicio forma sa ne dea reteta si de aceea doresc sa o schimb. imi recomandati o pediatra , inainte de toate, buna profesional si care sa prescrie retete compensate si pentru lapte praf?

suntem din Bucuresti , din zona Dristor

multumesc si pupici la cei mici

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mariana_alex spune:

Buna!
Nici noua nu ne da retete compesate pentru lapte praf si nici nu am auzit de vreun dr. de familie care sa dea, cred ca se da doar ptr lapte f ieftin...Nu cred ca ar trebuii sa schimbi dr. doar din acest motiv...dar tu stii mai bine

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oana_lex82 spune:

Nici eu n-am auzit sa se dea compensat laptele praf..si bb meu care acum are 8 luni a papat lapte praf nan din prima zi, da nu ne-a prescris niciodata dr reteta compensata...Stiam ca mai demult se dadea gratis un lapte praf prin medicul de familie gratuit..dar sincer n-as da la copil lapte de-ala...Lactovit sau asa ceva se numea...Ma indoiesc ca laptele praf sa fie pe lista de compensate..pana la urma nu e medicament..dar nu stiu...ar fi bine daca XIO sau Irina C. care sunt medici ar putea sa ne spuna daca au auzit de asa ceva...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mikidutza spune:

http://www.libertatea.ro/stire/lapte-praf-gratuit-pentru-bebelusii-din-sectorul-2-320042.html

v-am pus aici un articol din ziarul Libertatea, din 27 ianuarie 2011 care spune ca putem beneficia de acest lapte praf,
eu as vrea sa incerc sa i dau bebeului, parerea mea este ca merita incercat, si daca ii prieste, de ce nu?
Despre calitatea laptele praf care se da gratuit am citit pe forumuri, e drept mai vechi, numai de bine. Iar discutii despre care marca de lapte praf este mai buna am tot auzit si pana nu incercam nu avem de unde sa stim.
De doctora noastra sunt nemultumita si din cauza altor aspecte nu doar acesta. Deci, daca aveti o recomandare ,noi suntem interesati

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eimotto spune:

Nu se dadea compensat ci se faceau lunar raportari (de catre medicul de familie) catre "primarie" (asa tin eu minte) si de undeva de la asistenta sociala te duceai sa iti ridici laptele praf. Pentru cineva care nu are de nici unele era bun si laptele asta. Si ca sa fii pe "lista" trebuia sa nu "ai lapte" sau in caz de boala (anumite boli).

Mergi la inceput

Din ce am citit in articol se elibereaza de catre primarii pe baza de reteta si carte de identitate pentru toti bebelusii care au nevoie.
Dar nu inteleg de ce pediatrii refuza sa elibereze retete... eu nu pot decat sa presupun ca din cauza acelor raportari de care vorbea eimotto... cred ca le efectiv le este lene ...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bebe Beca spune:

Bebelusul tau ce varsta are? ca fel de lapte praf mananca? Este in regula sa se schimbe formula de lapte?

Ioana, Rebeca (16.05.2004), Sara (17.04.2009) si 35+
Creste fata mica... Creste si minunea Rebeca
http://community.webshots.com/user/Berecutza
http://community.webshots.com/user/bebeca2004
http://community.webshots.com/user/bebebeca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns IRINA.C spune:

Numai medicul de familie elibereaza si se da doar o formula parca Lactovit care nu e cel mai reusit, dar dc nu ti poti permite altceva aceasta e calea. Insa de multe ori ai vzt si tu nu prea exista, si cand exista apare anunt in ziar atat de rar este.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madau spune:

Laptele acesta gratuit se da doar daca mama are o problema si nu poate alapta. Dar si in conditiile acestea nu se prea gaseste. Unul din centrele din sect 3 e chiar la mine in spatele blocului si atunci cand aduc ratia de lapte e balamuc maxim. Inutil sa spun ca-l iau unii mai "colorati" si-l vand apoi la coltul strazii. Cand era fiica-mea mica se dadea Bebelac, acum nu mai stiu ce se mai da. Dr mea de familie avea la vremea aia vreo 3 mamici carora le dadea reteta pt lapte deci stiu ca medicul de familie poate elibera astfel de retete, de pediatru nu am auzit.

Madau si Alexia Miruna (15 dec 2005)

www.geocities.com/nov_dec_2005/povesti2005.htm#madau" target="_blank">povestea nasterii Mirunei, www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=1b04435806e76a5905bfb2&skin_id=4&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">filmulet aniversar
filmuletze poznase www.dropshots.com/madau" target="_blank">1 si www.dropshots.com/Miruna" target="_blank">2

bijuterii noi la UNIQUE BIJOUX

Mergi la inceput

buna

Multumim pt raspunsuri

Irina, despre care medic de familie este vorba, despre medicul de familie al mamei sau al copilului , pentru ca in cazul nostru pediatrul este medicul de familie al lui David, de aceea i-am cerut ei reteta.

Bebe Beca, David are 7 luni si pana acum a mancat Humana, acum ma gandesc serios sa schimb laptele pentru ca de la 10 luni am inteles ca se gaseste numai cu diverse arome, de vanilie, mar sau banana.
Am inceput si diversificarea si incet-incet el isi va lua ce are nevoie pentru crestere si din alimentatie, sigur,laptele ramane de baza in alimentatia lui inca mult timp insa nu mi mai pare o problema sa schimbam laptele

mai e si o problema de principiu, acceptam prea usor sa ni se ia drepturile, platim pentru consultatii si medicamente care sunt gratuite, nasterea este gratis doar in teorie, eu am platit 800 de ron sa imi cumpar un vaccin pentru imunizare RH care se face <gratis> la 72 de ore dupa nastere si multe, multe exemple. Daca mama nu doreste laptele ieftin ar trebui sa fie optiunea ei nu a pediatrului, nu credeti??

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gogosel spune:

Citat:
citat din mesajul lui mikidutza

buna

David are 7 luni si pana acum a mancat Humana, acum ma gandesc serios sa schimb laptele pentru ca de la 10 luni am inteles ca se gaseste numai cu diverse arome, de vanilie, mar sau banana.
Am inceput si diversificarea si incet-incet el isi va lua ce are nevoie pentru crestere si din alimentatie, sigur,laptele ramane de baza in alimentatia lui inca mult timp insa nu mi mai pare o problema sa schimbam laptele

buna! si piticul meu a papat numai humana.am inceput pe la 6 luni cu humana 1, apoi cu humana 2, fara arome.cand a crescut si trebuia sa schimbam numarul, i-am spus dr de arome si mi-a recomandat sa merg in continuare cu nr 2. asa am facut.la 2 ani am renuntat la praf si am trecut pe cel de vacuta.
am incercat intre timp sa ii schimb cu nestle,milumil, etc insa nu le-a acceptat.
laptele humana il luam de pe un site direct din germania, cutii de 1.5 kg si era mai avantajos.comandam trei cutii de 1.5 si parca plateam 210 lei(nu mai stiu exact)
dar, inca o data, poti merge pana la trecerea pe lapte de vscuta si cu nr 2. daca nu cumva au scos si nr 3 fara arome.verifica!
nu cred ca o sa accepte formula asta data gratuit.maica-mea a luat din curiozitate o astfel de cutie, raraul parca era, si cand l-am gustat...
multa sanatate!

Mergi la inceput