mamici cu copii mai mari- va rog un sfat(4)

Raspunsuri - Pagina 17

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns isabela spune:

Citat:
citat din mesajul lui isabela

Sanziana,

Si eu stiu ca in timpul orelor, isi trimit mesaje, sau intra pe internet si sunt de acord cu confiscarea telefonului si restituirea doar parintelui.Mi se pare lispa de respect fata de profesorul respectiv. I-am si spus fica-mi ca asa as proceda si eu.

Sunt de acord si m-am bucurat ca profesoara m-a chemat la scoala sa-mi spuna ca a auzit ca fi-mea a fumat ( desi fi-mea imi marturisise acest lucru cu mult inainte de a afla profesoara), dar nu sunt de acord sa-mi spuna asta in fata clasei pentru ca m-am simit foarte prost, pentru ca am facut tot ce mi-a stat in putinta (de-a lungul timpului) sa o determin sa nu fumeze, i-am explicat toate consecintele, i-am aratat filmulete, am dus-o la un medic sa-i explice consecintele fumatului asupra sanatatii ei.

Sanziana,spune-mi te rog, ti se pare normal, ca unii profesori de la clasa, sa spunem cei de romana, engleza si germana sa faca diferente, la note, intre elevii pe care ii au la meditatie si ceilalti? Adica, la lucrari elevii de la meditatie sa primeasca note mai mari? Si copiii vad, si fi-mea vine si-mi spune ca nu e corect, ca la aceleasi greseli unii primesc note mai mari. Eu incerc sa-i scot acest lucru din cap, si-i spun ca nu vreau sa aud astfel de justificari, sa fie lucrarea ei perfecta, fara nici o greseala

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns isabela spune:

Din viteza, exista o greseala gramaticala, pe care am "reparat-o".

Citat:
citat din mesajul lui isabela

Sanziana,

Si eu stiu ca in timpul orelor, isi trimit mesaje, sau intra pe internet si sunt de acord cu confiscarea telefonului si restituirea doar parintelui.Mi se pare lispa de respect fata de profesorul respectiv. I-am si spus fica-mi ca asa as proceda si eu.

Sunt de acord si m-am bucurat ca profesoara m-a chemat la scoala sa-mi spuna ca a auzit ca fi-mea a fumat ( desi fi-mea imi marturisise acest lucru cu mult inainte de a afla profesoara), dar nu sunt de acord sa-mi spuna asta in fata clasei pentru ca m-am simit foarte prost, pentru ca am facut tot ce mi-a stat in putinta (de-a lungul timpului) sa o determin sa nu fumeze, i-am explicat toate consecintele, i-am aratat filmulete, am dus-o la un medic sa-i explice consecintele fumatului asupra sanatatii ei.

Sanziana,spune-mi te rog, ti se pare normal, ca unii profesori de la clasa, sa spunem cei de romana, engleza si germana sa faca diferente, la note, intre elevii pe care ii au la meditatie si ceilalti? Adica, la lucrari elevii de la meditatie sa primeasca note mai mari? Si copiii vad, si fi-mea vine si-mi spune ca nu e corect, ca la aceleasi greseli unii primesc note mai mari. Eu incerc sa-i scot acest lucru din cap, si-i spun ca nu vreau sa aud astfel de justificari, sa fie lucrarea ei perfecta, fara nici o greseala

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns viviana spune:

S-a vorbit cu profa de franceza. Nu eu am facut-o, probabil a facut-o alta profa careia fata i-a povestit ce s-a intamplat.

Ieri la ora de franceza i s-a adresat copilei:
"Ei, draga, ti-a trecut depresia ca ti-am rupt caietul?"

Ceea ce inseamna ca fiica mea greseste. E normal sa se inatample astfel de lucruri, e normal ca unii profi sa fie mai duri cu copiii. Probabil e ea prea sensibila. Si ar trebui sa iau masuri in acest sens.

Mie imi este teama de un singur lucru. A inceput sa riposteze. Si nu are inca tehnica si va iesi sifonata rau.

