Ati citit asta?

Raspunsuri - Pagina 23

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Fomalhauti spune:

Gluma:

Patru domni onorabili joaca golf. Dupa ce termina partida, trei dintre ei se duc la restaurantul clubului. Al patrulea mai are de rezolvat niste probleme legate de echipament si apoi urmeaza sa li se alature. Cei trei stau la masa si discuta despre fiii lor.
-Sunt foarte multumit de fiul meu. Lucreaza la bursa, este un broker de succes. Este atat de prosper incat a putut sa-i daruiasca unui prieten un pachet de actiuni la o mare firma.
-Si eu sunt foarte multumit de fiul meu. Este comerciant de masini de lux si este atat de prosper incat i-a putut darui unui prieten un BMW ultimul tip.
-Si eu sunt foarte multumit de fiul meu. Este agent imobiliar. Este atat de prosper incat i-a daruit unui prieten o vila pe malul marii.

In restaurant intra si cel de-al patrulea domn, se duce la masa. Unul dintre ceilalti trei il intreaba ce mai face fiul lui.
-Este striper intr-un bar gay. Dar eu sunt foarte multumit, ultimii trei prieteni pe care i-a avut i-au facut cadou unul un pachet de actiuni la o mare firma, unul un BMW ultimul tip si unul o vila pe malul marii.

(Nu stiu sigur daca am scris cuvantul "striper" corect)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gmmm spune:

Anca, pe mine nu ma surprinde ca majoritatea persoanelor care intervin la topicul acesta au copii inteligenti.

Ca sa te pasioneze intrebarea « cum trebuie sa-mi cresc copii? » « ce inseamna « a reusi in viata? » » trebuie sa fii o persoana inteligenta, cert peste medie.
Si cum inteligenta are o importanta incarcatura genetica...

mQQm, mi-a facut placere sa-ti citesc raspunsul.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ruxij spune:

Eu nu cred ca mi-am laudat copilul (la acest subiect), dimpotriva. Recunosc ca acum vreo 2-3 l-am laudat pe forum

Sunt de acord cu Corina, cum am mai zis, nu avem nici o sansa de Harvard, nici macar aia 6%. 6% din aia de aplica la Harvard sunt admisi, nu 6% din general population. Noi macar sa intram la Purdue :))

Eu sunt tiger mom, da, intr-un fel. Nu ma abat de la ideea ca nici nu se pune problema sa nu faca fi-miu facultate. Aia e MINIM. Pai cum? Toti prostii fac facultate in ziua de azi, macar online si tot o faci, ce mama ma-sii. Dc. nu o faci, nu faci ca chiar tii neaparat sa nu faci. Ceea ce e OK, daca pana la 20 de ani esti intr-o afacere de succes, sau castigi American Idol,sau ajungi la Hollywood, altfel ce ai de facut, sa te scarpini pe burta si sa flip the burgers? Sunt de acord sa nu se faca facultate dc. copilul face ALTCEVA, nu sa stea pe canapea la TV pana la 30 de ani. Facultatea nu mai e mare branza, poate era pe vremea noastra sau a parintilor nostri. Acum nu mai e suficienta. Trebuie sa faci ceva mai mult, ceva anume, nah, nu master, dar ceva PESTE, mai deosebit, mai smecher si mai valoros, ca sa te deosebeasca de marea masa a celor care doar fac o facultate si din care un procent raman fara joburi dupa.

