Sezatoarea canadiana (207)

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ankalaura spune:

Denisa, cred ca depinde. In fond, orice scoala poate adera la program, si dupa evaluari atente (standardizate), aceasta poate sa fie inclusa in circuit sau nu. Imi imaginez ca pot fi astfel de scoli, atat private cat si publice. Sunt peste tot in lume.
A noastra e publica, insa exista o suma anuala care trebuie platita, afilierea la SEBIQ - asta e pt Qc, dar imi imaginez ca acelasi gen de contributie se face si in alte parti. E posibil ca suma sa se calculeze diferit, in functie de cati profesori are scoala, cati copii, si ea acopera, printre altele, trainingul specializat al profesorilor.

Am terminat si eu prima parte din cele trei ale uneia din cele 6 lucrari pe care le am de predat trimestrul asta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cge spune:

Denisa, orice scoala poate adera la programul asta international.

Majoritatea scolilor private din Qc au aderat la programul asta international, sunt si cateva publice.
La publice internationale, taxa e de vreo 5-600cad pe an, pe cand la private de 10 ori mai mult.

Admiterea o stabileste fiecare scoala, pe baza de examen sau decat dosar.
La secundara e sigur pe baza de examen.

La sfarsit de secundara internationala, copiii au o diploma in plus care e recunoscuta in toata lumea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Denisam spune:

Cristina-mersi de lamurire,vrei sa spui ca la privat e doar 5k pe an,atat de putin?

Denisa cu Emma Andrea 5 ani si Mark Alex 3 ani

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andy08 spune:

Pitilache, Podeanu, Pucku, multumesc. Termenul e 4 iunie. Sper sa fie totul ok, mai ales la nastere, ca am facut infectie urinara cu streptococ B si acum sunt considerata pozitiva (cica bacteria e peste tot) si voi primi antibiotic in timpul travaliului. Dar si cu antibiotic exista un risc de infectare la bebe si dupa ce am citit pe net....m-am ingrozit.

Ma uit si eu pe PDF-urile alea cu clasamentul, dar nu stiu daca am inteles bine. Rangul 10 inseamna defavorizat si rangul 1 favorizat sau invers? Trebuie sa caut scolile cu SFR aproape de 1 sau de 10?
Si ce e cu numerele alea din dreapta coloanei, de la Indice du seuil de faible revenu? E venitul mediu pe familie sau ce? De ex. 34,55 e 34 de mii pe familie?

Andy, mami de Andrei si 21+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Podeanu spune:

Citat:
citat din mesajul lui Denisam

Cristina-mersi de lamurire,vrei sa spui ca la privat e doar 5k pe an,atat de putin?

Denisa cu Emma Andrea 5 ani si Mark Alex 3 ani

Zambeste, si maine e o zi!

Fee-urile depind de scoala si de nivelul in cadrul scolii respective. Ex la copiii mei College Durocher secondara 1 costa $6,000/copil (se adauga apoi autobuzul, uniforma, cartile, activitatile), secondare 3 ma costa pe mine $3,000/copil (plus restul).

Iselin, nu esti zgircita, doar gindesti economic.Bucura-te de 4,000, nu vrei sa stii cit dau eu pe taxe.
Si da, cu chiria cam asa e...platesti de fapt mortgage-ul altuia.

Mergi la inceput

Andy - sa nu iti faci griji, ai sa vezi ca o sa fie bine. Si eu am avut streptococul si am primit antibiotic pe tot travaliul. Am primit insa antibiotic si inainte, cand mi-a aparut la analize, dar eram deja in sapt 32. Riscul de infectare la nastere este minim, si se fac imediat analize. Singurul inconvenient, in cazul meu, a fost ca era cat pe ce sa nu imi dea drumul acasa in ziua planificata, ca nu primisera rezultatele de la laborator, si am avut ceva emotii.
O sa ai o gemanuta sanatoasa foc! (sau o sa rezulte altceva, dupa noile modificari? Unde era linkul acela?)

Mergi la inceput

Dana, poate intreb o tampenie, dar ma intreb, care este explicatia pentru care costul secundarei 1 este dublu fata de secundara 3? Presupun ca restul cheltuielilor sunt similare.
Inseamna deci, ca daca planuiesti sa mergi cu copilul spre privat, trebuie sa intrebi de costurile pentru fiecare an in parte, ca altfel poti risca o surpriza? Adica, de la simplu la dublu, e o diferenta...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andy08 spune:

Ankalaura, sper sa fie bine. Deja am luat antibiotic in sapt. 16 si trebuie sa fac test de urina lunar, sa verificam daca mai apare sau nu. In fine...pt. mine perioada de sarcina nu a fost si nu este una senina, fara griji. Mi se pare ca echilibrul este atat de fragil si ca exista atatia factori care il pot da peste cap....dar cred ca oricum nu mai ai liniste, ca mama, din momentul in care ai vazut testul pozitiv de sarcina.

