Ati citit asta?
Raspunsuri - Pagina 22
corinadana spune:
Citat: | ||||
citat din mesajul lui olympia
Asta cu domenii "de viitor" pe mine ma termina! Asa s-au facut pe banda rulanta ingineri, economisti si medici pe vremuri si azi multi profeseaza cu totul altceva. Dupa aia a fost la moda dreptul, acum cred ca-i informatica... Parintii astia sunt fantastici, macar faptul ca se duc gramada in aceeasi directie ar trebui sa le dea de gandit, daca ce vrea copilul oricum nu conteaza pentru ei! Pene colorate... cate putin din toate! album gradina |
Pe banda rulanta s au facut dupa comunisti...
Mie una imi place cum Denizel nu si vrea copilul in scoala cu asiatici, cum mamicile romance comenteaza fara sa aiba vreo idee cum este aici sist. de invatamant... hmmmmmm
Corina mama domnisoarei RALUCA si a bebelasei FRANCESCA
http://family.webshots.com/photo/2925218030098531596UGNuSg?vhost=family
Sabina spune:
cum se face ca nimeni, in afara de tine, nu a vazut in aceste discutii o dezbatere despre cum sa ne laudam copiii??
Cum se face ca nimeni nu s-a simtit amenintat de aceste asa zise laude, in afara de tine?
gandeste-te mai bine ;)
Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!
Cum mi-am alaptat copiii
Sabina's blog, Sofia Galagia si bb Gheo
corinadana spune:
Cu mine vorbesti?
Sabina spune:
ce a zis denizel eu am inteles asa: nu ca are ceva cu asiaticii, ci ca nu ar vrea ca genul asta de presiune sa existe in scoala unde invata copilul ei.
adevarul e ca traim intr-un ritm cu totul si cu totul haotic, mult prea alert, succesul social e asa un miraj care inghite tot, cred ca viitorul e ao celor care or sa faca milionul pana la 30 de ani si dupa aia, daca mai apuca 31:), se dau pe downshifting :))
Cum mi-am alaptat copiii
Sabina spune:
corina, nu, cu anca, dar ai scris inaintea mea si eu nu prea am rabdare cu citatele :)
Cum mi-am alaptat copiii
corinadana spune:
Scumpa, la scoala NU este nici o presiune. La scoala ei incearca/ reusesc sa fie cei mai buni. Nu ti ar place copilul tau sa fie in clasa cu elevi f buni???
AICI scolile sunt cotate, adica au o NOTA dupa care tu ca parinte iti alegi scoala. Ei bine scolile cu multi asiatici au NOTE MARI.
Nu stiu de unde pana unde "presiune" ca NU i absolut nici o presiune, da? si mai ales ca habar nu ai ce nota a luat ala cu ochii mici de langa tine. NU stii absolut nimic despre notele lui, despre testele lui, nimic. Dar se vede nota SCOLII. Te uiti la impartirea rasiala si ups! nota mare- asian multi :)
Face parte din cultura lor, sunt fff constiinciosi; aici competitia este APRIGA, costul scolilor bune este FFF MARE, daca nu inveti si faci multe altele pe langa invatat te ai dus....
Nu pui dosarul la facultate si esti student. NU!
Nu traiesti LANGA ei nu i poti intelege.
Bine Sabina! :) ca ma gandii sa nu te supar iarasi, nu as vrea. Dar este greu sa i intelegi de acolo de departe.
Eu una ii admir!
Sabina spune:
nu ma supar deloc, dar mie chiar mi se pare ca e presiune, din vreme ce uite, Ruxij imi spune ca al ei copil are doar 6% sa intre la Harvard, si eu stiu ca e f destept si pregatit, si cu alte skills decat academice.
Ii inteleg foarte bine. cand am fost in Germania la bursa, din 15 oameni la cursul suplimentar de limba germana , eram numai 5 europeni, restul chinezi, serios.
Aveam si un coleg acolo care nu-si mai vazuse prietena de un an si ceva, nu se ducea acasa ca era scump si invata de dimineata pana sseara de frica esecului, murea de frica, vroia neaparat sa reuseasca , nu avea nimic altceva in minte, e de admirat, nu zic...dar...
Toata scietatea pune presiune, se traieste destul de urat, scoala, job, 2 sapt vacanta pe an.....
eu aici vroiam sa ajung, nu era vorba de copiii asiatici aici, tot respctul ca pot sa in vete atata, era vb ca societatea asta asa avansata cum e are si niste tare , trebuie sa neadaptam, e adevarat, dar asta nu inseamna ca nu vedem si ca e cam aiurea....
Cum mi-am alaptat copiii
corinadana spune:
Aoleu Sabina tu zici Harvard? nici nu poti sa ti imaginezi ce resume iti trebuie ptr asa ceva. Cate trebuie sa faci pe langa scoala, si nu vrajeala...ma duce mama ici si colo. Adica daca canti la un instrument trebuie sa ai concerte, daca practici un sport trebuie sa ai rezultate in competitii, si muuuulte altele.
