Clubul ursuletilor & ursuletelor de novdec2010 (9)
Raspunsuri - Pagina 18
douradoudou spune:
copii alaptati nu prea au diaree decat daca e infectioasa..dar ceea ce mananca mama influenteaza si scaunul lui bb..oricum diaree inseamna nu numai apos dar si f des..cred ca nu be cazul
alexa, mami de Maryam buburuza, ingeras in ceruri (17.09.2009- 12.11.2009)
si de printesa razboinica Maysaa(30.10.2010)
heidy spune:
Citat: |
citat din mesajul lui ukume24 salut gagici, Fetelor vreu sa imi spun si eu parerea in privinta doctorilor. Asa cum a mentionat Sugubina, trebuie sa gasim un doctor bun, in care sa ai incredere si pe care sa il asculti. Nu mi se pare ok sa asculti o mie de pareri pentru ca te duc in eroare. Eu am fost la ceva cursuri de gravide si acolo am cunoscut doctorita noastra pediatra pt ca ea tinea cursurile. AM MARE INCREDERE IN EA SI II URMEZ SFATURILE CARE PANA ACUM S-AU DOVEDIT A FI EXCELENTE. dE EXEMPLU BEBE AL MEU NU A LUAT NIK IN GREUTATE TIMP DE 2 SAPTAMANI. tOATA LUMEA IMI SPUNEA SA II DAU lp CACI SIGUR NU AM LAPTE DESTL. dOCTORITA M-A SFATUIT SA IL PUN LA SAN MAI DES CA SA STIMULEZ LACTATIA SI ACUM AM LAPTE DE N-AM CE FACE CU EL. lUCA A luat 700 gr in 2 sapamani si sunt multumita. Fetelor la voi cum fac bebeii caca? se aude asa tare ca si cum ar avea diaree? Luca a facut de 2 ori in dupa amiaza asta si e cam moale, mai bine spus apos. Nu are firicele de sange sau ceva dar nush daca e ok. Plss raspundeti-mi si mie... 39+ Luca Stefan S-a intamplat minunea mult asteptata! AMR 2 saptamani teoretic..practic cat vrea Domnul |
ukume, la mine baietelul numai asa face, apos, lichid si se aude .. de zici ca iese o mica bomba in pampers. Eu stiu ca la bbii alaptati exclusiv asa e kk.
Legat de culoarea verde, eu stiu ca, daca bb nu e schimbat imediat dupa ce a facut kk, acesta capata o culoare verde. Eu m-am speriat la inceput ca facuse putin, putin si nu l-am schimbat.. si cand am vazut kk verde... Dar am intrebat pediatrul si m-a linistit.
Fericita mamica de Tudor Andrei POZE
anymona spune:
citat din mesajul lui simonique anymona si noi am avut la cel mare Chicco poly simplu si am fost f multumiti, de aia si acum am optat pt aproape acelasi tip doar ca asta mai are facilitatea asta pt bb pana in 6 luni. La cel mare l-am folosit f mult si noi pana de 5 ani aproape numai ca spre sfarsit incepuse sa se rupa la saltelutza aia de la sezut si la o bucata de plastic de la incheietura...nah si 20 kg e ceva ...pe majoritatea scaunelelor de masa scrie pana la max 15 kg |
noi oricum nu vom incepe diversificarea mai devreme de 7-8 luni asa ca il vom folosi tot pe cel vechi. Dar atata timp cat sparul se lasa pe spate aproape total si copilul nu sta fortat in fundulet si polly simplu poate fi folosit mai devreme de 6 luni. Eu deja il pun pun pe Robert in el cand am treaba in bucatarie. Las spatarul pe spate de tot si il asez acolo. Ii place ca e la inaltime si ma poate urmari cu privirea
Mami fericita de Clara Maria (01/02/2006) si Robert Alexandru (21/10/2010)
letzy81 spune:
Buna seara,fetelor!
