Chist de plex coroid bilateral

Chist de plex coroid bilateral | Autor: poaracorina

Link direct la acest mesaj

Buna tuturor burticilor si mamicilor.Ma numesc Corina si sunt insarcinata in 20 de saptamani si saptamana trecuta mi s-a spus la ecografie ca bebitzu are la cap 2 chisturi de plex coroid bilateral de 6 mm.Bineinteles ca nu mi s-a explicat ce inseamna aceste chisturi eu neavand habar de asa ceva (medicina} dar mi s-a spus sa vina 2-a zi pentru triplu test iar daca triplu test nu va iesi bine atunci o sa trebuiasca sa imi faca amniocenteza.Ne-am speriat foarte tare bineinteles pentru ca din cate citisem era riscanta amniocenteza si copilul deja este mare si nu vroiam sub nici o forma sa il dau afara pentru ca este un copil foarte dorin si asteptat.Triplu test a iesit f bine si nu a mai fost nevoie de amniocenteza dar acum mi-a spus sa ma duc iarasi la ecografie la 24 de saptamani.Exista motive mari de ingrijorare?A mai trecut cineva prin asa ceva?Au disparut chisturile?
In rest copilul e normal dezvoltat toate masuratorile sunt bune nu exista nici o alta problema din acest punct de vedere.
Sper sa scap de ingrijorare.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns bAly spune:

Din experienta mea as zice sa te linistesti. Si noi am avut aceeasi 'problema' cu Andreea si totul a fost in regula pina la urma.

Noua ni s-a spus la momentul respectiv chistul respectiv era cumva asociat si copiilor ce aveau Sindrom Down. Mai exact ni s-a zos ca sunt 1% sanse ca bb sa aiba acest sindrom. De pe internet, din ce am mai citit se pare ca multi copii sanatosi prezinta aceste chisturi la un moment dat si apoi se resorb singure. Noi tot la ecografia de 19+ saptamini l-am vazut, iar la urmatoare ecografie deja era fffff mic. Triplul test si mie mi-a iesit normal si amnio am refuzat-o dupa ce am cintarit cele 2 riscuri: Sindrom Down vs a pierde sarcina.

Atita timp cit in rest nu sunt alte defecte, eu cred ca bb al tau este perfect sanatos, si aceste chisturi vor disparea de la sine.

Sanatate multa.

Alina, mamica de 3 copilasi: Andreea (8 ani), Laura (5 ani) si Adrian Theodor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oana_s spune:

Corina,

eu la fie-mea am avut la fel..2 chisturi de plexuri coroide bilaterale de 3-5 mm.
Le-am descoperit tot asa, la cca 20 saptamani. Ca si tine eram disperata, a doua zi am fost la dr. Herghelegiu pt inca o ecografie, el ne-a linistit, ne-a spus ca se vor resorbi...si asa a fost, la 26 de saptamani nu mai erau.

Nu ne-a recomandat nimeni amnio, pt ca DOAR STATISTIC se asociaza cu trisomie 21 si 23, deci nu ele dau riscul ci doar se asociaza.

Acum fie-mea are 6 ani jumatate si nicio problema.

Parerea mea e sa incerci sa te linistesti (stiu ca e extrem de greu) si sa astepti eco peste o luna si ai sa vezi ca se vior resorbi.

Eu stiam ca cele de peste 13 mm ar putea (ceva de genul 1% doar) sa nu se resoarba.

Sanatate multa!

Oana si Mara 11.08.2004

Noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mygirl spune:

Corina, subscriu la ce au scris Oana. Am patit la fel cand am facut ecografia la 18 saptamani si Iosup mi-a scris pe fisa fetitei mele "chisturi de plex coroid bilaterale", nu mai stiu exact cati mm aveau. Mi-a zis ca se pot resorbi, am mai facut ecografii dar nu asa performante in orasul meu si nici un alt dr n-a vazut nimic in regula, probabil s-au resorbit. Pe vremea aia (acum 6 ani) discutat cu alte fete aflate in situatia mea, una chiar mi-a trimis un document din SUA in care se precizeaza ca doctorii nici nu comunica mamelor aceste rezultate atunci cand chisturile sunt mai mici de 13 mm, tocmai pentru a nu le ingrijora. Nu mai stiu daca tot acolo am citit sau dr. Ioup mi-a spus ca atata timp cat toate celelalte rezultate sunt bune nu ar trebui sa ne facem probleme, ca in general malformatiile nu sunt singulare ci se depisteaza si in alte parti ale corpului.

Stiu ca e greu sa te linisteasca in totalitate cineva, eu pana cand nu mi-am vazut fetita crescand si dezvoltandu-se normal nu mi-a trecut teama din suflet.

Sarcina usoara in continuare si ai grija de burtika ta.

Oana & Alexandra-Elena (18 mai 2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oana_lex82 spune:

Buna, Cumatra mea cand era gravida cu finuta la fel i s-a zis...a facut amniocenteza ca sa fie sigura ca nu sunt probleme si intr-adevar nu erau, chisturile s-au resorbit si acum are o fetita mare, sanatoasa si fff frumoasa!!(finuta mea iubita)

Daca ai indoieli ar fi bine sa iti faci o amniocenteza pt linistea ta...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madau spune:

Si a mea a avut 2 chisturi de plex coroid descoperite in sapt 20 de sarcina. Eu aveam insa triplu test facut la vremea respectiva si pt ca era ok am stat linistita. S-au retras pana la 25 de sapt.

Madau si Alexia Miruna (15 dec 2005)

www.geocities.com/nov_dec_2005/povesti2005.htm#madau" target="_blank">povestea nasterii Mirunei, www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=1b04435806e76a5905bfb2&skin_id=4&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">filmulet aniversar
filmuletze poznase www.dropshots.com/madau" target="_blank">1 si www.dropshots.com/Miruna" target="_blank">2

bijuterii noi la UNIQUE BIJOUX

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns corinapoara spune:

Am scapaaaaaaat multumim lui Dumnezeu chisturile de plex coroid de care vorbeam acum ceva vreme au disparut....bebe e bine sanatos si parintii lui fericiti ca el e bine.
Multumesc tuturor pt incurajari si sfaturi.
32+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AndreeaIvo spune:

Buna mamici si viitoare mamici. Corina iti inteleg perfect nelinistea. Sunt si eu o viitoare mamica, insarcinata in 17 saptamani jumate, si acum 3 zile am primit vestea ca bebelusul are 2 chisturi de plex coroid de 8 respectiv 9 mm. Desi am mai citit pe net ca nu sunt motive sa fim asa stresate, nu pot sta relaxata pana nu aflu rezultatul la triplu test. Daca rezulatatul la triplu test iese bun, mai are rost sa facem amniocenteza?(mie asa mi-a recomandat doct. mea, ca sa spulberam orice dubiu). Voi reveni in cateva zile sa va anunt ce mi-a iesit la T T ! Pa pa!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AndreeaIvo spune:

Mi-a iesit bun rezultatul la TT :) Inca stau in dubiu cu amniocenteza....cica ar fi un risc de 2 % ca bebelusul sa aiba ceva...

Mergi la inceput