Clubul ursuletilor & ursuletelor de novdec2010 (9)
Raspunsuri - Pagina 13
inacat spune:
si sigur, nu trebuie sa uitam ca, fiecare bebe are ritmul propriu de dezvoltare. alea sunt niste cifre orientative.
Mamici, de cate randuri de haine ii schimbati pe zi pe pici?
Siuta spune:
Andreeac, multa sanatate Ilincutei.
Betarice, parerea mea este ca ar trebui sa te fixezi la un pediatru si sa mergi pe mana lui. Ca tine am facut si eu la Anastasia, aveam 3 medici si 3 pareri si o luasem razna. Pana la urma, am mers doar la unul, am ascultat sfaturile lui si mi-am revenit si si-a revenit si copila, ca o zapacisem.
Te rog frumos poti sa-mi dai si mie adresa si numarul de tel de la Stanciu? Nu stiu daca ce am eu mai e de actualitate..multumesc.
Bebelu, ai PM.
Leeloo, ce frumos o fi la munte !!!bravos. Mi-e si mie un dor de mers la munte de nu va pot povesti...de abia astept sa-si termine husbandul proiectele, sa mergem si noi.
http://www.mariaeva.ro/
ral_eli spune:
asa scrie si in cartea "mama si copilul" ca seara scade productia de lapte din cauza oboselii
mami de Robert Petru
poze
Elfica spune:
Buna si de la noi! Ieri nu am avut net ziua, iar seara intra sotul si are program special de poker on-line cu prietenii lui din Galati. Asa ca nu mai am loc :(
Inacat: Imi pare rau ca trebuie sa te intorci la munca :( Si eu care speram ca vine primavara si ne plimbam impreuna cu picii prin Parcul Carol :( Cu cine il lasi, soacra sau bona?
Legat de calciu: noi i-am dat in prima luna, ca zicea prima pediatra ca are fontanela cam deschisa. Cand am trecut la a doua, am intrebat daca sa ii mai dam si a zis ca nu. Insa la ultimul control, de la trei luni, ne-a spus sa ii dam iar 10 zile (tot ceva cu oasele capului. Si acum sa va invat un truc, daca nu stiati. Mi l-a spus pediatra actuala, intreband ce fac cu restul de calciu din fiola de 10 ml, ca Iuliei tr sa ii dau doar 5 ml. Si mi-a spus sa ii trag si pe ceilalti 5 ml in seringa, apoi las acul pus pe seringa si ii pun si dop la ac, incat sa nu aiba contact cu aerul deloc. Si asa merge super! Ca in prima luna tare m-am mai chinuit... cu seringa (dar imi luase sotul de 10 ml si era greu, ca gura ei era mica), cu pipeta apoi, dar mai curgea si pe langa, ca nu apuca sa inghita tot si i se scurgea prin colturile gurii. Acum, cu seringa de 5 ml, merge excelent: varful incape in gurita perfect, pot doza mai bine si pastrez in conditii optime si restul de calciu. Rezidenta nota in fisa ce ii dam si o intreaba de fier, iar doctorita a spus ca inca nu, e prea mica, poate luna viitoare, adica la controlul de 4 luni. Si nu i-a facut nimeni analize, sa vada daca e ok cu nivelul de calciu, fier etc... Dar se pare ca ei stiu, in functie de cum arata copiii. Imediat ii scaneaza si vad capul tesit pe o parte, deformat nu stiu pe unde etc, ca au ochiul format.
Pediatra mea ne-a spus ca ea ne recomanda toate vaccinurile optionale, ca ne spune ca la copiii ei, ca nu are niciun interes, le putem lua de unde dorim noi etc. Nici nu mai stiu ce sa fac. Urmatoarea data ar trebui sa ii facem Rotarix-ul, atat de disputat. Am omis sa o intreb, daca nu vreau sa il faca acum, considerand ca e prea mica si nu intra in contact cu multi copii, il va putea face mai tarziu, inainte de a o duce la gradinita, de ex.?
Fericita mamica de Iulia Andreea, nascuta pe 26.10.2010
martutza spune:
Buna dimineata pe la pranz.
puteti da si cu pietre dar mai bine dati cu rosii sa iasa de un bulion pentru ca ceea ce vreau sa scriu este doar parerea si decizia mea de mama a doi copii si fosta asistenta medicala de pediatrie.
Medicamentele la sugari si copilul mic se dau dupa anamneza (istoricul simptomelor) si ANALIZEE...e adevarat ca suntem in secolul vitezei,analizelel sunt scumpe si tara saraca dar, nu sunt de acord cu Calciu la sugar fara analize..poate face depuneri osoase aiurea sau pietre la rinichi cu atat mai mult cu cat ia si Vigantol pentru fixarea calciului.
Betisoarele de urechi excluse pentru ca pot rani si leza conductul auditiv si timpanul.Modalitatea de aparare a conductului auditiv e ceara.Cu cat stergi cu atat mai mult se apara el.
Fierul se da la prematuri dar la nou nascut l atermen tre si aici analize.Hemofilia este o boala depistata cu analize la care Fe e contraindicat.
Batista bebelusului e ok cand nu facem fata cu pompita manuala si cand mucii sunt (ca la mandra mea) intre nas si gat (rinofaringita) si nu stimuleaza secretia atata timp cat mucii sunt bine umeziti si scosi la 1-2 min si e folosita max de 3-4 ori/zi.
