Fluturasi de mart-april2011 (138) BRAVO alina.n!!!

Raspunsuri - Pagina 14

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns claubut spune:

Buna fetelor!
Scuze pentru absenta indelungata, dar iata pe scurt prin ce am trecut:
Lunea trecuta cand sa plec la birou am descopert masina sparta (furat roata rezera, bicicleta Matei si o husa cu incalzire scaun)
Seara dupa alergatura de la politie, asigurari etc, descopar ca Matei cam tusea. Am hotarat sa-i dau antibiotic.
Marti dadacit copil, si zic hai ca e mai bine. Miercuri dimineata copilul face un frison puternic, nu mai puteam sa-l opresc din tremurat.
Am pus 2 piloe pe el, sticle cu apa, etc.
Miercuri seara ma duc cu el la d-na doctor care i spune ca are o viroza complexa. Intre timp au aparut si scaunele proaste.
D-na dr. imi zice ca nu imi da prenatal de pe 1, ca ea da 63 de zile iainte de sarcina si sa-i aduc de la dr. ginecolog ca nascand prin cezariana voi naste la 3 de sapt,
Joi ma duc, iau adeverita, apoi seara ma ia i pe mine viroza. Vineri rau, iar aseara pe la 6 chem salarea ca nu mai putem respira. A venit dupa 6 ore si mi-a zis ca nu are ce sa-mi faca ca sunt gravida.

FELICITARI ALINA!!!!

mami de Matei Alexandru(21.03.2007) siin 30s cu Eduard Andrei

AMR 9 sapt

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns stefyapost spune:

Citat:
citat din mesajul lui roxy_s

bb_yasmi nu se gandeste deloc la binele tau, sotul tau.

ce-s alea batoane proteice? cum sunt? eu stiam ca nu sunt sanatoase.

S-a intamplat minunea mult asteptata36+

AMR 3 sapt!!!

nici al meu la mine...numai din astea face si ubi meu...cu dulciuri si mancaruri din astea hiper calorice ...care intre noi fie vorba..sunt tare gustoase

cea mai fericita ce asteapta cea mai frumosa si sanatosa Christina Gheorghia 35+

4+ weeks to go

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns viss spune:

Bravo Alina! Felicitari!
sa-ti traiasca baiatul,
sa creasca mare,frumos si sanatos!

- eu azi iar ma despachetat toata ziua, asa ca am pierdut nasterea in direct
- cami - nu doar gynipralul este ptr contractii.no-spa-ul este antispastic, iar contractiile sunt spasme ale musculaturii, cum uterul si anexele au musculatura neteda,nospa isi atinge efectul. dc no-spa -ul nu e eficient se poate incerca adm. gynipralului, care ptr ca are multe reactii adverse se administreaza de linia a 2-a
-ma bucur ca alina are un bebel sanatos, si ma mai bucur ca eu nu am nascut prima din odisee, asa cum era preconizat odata

32 SA+ viitoare mami de 2 buburuze:

AMR 4 SAPT.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxy_s spune:

stefy

claubut si acum cum te simti? ti-a trecut? prin ce-ai trecut, sper ca esti bine. cu ce te-ai tratat? puiutul cum se simte? nu cred ca trebuia sa-i dai antibiotic, ca doar nu avea infectie.la viroze se da altceva. aveti grija de voi.

AMR 3 sapt!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxy_s spune:

viss si nu ai obosit? mai ai?

AMR 3 sapt!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lalely07 spune:

Deci la mine nu se aplica caci firma la care lucrez are contract colectiv de munca...

Citat:
citat din mesajul lui ralukab

Citat:
citat din mesajul lui speranta2008

Ralu
te rog daca ai timp trimite-mi si mie nr paragrafului din CCM.
multumesc

Citat:

Citat:
citat din mesajul lui lalely07

Madutza si cum se stabilesc cele 6 saptamani care se platesc 100 %??

Ca eu intelesesem ca doar daca esti internata cumva primesti 100 %.

28+ David
Doamne iti multumim pt acesta minune si te rugam sa ne ajuti sa o ducem la capat!

Lalely, trebuie sa faci o cerere pe care sa o depui la HR impreuna cu adeverinta de concendiu prenatal.
Asta stipuleaza contractul colectiv de munca la nivel national:
"(1) Īn cazul īn care salariata se afl#259; īn concediu de maternitate, unitatea va compensa, pe o
anumit#259; perioad#259;, diferen#355;a dintre salariul de baz#259; individual avut #351;i indemniza#355;ia legal#259; la care
are dreptul.
(2) Perioada pe durata c#259;reia se acord#259; compensarea va fi stabilit#259; prin contractele colective de
munc#259; la nivel de unitate, dar nu mai pu#355;in de 6 s#259;pt#259;māni.
(3) Diferen#355;ele de salarii vor fi acordate din fondul de salarii."

Vad ca au mai raspuns si fetele. Acum nu o sa iei chiar 100% din brut, se scad impozitele. E o schema de calcul mai complicata. Ceva de genul pt cei 85% se plateste contributia la sanatate raportata la salariul minim pe economie iar pentru diferenta pana la 100% se platesc ceva mai multe contributii ... nu stiu exact.

Mother to be 34+ Vlad

AMR 4 saptamani

"Ceea ce este imposibil pentru om, este posibil pentru Dumnezeu" +35
(Matei19:26)

Eu in cererea facuta de mine dupa modelul de www.drepturile-gravidelor.ro/Articole/4/Compensatie 15 din brut.html" target="_blank">AICI am citat Contractului Colectiv de Munca Unic la Nivel National pe anii 2011-2014, Art. 66, pentru ca am intrat in prenatal in 2011. Am avut ceva emotii pentru ca nu stiu daca contractul asta a fost publicat inca in monitorul oficial. Daca zic ceva cei de la HR poti sa pui contractul vechi, cel pt. 2007-2010 care se prelungeste automat pana intra in vigoare contractul nou negociat. Gasesti pe net contractele de downloadat.

