Familia si moda la mare
Raspunsuri - Pagina 8
anya spune:
Bine ca nu stau in Australia . Si eu care m-as muta pe o plaja! Copiii mei stau doar in apa si poarta slip (nici macar boxeri) iar daca i-as lasa ar sta fericiti fara ei...
Fetitele de 2 ani, daca vor sa se joace de-a oamenii mari n-au decat sa poarte sutien. Se plictisesc ele repede si il scot. In Romania scot si slipul. Rar vezi copii mici cu slipul pe ei.
Mi se pare deranjat faptul ca oamenii mari se pot gandi ca e "interesant" sa te uiti intr-un mod sexual la copiii mici si mi se pare aiurea sa pedepsesti copiii pentru gandurile sau faptele murdare ale adultilor. Pe o plaja, atata timp cat copilul e cu parintii nu se va intampla nimic. Gandurile unora...treaba lor.
gabitza2005 spune:
Nu stiu de ce dar la mare pintre atata goliciune sa vad si fete topless nu mi se pare deloc deplasat - deplasate mi se par doamnele alea de fac topless in parcurile din capitala (nu stiu daca in alte orase se practica).
Poate mama incerca sa-si faca fata sa aibe incredere in corpul ei sau pentru ea era ceva normal. Eu am ramas un pic socata cand am vazut pe o plaja improvizata de nudisti familii intregi cu tot cu copii de toate varstele baieti si fete goi pusca. Pana la urma nu trebuie sa fim toti la fel pe lumea asta si sa avem aceleasi convingeri.
Mi se par total neadecvate costumele pentru fetite cu sutien . Mai inteleg sa poarte sutien cand incepe sa rasara ceva pe acolo dar cand sun "plate" ca baietii nu vad rostul sutienului cand oricum nu prea sta la locul lui.
maru spune:
de unde asta cu concediu max de 15 zile pe an (3 saptamani?)
la inceput ai 2 saptamani, dar dupa 2 ani se adauga cate o saptamana, si am colege care au si 7 saptamani de concediu... (pe care le poti cash in, daca nu ai cum sa le iei)
on-topic: topicu asta e barfa. Autoarea (adriana28) a dat macar niste seminte, de alea in coaja, sa facem o intrecere care scuipa mai departe?
Citat: |
citat din mesajul lui cristoiu Pai bird, daca locuieste in vancouver poate ca nu are curte. Ca preturile la case te darima in Vancouver, e mai rau decit in Toronto. Si daca are curte e posibil sa fie asa mica sa nu incapa decit jumate de piscina gonflabila. Eu cred ca pe el nu il deranjeaza ca altii aleg sa poarte izmene, ci ca societatea impune ca toata lumea sa fie imbracata cum descrie el. Si mie mi se pare aberant sa vezi o fetita de 2 ani purtind sutien la plaja sau piscina publica. In fond e chestie de obisnuinta. Cind am venit aici din canada si m-a dus sotul la o sauna si mi s-a INTERZIS purtatul de orice fel de vestimentatie, am avut un mare soc. Cum insa iubesc sauna, iar nemtii astia chiar stiu sa le faca super misto, m-am obisnuit cu ideea si mi se pare mult mai comod si firesc. Merg si singura fara sa ma jenez chiar daca sunt singura femeie intr-un vestiar plin de barbati. Cred ca daca m-as muta inapoi in canada sau state, as avea din nou un soc, cum e aia sa mergi la sauna cu costum de baie pe tine, e groaznic. Nemo, asta e Canada si societatea de acolo, cu bune si cu rele. Peste tot sunt minusuri si plusuri. Pentru mine spre exemplu un minus mai mare decit moda de pe plaja e concediul de maxim 3 saptamini pe an, adica 15 zile lucratoare. Fata de cele 36 de zile de aici, asta ar fi un compromis mai mare. Dar pe de alta parte viata in canada e mai comoda decit in germania. Asa si tu, ce preferi, plaja la nudisti si tzopism clasic in orase ori civilizatie si izmene pe plaja? |
cristoiu spune:
Maru, depinde de firma. Aici legea prevede 28 de zile lucratoare concediu minim, acolo 10 zile. Restul sunt la cum vrea compania. Poate s-a mai schimbat ceva de cind am plecat eu, dar ma indoiesc, totusi nu sunt decit 5 ani.
