Ati citit asta?
Raspunsuri - Pagina 3
Lala_D spune:
Un copil din ciclul primar nu, nu are de unde sa stie de aceste lucruri, corect.
Insa ca sa ajunga in ipostaza de a le atinge nu se poate trezi in clasa a XII a ca le vrea deoarece sunt niste pasi obligatorii de urmat.
Si aici ma refer strict la un elev roman.
Primul pas este admiterea la un liceu de unde are sanse reale de a fi recrutat. Ori in aceasta ipostaza sunt , in acest moment cam 6 licee din Bucuresti, de stat.
Ca sa intri la unul din ele te lovesti de sistemul romanesc, ala de iti cere 50 % medie generala pe gimnaziu peste 9.50.
In concluzie, incepand cu gimnaziul, un copil roman trebuie sa le stie ca sa poata opta daca vrea sau nu sa munceasca ca sa le atinga.
Daca vrea bine, daca nu, nu.
In clasa a zecea, maxim a XI a trebuiesc date toate testele extra de admitere si testele specifice de limba .
La inceputul clasei XII a se trimit aplicatiile.
Lala_D spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Fomalhauti Am si eu niste nelamuriri. Ce inseamna ca "nu se admite" decat calificativul maxim? Adica, ce sa intampla cand copilul vine cu alt calificativ? |
Banuiesc ca acel "nu admite" se refera pe langa morala facuta copilului si trimiterea lui la "marire" de nota.
Din cate am inteles sistemul lor permite redarea testelor de mai multe ori.
Nu ca la noi.
andacos spune:
citat din mesajul lui Fomalhauti Dar ce se intampla atunci cand un copil are un talent neobisnuit la desen? Sau la teatru? |
Pai nu va fi exploatat talentul copilului in anumite tipuri de societate(vezi cea romaneasca),pentru ca astea-s meserii de genul "taiatul frunzelor la ciini"!
lala,am spus ca nu vreau sa deviez subiectul,dar din punctul meu d evedere ceea ce ai expus tu este exact ceea ce vreau eu sa spun:tipic societatzii romanesti si tipic faptului ca parintzii extrapoleaza dorintzele lor copiilor!
Hai s apastram discutzia in limitele subiectului,nu analizam ,comparam invatzamintul romanesc cu alte sisteme!
Dana
www.dropshots.com/andacos#" target="_blank">handarbeit
Laura25 spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui andacos
Pai nu va fi exploatat talentul copilului in anumite tipuri de societate(vezi cea romaneasca),pentru ca astea-s meserii de genul "taiatul frunzelor la ciini"! lala,am spus ca nu vreau sa deviez subiectul,dar din punctul meu d evedere ceea ce ai expus tu este exact ceea ce vreau eu sa spun:tipic societatzii romanesti si tipic faptului ca parintzii extrapoleaza dorintzele lor copiilor! Hai s apastram discutzia in limitele subiectului,nu analizam ,comparam invatzamintul romanesc cu alte sisteme! Dana www.dropshots.com/andacos#" target="_blank">handarbeit |
Nu stiu cum sa zic, dar faci sa para atat de ingrozitor de rau sa vrea copilul altceva de cat lic. din cartier si o facultate la gramada din care ramane sau nu cu ceva in cap! E atat de rau sa fie copii care fac performantza? E atat de cumplit si 'tipic romanesc'? Nu exista parinti/copii ambitiosi si in alte natii?
Am marfa la bazar umanitar DC
Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Cugetari gemene, Poveste cu shtrumphi
'Cos what I feel is the only truth for me
andacos spune:
Hai mey Laura ca nu asta a fost intentzia mea!Nu mai tot rastalmacitzi !
dar da...nu sunt de acord cu genul asta de mame!
E parerea mea!
Nu e nimic gresit sa vrei ce-i mai bun pentru copilul tau,insa trebuie sa tzii cont si de ce vrea/poate el!(tipic romanesc era aia cu 10 pe linie)
Dana
Marina spune:
eu imi doresc performanta de la copiii mey...nu neaparat genul chinezesc, adica ma apuc sa-i bat daca iau un 9 sau nu au dreptul sa mearga la clasa de teatru dar cu siguranta am sa-i imping cat pot spre scoli si universitate de top. Singura chestie la care o sa aiba un cuvant de spus o sa fie domeniul in care vor performanta. Ia sa caut si eu cartea:)
Marina
andacos spune:
hai ca eu is cu-n picior in pragul usii dar tot mai bag un ochi aici!
marina,dar ce faci daca el nu vrea performatza pe care tu tzi-o doresti,sau nu-tzi poate da performantza pe care tzi-o doresti!(dar cred ac deja intram in alta sfera si suntem off topic,nu?)
Dana
corap spune:
hai, mai, ca se confunda merele cu perele:
una-i ce vrea copilu' - adica daca vrea el sa ia 10 pe linie si sa faca karate, pian si 5 ore de mate pe zi - mie mi se pare f ok
si alta-i ce vrea ma-sa lu' copilu' - adica copilul sa ajunga ce vrea ea, indiferent de ceea ce isi doreste copilul
Noi vorbeam initial de impunerea dorintelor mamei asupra copilului.
(si pentru prima data in viata sunt de acord cu ce zice andacos)
andacos spune:
citat din mesajul lui corap (si pentru prima data in viata sunt de acord cu ce zice andacos) |
Viatza ta de forumista!Daca m-ai fi citi cu atentzie pina sa ma iei in colimatorai fi vazut ca...mai am si partzi bune!
Dana
Lala_D spune:
citat din mesajul lui Marina eu imi doresc performanta de la copiii mey...nu neaparat genul chinezesc, adica ma apuc sa-i bat daca iau un 9 sau nu au dreptul sa mearga la clasa de teatru dar cu siguranta am sa-i imping cat pot spre scoli si universitate de top. Singura chestie la care o sa aiba un cuvant de spus o sa fie domeniul in care vor performanta. Ia sa caut si eu cartea:) Marina Marina |
Mi-a mai venit inima la loc ca pentru un moment credeam ca sunt singura care gandeste asa .
Si ca sa-i raspund si Andei:
Daca copilul NU vrea performanta nu il poti obliga sa o faca . Dar ii poti indruma pasii, ii poti expune variante, ii poti arata care sunt avantajele/dezavantajele.
Al meu avand exemplul nepoatei in familie a inteles perfect ce avantaje sunt sa faci universitatea intr-un campus ce iti ofera atatea posibilitati ca Vassar-ul decat pe holurile universitatii Buc.
Si nu are decat 11 ani dar are si el ochi sa vada "mica-marea" diferenta.
Poate nu o sa ajunga asa dar e datoria mea de parinte sa ii arat ca exista si altceva.
Si daca va vrea si va putea, bravo lui.