LMA Briana! Iepurasi de mar-apr 2010 (101)
Raspunsuri - Pagina 20
![](images/user_woman.png)
andra_s spune:
Sensibila sanatate multa Giei, si noi suntem la a 6-a sau a 7-a raceala, vad si eu partea buna, face anticorpi si eu ma mir de unde atatia muuuuuuuuuuuuuci????????? la noi este sfant Eurespalul pt gat, Ianis s-a invatat saracutul cu gustul ala scarbos si il ia sungurel, adica duce seringa cu sirop singur in gurita si eu doar apas pe ea, am luat si eu vreo 5 zile pt ca ma durea groaznic gustul si dupa cateva administrari mi s-a parut acceptabil gustul
Bluekidoo dau copy/paste la cateva retete cu ficat pe care la am eu salvate, mai adaptezi unde consideri necesar, eu nu am facut inca chiftelutele, restul le-am probat si sunt ok, ultima reteta este printe preferatele lui Ianis, servit cu piure din cartofi
Ficat de pui la cuptor cu unt
tii ficateii in lapte (ii fragezeste)... pe urma ii pui intr-un capac de cratita, pui cateva bucatele de unt deasupra si ii bagi la cuptor... nu ii sarezi, ca se intaresc... sub capac pui un vas cu apa...
Ficatel de pui - chiftelute
-se fierb vreo 4 bucati de ficatei zdravene;
-apoi se dau prin robot sa se faca pasta;
-se amesteca o felie de paine muiata in apa + 1 ou cu pasta asta ca la chiftele;
-se pune un coltoi de cascaval ras in compozitie;
-se prajesc chiftelute din chestia asta-date prin faina-scurse pe hartie;
Se pot servi cu iaurt
Ficatel cu paste
Se face un sos fiert dintr-o rosie suc, o ceapa rosie mica, un ardei rosu, un morcov ras pe razatoare, putina sare, o ligirita de pasta de tomate, cimbru si ficatei de pasare. Se fierb spaghete rupte bucatele micute. Se amesteca cu sosul si se servesc cu furculita de plastic.
Ficat de pui cu legume
Ingrediente:
1 - 2 ficati proaspeti de pui
o ceapa mica
un sfert de gogosar
jumatate de ardei gras capia
jumatate de rosie (sau chiar o rosie); se poate inlocui cu o lingura de suc de rosii
ulei
usturoi
putin busuioc maruntit
cimbru, marar, sare
Se caleste in apa suficienta ceapa amestecata cu ulei, gogosarul si ardeiul gras, toate taiate cubulete (ardeiul si gogosarul se curata de coaja). Se lasa sa fiarba pe jumatate. Se taie ficatul bucatele mici, se adauga in oala si se presara busuiocul. Se lasa sa fiarba un pic ficatul si se mai adauga rosia curatata de coaja si taiata marunt. Cand sunt aproape gata se adauga usturoiul, sarea, cimbrul si mararul. Se mai lasa cateva clocote. Sarea se adauga la sfarsit pentru ca ficatul sa nu se intareasca.
Se poate servi cu piure din cartofi si conopida.
Oana "fug" pe gmail pana nu se scoala Ianisu' sa vad ce bunatati ai postat pe acolo
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
andra_s spune:
Citat: |
citat din mesajul lui oanaiacovita Neata! Fetele, am pus pe mailul comun 3 foldere din carti/reviste scanate cu retete. Oana, mami de minune mica, Eric Nicholas(21.02.2010) ![]() Multumim Doamne pentru minunea data si ajuta-ne sa fim sanatosi! ![]() Cand cineva acolo SUS te iubeste... |
Oana nu le-am gasit
![](plang.gif)
briza_marii spune:
ANDRA retelele sunt la poze!!
Oana unele sunt chiar super! Dar tot vad ca se adauga sare. Voi ati inceput sa puneti sare in mancarica?
_
Mami de iepuras Eric Mihai (1 aprilie 2010)
mihaelagrosan spune:
Stefimic daca nu se razgandeste Elena voi ramane doar cu iepurica. Sunt curioasa cum va fi. Angela se cam plictiseste daca nu o vede pe Elena pe acasa. Banuiesc ca va trebui sa stau mai mult cu ea.
Oana mersi de retete. Chiar am nevoie de ele.
Corimami sper sa fac cat mai repede reteta de somon. Vai ce pofta imi e!
Honeybaby ma bucur sa te vad pe aici. Mai povesteste-ne despre Maya.
Mihaela de
Elena Maria (9.08.2006) si
Angela Ioana (21.03.2010)
Leea111 spune:
Intru si eu sa va salut, ca de cand tot ma chinui...v-am tot citit dar cand ma apucam sa scriu se invea altceva si nu apucam sa termin.
Sanatate multa Giei si lui Ianis.
Noi stam prost rau cu somnul noaptea, asa ca ziua sunt cam zombi. Noroc ca e sotul liber acum cu anul nou chinezesc si o sa mai dorm si eu ziua si sa recuperez.
Gata trimit si fug la somn, de maine poate reusesc sa intru mai des.
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/oanaiacovita/oanaiacovita.jpg)
oanaiacovita spune:
Fetele, iertare, retetele sunt pe contul comun de poze.
Isi spune cuvantul oboseala.
Fac si capitol daca sunt pe aici.
Oana, mami de minune mica, Eric Nicholas(21.02.2010)
![](al9leacer.gif)
Multumim Doamne pentru minunea data si ajuta-ne sa fim sanatosi!
![](rugaciune.gif)
Cand cineva acolo SUS te iubeste...
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/oanaiacovita/oanaiacovita.jpg)
oanaiacovita spune:
Oana, mami de minune mica, Eric Nicholas(21.02.2010)
![](al9leacer.gif)
Multumim Doamne pentru minunea data si ajuta-ne sa fim sanatosi!
![](rugaciune.gif)
Cand cineva acolo SUS te iubeste...