balustrada fier forjat

balustrada fier forjat | Autor: iulia_b

Link direct la acest mesaj

Buna
Am contactat 2 firme pt o balustrada si am obtinut 2 preturi la exact acelasi lucru, unul dublu fata de celalalt. Ni se pare o diferenta f mare si nu stim daca nu cumva difera materialul din care este facuta (poate diferi fierul), sau vopseaua , sau modul cum este prelucrat? Nu vrem sa dam multi bani, dar nici sa facem rabat de la calitate, vrem pretul corect. Aveti vro idee?

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Tala spune:

pai nu prea dai detalii legate de ofertele pe care le-ai primit. Cel mai edificator este sa rogi direct pe ofertanti sa-ti detalieze.

http://tabloute.blogspot.com/
Bucurie!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iulia_b spune:

Pai sunt 2 m de balustrada plus un panou de 2/1,80 m, plus mana curenta de 2m. Unul mi-a cerut 3500 ron, altul 1900.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gogosel spune:

intreaba daca sunt facute din FIER FORJAT sau TEAVA RECTANGULARA!noi am facut balustrazi exterioare si poarta din teava rectangulara.pt fier forjat ne cereau in jur de 90-120 euro/m2.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gogosel spune:

revin: fierul forjat nu se vopseste este asa ...alamit, in timp ce teava rectangulara e fier ce se vopseste, rugineste, etc

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iulia_b spune:

Multumesc mult gogosel, m-am lamurit. cred ca e diferenta de material. Cel mai scump mi-a arata ceva ce arata a fier forjat, alamit, cum zici tu, celalalt era teava vopsita. Mi se parea mie de la bun inceput ca-i o diferenta intre cele doua, dar am fost asigurata ca nu doamna e exact acelasi lucru.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vlrstea spune:

Nu va suparati, dar este o aberatie ce spuneti dvs.
Si fierul forjat si rectangulara se vopseste. Rectangulara este goala inauntru, dar in rest sunt la fel.
Vopseaua aceea se pune pentru protectie si estetica, nu pentru ca este rectangulara sau fier forjat.

Pe langa asta, numeri pe degete persoanele/firmele care fac fier forjat in Romania. Ce cumparati dvs. sunt elemente stantate(facute industrial), frunze, sulite, spirale .. etc, ce sunt sudate intre ele ca pe lego. Sa forjezi fierul inseamna sa-l faci manual, incalzindu-l prin forja sa-i dai forma, elementele la randul lor facandu-se manual.

Cel mai probabil ce ati vazut dumneavoastra era fier grunduit, dar asta nu inseamna ca nu poate fi dat cu vopsea ori ca nu se vopseste.

Mergi la inceput