Eu sunt franta de obosela,Sandra maraita toata...ca la nebuni.Din pacate Sandrutza si-a schimbat comportamentul,este mult mai plangacioasa.Seara e un adevarat chin pana adoarme iar eu nu mai am pic de rabdare.Norocul esta ca doarme toata noaptea,de la 22pana la 7 fara pauza.
Lapticul esta parca mai putin iar "colac peste pupaza",mi s-a format un guguloi cam cat 1/4 din san.Azi parca s-a mai redus un pic si doare mai putin.Am cautat prin cap.anterioare despre masajul sanului(parca Haidy postase) dar n-am avut rabdare si nu am gasit.Azinoapte m-am trezit pe la 2 sa ma mulg si cu greu am scos 140de ml.I-am lasat 200ml cat am fost la servici(de la 8-13.30)si nu i-a ajuns.L-am rugat pe cumatul meu care era liber sa-i duca Lp.
I-am luat Humana dar nu-l vrea si pace.
Sunt cam deprimata un pic ca vad ca nu fac fata...si cu job si cu pui mic.Doamna care sta cu ea este soacra fratelui meu si se poarta minunat cu fetita.
Daca as fi putut sa stau mai mult acasa as fi stat...asta e,probabil ca nu le poti avea pe toate.
Va pe toate si va citesc(cat pot) cu mare drag!
P.S,de Ana O si de Crisis mai stie cineva ceva?
sugubina spune:
Elfica super pont cu pastrarea restului de calciu! multumim
(la mine e cam tardiv,ca folosesc aproape o fiola pt ambele,. ca una ia 5ml si una 4ml)
amelia_ilie ce vitamina C ii dai la bebe? Noua ne-a dat Infant Formula-sunt mai multe vitamime.
simonique daca cumva nu se desfunda cu ser da-i cu vibrocil,asa ne-a recomandat noo pediatra si a fost ok dupa.Multa sanatate!
ukume24 kiss! Si la Pufe se aude cateodata prrrrt asa si face semi apos=asta e cand papa mult lapte de san . Ilincuta de vreo sapt face kk dinasta apos pac cand ii dam bibe de seara dupa baie cu lapte caldut (LP). Cre ca e efectu ca e cald..
letzy81 saracuta Sandra poate simte ca nu mai esti lg ea ziua ca te-ai intors la serv si daia sa planga asa..Cu laptele scoti bine 140ml..Eu scot dimi dupa 6 h de somn asa cam 120-max 140 din ambii.SI beau ceai, iau galafor, pastile mami la greu si tot aia e. Nu ma mai stresez asta e..Am vazut ca dc is odihnita si nestresata iese mai muuult.
sugubina si Puficele Mara Diana si Ilinca Miruna
douradoudou spune:
anes uite ce mi-a spus o prietena:un spital bun de neuropediatrie in Buc e sp Gomoiu, la prof Plesa, eu acolo am facut si chiar se ocupa de copii
alexa, mami de Maryam buburuza, ingeras in ceruri (17.09.2009- 12.11.2009)
si de printesa razboinica Maysaa(30.10.2010)
Elfica spune:
Sugubina: Si mie mi s-a parut super pontul cu calciul, ca prima pediatra mi-a spus ca fie arunc restul, fie il inghit eu.
Letzy: Mi-am salvat eu ce a zis Heidy, ca cine stie cand voi avea nevoie. Dc te mai ajuta, citeste:
Masaj sani: Pasul 1 - Pui o mana sub san (cu palma pe san) pentru sustinere si incepi sa masezi in partea de sus - opus palmei de sprijin folosind 3 degete. Fixezi cele 3 degete pe san si descrii cercuri fara sa ridici degetele. Apoi alegi o alta zona .. adiacenta .. si tot asa .. de la baza sanului .. stanga, dreapta, spre mamelon ..Apoi muti mana de sprijin pe o laterala si masezi similar cealalta laterala. Repeti schema cu mana de sprijin deasupra si masaj sub san. Daca ai un nodul sau o zona mai dureroasa insisti un pic mai mult cu masajul. Nu trebuie sa apesi f tare, dar trebuie sa fii ferma. Iti dai seama ca miscarea este corecta daca incepe sa iti curga lapte din san (nu imediat dar dupa cateva miscari).
