Clubul ursuletilor & ursuletelor de novdec2010 (8)

Raspunsuri - Pagina 14

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ratusca83 spune:

hellooo..

vad ca am inceput sa ne plangem ca nu ne papa copilasii....beatrice si Ana de 2 zile papa f putin..cam 100 ml la o masa, ea care papa si 180 uneori..cred ca trec printr-o pasa mai proasta....sa nu va spun ca vineri am fost de urgenta la pediatra tot din cauza asta...mi s-a parut ca nu mai papa si m-am speriat ca moare copilul de foame...asta cand m-a vazut mi-a spus ca imi da mie pastile ca sunt paranoica si sa las copilul in pace..

de caca nu ma plang..de cand ii dau milumil face si de 2 ori pe zi, singurica..ea care inainte iesea doar cu supozitor...

fetelor cu LP..cate mese au bb ai vostri?? Ana papa cam 5 mese si uneori 6, dar mai rar..

ce sa zic..in rest...ea plange doar cand ii este foame sau cand nu-i convine ceva..in rest toata ziua sta cumintica, se uita la jucarele, da din maini si picioruse si gangureste...cand vine tati de la serviciu poarte discutii si cate 1 ora... ea sta pe unde o pun nu-i pretentioasa...

Botezul a fost minunat...o sa pun cateva poze dar sunt facute cu un aparat al verisoarei mele si deci au iesit miscate...joi le voi avea pe cele de la fotograf....petrecerea a fost minunataaaaaaa..a tinut de la ora 15 la 5 dimineata..si am avut 70 invitati...

intru sa pun cateva poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Elfica spune:

Citat:
citat din mesajul lui anymona

Elfica, eu stiu ca se iau in considerare ultimele 12 luni inainte de intrarea in CIC, nu inainte de nastere. Deci, indif ca ai mers la servici pana in ultima zi sau ca ai intrat in CM de la inceput iti vor intra la calcul toate cele 126 de zile de CM. De ex, in cazul meu expira CM in 13 febr. Prin urmare se vor lua in considerare veniturile din ultimele 12 luni anterioare datei de 14 febr cand intru in CIC, nu inainte de 21 oct cand am nascut.
Nu stiu cat de coerenta am fost, dar sper ca se intelege ce vreau sa spun...

Mami fericita de Clara Maria (01/02/2006) si Robert Alexandru (21/10/2010)

Asa mi se pare si mie firesc sa fie si pentru asta militez ! Dar am inteles ca nu e asa, ca ar fi pana la nastere... Ar fi super sa stim sigur, ca mie seful trebuie sa imi dea adeverinta aceea saptamana viitoare si vreau sa ii demonstrez cum trebuie, daca va fi cazul. Tie deja ti-au dat adeverinta de la serviciu? Ne poate ajuta cineva cu o baza legala unde e mentionat exact? MSymo: Poti vorbi tu cu matusa ta, poate ne lamureste?

Fericita mamica de Iulia Andreea, nascuta pe 26.10.2010

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Elfica spune:

Sugubina: Nu am mai mers in parc, ne-am plimbat vreo jumatate de ora printre blocurile noastre, ca sotul nu vroia sa o scoatem deloc afara, considerand ca e ger. Eu in timpul saptamanii nu o prea scot (sotul vine tarziu de la serv., eu nu ma descurc si cu fata si cu carutul, ca nu am lift la bloc si stau la etajul doi, doar in wrap o mai scot, dar din cand in cand, cand pare mai cald) si de aceea in weekend mi se pare important sa ia aer, chiar daca rece (si nu ii pun nimic la gura sau nas, ci doar fular la gat). Daca nu scoatem copiii afara pe vremea asta, ne vom mira ca racesc din nimic, ca nu isi fac imunitate, asa am auzit... Dar fata de acum o luna cand mai plangea cand o scoteam afara, acum e super incantata atata timp cat merge carutul. Face galagie cand stam, in rest e cu ochii deschisi si mai rar doarme. Dar imi aduc aminte ca de Craciun am fost in Titan si cand mergeam pe alee normala plangea, ca nu i se parea prea funny, ii placea pe aleile cu piatra cubica. I-am propus un off road adevarat cand mai creste, ca vad ca are gusturi!

Va pup, ma duc sa adorm pupila!

Simonique: Daca faci maine comanda, pune-mi si mie 2 buc. la flamingo, te rog mult.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crisuletzul spune:

De 3 zile i-am scos Evei inafacolo din peisaj din auza ca am considerat cA nu mai este necesar pt ca anu a avut colici! MARE GRESEALA!!!!!