Eu imi imping copilul sa munceasca pt ca nu munceste singur de la el, scoala lui impune standarde destul de inalte si trebuie sa tinem pasul. Dar pe de alta parte am mare grija sa se si joace, sa aiba playdates, sa aiba prieteni. Adica work hard, play hard, nu doar work hard. Sunt eu de parere ca munca excesiva nu e eficienta. Asta o aplic si la mine la servici. Ma mai intrebara unii cateodata: mvai, dar cum faci, ca ai copil si esti singura, cate ORE muncesti, ca mvai, dupa servici tb sa te duci acasa sa ai grija de copil si casa, nu stiu cum se poate face asa ceva, ca tb sa muncesti 80h/saptamana. Ei bine, le zisei: "you don't need to work harder, you need to work smarter"--cam jignitoare propozitie, da' deh, asta e. Eu toata viata mea am evitat din rasputeri sa muncesc seara si in weekenduri. Si nici acum nu fac asta. Lunch break-ul pana acum a fost sfant (luna asta incepui sa il mai sar pt. prima data), cateodata ma duc la film in timpul programului, sau la masaj. Cateodata, mai ales cand muncesti cu capul, iti trebuie o pauza, un echilibru, altfel nu faci nika, stai degeaba si te uiti la munca si nu iti iese. Aceste principii le aplic si cu fi-miu. Munceste atat cat consider eu ca e eficient, nu in prostie. Dc. nu poate lua 10 muncind atat, asta e, asta e limita lui, consider ca face suficient efort si gata, nu il voi pune niciodata sa munceasca 24/7 ca unii copii chinezi. Deci sunt tiger mom cu fatza umana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns olympia spune:

Ruxi, nu esti tigermom, n-ai auzit ca aia nu-i lasa nici la pipi nici la apa? Dementa curata! Da nu va mirati ca am citit recent undeva pe forum o intamplare c-o bunica lovita de mania perfectiunii care a pus nepoata sa refaca tema vreo cinci ore la rand si cand mama a trimis copila la culcare, bunica a sarit ca scrie ea tema, numa sa nu se duca fata la scoala cu ea nefacuta!

Pene colorate... cate putin din toate!

album
gradina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CriPOD spune:

Mersi, vikinga, dar pt ce? Pt ca reuseste s-o duca pe profa de pian fara sa exerseze de fapt, lol?

"Fetita" mea a inceput de curand sa se uite la programe si universitati, nu-mi vine sa cred ca in oct isi ia carnetul de conducere.

Adevarul este ca ii e foarte greu sa isi aprecieze valoarea, are adesea caderi si incertitudini. Cine o cunoaste stie ca are talente in multe domenii, insa acolo paleste. Adesea discutam de "the best you can" vs "the best", unde ei discuta numai "the best".

Au parinti care le interzic sa aiba boyfriend, ca si-au sacrificat pozitie in china pt viitorul lor. Si ea cu coreeanul de manuta pe coridoare la scoala. :)
Are una care nu are voie la dans la scoala, la sleepover, dar la noi o lasa la party. Cica are un numar fix de fun pe an. Dar fata pare happy si are un self-esteem cat casa. Sunt active pe msn, facebook, ca orice adolescent. Bine, acu treb sa admit ca ce nu suporta fie-mea e cum se jelesc unele orice nota iau, daca e 94% ca de ce nu-i 96, daca e 96 ca daca faceau aia s-aia luau 98. Acu sa nu va ganditi ca toate, acolo vreo 3.

buli, la noi cum era. Pica anul asta, mai incearca la anul. In zilele noastre merge la privat. Ei, in china nu se poate. Un examen, o sansa, atat.

Si apropos de harvard, iata perla din putul gandirii fetii: e cam pierdere de bani sa mergi la ivy pt undergrad, pt asta merge si ceva mai local. Desigur ca nu refuzi daca vin ei dupa tine, dar altfel...

Anca, tu ce-ai patit, mama, de te agiti asa?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns filofteia spune:

Citat:
Nu cred ca suntem inrudite sa ne inchipuim cumva ca, genetic macar, am putea avea experiente traumatizante similare.

Cu siguranta nu suntem . Si se pare ca ai multe experiente traumatizante... sincer imi pare rau pentru tine.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Vauva spune:

Eu stiti ce nu inteleg, de ce mamicile din Romania isi doresc foarte tare ca, copiii lor sa faca facultati in alte tari atata timp cat ei traiesc in RO. De ce nu mai bine un exchange student sau un master sau doctorat in afara. Sunteti absolut sigure ca o sa faca fatza socului cultural si presiunii din alt mediu?