Pasul 2- O mana pe san deasupra, una sub san, ca intr-un sandwich, apesi usor si o mana o misti spre stanga cealalta in sens opus. Ca si cum ai rula sanul. Repeti aceeasi miscare dar cu palmele pe lateralele sanului.
Pasul 3 - Folosesti o mana ca si sprijin (contra) pe san si cu cealalta apesi in valuri sanul de la "radacina" spre mamelon. Te opresti la marginea mamelonului. Rolul miscarii este sa indrepti laptele spre sfarc. Iei la rand tot sanul cu aceasta miscare. Insista un pic pe lateral si sub san pentru ca laptele de acolo este scos un pic mai greu de bebe.
Sper sa te ajute. Sa nu te sperii, sanii vor parea moi si fara lapte, dar la mine bebe suge mult mai usor si e lapte destul (masajul asta nu creste productia de lapte, doar ajuta cand sanii sunt tensionati si durerosi).
Fericita mamica de Iulia Andreea, nascuta pe 26.10.2010
BraveGirl spune:
Joy, si eu am patit cu laptele congelat de cateva ori sa se strice. Eu cred ca depinde de ce am mancat si cat de gras e. Dc e din ambii sani, nu se strica niciodata la mine. Gustul difera f mult in functie de ce am mancat.
Anymona, laptele decongelat TREBUIE gustat. Se poate sa aiba modificari, dar bebe sa pape de foame. La mine cateodata desi arata bine, are asa un gust de ranced.
Duminica avem botezul, si mai am o groaza de treaba
==========
Corina
Mami de Arianna Maria (18.11.2008) si Patrick Stefan (16.10.2010)
POZE
heidy spune:
citat din mesajul lui letzy81 Buna seara,fetelor! Eu sunt franta de obosela,Sandra maraita toata...ca la nebuni.Din pacate Sandrutza si-a schimbat comportamentul,este mult mai plangacioasa.Seara e un adevarat chin pana adoarme iar eu nu mai am pic de rabdare.Norocul esta ca doarme toata noaptea,de la 22pana la 7 fara pauza. Lapticul esta parca mai putin iar "colac peste pupaza",mi s-a format un guguloi cam cat 1/4 din san.Azi parca s-a mai redus un pic si doare mai putin.Am cautat prin cap.anterioare despre masajul sanului(parca Haidy postase) dar n-am avut rabdare si nu am gasit.Azinoapte m-am trezit pe la 2 sa ma mulg si cu greu am scos 140de ml.I-am lasat 200ml cat am fost la servici(de la 8-13.30)si nu i-a ajuns.L-am rugat pe cumatul meu care era liber sa-i duca Lp. I-am luat Humana dar nu-l vrea si pace. Sunt cam deprimata un pic ca vad ca nu fac fata...si cu job si cu pui mic.Doamna care sta cu ea este soacra fratelui meu si se poarta minunat cu fetita. Daca as fi putut sa stau mai mult acasa as fi stat...asta e,probabil ca nu le poti avea pe toate. Va pe toate si va citesc(cat pot) cu mare drag! P.S,de Ana O si de Crisis mai stie cineva ceva? FVL heterozigot+MTHFR C677T heterozigot+ MTHFR A1298C heterozigot; 2 sarcini oprite din ev la 8/9 sap Mami de Sandra |
Letzy am cautat eu in urma. Gasesti in cap 6, pag 14. Ti-am trimis si PM in caz ca nu intri prea des. Bafta multa!
Fericita mamica de Tudor Andrei POZE