Ieri seara vreo ora a avut intr-una, nu mai putea nici sa respire de durere si eu muream incet langa ea
Astazi i-am cumparat si colief si probabil am sa ii dau prin rotatie ca sa nu ii se obisnuiasca stomacelul!

Voi ce le-ati dat?

Multumesc ca m-ati linistit legat de manutele reci!

Va rog sa nu ii vaccunati cu prea multe pe bebei( ma refer in mod special vaccinurilor optionale) din cauza ca multe sunt si de proba( experimentala)!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Vasari spune:

Olguta, cred ca din cauza ca Pneumo23 se face doar dupa 2 ani, celelalte merg mult mai devreme.:)
La eco mergem la 13, am mari emotii, ea tine piciorusele cam la 70 grade, nu 90. Imi aduc aminte ca Maria statea f relaxata. Nu pot nici in wrap sa o pun bine... dar tinand cont ca ea a fost cumva incordata de la nastere si incet-incet s-a relaxat, poate fi si asta o explicatie. Mai sunt ingrijorata ca nu suporta sa stea in scoica, pare sa o doara real spatele! La cateva minute de stat in el incepe sa planga tare si mai plange si dupa ce o iau vreo cateva minute. Nu reusesc sa o linistesc nicicum. Ca paranteza ea e f cuminte si abia stiu cum plange.
Elfica, de ce nu te duci la Directia de Asistenta Sociala sa iei formularul de acolo? Eu pe el am vazut ce scrie si l-am dus la HR pt completare.
Kitty, m-ai facut sa rad.:) Nu cred ca isi vaccineaza nimeni copilul de placere si cu tot ce gaseste.
Ratusca, felicitari pentru micuta crestina! Sa va traiasca si ma bucur ca ati petrecut asa frumos!

_
dna Ceainic, cu Maria - 3 nov 2007 si Sara - 8 dec 2010

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anymona spune:

Citat:
citat din mesajul lui Elfica

Citat:
citat din mesajul lui anymona

Elfica, eu stiu ca se iau in considerare ultimele 12 luni inainte de intrarea in CIC, nu inainte de nastere. Deci, indif ca ai mers la servici pana in ultima zi sau ca ai intrat in CM de la inceput iti vor intra la calcul toate cele 126 de zile de CM. De ex, in cazul meu expira CM in 13 febr. Prin urmare se vor lua in considerare veniturile din ultimele 12 luni anterioare datei de 14 febr cand intru in CIC, nu inainte de 21 oct cand am nascut.
Nu stiu cat de coerenta am fost, dar sper ca se intelege ce vreau sa spun...

Asa mi se pare si mie firesc sa fie si pentru asta militez ! Dar am inteles ca nu e asa, ca ar fi pana la nastere... Ar fi super sa stim sigur, ca mie seful trebuie sa imi dea adeverinta aceea saptamana viitoare si vreau sa ii demonstrez cum trebuie, daca va fi cazul. Tie deja ti-au dat adeverinta de la serviciu? Ne poate ajuta cineva cu o baza legala unde e mentionat exact? MSymo: Poti vorbi tu cu matusa ta, poate ne lamureste?

nu mi-au dat-o. Au spus ca nu imi pot elibera adev pana nu termin CM si am presupus ca asta-i motivul. Tb sa termin CM ca sa ia in calcul si venitul din CM. Dar se pare ca nu e asa cum am crezut io dc Sugubina spune ca ei i-au dat adev cu ultimele 12 luni inainte de nastere

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Vasari spune:

Fetele care comanda Pufies, de care ati luat, Mini sau midi? As vrea si eu sa incerc, am vazut ca au si banda elastica (noi din cauza asta foloseam Libero).

_
dna Ceainic, cu Maria - 3 nov 2007 si Sara - 8 dec 2010

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns beatrice75 spune:

Olgutzica si eu cunosc pe cineva care a facut varicela si care era sa piarda sarcina, desi contactase boala in luna a 8-a. In fine cu chiu cu vai a nascut si nu si-a vazut puiul o luna, nu a alaptat niciodata, crunt.
Apa plata-am intrebat si eu 2 medici pediatri referitor la fierberea apei plate si mi-au zis ca da, trebuie. Le-am spus ca am citit ca prin fierbere se pierd mineralele, dar ambii au insistat ca sa o fierb putin, insa sa o fierb ca nu au incredere in formele de imbuteliere de la noi.
De ce wrap si nu marsupiu?
Mai facem fetelor comanda de baloane in grup sau nu?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MSymo spune:

Citat:
citat din mesajul lui Elfica

Sugubina: Pe Iulia o tin afara in functie de vreme si de programul nostru. Ieri am stat oora si ceva. Dar eu as mai fi stat, insa sotul nu mai vroia, considerand ca am stat suficient. Am verificat-o la fata, nasucul era cald, obrajii utin reci, asa ca nimic nu ma grabea pe mine, da' sotul e mai copil decat Iulia si a iesit din parc. Am mai negociat cu el sa mergem pe trotoar pana la capatul parcului si inapoi la masina, dar nu mai mult. Azi ma gandesc sa mergem in parcul Carol, sa vedem cum vom face in final. Daca mai sunt mamici de ursuleti care se plimba acolo azi, dati un semn repejor!