Degeaba ii spun eu acasa, ca acum la 13 ani nimeni nu se uita-n gura ei si ca orice ii spune un prof trebuie sa ramana impasibila. Ca orice impotrivire din partea ei va fi catalogata drept obraznicie. Nu ma asculta.

Ba chiar am auzit-o bolborosind: "sa crezi tu ca o sa tac atunci cand eu sunt sigura ca am dreptate."
Geaba i-am zis-o pe aia cu vantu' si cu flatulenta, cu capu' si cu sabia.

Astept sfaturi. Cum sa o determin sa-si tina gura ca sa nu aiba necazuri?

Profei de franceza i-a raspuns, incetisor ce-i drept. A facut o fata scarbita si a zis: "Ei, da, ce sa spun!" Mi-a aratat acasa si era tare mandra de ea. Eu nu.

Daca privesti in sus si nu simti invidie, daca privesti in jos si nu simti dispret, atunci esti un om deosebit
vivi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns P&ANA spune:

Eu , in asemenea situatii, nu-i pot propune sa taca . Ramane cu frustrarea ca i s-a facut o nedreptate.

O sfatuiesc sa fie diplomata si sa raspunda cu o intrebare. Daca si pune in aplicare sfatul meu , care e repetat ~ zilnic (ca vine ori cea mare , ori cea mica cu astfel de pb) , nu , inca nu-l aplica.
Nu aplica de teama , si o intreb , de ce mie poate sa-mi raspunda si altora nu.

Eu as fi mandra de reactia ei , cu conditia sa fie diplomata.

Daca as fi in locul tau , as purta neaparat o discutie cu aceasta profesoara .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns filofteia spune:

Si al meu este de felul lui cu "gura mare". Eu i-am spus ca nu are dreptul sa raspunda unui profesor decat atunci cand va avea si el aceleasi studii cu acel profesor. I-am spus ca dupa ce termina facultatea poate sa treaca pe la toti sa le spuna ce are pe suflet. Pe de alta parte, daca i se fac nedreptati sa-mi spuna mie, iar eu voi interveni, asa cum s-a si intamplat. Si mai sunt cazurile extreme, spre exemplu daca vreun profesor da in el sau un alt parinte ... atunci sa ma sune imediat sau sa-mi spuna imediat cum ajunge acasa, eventual sa se duca la diriginte.

Eu cred ca un adolescent nu poate fi diplomat, nu este in firea lucrurilor , fierbe sangele in ei... cu timpul vor deveni si diplomati, dar la varsta asta nu cred. Sau poate am fost eu un altfel de adolescent.

Am o alta problema. Cantitatea temelor. Fiimiu este depasit de cantitatea lor, asa ca uneori am acceptat sa se duca si cu ele partial rezolvate. A ajuns sa nu mai aiba timp liber aproape deloc. Voi cum procedati? Cedati in favoarea materiilor mai importante? Imi pare tare rau ca nu l-am retras de la religie, pentru ca pana si acolo le da teme si mai nou test din mai multe lectii.

Mergi la inceput

Alina, fii-mea nu e diplomata se arunca cu capu' inainte ca berbecu.

Pana mai acum vreo luna era OK si nu am avut astfel de probleme.
Recent am aflat ca a luat hotararea da a nu se lasa calcata in picioare de nimeni.

Momentan nu ma duc sa vorbesc cu profa de franceza ca trebuie sa rezolv mai intai cu diriginta - a fost obraznica cu ea si m-a chemat la scoala.

Duminica, se intorcea din excursie, si i s-a facut rau in autocar. L-a intrebat de 2 ori pe sofer cand face pauza. Soferul a fost foarte politicos si i-a raspuns.
Mamica unui copil prezenta in excursie alaturi de diriginta, a inceput sa-i tina o tirada despre inteligenta si pe scurt i-a spus asa: "ca pune intrebari de copil prost, bla bla, bla, nu as vrea sa cred ca stau de vorba cu un copil redus mintal."
Asta a mea s-a infoiat toata si i-a zis si ea cate ceva, vorbind fara nicio jena la per tu.

