Displazie congenitala de sold la tata

Displazie congenitala de sold la tata | Autor: mirceapetru

Link direct la acest mesaj

Buna.
De cateva saptamani am aflat ca sotia este insarcinata si sunt nespus de bucuros.
In schimb, ingrijorarea mea consta in felul urmator: Cand am fost copil am fost diagnosticat la 3 luni cu displazie congenitala de sold bilaterala si am fost tratat cu success purtand ham Pavlik. Nimeni din familie (parinti, bunici, veri, etc) nu a avut astfel de probleme.

Ma tem ca nu cumva si copilul meu sa treaca prin ce am trecut eu. As dori sa stiu care sunt sansele de a mosteni aceasta problema de la tata la copil.
Am cautat pe Internet despre acest lucru (inclusiv pe acest forum) dar am gasit informatii doar despre mostenirea mama-copil.
Cunoasteti cazuri in care doar tatal copilului a avut displazie de sold si mai ales daca copii au mostenit aceasta afectiune?

Va multumesc anticipat pentru informatii.

Mircea

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Andries spune:

Sansele sa te mosteneasca sunt mici, plus ca depinde mai mult de pozitia fatului in uter decat de genetica, iar tu stii ca poate avea asa ceva. Daca il verifici de la nastere si chiar daca are il tratezi corect (acum cred ca se pun cate doi pampersi sa tina copilul cracanat, in loc de hamul ala) nu vei avea nici o problema. Displazia de exemplu nu exista la copiii care sunt purtati in ham sau sling, dar apare cu preponderenta la cei infasati foarte strans si cu picioarele legate. Din fericire metodele moderne nu sunt barbare eu stiu pe cineva in familie (tot baiat) care a stat in gips o gramada, acum are bb si nu are copilul nici o pb.

Andries

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andries spune:

Poate nici n-ai avut displazie congenitala, dar te-au infasat si legat foarte strans si de aici ti-au luxat articulatia.

Andries

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Crissellena spune:

Buna, Mircea.
Eu sunt proaspata mamica de fetita care are o usoara displazie de sold, desi absolut nimeni din fam. mea sau a sotului nu a avut. Displazia in general e determinata de pozitia copilului in burtica mamei. Si, ca idee, fetitele sunt mai predispuse la displazie decat baieteii.
Fetita mea a fost pelvina. La externare din spital mi-au recomandat (preventiv) o ecografie de sold. Am facut-o cand fetita avea 2 luni si intr-adevar avea o displazie usoara. Dar recomandarea ortopedului a fost sa-i pun 2 pampersi in loc de unul, ca sa stea cat mai cracanata. Peste 2 saptamani mergem la o noua echografie si sunt sigura ca o sa fie totul ok.
Important este sa nu infesi copilul deloc. Lasa-i piciorusele libere. Mie mi-a si spus dr: daca o infasam faceam tare rau.
Asa ca nu ai de ce sa te ingrijorezi acum.
Multa sanatate tie , sotiei si lui bb!

Mergi la inceput