Spre exemplu in 2 companii unde am lucrat eu abia dupa 5 ani mai primeai 1 saptamina in plus. Nu la fiecare 2 ani, ar fi fost frumos. Maica-mea lucreaza de 10 ani + in aceeasi companie si are 4 saptamini, adica 20 de zile. Taica-meu cind s-a mutat dintr-o companie in alta a reusit cu greu sa negocieze 4 saptamini fiindca asta avea in momentul ala, iar eu am reusit sa negociez 3 saptamini, dar cu conditia confidentialitatii, ca erau altii mai seniori care tot 3 aveau si incepusera cu 2.
Aici incepi cu 28 de zile si pe urma in fiecare an mai cistigi cite una pina la un maxim de nu stiu cite. Si poti sa iti dai si sutienul jos la plaja
Dar iti dau dreptate, asta e un subiect de scuipat seminte. Mai ai, ca mie mi s-au terminat, da si mie un pumn
Ilinca_M. spune:
citat din mesajul lui cristoiu Dar iti dau dreptate, asta e un subiect de scuipat seminte. Mai ai, ca mie mi s-au terminat, da si mie un pumn |
Nu-ti da, ca poate ti se invineteste ochiu'.
In sfarsit un subiect in care sunt de acord cu bird: expunerea la soare e nocivaaaaa. (sau cum spunea un dermatolog:"nu exista bronz sanatos". Punct.)
I'm wearing my heart like a crown/ Pretending that you're still around.
Laura25 spune:
citat din mesajul lui cristoiu Dar iti dau dreptate, asta e un subiect de scuipat seminte. Mai ai, ca mie mi s-au terminat, da si mie un pumn |
ia de aici:
www.depal.ro/imagini_produse/20110912-045108.28.jpg" border="0">
Am marfa la bazar umanitar DC
Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Cugetari gemene, Poveste cu shtrumphi
'Cos what I feel is the only truth for me
XIO spune:
Bird, multe in viata asta nu sunt sanatoase, dar cu toate ca stim asta, continuam sa le facem.
Prin urmare, eu cand merg la mare stau la plaja (da, plaja) de la 7-7 jumate pana pe la 10-11 max, si de la 16 la cat o fi.
Nici asta nu e bine, ca ar trebui sastau pana la 10 si de la 18 incolo, dar ma sacrific.
In Australia exista gaura aia de ozon care e mai pregnanta decat in alte locuri, pielea australienilor care au crescut in soare e pistruiata, deci si mai mare riscul, iar faptul ca ei stau zi de zi ii face sa se protejeze mai abitir decat altii.
Ca extrem de mult conteaza si cantitatea de radiatii cu care e biciuita pielea, si timpul de expunere.
Cred ca v-ati dat seama ca pielea aramie e mai sexoasa, ajuta muschii sa se vada mai frumos, corpul e mai zvelt, mai "altfel". De-aia culturistii se dau cu autobronzant, nu cu pudra alba.
Referitor la pudoare, cred ca cei pudici ar trebui sa mearga in Germania in English Garden ca sa vada acolo nudism in plin parcul, far ca ceilalti oameni care se plimba pe acolo sa isi faca matanii, sa se holbeze, masturbeze sau sa ii loveasca pe nudisti cu pietre.
sdcristian spune:
la noi tocmai asta e problema - oricat se zice peste tot, la tv, in ziare, la doctor ca nu e bine sa stai la soare, mai ales in anumite ore, toata vara vezi reportaje de la mare, la ora 13 plina plaja de oameni si copii. oamenii treaba lor ce isi fac, dar copiii aia ce vina au sa aiba parinti inconstienti.
plus ca mai nou e la moda sa nu te mai dai cu crema de protectie (si multi folosesc cu fator 10 sau 15 adica degeaba) ci cu ULEI DE MASLINE.
mama de Carol (29.12.2008) si Patrick (04.07.2011)
blog
http://s288.photobucket.com/home/cristi_2003
greieras spune:
citat din mesajul lui MariaG Apropo', sutienul se poarta de la o varsta sau de la o marime incolo? |
In mod natural, cand incep sa le dea fetitelor sanii incepe sa le fie rusine sa isi expuna pieptul. Parintii trebuie sa inteleaga asta si sa nu le forteze sa faca impotriva a ceea ce simt, chiar daca nu se vede nici o diferenta in marimea sanului, diferenta este psihologica.
Ca ex. eu aveam vreo 13 ani, incepusera sa-mi dea sanii si am mers la mare cum mergeam in fiecare vara. Pentru ca imi era rusine am vrut sa port costum de baie cu sutien, dar parintii (atat mama si tata) m-au descurajat, nu de alta dar ei nu vedeau nici o diferenta si nu intelegeau de ce ma aparam cu atata inversunare. Pentru mine a fost o experienta foarte neplacuta si am suferit in tacere.