Renuntare la drepturi asupra copilul

Renuntare la drepturi asupra copilul | Autor: cllaudia

Link direct la acest mesaj

Daca un barbat se decide , de bunavoie, ca odata cu divortul sa renunte si la dreptul de paternitate, de custodie, si la orice alt drept ce poate avea asupra copilului sau minor, odata semnata aceasta declaratie, mai poate avea vreun drept asupra copilului?

Pe scurt, familia nu se mai intelege, divorteaza, copilul ramane la mama, tatal renunta la drepturi in favoarea mamei si pleaca si in tara lui, cetatean strain fiind,iar mama isi creste copilul fara a solicita vreun sprijin de la tatal copilului, mai poate tatal pretinde peste ani ca are dreptul de a se implica in cresterea copilului, de a decide pt educatia, cultura, religia copilului?



Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Nu exista asa ceva " a renunta la drepturi asupra copilului" Nimeni nu are nici un drept fata da nimeni. Cel mult obligatii.
Cat despre intrebari un tata si/sau o mama sau pe scurt un parinte are posibilitatea sa isi exercite acest drept de parinte oricand, nu poate sa renunte la el si implicit nici la obligatiile ce decurg in aceasta calitate. Deci nu exista asa ceva - eu nu mai vreau sa fiu tatal acestui copil nu tine de dorinta cuiva anume si nu exista o astfel de declaratie. Da, tatal poate sa solicite orice drept ca sa il numim asa in legatura cu copilul lui. Singurele mdoficari ca sa le numim asa desi mai degraba sunt pozitionari se dau doar de instanta de judecata deci sunt decizii judecatoresti rezultate in urma unui proces de divort sau de custodie sau... In egala masura nimeni nu poate decide asupra religiei nimanui este atributul fiecarei persoane in parte, cultura si educatia este ceva prea general... reprezinta obligatia ambilor parinti cresterea si educarea copilului cu exceptia cazului in care o instanta judecatoreasca decide altfel asa cum am mai precizat.

Eu pur si simplu / Pagina legislativa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cllaudia spune:

Multumesc Marius!

Da, tatal chiar asa zice, ca nu vrea sa mai fie tatal copilului. El vrea sa-si refaca viata in tara natala, si sa nu mai aiba nici o legatura cu Romania,nici o obligatie, deci nimic care sa-l lege de tara asta. Mama este de acord, vrea sa-si cresca copilul in liniste, poate odata o sa vrea si ea sa-si refaca viata. Nu ii cere nimic, dar nici nu vrea ca peste ani tatal sa-si aminteasca ca odata a avut o familie aici si sa vina sa-si ceara drepturile, adica sa vrea sa ia copilul la el in tara.Eu credeam ca odaca ce custodia ii revine mamei, tatal nu mai poate interveni asa oricand vrea el.Nu mai poate da buzna in viata lor asa, fara voie...




Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Daca discutam de o custodie stabilita prin decizie judecatoreasca deci prin sentinta - asa cum spuneam mai sus se stabilesc cu exactitate drepturile si obligatiile fiecarui parinte, inclusiv ale tatalui. Nerespectarea acestor obligatii atrag consecinteole de rigoare. Nu inseamna ca tatal nu are posibilitatea reala si legala sa isi vada de viata lui dar de asemenea nu inseamna ca nu mai are copil si implicit obligatiile ce decurg trebuiesc indeplinite. De asemenea in cazul in care se ajunge in instanta, consultand un avocat specializat oricare dintre parinti poate sa isi manifeste dorintele sau punctele de vedere, atata vreme ct acestea nu contravin legilor pot sa fie cuprinse in sentinta judecatoreasca. Dar discutam asa cum precizam de un proces cui tot ce presupune un proces si implicit cu sentinta judecatoreasca cu tot ce presupune o sentinta.
Deci nu chestii de genul - eu dau declaratia X ca vreau sau nu vreau asta sau cealalta...imi convine sau nu-mi convine... asa ceva nu exista.

Eu pur si simplu / Pagina legislativa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cllaudia spune:

Multumesc pt promptitudinea raspunsurilor. Am inteles ce si cum.

Se poate inchide subiectul. Multumesc!



Mergi la inceput