Floricele de liliac mai-iunie (49)

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns n_a_n_a spune:

pediatra mea zice: in caz de febra tratament cu nurofen la opt ore; daca si numai daca copilul face febra >38.5-39 intre dozele de nurofen, se da si paracetamol, supozitoare sau suspensie, in functie de cat de mare e febra - nu se suplimenteaza sub nicio forma nurofenul, sa nu se ajunga la supradozaj, acelasi lucru cu paracetamolul, unde supradozajul este si mai periculos (hepatotoxic, la copii mici duce usor la deces), daca febra nu raspunde nici la paracetamol si creste in continuare, se da copilului novocalmin supozitor pediatric; tratamentul medicamentos se completeaza cu impachetari/baita in apa cu doua grade mai rece decat copilul; bineinteles camera unde sta micutul trebuie sa fie aerisita bine iar acesta trebuie imbracat cat mai lejer, nu infofolit, nu sub patura. eu am incredere in sfaturile ei, de-asta vi le impartasesc si voua.

Nana, mamica de ubirice dulce , Adelina Ioana - 11 mai 2010
povestea stelutei de mare
pozici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rosanne spune:

Hello mamici

Va mai amintiti de noi?

Diana e bine....este rezistenta, niciodata nu a racit pana acum....tind sa cred ca alaptatul e respensabil...

Nu fac comparatii cu alti copii....merge de-a busilea de la craciun, se ridica agatandu-se de mobila si merge tinuta de maini.Zice mama, tata, apa, papa, pa-pa, stie culorile rosu, galben, albastru, recunoaste animalele din carte. Se enerveaza si da din maini si picioare daca nu-i convine ceva, sta si cu alte persoane, dar daca o supara ceva o vrea numai pe mama.

Din seria rani provocate de bebe....m-a muscat de multe ori, de cateva ori am avut rani si de doua ori au fost infectate, ultima oara 2 saptamani... am rezolvat cu apa oxigenata, betadine si baneocin crema.Cu toate astea nu am renuntat la alaptat, dar suge mai putin ziua....noaptea ma innebuneste(cred ca uneori sunt pe post de suzeta).

La 9 luni avea 8200 gr si 73 cm....eu sunt multumita...in ultimele 2 luni a luat cate 500 gr.

Peripetii avem si noi...cazut de doua ori din pat, inecat si in loc sa tuseasca i-si dadea cu mana in cap in timp ce se innvinetea.Nici patutul nu e sigur..azi incepuse sa se sufoce la marginea patutului ....cred ca nu o mai tineau picioarele si ramasese cu gatul la margine.Noroc ca eram lg ea.

Nu mai pot sa stau...sper sa intru mai des....

Roxy mamica fericita de Diana (20.04.10)

www.r.studio-x.ro/" target="_blank">Site-ul meu

www.studio-x.ro/" target="_blank"> Site-ul nostru

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Crissy_C spune:

Hello,

Sorana multumim de invitatie! Chiar mi-ar placea sa ne vedem, poate iesim mai multe cu bebeii intr-un loc fara fum, la o cafea, ar fi tare! Ca si asa de asta vara parca vorbisem sa ne vedem mai multe si uite ca trece si iarna si tot nu ne-am adunat

Vivela ai dreptate cu plasa, nu mi-a trecut prin cap... Pe de alta parte eu o tin de ft putin timp in patutul de plasa, l-am montat pe cel de voiaj in camera ei ca sa facem tranzitia de la camera noastra la a ei si vad ca sta si se joaca destul de cumintica acolo cu jucariile, de-abia cand se plictiseste incepe sa ma caute cu privirea in jur dar apoi se ridica, incearca sa priveasca pe deasupra plasei. Probabil ca daca ar fi fost mai mica s-ar fi uitat mai mult prin plasa.... Insa cel mai mult o las in tarc si ala e tot cu plasa, doar ca nu e asa deasa, sper sa nu-i 'cauzeze' . Oricum, tot sunt mai linistita asa decat s-o las sa se arunce pe spate in cel de lemn Dar tu cu Damian cum faci cand ai treaba prin casa? Il lasi liber sa umble?

Lumy, sanatate multa Maiei si felicitari Marei pentru dintzoc! Legat de febra, nu ma pricep, ca slava Domnului n-a fost cazul pana acum la noi, dar stiu si eu de la pediatra de jumatate de supozitor de novocalmin in cazul in care depaseste 39. Dar nu 'a la long', ci o data.

