mamici cu copii mai mari- va rog un sfat(4)

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns bird70 spune:

Subiecte din astea, cu profesori cu comportament aberant sau cu medici care se poarta cu pacientii ca niste gunoaie, ma fac sa-mi aduc aminte de ce zice sotul meu: 'societatea se va schimba cand ii vor creste si romanului oua' . Daca medicii ar stii ca un sot infuriat va veni sa le ceara socoteala pentru ca le-a tratat sotia ca pe gunoi, daca profesorii ar stii ca parintii le vor cere soocoteala pentru abuzurile, umilintele si nedreptatile suferite de copii, comportamentul lor s-ar imbunatati peste noapte.

Sa va povestesc ce am patit eu in Australia. Fiica-mea avea vreo 10 ani si mergea la scoala privata, iar orele de sport le facea cu profesoara de sport. Profa asta avea o asistenta care nu era profesoara, cred ca era studenta sau asa ceva, dar lucra pentru scoala. Intr-o zi cand se intorceau din sala de sport asistenta asta vede ca fiica-mea nu are palarie ca a uitat-o in sala de sport (e parte din uniforma si obligatorie). Asa ca se gandeste sa o pedepseasca pe fiica-mea si o pune sa faca flotari. Ea nu putea sa faca flotari cum trebuie si idioata aia incepe sa faca misto de ea si sa numere ceva de genul 1, 3, 2, 5, etc. Profesoara nu era de fata. Unii copii au ras de ea, ca erau mici si nu intelegeau ca ea era umilita si idioata le dadea tonul. Asistenta asta era rusoaica, unii mi-au spus ca nu e relevant ca era rusoaica dar eu cred ca este pentru ca vine din aceasi scoala de gandire ca noi, unde umilinta este metoda educationala. Fiica-mea a fost foarte suparata si a venit acasa si a plans. A 2-a zi ma duc la scoala si vorbesc cu directorul la care ii explic situatia si ii spun ca eu sunt foarte incantata de scoala (si chiar eram) dar absolut socata sa aud ca un angajat al scolii foloseste astfel de metode. Asistenta a venit si si-a cerut scuze in fata clasei pentru comportamentul ei si apoi a fost concediata. Sunt sigura ca la urmatorul job isi va ajusta comportamentul si poate, cine stie, va face in final o profesoara buna.

Health is a state of physical, mental and social wellbeing and not merely the absence of disease or infirmity . World Health Organisation
I'm not insane, my mother had me tested! Dr.Sheldon Cooper

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anya spune:

Neaparat mergi si ia adeverinta de la medico-legal. Daca nu faci tu reclamatie vor mai fi si alti copii batuti si Doamne-fereste de mai rau.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rrox3 spune:

Viviana imi pare tare rau de mizeria asta.

Fa neaparat reclamatie si la scoala si la inspectorat. Ataseaza fotografie. Si cere numar de inregistare cand le depui.

Cere la scoala indepartarea profesoarei de la clasa, imediat si nu accepta refuzul sub nici un motiv. E datoria lor sa protejeze elevii cat timp sunt in scoala. Directorul raspunde si el de asta. Reaminteste-i la nevoie.
Nu se pune problema sa iti intrebi fata daca vrea sa lipseasca de la ora de sport. Tu trebuie sa te asiguri ca nu va mai fi agresoarea acolo la urmatoarea ora de sport.

Nu stiu cum ai rezistat sa nu iesi imediat pe usa sa te infigi in respectiva...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns giulia71 spune:

Viviana, multa rabdare iti doresc!
Rabdare, pentru ca procedeul este extrem de lent si anevoios,se intrunesc Comisii si anchete peste anchete si nu stiu de veti avea nevoie de atata risipa de energie.

Pe de alta parte, un astfel de profesor nu are ce cauta in clasa.

Off, ce-o fi fost in sufletul fetitei tale

uneori gandesc prea mult....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns olympia spune:

Viviana, o mancam cu fulgi cu tot pe individa aia! Trebuie sa raspunda pentru ce a facut si sa iasa din invatamant. Nu lasa sa fie musamalizat cazul! Scoala, politie, inspectorat, reclama peste tot unde se poate, asa ceva nu-i de iertat!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns viviana spune:

Va multumesc pentru sustinere.

S-a rezolvat. Bine pentru noi. Directorul s-a ocupat de tot. Persoana nu va mai intra in invatamant.
Nu sunt in stare sa mai dau alte amanunte. Am nevoie sa ma relaxez.

Daca privesti in sus si nu simti invidie, daca privesti in jos si nu simti dispret, atunci esti un om deosebit
vivi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns buli spune:

Viviana, ma bucur ca s-a rezolvat. usor nu avea cum sa fie.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns beshter spune:

Viviana, imi pare rau pentru toata povestea.

Dupa ce te odihnesti si iti revii, ne spui cum anume s-a rezolvat?
Ce anume a facut directorul? I-a desfacut contractul de munca? A fortat-o sa-si dea demisia?

Iarta-ma ca cer atatea amanunte. Ma intereseaza foarte mult.

Lucrarile Ioanei si terapia lui Pinkutz

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns isabela spune:

Din ciclul increderea in copilul nostru.

Acum o saptamana, luni, imi trimite fi-mea un mesaj, ca se simte rau, ca o doare stomacul si are senzatia de voma. Imi spune ca s-a dus la cabinetul scolii si i-a dat o pastila, dar ca tot nu ii este bine. Ii spun sa vina acasa. In cateva ore starea de rau dispare. Nimic deosebit pana acum, doar ca ,acum cateva zile, luni, la aceeasi ora primesc iar un mesaj, ca din nou se simte rau. Aceleasi simptome. Deja mi se pare ciudat. Aceeasi zi, aceeasi ora, la diferenta de o saptamana. In fine, ii spun sa vina acasa. Nu parea ca s-ar simti rau. In fine, o las in pace, dar incep sa o descos, sa aflu care e adevaratul motiv. Reusesc, in cele din urma, sa scot de la ea adevarul. Ii era tema de ora de biologie pentru ca urma sa o asculte si nu se simtea pregatita.
Ce sa-i spun. Sa o cert? Sa o pedepesc? M-am gandit ca putea chiuli de la ora si sa nu stiu nimic, sa se duca cine stie unde. Am ales sa nu fac nici unul din aceste lucruri ci sa-i spun ca nu e normal ce face, ca nu poate fugi la nesfarsit cand este greu, ca nu e normal sa chiuleasca, si mai ales sa ma minta. Pare ca intelege tot ce-i spun si promite ca nu se ma intampla.

In aceasta dimineata ... surpriza. Recunosc , ca am facut ceva ce nu-mi sta in fire: i-am citit mesajele de pe telefon.
Am descoperit ca a chiulit si ieri de la ultima ora, si au aranjat ( cateva colege) sa faca acelasi lucru si azi, la ultima ora. In acel moment m-am blocat, si sincera sa fiu nu stiu cum sa reactionez.
Am multe intrebari in cap: de ce face asta?, unde se duc totusi? Daca au inceput inca de acum - este in clasa a VI-a- unde vom ajunge mai tarziu?
I-a fost acordata multa libertate( consider eu ) si mai ales incredere. Suntem apropiate, stam de vorba despre orice lucru, si tocmai de aceea, acum nu reusesc sa o inteleg.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns buli spune:

Isabela, eu as intreba-o direct ce i-a venit sa se apuce de chiulit. fara sa fac drama din asta, fara teorii. doar asa, informativ. mai ales ca spui ca aveti o comunicare buna.
as incerca sa nu ma enervez si n-as pedepsi-o.

Mergi la inceput