Copilasi de Iulie-August 2004 * 65

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns leeloo2004 spune:

Exudate si copro am facut in fiecare an de gradi - e obligatoriu. Si de cite 2 ori - prima oara cind incepe anul scolar cind ii duc eu si a doua oara pe parcursul anului cind le face exudat la gradi.

Analize de singe ultima oara le-am facut in 2009 - pentru Tudor era prima oara, pentru Stefan a 2-a oara (fara sa pun la Stefan nenumaratele analize efectuate la spital in primul an de viata...dar astea au fost impuse de imprejurari).

Bine sau rau, consider ca din cind in cind e bine sa le fac...

Gabriela mami de Stefan David (8 Iulie 2004) si Tudor Andrei (21 Mai 2008)
Poze
Povestea nasterii lui Tudorel

Giving is the secret of a healthy life. Not necessarily money, but whatever a person has of encouragement and sympathy and understanding
John D. Rockefeller, Jr.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristalina spune:

Aaa, la noi la tzara nu se cere decat avizul medicului la inceput de an...asta presupune ca ne conversam cu nenea doctorul, el zice ca aratam bine, se uita in gat si pune parafa.
In timpul anului vine cateodata (adica de vreo 2 ori tot anul) doamna asistenta de la dispensar si ii controleaza la unghii, in gat si in urechi. Chestie de igiena mai mult decat de profilaxie a bolilor de sezon...

Oricum vom face analize amanuntite inainte de scoala, nu mai e mult pana atunci...dar va ziceam ca ma mustra din cand in cand constiinta...


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mitzura spune:

Cu analizele am si eu procese de constiinta. Ma tot gandesc ca ar trebui sa le fac analize de sange si nu ma indur. Cu amandoi am stat in spital pe diverse probleme si au facut atunci. Altfel, lui Tudor i-am mai facut o data pe la 4 ani pentru alergii. Iar Marei nu i-am facut analize de sange deloc (in afara spitalului), pentru ca in spital a prins o frica nemaipomenita de toate astea, asa ca mi-e oroare si mie de asta.
Da'ma mustra constiinta. Mai ales cand citesc povesti din astea....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dorsilia spune:

buna,

mi-am luat de baut acu: Mg, ceai, vitamine si spirulina. Cu terapia...am o fosta colega cu care mai vb, psihoterapeut, nu e pt xana, prozac si alte de genul, in urma cu mai bine de 8-9 ani (cand am avut o pb majora de sanatate) am luat xanax o saptamana (am dat in depresie dupa ce m-am vindecat fizic), cate un sfert de pastiluta, cf prescriptiei medicului si am dormit pe mine, la propriu, mi-a spus sa intrerup ca nu e de mine. Mi-a dat sunatoare ceai si ceva tinctura de tei, picaturi.

Roxana, ai dreptate, nu e de mine sa citesc decat aici, unde-mi fierbe oala..nu stiu cat e de greu ce fac eu de aproape 7 ani, insa cert zic si eu ca Monica, daca sanatate la copii si la mine este, nu-mi mai trebuie nimic altceva.

corina, merci de raspuns, o sa caut colostru cu prebiotice, are oare gust rau?

analize de sange si de scaun nu i-am facut Deei de la 5 luni, cand avea diaree/constipatie, nu manca, regurgita, iar lui Danu cand a fost in spital internat acu mai bine de 2 ani. I-as duce, dar o data ca mi-e mila de ei, si in al doilea rand mai e si capul familiei care zice ca nu e cazul sa facem analize copiilor doar asa ca sa dorm eu bine. Adevarul e pe la mijloc, ca intotdeauna. Exudate si copro le-am tot facut anual, toamna.

Daria, imi place ghiozdanul ala foarte mult, pare f rezistent, in ce magazine se gasesc oare chestii H ? Ma bucur pt tine ca ai avut sa faci un bine, si eu am oferit hainute, landoul, rotobilul si jucarii de bebe, de-ale copiilor mei unor vecine mai tinerele cu copii mici, mai pornite de la zero in viata si le-au prins bine, am avut ce-i drept si una mai coltzoasa, care dupa ce a luat hainute de cateva ori de la mine, cand ne-am intalnit o data cu ea si cu barbatusu in parc, mi-aa zis barbatusu sa nu le mai dau haine ca nu-s cersetori pot sa-si imbrace copiii si singuri. Na, ce sa zic, trebuia sa-mi fi spus d ela inceput, nu le-am dat cu forta, am intrebat-o pe nevasta-sa daca i-ar prinde bine si a zis ca "da, desigur", chiar s-a bucurat, i-am dat lucruri bune, neponosite, de bebe si pana la 1 an, unele purtate de maxim 2 ori, si unele chiar noi ce nu i-au venit Deei comod ca erau prea mici cand le-a primit cadou. Nu m-am asteptat sa mi-o iau peste nas ca am vrut sa ajut, stiindu-i nu foarte plini de bani, ca profesori, dar...se pare ca i-am jignit. Asa ca e bine cand ajutorul ti-e primit bine si frumos.