Ruxi, n-am presa de calcat, dar aveau la un hotel la care am fost odata, si am folosit-o. A fost super tare ca mi-am calcat niste pantaloni la dunga in cateva secunde, dar mai multe nu stiu sa-ti spun.

La Multi Ani sarbatoritilor!

Mergi la inceput

A, si voiam sa intreb: ce fel de peste dati la bebei? Ca am intles ca au voie peste alb, dar eu cum nu prea mananc, nici nu ma prea pricep - doar de pangasius auzisem ceva de rau, nu mai tin minte ce dar am zis ca de-ala n-o sa-i iau.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Virgi17 spune:

Intru si eu pe fuga, a adormit fata, mie mi-e foame, tre sa mananc si tot asa.
Cristina, noua ne baga pestele inspre 9-10 luni, asa mi-a zis pediatra. Asa ca nu stiu.Din ce am citit se da pastrav, salau, cod. Pestele alb in general.
Ioanei i se exfoliaza piele de pe buricele degetelor de la maini sau picioare.Pana acum am vazut la 1 deget de la picior si la 1 de la mana(degetele mari).Habar n-am de ce. Am citit ca ar fi carenta de vitamina A. Pediatra zice sa ii dau Nidoflor, eu am citit prospectul si vad ca nu se da la copii sub 2 ani.Ca atare nu ii dau, ca e corticosteroid. Insa nu stiu, aveti idee daca ii dau cu vit A uleioasa pe deget o fi ok? Trebuie sa ii dau si pe gura cu ceva?Poate aveti idee, poate ati mai auzit cazuri similare.

Multa sanatate puilor bolnaviori!!

La multi ani sarbatoritilor de azi!!

Fug la masa, ca imi chioraie matzele de foame

Virginia, mamica fericita de Ioana(19.05.2010)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Onana spune:

Salutare mamicute!

Cristina, pai vorbeam serios ca puteti veni la noi, e cald, avem cappuccino/cafea/ciocolata calda, multe jucarii, voie buna, o mansarda sa zburde copiii (ai vostri, ca Tudor al meu zburda mai pe loc, asa), so va astept candva, intr-o dimineata, cand va place..
Invitatia e deschisa, mamici si bebici..

Virginia, n-am idee de ce se exfoliaza pielicica Ioanei, insa nu vad nicio pb sa dai cu vit A uleioasa. Dar e pielea uscata? Eu la Tudor care are mari probleme cu pielea am descoperit ca-i face ff bine Bepanthen, desi credeam ca e bun doar pt fundulet, insa el ne tine sub control dermatita.

Vivela, sau mamici de pui mai maricei, nu stiu cum sa-l invat pe Matei sa nu mai faca pe el cand doarme. Desi am scapat de mult de scutec pe timpul zilei, cand doarme dupa-masa sau noaptea face o tona de pipi, in pampers. Am zis ok, sa iau taurul de coarne si sa-i scot pampersul, ei bine, de 2 zile spal intruna la cearsafuri, pijamale, chiloti, etc. Face si la pranz, iar noaptea de 3 ori schimb patul. El saracu vrea sa nu mai faca, cred ca l-am si stresat ca mereu se trezeste si-mi spune cu ochii in lacrimi "mami, iar am facut pe mine", nici nu-i mai zic nimic, ca l-am certat si stiu ca nu e bine, acum incerc sa nu ma arat nici dezamagita cand gasesc patul ud, dar nici nu stiu cum o sa reusim sa nu mai facem in pat. Peste 3 saptamani face 3 ani
Ceva sfaturi, idei? Plsss!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Vivela spune:

Virgi, nu are nimic daca ii dai cu vit A pe degete, dar nu-i da pe gura de capul tau, ca nu-i de joaca cu supradozajul. nu inteleg de ce ti-a dat nidoflor. nu ti-a zis ce banuieste ca ar fi?

Crissy, daca am treaba, il iau pe Damian dupa mine. din "fericire" inca nu a luat-o de-a busilea, se mai deplaseaza pe fund (e tare haios). pun o paturica pe jos si sta langa mine cand fac treaba. ii mai povestesc ce fac, ca aia e lingura, ca aia e ceapa/cartof, ca aia e farfurie...dupa situatie. daca ma duc la buda, il pun pe jos, sa-l vad si sa ma vada. dar cand o sa se deplaseze, o sa-l las, casa mea e destul de safe, a distrus david tot ce se putea . glumesc, dar in general l-am lasat sa umble pe unde a vrut, inclusiv sa desfaca sertare. dar am stat cu ochii pe el sa nu-si faca (prea) rau.