Si www.drepturile-gravidelor.ro/Articole/3/Salariu mediu unitate nastere.html" target="_blank">AICI gasesti detalii despre salariul mediu pe unitate la nastere. In firmele private de obicei se acorda. Pentru bugetari nu stiu exact care este regula, unii primesc, unii nu nu din ce am mai auzit / citit.

Mother to be 34+ Vlad

AMR 4 saptamani

28+ David
Doamne iti multumim pt acesta minune si te rugam sa ne ajuti sa o ducem la capat!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns scrish spune:

fetelor, doctorul ginecolog poate sa dea concediu medical?

Luca, AMR 10 saptamani pana sa te tin in brate :)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns stefyapost spune:

fetelor...si am uitat sa ma laud...am mai luat azi si o paturica frumoasaaa...bineinteles cu verde

cea mai fericita ce asteapta cea mai frumosa si sanatosa Christina Gheorghia 35+

4+ weeks to go

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ralukab spune:

Citat:

Deci la mine nu se aplica caci firma la care lucrez are contract colectiv de munca...

Citat:

Citat:
citat din mesajul lui speranta2008

Ralu
te rog daca ai timp trimite-mi si mie nr paragrafului din CCM.
multumesc

Citat:

Citat:

Madutza si cum se stabilesc cele 6 saptamani care se platesc 100 %??

Ca eu intelesesem ca doar daca esti internata cumva primesti 100 %.

28+ David

Lalely, trebuie sa faci o cerere pe care sa o depui la HR impreuna cu adeverinta de concendiu prenatal.
Asta stipuleaza contractul colectiv de munca la nivel national:
"(1) Īn cazul īn care salariata se afl#259; īn concediu de maternitate, unitatea va compensa, pe o
anumit#259; perioad#259;, diferen#355;a dintre salariul de baz#259; individual avut #351;i indemniza#355;ia legal#259; la care
are dreptul.
(2) Perioada pe durata c#259;reia se acord#259; compensarea va fi stabilit#259; prin contractele colective de
munc#259; la nivel de unitate, dar nu mai pu#355;in de 6 s#259;pt#259;māni.
(3) Diferen#355;ele de salarii vor fi acordate din fondul de salarii."

Vad ca au mai raspuns si fetele. Acum nu o sa iei chiar 100% din brut, se scad impozitele. E o schema de calcul mai complicata. Ceva de genul pt cei 85% se plateste contributia la sanatate raportata la salariul minim pe economie iar pentru diferenta pana la 100% se platesc ceva mai multe contributii ... nu stiu exact.

Mother to be 34+ Vlad

AMR 4 saptamani

"Ceea ce este imposibil pentru om, este posibil pentru Dumnezeu" +35
(Matei19:26)

Eu in cererea facuta de mine dupa modelul de www.drepturile-gravidelor.ro/Articole/4/Compensatie 15 din brut.html" target="_blank">AICI am citat Contractului Colectiv de Munca Unic la Nivel National pe anii 2011-2014, Art. 66, pentru ca am intrat in prenatal in 2011. Am avut ceva emotii pentru ca nu stiu daca contractul asta a fost publicat inca in monitorul oficial. Daca zic ceva cei de la HR poti sa pui contractul vechi, cel pt. 2007-2010 care se prelungeste automat pana intra in vigoare contractul nou negociat. Gasesti pe net contractele de downloadat.

Si www.drepturile-gravidelor.ro/Articole/3/Salariu mediu unitate nastere.html" target="_blank">AICI gasesti detalii despre salariul mediu pe unitate la nastere. In firmele private de obicei se acorda. Pentru bugetari nu stiu exact care este regula, unii primesc, unii nu nu din ce am mai auzit / citit.

Mother to be 34+ Vlad

AMR 4 saptamani

28+ David

Ba eu cred ca se aplica, mai citeste o data articolul:
"Perioada pe durata careia se acorda compensarea va fi stabilita prin contractele colective de munca la nivel de unitate, dar nu mai putin de 6 saptamani."
Acum nu stiu, citeste tot contractul colectiv de munca la nivel de unitate si vezi ce aveti specificat pentru gravide / mamici. Trebuie sa fie ceva ...

Mother to be 34+ Vlad

AMR 4 saptamani

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simonacip spune:

Claubut, numai necazuri ai avut !! Sper ca esti ok acum si tu si Mihai!Scaunele moi pot de la antib, mai ales daca i-ai dat Augumentin. Sanatate multa!
Stefy, o gramada de cumparaturi pentru fata! Felicitari, macar ai pus in cui multe de pe lista!
Lavi, eu am cam alunecat pe panta cu mancarea...prieten cantarul nu mi-a fost niciodata in sarcina asta...Ma uitam pe o fisa de la prima sarcina...aveam 64 de kg la 32 de sapt!!!! iar acum la 35 implinite...71!!! Mi-e frica sa ma sui sa vad un 72...FRICA!
Roxy ce pofta de dulceatza mi-ai facut! Eu nici nu mai tai painea ca mi se pare putin o felie...asa ca rup din ea si nu-mi dau seama cit maninc...decat la cantar desigur.
Scrish, daaa, medicul ginecolog iti poate da medical...cred ca si prenatalul. ele tb avizate de dr de familie
Si eu sunt curioasa ce face ANaxena

Simona, mami de baieti David, Matei si 36 s Vlad Arsenie
"Cele ce sunt cu neputinta la oameni sunt cu putinta la Dumnezeu."
"Tine mintea ta in iad si nu deznadajdui"

Mergi la inceput