Rotarix- eram tentata sa-l fac pt ca am stat cu VIctor 8 zile in spital pe perfuzii cand avea 1an si 8 luni (luat de vara sa de l acresa si adus acasa unde mama avea grija de cei 3 nepoti care au ajuns toti Matei Bals.de ce nu-l fac Claudiei? contine germeni vi sau atenuati care pot produce o reactie specifica bolii (diaree si voma) si cu un bb de 3 luni chiar nu vreau sa stau la perfuzii Nu suporta mintea mea aceasta imagine,asa c ao feresc cat pot de contact cu alte persoane si maini murdare si ma rog sa nu faca .
am trimis pe mailul comun un scan cu sfaturi de la ORL-ist pentru cine vrea sa citeasca.De aplicat aplica fiecare ce crede ca e mai bine pentru copilul ei.
Vasari si multumiri.
Andreeacc sanatate puicului sa va intoarceti rapid acasa.
Simona-daca a luat in greutate e ok.cifrele din carti sunt orientative efectuate pe esantioane de copii acum multi ani.
Inacat...nici eu nu stiu cat mananca alaptata mea,atata timp cat doarme,rade,gangureste,face pp in fiecare pampers si la 4 luni va avea dublul greutatii de la nastere (pe care se pare il va atinge la 3 luni )nu te stresa ca pierzi si laptele de-l ai.Zambeste,odihneste-te si alapteaz ain continuare.
acum trecem la vizionat (eu cu Victor)poze si poate reusesc sa pun si eu cu Claudia.
Joy21 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui DANA26 am si eu o problema cu bubulina,de vreo 2 zile am observat cand ii schimb pempi ca face caca spumade la ce oare?...ii normal? ii dau bonisan pt colici ,o alaptez la san sa cateodata ii mai dau ceai de chimen,azi are 6 sapatamani de Antoniu -David 03/04/2003 37+ Natalia-Ioana |
Daca o si doare burtica sau plange la san ai putea sa-i dai un anticolic gen infacol/sab simplex/espumisan. Acesta va ajuta ca bulele mici de aer din stomacel si intestine sa se uneasca si sa dea parturi mai usor sau sa faca "bac" Si noi ne confruntam de ceva zile cu problema asta. Bebe plange la san, parca ar mai manca si "nu e loc", ca laptic sigur e. Si facea caca spumos. Am inceput sa-i dau sab simplex si vad ca arata mai normal caca.
amelia_ilie spune:
citat din mesajul lui diana.b din cate imi dau eu seama acest dr. Stanciu e mai spartan sunt de acord cu el la vaccinuri, dar chiar sa fie contra la medicamente , nici macar panadol beatrice de ce a zis NU la calciu?!?!? noua ne-a dat dr. pediatru sa luam 10 zile pe luna incepand cu luna a treia. si fierul cum se da, adica doar daca e nevoie sau si preventiv?!?!? de fapt cum iti poti da seama daca ai un copil anemic???? mami de bebitan: Tudor George - 24 noiembrie 2010 |
Noua ne-a dat sa-i dam calciu + vit. C din luna 2, adica de acum. Un chin, oricum, ca nu-i place gustul DELOC!!!
Mami de Cristiana (29.12.2010)
Joy21 spune:
Martuza, foarte frumos ai zis
Anes, imi pare tare rau ca va luptati cu asa probleme. Ma rog la DD sa va ajute sa treceti cu bine peste aceste incercari. Asa cum au spus si fetele, la Bucuresti la Gr. Alexandrescu vei gasi cu siguranta ajutor competent.
Ca tot vorbeati despre laptic congelat... eu mi-am luat o maaaare tzeapa Lapticul meu congelat isi schimba f mult gustul si mirosul, devine ceva ...yack! Si am o gramada pungute in congelator pe care cred ca le voi arunca Se pare ca in unele cazuri se descompune grasimea din lapte prin procesul congelarii, in fine, am fost dezamagita tare cand am vazut grozavia.
Si eu am avut impresia in unele seri ca nu se satura bebe. Cu cat sunt mai obosita si mai stresata cu atat sunt mai goi sanii. Am incercat in prima instanta lapte congelat, am renuntat si am cumparat o cutie de LP. L-am incercat si pe acela si n-am avut deloc succes. Ori era satul bebe ori nu i-a placut gustul de lp.
heidy spune:
citat din mesajul lui abramburica2 Vreau si eu la sarbatoritele lunii februarie:3 feb 1982.Multumesc mult! |
Done.
Fericita mamica de Tudor Andrei POZE
DANA26 spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui Joy21
Daca o si doare burtica sau plange la san ai putea sa-i dai un anticolic gen infacol/sab simplex/espumisan. Acesta va ajuta ca bulele mici de aer din stomacel si intestine sa se uneasca si sa dea parturi mai usor sau sa faca "bac" Si noi ne confruntam de ceva zile cu problema asta. Bebe plange la san, parca ar mai manca si "nu e loc", ca laptic sigur e. Si facea caca spumos. Am inceput sa-i dau sab simplex si vad ca arata mai normal caca. Victoria, mami de Anna Sofia si Leon Victor "Nu-ti fie frica sa faci un pas mare. Nu poti trece o prapastie din doua sarituri mici." David Lloyd George |
de Antoniu -David 03/04/2003 Natalia-Ioana 22/12/2010