Raluca este un copil dotat adica gifted gasit si testat de scoala. Eu una nici in cele mai, cele mai frumoase vise nu ma pot gandi la Harvard. Fetita mea nu are in gene nimic dar absolut nimic din ceea ce tine de muzica dar cand am vazut ca aproape toti copiii canta la cel putin un instrument am mers si noi la vioara. M am simtit pierduta auzind si n dreapta si n stanga cate fac copiii aici in afara scolii. Sunt snoaba??? nu sunt dar trebuie sa faca asta ptr viitorul ei, suna ciudat dar asta este. Este silitoare, canta in orchestra scolii dar atat, nu o sa fie vreo mare violonista dar da bine in resume. Nu vreau sa plateasca toata viata la imprumutul luat ptr scoala; eu nu stau pe sacul de bani asa ca nici o sansa sa o ajut. Si nici nu vreau sa mi reproseze de ce nu am facut mai mult ptr ea.
Fomalhauti spune:
Constat ca avem si Tiger Mom-e printre noi. Sigur nu pana la extremele lui Amy Chua (am nimerit numele?) sau nu recunosc aici. (Adica sunt sigura ca "a impinge de la spate" are sensuri diferite pentru diferite persoane...)
Pana la urma nu este nimic rau in a fi un pic Tiger Mom, dar nu dus la extrem. Asa cum nici varianta cealalta, de a "lasa copilul de capul lui" nu este buna, dusa la extrema.
Eu una chiar nu pricep acest "miraj" al facultatilor, mai ales aici, in Romania. In alta parte nu stiu cum e, nu am trait in alta tara. Nu cred ca facultatea iti garanteaza bani, profesorii sunt prost platiti, cercetatorii, istoricii. Pe de alta parte, exista calificari care desi iti garanteaza bani te fac sa duci o viata care pe mine personal nu m-ar atrage si nu cred ca ar fi buna nici pentru copiii mei. Ma refer la cei care conduc mari companii, care lucreaza de dimineata pana seara, nu mai au timp de nimic, decat eventual de o vacanta exotica la cinci stele o saptamana, o data pe an.
Tot discutati despre universitatile de top. Da, dupa ce termini, poate chiar inainte, esti angajat. Cu salariu mare. Dar ar fi naiv sa ne imaginam ca in schimbul salariului mare nu ti se cere mare lucru. De fapt, compania trebuie sa faca profit de pe urma ta, nu-i asa? Asa ca probabil companiile "scot untul" din angajatii de top. Nu am fost in situatia asta, nici sotul meu nu e (si ma bucur pentru asta!) dar tot aud de persoane importante, in firme mari, cu masini luxoase (de firma) si rate uriase pentru case supradimensionate si care (persoane) lucreaza de dimineata pana noaptea tarziu, eventual si in week-end. Nu e nimic rau in a-ti dori asa ceva, dar nu este nimic rau nici in a nu-ti dori.
Exista meserii chiar frumoase fara facultate. Cosmeticiana, coafeza (adica hair stylist, ca acum asa se zice)...Si cred ca cele care fac treaba buna castiga si bani si nici nu se omoara muncind (nu e nimic rau sa muncesti mult daca iti place, dar nu este obligatoriu sa iti placa). Nici vanzatoare nu mi se pare rau...
Mai exista o categorie de persoane carora nu le prea place nicio munca, le place sa stea acasa, cu copiii, sa mearga cu prietenele in parc. Nici asta nu mi se pare rau si cred ca aceste persoane, daca nu-si permit sa stea acasa, isi pot alege o munca mai simpla, eventual legata mai mult de hartii decat de oameni, de la 9 la 17 si atat.
Nu toti oamenii isi doresc "recunoastere sociala", sa fie vazuti ca persoane importante de toti cei care ii cunosc si care nu ii cunosc (nu toti tin sa coboare dintr-o masina scumpa). Unii au o familie si un grup de prieteni si de aceia le pasa, de ceilalti deloc.
olympia spune:
Citat: | ||||||
citat din mesajul lui corinadana
Pe banda rulanta s au facut dupa comunisti... Mie una imi place cum Denizel nu si vrea copilul in scoala cu asiatici, cum mamicile romance comenteaza fara sa aiba vreo idee cum este aici sist. de invatamant... hmmmmmm Corina mama domnisoarei RALUCA si a bebelasei FRANCESCA http://family.webshots.com/photo/2925218030098531596UGNuSg?vhost=family |
Corina, noi suntem de-o seama, cred, si da, se faceau ingineri pe banda rulanta, pe atunci asta era o treaba in sensul ca absolventii de poli prindeau oras la repartitie, profesorii si medicii riscau sa ajunga si la tara. Ca a venit revolutia si industria a ajuns pe butuci, e o chestie pe care n-o prevazusera parintii aia care dadeau inainte cu matematica.
De-aia ziceam ca-mi vine sa rad de domeniile astea "de viitor" pe care le intrevad parintii la un moment dat.
Pene colorate... cate putin din toate!
album
gradina