Lorelaim, as putea sa-ti raspund eu de ce multi parasesc facultatile in tarile nordice.http://yle.fi/uutiset/news/2010/12/graduate_unemployment_plagues_helsinki_2251080.html

Pentru ca tendinta s-a schimbat. Pot sa spun ca dintr-o clasa de gimnaziu terminala doar un foarte mic procent se mai indreapta spre licee, restul aleg sa faca scoli de meserii:coafez, bucatar, etc. pt ca asa sunt siguri in primul rand ca au o profesie, mai tarziu pot sa faca si studii superioare fara nici o problema, aici invatzamantul fiind inca gratuit. Cu toate acestea nimeni nu e inhibat ca nu a facut o facultate si pot spune ca personal cunosc din aceasta categorie oameni cu educatie de baza solida si vorbitori de mai multe limbi care sunt absolut fericiti cu viatza lor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns corap spune:

vauva - chiar ma gandeam ca finlanda sta bine la pisa, e imediat sub china&co.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denizel spune:

Citat:
citat din mesajul lui Anca74

Pentru ca, in timp, am ajuns sa ador inotul. Desi l-am detestat toata copilaria mea. Pentru ca am fost obligata de ai mei sa fac asta.
Dar, uite, ca uneori ne mai vine si mintea la cap.

M-am laudat indeajuns? Sunt destul de "rotunda" acu'?
Pot sa adaug ca am de gand sa procedez la fel cu Bubulina mea?

Domle, eram asa incantata ca Anca74 s-a dezmeticit in cele din urma, a lasat pielea de mama-padurii la garderoba si nu-si mai proiecteaza hambatzurile si ideile alea ale ei asupra copilei.
Neaah, nu ma trezisem inca din somn .
Anco, pacat ca esti o tipa inteligenta si, culmea, cu foarte, foarte mult bun simt.
Poate ca, daca vei mai face un copil peste douaj de ani o sa gandesti altfel si n-o sa ti se mai para normal ca un copil sa fie obligat sa faca chestii pe care le detesta si sa primeasca slapi peste fund daca nu executa ce i se cere. Poate...

Pun si io basmaua la gura si ma intreb la ce ti-o fi folosit sa ajungi sa faci inot de performanta daca pretul perforamantei au fost umilinta, teama de shlap (si de ai tai, probabil) si o activitate pe care o detestai .

Si am luat si io lectii de inot pe vremuri si nu m-a azvarlit nimeni in apa din prima ora, nu stiu de unde veniti cu exagerarile astea .

Corinadani, o scoala in care toti copiii iau constant note foarte mari si in care exista o preocupare intensa a copiilor pentru studiu e o oala sub presiune. Repet, nu mi-as duce copilul intr-o asemenea scoala. Nu conteaza ca-s chinezi sau vorbitori de inuit, nu asta era problema mea.
Si, desigur, am copil inteligent, daca mai era nevoie sa amintesc asta .

~Lumea ar fi mai frumoasa fara macelari~

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sabina spune:

Sa va zic sincer, pe mine nu m-ar deranja daca in scoala copiiilor mei ar exista o preocupare sincera pt Studiu din partea copiiilor. Mi s-ar parea un mediu efervescent, numa bun pr creieras.

Pe mine ma deranjeaza presiunea pt "impusca nota" , "adauga la CV" si "care e cel mai bun", concurenta asta limitata, mi se pare groaznic sa vrei sa fii mai bun decat vecinu mereu, si mai ales ca daca nu esti mai bun ca vecinu nu reusesti in viata :(

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!

Cum mi-am alaptat copiii

Sabina's blog, Sofia Galagia si bb Gheo

Cea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă.

Mergi la inceput