Traiesc in Orasul Alandala

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ancutzicab spune:

Virgi, intr-o prima faza cred ca e OK sa ii dai cu vit A pe degete (asta cica nu se aplica pe suprafete mari ca se absoarbe in organism). Dar daca nu trece, cred ca totusi o vizita la dermatolog nu strica. Cu Nidoflor nici eu nu as da. Dar alt ulei nu ai prin casa: galbenele, migdale, cocos sau vreun unt de shea?

Sorana - daca tot ai deschis invitatia, ma bag si eu, ca-s amatoare de adunari (mai ales de mamici si bebici).

Sorana, auzisem pe cineva ca isi scula copilul noaptea din ora in ora, ca sa il duca la baie, pana cand cred ca a invatat sa se trezeasca singur. Nu stiu daca e corecta metoda, noi avem inca pampers noaptea. Desi dimineata e uscat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Vivela spune:

Sorana, i-ai spus homeopatei despre pb cu pipi?
eu as zice sa nu revi deloc la scutece, cu inconvenientele de rigoare. mi-e mila de el cand zici ca e cu ochii in lacrimi, bietul de el nu vrea sa-i scape, dar nu constientizeaza. incearca sa ii limitezi consumul de lichide seara (sau in apropiere de ora somnului), si obligatoriu inainte de a se aseza la somn, sa faca pipi. (eu si acum insist pe ritualul asta seara: spalat pe dinti, pipi si apoi in pat, nu negociez chiar daca imi zice ca nu-i vine. dau drumul la robinet si ii vine imediat).
daca se intampla sa faca in pat, nu-l certa, isi da oricum seama ca asta te supara. si il supara si pe el, ca nu e confortabil sa stai ud noaptea sau sa te schimbi de 2-3 ori. replica mea era: "nu-i nimic, s-a intamplat, si eu mai pateam asa cand eram mica". asta ca sa stie ca nu e el un ciudat,ci face parte din normalitate. si ii ziceam ca daca ii mai vine sa faca, sa ma trezeasca sa mergem la wc. acum stie replica, uneori imi zice el singur "daca imi vine noaptea, nu-i nimic, il trezescpe tati" (ca doarme cu taica-su).
nu stiu cu cine doarme Matei, dar arfi bine cateva nopti sa-l urmaresti si daca se foieste in somn, sa-l intrebi daca vrea la pisu.
sau ai putea noaptea sa-l scoli odata la 2-3 ore sa-l pui pe olita sau wc, chiar daca nu-i vine. e destul de obositor si depinde si de reactia lui la stricatul somnului, eu pe al meu nu indraznesc nici acum sa-l scol, ca ne stie apoi tot cartierul.

a, si tineti langa pat o sticluta cu apa, spune-i ca daca ii e sete, poate sa bea. e o chestie psihologica, cica, uneori copiii, fiindu-le sete, "fac" apa urinand.

daca imi mai amintesc ceva, revin.

Traiesc in Orasul Alandala

Mergi la inceput

Sorana, ai PM

Virgi, multumesc de raspuns , pastrav suna bine, cred ca se gaseste si proaspat. Eu citisem pe site-ul retetebebelusi punct ro ca pestele alb se poate introduce de la 7 luni si somonul de la 8 luni, dar cu pediatra n-am vorbit. Insa i-am dat ieri niste somon ca poftea de la mine si i-a placut tare, ea care in ultimul timp se stramba la orice

Vivela, fii-mea nu sta locului pe paturica, n-am eu norocul asta Misuna de mult, mai pe genunchi, mai pe coate, acum si in 4 labute, n-o pot lasa nesupravegheata prin casa, mai ales ca oricum n-am covor/mocheta inca. La bucatarie o iau si eu cu mine cand ii fac papa, dar o pun in scaunelul ei de masa, care are o tava cu jucarii si ii place tare, pe jos n-o pot lasa pt ca bucataria si holul sunt teritoriul catelului nostru Max. Oricum mi-e teama de microbi si par pt cand va incepe sa mearga si prin casa, pt ca parul asta zboara peste tot , chiar daca bietul de Max are interzis la plimbatul prin restul casei de cand s-a nascut ea

Mergi la inceput