Pauza de gradinita
Buna ziua,
Sunt noua la "Gradinita" si nici la mersul practic nu stam f bine.
Am fost o perioada la gradi, gen 2 zile, apoi imbolnavit, stat acasa 2 sapt, mers iar 2-3 zile... si tot asa... si din cauza unor diagnostice gresite, perioada respectiva a culminat cu o operatie. La recomandarea medicului care a operat-o, stam acasa din noiembrie pana... prin primavara.
Nu e vreo problema, cat suntem noi, parintii la serviciu, sta cu bunica, insa cere tot mai des la gradi, ca ii e dor de copii (exceptie facand una bucata fetita care a lovit-o).
Am incercat sa o sun pe educatoare, sa ii explic, dar nu raspunde la nr respectiv, iar la gradi nu am ajuns.
Ce as vrea sa stiu: exista o procedura standard, in cazul in care copilul lipseste mai mult timp de la gradi? Exista un fel de "exmatriculare", ca la scoala? Si va rog, nu radeti,
, v-am spus ca nu stiu mare lucru legat de gradi.
Sigur ca vom lua scutire, avem acte doveditoare... o sa merg si la gradi, sa vorbesc personal cu educatoarea, sa stiu daca o mai pot tine acasa pe fi-mea, dar vreau sa stiu cum pun problema in cazul unui refuz sau eventual...abandon.
Raspunsuri
Androix spune:
Pai daca din noiembrie n-ati mai dat pe-acolo si nu ai luat legatura cu nimeni sa anunti ca lipsiti motivat s-ar putea sa ai o supriza neplacuta si locul ei sa se fi ocupat acum in iarna cand stiu ca se mai face o tura de inscrieri, tocmai pentru ca se mai elibereaza locuri pentru ca sunt copii care nu se adapteaza si atunci parintii ii retrag.
www.obiectiverealiste.blogspot.com" target="_blank">Obiective Realiste
www.bijuteriiandroix.page.tl" target="_blank">Androix Bijoux
Niste copii si toti copiii! ![]()
anya spune:
Ia urgent legatura cu directoarea gradinitei - presupun ca poti gasi si pe net un numar de contact - si verifica sa iti pastreze locul. In functie de ce iti spune te duci sau nu cu actele medicale. La noi la gradinita (de stat) stiu ca exista o reglementare conform careia daca nu duci copilul si nici nu motivezi medical lipsa - nu mai stiu exact perioada - copilul este considerat automat retras.
eimotto spune:
La noi la gradinita este afisat ca dupa 10 zile consecutive de absente neanuntate locul poate fi "eliberat" si poate fi ocupat de un alt copil.
Raza de soare spune:
Multumesc pentru raspunsuri, fetelor, am prins ideea!
La gradi noastra se fac inscrieri in mai si cum avem fondul clasei platit integral, ma gandeam ca nu se poate sa-mi scoata copilul macar fara sa ma anunte sau sa ajung eu pe-acolo. Bine, io-s de parere ca toti sunt corecti, ca mine.![]()
La noi este o grupa speciala, de 4 ore, fara masa+somn si nu s-au inghesuit parintii sa-si inscrie copiii; eu am dus-o in ideea de a se obisnui cat de cat, cand va merge "pe bune" la gradi. Daca e de retras/ramas, e cam totuna, repet, copila are cu cine sa stea acasa(daca ar fi dupa mine, as da-o la gradi, la 18 ani...atat de mult urasc sa o trezesc cu noaptea-n cap
). Daca nu se mai poate, incercam la toamna.
O sa merg zilele astea, sa aflu exact.
Multumesc inca o data!
kid spune:
La noi, gradinita de stat, daca lipseste mai mult de o luna, nemotivat, copilul isi pierde locul. Jr a fost 2 zile in noiembrie, in decembrie deloc (a fost operat de polipi), in ianuarie a inceput gradinita normal. Am sunat la gradinita si am anuntat.
Eu anunt la gradinita de fiecare data cand lipseste jr mai mult de 2 zile sau dau sms la educatoare (caci la telefon in timpul programului nu prea are cum sa raspunda).
Multa sanatate!
Teodora-Ana,
de
Mihail Vladimir (15.05.2007)
www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=chic%20bebe%20-%20klorane%20baby&page=5" target="_blank">Junior chic

Traieste fiecare clipa ca si cum ar fi ultima!
Raza de soare spune:
Revin cu noutati...
M-am intalnit cu educatoarea si dupa ce i-am povestit ce aveam pe suflet
, a spus zambind ca nu este absolut nici o problema, mai mult, ne vedem peste 2 sapt, pentru ca acum piticii sunt in vacanta.
Exclus sa pierdem locul. V-am spus eu ca nu e bataie pe locurile respective... si da, este gradi de stat.
Multumesc!