Bun. Ulterior stand de vorba in soapta cu partenerul de scauan i-a facut o confidenta spunandu-i ca ea crede ca unii adulti sunt chiar idioti.
A auzit diriginta si a intrebat-o care dintre adulti sunt idioti.
Si replicile ei au fost de genul:
"Nu va intereseaza pe dvs. Era o conversatie particulara. Nu aveti niciun drept sa interveniti intr-o conversatie particulara. Este initmitatea mea. Este ca si cand mi-ati citi SMS-urile."

Diriga i-a zis ca a auzit intamplator si vrea sa stie care sunt adultii aceia idioti.
Si a mea i-a zis atunci: "Bine, frate! Ati auzit intamplarator, da' ati auzit gresit. E vreo problema? Doar sunt proasta nu? Aveti si cu asta vreo problema?"

Si uite asa azi la 1 am intalnirea de gradu' zero.

Daca privesti in sus si nu simti invidie, daca privesti in jos si nu simti dispret, atunci esti un om deosebit
vivi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns P&ANA spune:

Deja m-am enervat eu PAi cum permite diriginta unei persoane , sa puna etichete unui copil in prezenta ei ?!

O cunosti pe acea "mama" ?

nici a mea , cea mare nu-i diplomata (sper sa devina)! DAca e deranjata , ori se blocheaza , ori foloseste apelative din regnul animal , dar in asa fel incat din victima devine agresor.

Filofteia , greu rau cu temele ! Cand vad ca nu mai poate ,si eu ii propun sa le lase, c onditia sa si le faca in pauze.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cricor spune:

Eu nu cred ca trebuie invatata sa-si tina gura. Eu as invata-o sa "pick her battles" in primul rand. Iar apoi ca in general, conteaza cum spui si momentul ales sa spui.

Al meu e mai mic, 10 ani, dar asta ii tot repet: daca nu-si expune problema/nemultumirea politicos nu-l asculta nimeni (la scoala). Avem insa si norocul unei invatatoare care nu crede ca detine adevarul absolut si nu se supara pe copii cand isi spun nemultumirile.

Mergi la inceput

Tocmai m-am intors.
Diriga mi-a spus ca nu este absolut deloc suparata pe fata pentru reactia ei pentru ca a inteles de ce a avut-o.

Mi-a confirmat ca acea doamna mama i-a spus fetei mele toate acele lucruri urate. Ba chiar i-a spus si unele mult mai urate si jignitoare decat aflasem eu.

Eh, oricum i-am spus ca fata mea este dezamagita ca nu a intervenit in favoarea ei si nu i-a luat apararea.
Si-a cerut scuze pentru acest fapt si mi-a spus ca era atat de obosita si momentul a fost atat de penibil incat efectiv nu a stiut cum sa reactioneze.

O cunosc pe mama aia. Diriga mi-a sugerat sa vorbesc cu ea.
Nu. Nu voi vorbi cu ea. Nu vreau nici mahala si nici sa intind pelteaua.
Fii-mea se intelege foarte bine cu fiu-sau si faptul ca baiatul si-a cerut scuze la scoala a fost indeajuns penttru ea.

vivi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns giulia71 spune:

Imi place nespus cum e crescuta copila ta, Viviana.

Al meu se descarca pe mine, la scoala nu prea comenteaza, e drept ca nici nu e atent la cote maxime.
Am vorbit cu diriga, acu inteleg situatia, aveau de terminat niste teme la desen pe care fii-mio nu le-a terminat. Dna de desen a repetat ce a repetat cerinta si i-a ars.
E papara lui.

La muzica a venit nota, am inteles ca nu le trece in catalog ca sunt foarte proaste.
Data viitoare ii asculta, ma intreb cum si din ce?

Alte probleme n-au fost, Slava Domnului!

uneori gandesc prea mult....

Mergi la inceput