Am auzit si eu la primare private ceva de genul anul de maternelle e 5000 si apoi 2 mii pe an. Nu stiu nici eu de ce e asa, dar vad ca se practica.

Ma poate lamuri si pe mine cineva ce e cu indicii aia, pls? Sa vad si eu cum e scoala noastra de cartier.

Andy, mami de Andrei si 21+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nelia spune:

Dana, la Simona stiu, dar pe ai tai copiii ce-i motiveaza sa invete? Asa au invatat dintotdeauna? Cum erau in clasa a patra, de exemplu? Tare mi-ar placea sa vorbesc un pic cu Denisa... sau poate iti spune ea ce o motiveaza, la ce se gindeste cind in loc sa se uite la un film sau sa faca ceva care ii place mai mult, sta si invata? Si poate isi da seama ea ce-i lipseste Agatei... sau ce as putea eu sa fac sa reusesc sa o motivez. O vad ca ea ar vrea sa faca, nu refuza, dar cind ajunge la capitolul lectii (aici intra putinul care il are de la scoala, ca acum nu mai vorbim nici macar de suplimentar), ii dispare pur si simplu energia si cheful de viata.

Eu am incredere in Denisa ca stie despre ce intreb si are un raspuns pertinent. I-l dau Agatei sa-l citeasca, si pe al tau i l-am dat... si pe ale fetelor. A vorbit cu Tudor, cu mama lui... o duc sa vorbeasca si cu Harper daca altfel nu intelege. Poate ca daca vine de o adolescenta, va intelege ca nu mama vrea ca ea sa invete...

CORNELIA, mami de www.dropshots.com/agtuli#date/2010-09-19/14:00:33" target="_blank">AGATA, TUDORA si LISANDRU

Life is just what happens to you, while you're busy making other plans. (John Lennon)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Doloress spune:

Andy - felicitari pentru fetita! Nu mai citi pe net¸ ca asa ma panichez si eu de-aiurea. Era bine la spital - ca n-aveam net deloc.

Fetelor care m-ati intrebat de doctorul meu pediatru, din pacate nu s-a impacat cu cei unde trebuia sa se duca, asa ca trebuie sa-si construiasca alta clinica, de unul singur. Si toata treaba va dura un an. Nu mai ia pacienti noi, abia va reusi probabil sa ne vada pe noi astia care suntem deja la el. O sa ne vada numai in caz de urgente, in diverse locatii pe care ni le comunica el. Asa ca nici pe Kevin nu a vrut sa-l ia, a trebuit sa ma inscriu la primul pediatru al lui Patrick, noroc ca nu m-a sters de pe lista si nici noi nu i-am zis nimic, ca am schimbat doctorul intre timp. Ca altfel ma si vedeam cautand pediatru pe ultima suta de metri.

Dana sora-mea fuse si se duse, duminica a plecat, din pacate. A fost scurta intrevederea. Unde au fost copii tai, la ce scoala internationala? Mai este alta in afara de cea din Greenfield Park in Rive Sud?

Am inceput si eu sa caut scoli, m-ati innebunit, m-a apucat panica cand am vazut ca sesiunea de informare pentru anul scolar 2012-2013 e acuma. Pai al meu va merge la scoala in 2013-2014, deci la anul pe vremea asta ar trebui sa stiu unde merge. Si noi inca nu stim unde vrem sa ne mutam, daca vrem sa ne mutam, daca ne luam casa, etc. Eu vreau in Rive Sud, pe langa o scoala internationala si numai aia din Greenfied Park am gasit-o.
As mai viza Candiac sau NDIP. In general cautam si noi cartiere linistite cu oameni de genul nostru asa. Ca de exemplu acum stam in Lasalle, insa am o zona cam ciudata langa mine si cand trec pe langa scoala de care am apartine ma ia un fior in spate. Copii aia par nesupravegheati mai mereu si se bat tot timpul, mai ales cei mici. Pai al meu cred ca ar veni vanat in fiecare zi ca nu e deloc bataios si mai e si firav. Ce inseamna 10 -9 in clasamentul ala, e de rau, nu-i asa? Ca 10 si 9 vad ca are scoala asta a noastra.

Mami de Patrick(29.04.2008) si 37+ Kevin
Victoria, fetita frumoasa si curoajoasa, te iubim!

Mergi la inceput