ma duc sa fierb niste spaghete, e ziua de spaghete, Dea are fasole verde, ca deh, e mai fibroasa si mai sanatoasa...

o zi buna sa avem

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns g_ioana spune:

Seara buna fetele
Andreeap pe unde mai sunteti,ati ajuns in azore?
Liliana ce mai face Adelutza?
Meii io i-am facut aproape in fiecare an analize de sange de control plus analize de urina si scaun...si noi ne facem tot anual analize de sange,ne programam cam cu 3 luni inainte ...io la doi ani fac papanicolau...luna viitoare mi-am propus sa fac o ecografie generala si una mamara....si terapie la coafor
edit:uitati cam cu ce se ocupa mandra in seara asta:)))))))
http://s237.photobucket.com/albums/ff27/gorodica/sarbatori%20de%20iarna%20decembrie%202010/?action=view¤t=P1010037.jpg


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns szivarvany spune:

Mneatza !
Ce dulce e Gorodica si plina de imaginatie

Si io vreau sa va arat in soapta ce si-a indesat Giulik in rucsacel sa-l duca la gradi
http://family.webshots.com/photo/2806163530059491989jUVLwm
ea l-a scris acu` cateva zile, i-am spus de literele in oglinda si si-a tras o bulina albastra
Fug

Daria & felina fioroasaGIULIA(2004 08 16) cu Sela
_"Meglio sole, che mall`accompagnate !"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxanaz spune:

neata!
Daria, in afara de cateva l-uri.. copilu' a scris ff frumos, bravo ei!
am asa un sentiment de vineri azi... imi vine sa zburd
asa ca ma duc sa muncesc ca sa-mi treaca.
pup iu!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns szivarvany spune:

Si avem o problema cu conjugarea vb a manca
Si la noi e vineri, azi ne gratarim cu sotite iar saptamana care vine imi trag 3 zile conced sa ajung la pneumoftiziolog

Daria & felina fioroasaGIULIA(2004 08 16) cu Sela
_"Meglio sole, che mall`accompagnate !"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristalina spune:

Si la noi e vineri
Azi am pizza in program

Ce simpatica e Mariuca la petrecere...hehehe
Bravo Giulia! Foarte frumos a scris.
Noi avem probleme cu acordul subiectului cu predicatul ...e mostenire de la tanti Ioana "este multe" ...mi se zbarleste parul pe ceafa cand o aud!

Trebuie sa o laud... alalteieri seara Maria nu mai avea stare si trebuia sa o astepte pe Oana sa termine de mancat (care mesteca o data pe minut, de am facut tic repetand "mesteca Oana, hai mesteca Oana!" cateodata zic fara sa ma mai uit si imi tranteste rapid un "pai nu vezi ca am terminat!?").
Asa ca i-am pus in fata o cutie de suc si i-am zis citeste aici. Si a legat literele (mari, ca numai pe alea le stie!) "s u c...aaa...suc!...d e...de!...p o r t o c a l e ...aaa...portocala?!"

Aseara a fost prima data cand le-am lasat singure in casa, 10 minute.
Le-am prelucrat o ora, am pus-o pe Maria sa exerseze la telefon (cand a sunat ma intreba "si acum de ce nu raspunzi!?" "pentru ca acum sunt langa tine!!" )le-am lasat cuminti pe canapea si m-am dus sa pornesc masina (in fata blocului, care are numai 3 etaje).

Am lipsit 10 minute, dupa ce am deschis masina deja m-a sunat...
Eu ma gandeam sa nu cumva sa se loveasca din joaca, chestii din astea. Cand ma intorc ma intalnesc cu un tip "saru-mana" imi deschide usa...si cand ajung in casa ma ia Mariuca din usa..."Mami, sa stii ca a venit un nene!" mi-a cazut tavanu'n cap!
"si i-am zis ca mami nu e acasa, s-a dus putin la masina...bla bla"...l-au conversat pe ala 5 minute cat am lipsit eu
Trebuie sa incep sa le prelucrez serios, sa incep sa incui usa, sa imi aduc aminte ca nu mai e ca pe vremea mea!

Ma duc sa ma masor, o zi excelenta sa avem!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxanaz spune:

Cristal, si eu am fugit o singura data pana jos (cand stateam la 1) dar am incuiat usa. nu as putea sa o las descuiata.
capra mica are o noua vorba favorita "nu pupa!". adica sa nu o pupi... na poftim.

Mergi la inceput