MSymo: Am si eu o mare rugaminte: o poti intreba pe matusa ta daca adeverinta de venit pe ultimele 12 luni trebuie sa contina doar salariul sau intra si salariul mediu pe unitate? Si inca ceva: sunt ult 12 luni inainte de nastere sau inainte de terminarea CM de 126 zile? Firesc ar fi sa fie inainte de terminarea CM, ca in aceste 126 de zile iei mai multi bani decat obisnuit si nu vad de ce unele sa beneficieze de salariu mai mare in ultimele luni, altele nu. Dupa ce ca ele s-au sacrificat si au stat mai mult la munca, contribuind automat la impozitele statului, in loc sa fie apreciate si sa aiba de castigat, ies in pierdere, ca li se ia in calcul doar venitul obisnuit. Spre ex. eu am intrat in prenatal pe 15 oct. si am nascut pe 26 oct. Daca as fi intrat de la inceput, de cand puteam intra in prenatal (126 zile -42, cate trebuie sa ramana obligatoriu dupa nastere), inseama ca pentru 84 de zile as fi putut primi 75% dintr-o suma cu vreo 5 mil. mai mare decat acum. Nu stiu daca m-am facut inteleasa... Astfel, daca ar fi 12 luni inainte de terminare CM de 126 zile, ar fi uniformizare, ca nu ar conta daca ti-ai luat CM inainte de nastere sau dupa.

Sau fetele care deja v-ati depus dosarul, ce vi s-a spus: 12 luni de pana la nastere? Stiu ca cineva spunea ca a constatat cu bucurie ca angajatorul i-a trecut si salariul mediu. Eu l-am rugat pe seful meu sa imi dea salariul mediu inainte sa nasc, pe post de prima, incat sa imi poata fi calculat la indemnizatie si mi-a spus ca nu poate, ca se da pe baza de cert. nastere copil si ca oricum nu intra in calculul pe ultimele 12 luni, ca nu e venit, ci ajutor, ceva de genul acesta... Deci: intra sau nu intra si sunt 12 luni inainte de nastere sau de terminare CM?

Multumesc mult oricui ma ajuta, ca saptmana viitoare trebuie sa primesc de la sef documentul si sa stiu daca trebuie sa am obiectii sau nu.

Pupici!

Prima luna din adeverinta va fi noiembrie 2009 si a 12-a luna este venitul pe luna octombrie 2010. Daca angajatorul ti-a prins salariul mediu pe unitate in venitul pe luna octombrie e ok, daca nu, n-ai ce sa-i faci, fiindca intr-adevar acela se da in mometul in care duci certificatul de nastere.Eu am avut noroc, fiindca din luna iulie am fost in concediu de risc maternal si acela se calcula cu 75% din brut, luam cu 6 mil mai mult decat salariul in mod obisnuit.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns douradoudou spune:

Citat:
citat din mesajul lui beatrice75

Olgutzica si eu cunosc pe cineva care a facut varicela si care era sa piarda sarcina, desi contactase boala in luna a 8-a. In fine cu chiu cu vai a nascut si nu si-a vazut puiul o luna, nu a alaptat niciodata, crunt.
Apa plata-am intrebat si eu 2 medici pediatri referitor la fierberea apei plate si mi-au zis ca da, trebuie. Le-am spus ca am citit ca prin fierbere se pierd mineralele, dar ambii au insistat ca sa o fierb putin, insa sa o fierb ca nu au incredere in formele de imbuteliere de la noi.
De ce wrap si nu marsupiu?
Mai facem fetelor comanda de baloane in grup sau nu?

apa minerala se mineralizeaza si mai mult prin fierbere...tu faci cum crezi dar stiu ca exista apa pe care scrie ca e recomandata si pt bb-ei..

alexa, mami de Maryam buburuza, ingeras in ceruri (17.09.2009- 12.11.2009)
si de printesa razboinica Maysaa(30.10.2010)

Mergi la inceput