Bebei cu greutate mica

Raspunsuri - Pagina 17

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Littlelight spune:

Am incercat si cu banana si cu alte chestii mai moi. Nimic. Nu le duce la gura. Deocamdata flescaie cate un colt de biscuit (mai mult se murdareste), apoi se plictiseste si arunca restul .
Dankutza, ceva noutati? Astept vestea cea buna.

Atunci cand oamenii sunt liberi sa faca ce vor, de obicei se imita unii pe altii...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Elena86 spune:

Fetita mea, Maria in varsta de 10 luni are si ea perioade cand manamca orice si perioade cand nu vrea nimic. Din discutiile cu alte mamici de prin cartier am ajuns la concluzia ca aceste stari sunt normale. Prin urmare cand nu vrea sa manance incerc sa ii dau alta mancare sau sa aceeasi mancare sa o fac mai lichida, pentru ca ii place sa bea cu paharelul. O alta metoda este sa ii dau o lingurita de mancare una de iaurt. In general functioneaza. Cand nu vrea nici asa incerc sa imi mentin calmul si o las in pace. Uneori mananca numai cu jucarii, alteori mananca fara.
La noua luni si o saptamana, am cantarit-o la pediatru, avea 7,800 kg. Doctora n-a zis nimic legat de greutate. Presupun ca daca era prea slaba imi atragea atentia.
E vioaie si jucausa chiar si in zilele cand face mofturi la mancare, asa ca nu prea ma ingrijorez.
Sfatul meu pentru toate mamicile care se confrunta cu aceasta problema este sa va inarmti cu multa, multa rabdare, si sa nu va ingrijorati excesiv cand face nazuri la masa decat daca observati o atitudine apatica la copilul vostru.

Mariuca va invita pe http://amgbebe.blogspot.com

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Littlelight spune:

Bine v-am regasit!

Nu stiu cate din mamicile cu care am discutat anul trecut mai citesc aici..
Iata-ne la aproape 2 ani (fara cateva zile ), in acelasi "razboi" cu dusmanul nostru, mancarea (mancam aproape de toate, dar puuutiin, ca tinem la "sulieta"). Avem cateva sute de grame peste 9kg, inaltimea n-o mai stim , dar promitem s-o aflam cat mai curand, o energie fantastica (folosim patul pe post de trambulina aproape cat e ziua de lunga, bineinteles cand nu suntem la cresa), ne place sa "chiem" (scriem) pe "cate" (carte), stam bine cu sanatatea (mici probleme inerente la intrarea in colectivitate). Vorbim si romaneste, dar si pasareste, ne place sa dansam, sa cantam, ne plac copiii si sa topaim prin "bali" (zapada, pe care o asociem cu spuma - baloanele- in care facem baie). Am invatat sa pupam si ne place tare-tare.
Spre disperarea mea, am descoperit "calata" (ciocolata), dar nu mancam prea multa, spre norocul meu, nu suntem amatoare de dulciuri (copilu, ca ma-sa le devoreaza ).
Avem 8 dinti si 4 masele (iesiti in cascada de la 1 an si 2 luni la 1 n si 6 luni) si tocmai a erupt un canin , restul sunt umflate si ne dispera. Inca mai papam noaptea laptic praf, indiferent ce si cat mancam peste zi sau seara.
Voi cu ce va mai laudati?


Edit c-am uitat sa spunem ca la cresa papam bine (zic doamnele) de la inceput.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iuliabodea spune:

intram si noi in clubul vostru. Ne-am nascut cu 2,750 gr, iar acum, la aproape 11 luni, avem 6,900gr. Mananca foarte bine, dar si elimina tot in scurt timp. O banuim de alergie la lapte si acum asteptam rezultatele la analize. Bine v-am gasit :)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns histamina spune:

intram si noi, 1,800 la nastere, am ramas la 1,500 .

acum,dupa ce ne-am vindecat de sindrom de malabsorbtie, adica intestinul a invatat sa asimileze.

la un an aveam6, 600 kg.
dupa proba de digestie am aflat ca are malbasorbtie.
am facut un tratament extrem de scump,dar natural.16 mil/luna.
de la 1 an si 2 luni, de la 6,6 kg, avem acum, la un an si 9 luni si 8, 700 kg.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iuliabodea spune:

spune-mi te rog mai multe depsre proba de digestie, de fapt despre rezultatele acesteia. Si as dori sa stiu ce alte manifestari avea bebele vostru, care v-au dus catre diagnosticul de malabsorbtie.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns histamina spune:

rezultatele probei de digestie au fost dezastruoase.practic gaseai acolo tot, amidon, proteine din carne nedigerate, fibre vegetale nedigerate tot,tot.
alte simptome:
balonare, transpiratie excesiva-efectiv uda cearceaful sub el, nu lua deloc in greutate,scaunele au fost tari pt ca are dolicomegacolon si,desi avea scaune multe de la malabsorbtie,dar ele deveneau fecaloame,dopuri, intepenite prin intestinul prea mare si prea lung.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns riva spune:

buna..scuze ca dau buzna asa..

histamina te rog daca poti trimite-mi si mie(pe PM eventual) medicul la care ati fost cu strumful si schema de tratament pe care ati avut-o.Am o fetita de 3 ani, diagnosticata de medicul de familie cu acest sindrom.Am facut o proba de digestie (in care a iesit amidon intra si extra celular nedigerat)+ candida.Am respecatat tratamentul dat si a stat la regim fara gluten cateva luni insa nu se vad imbunatatiri.As vreau sa mai cer o parere unui medic specialist.Multumesc

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iuliabodea spune:

riva, ai incercat sa ii faci un panel alergologic? e posibil ca o alergie netratata sa duca la malabsorbtie

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns histamina spune:

intoleranta la histamina(se face o analiza nimita DAO la synevo) este relevanta dupa 2 ani si da, are simptome f asemenatoare cu ale malabsorbtiei.

prof Coriolan Ulmeanu,de la grigore alexandrescu, medsana mi-a dat sa fac proba d edigestie care arata f rau.

tratamentul este f scump dar extrem,extrem d eeficient.
iti pun pe pm, iti dau si nr d etel, pt ca treb sa faci niste calcule anume.

monogenul e pt toate tipurile de malabsorbtie.
se calculeaza 3 grame de proteine/kg corp/zi.
2200 de calorii care cresc proprotional cu gradul d emalabsorbtie.

Mergi la inceput