Ian-Feb2011- Bv Ppisic!! Hai Andri!(179)

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns sherbi spune:

despre bubite. si david a avut. dureaza si pana la o luna. poate fi mai agresiva la unii bebelusi.se numeste "acneea bebelusului", nu o fac toti, dar destui. nu se trateaza, insa pt. o mica ameliorare puteti incerca cu albastru de metil tamponate bubitzele pt a se usca mai repede. sa NU le stoarceti indiferent cat ar fi tentatia de mare sau nu.

despre golirea sanilor. eu vb din proprie experienta si nu numai din experienta mea. am prietene care dupa ce alaptau copiii,se puneau pe muls cu pompa si o tineau asa toata ziua: alaptat+muls de chiaunisera. iar sanii produceau lapte pe masura, adica mult mai mult decat necesarul lui bb. toate povesteau ce chinuitor a fost. acum s-au lecuit si au dat san exclusiv, fara sa mai goleasca sanii, iar acestia s-au reglat in functie de cerinta.
sfatul meu este sa aveti un pic de rabdare pana ce bebele isi formeaza un progam de masa, pt. ca la inceput e haotic si va da peste cap si fizic si psihic, insa cu timpul veti stii cu exactitate cate mese are pe zi si de ce durata medie.
eu nu am fost printre cele mai norocoase mamici care si-au alaptat puii, pt. ca alaptam fix de 12 ori in 24 de ore, zi si noapte, la 2 ore pe ceas. acesta a fost ritmul copilului meu, insa faptul ca lua lunar 1500 grame m-a facut sa inteleg ca merg pe calea cea buna. si eu merg pe ideea de alaptat exclusiv la un san o masa si schimbat la urmatoarea. dar fiecare face cum crede si cum simte mai bine.
ideea este sa nu mergeti orbeste dupa sfatul medicului sau al meu sau al oricui, mergeti si dupa instinct, de multe ori functioneaza cel mai bine.

Violeta, mami fericita de david alexandru (23 martie 2007) si 36+marc ioan
AMR 22 DE ZILE
poftiti la poze noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ocsanica80 spune:

as mai avea o intrebare; cui ii pot trimite miercuri sms cu marele eveniment?

38 + Maria-Sofia
Roxana

Mergi la inceput

bb poate face kk si de 10 ori pe zi. bebelusii alalptati exclusiv pot avea cele mai multe scaune sau cele mai putine, depinde de cat de bine se asimileaza laptele si daca mai ramane ceva de "eliminat". de obicei,fac la fiecare masa. dar au si perioade cand nu fac 2-3 zile. daca este alaptat exclusiv nu este ingrijorator, dar daca primeste si lapte praf, nu mai stiu cum sta treaba.

dangabriela, bine ai venit acasa!

laptele de mama poate fi stocat in frigider 24 de ore, iar in congelator pana la 6 luni daca nu ma insel. laptele praf, o data preparat, dar fara sa fi avut contact cu gura bebelusului poate sta pana la 3 ore, dar o data ce bb a gustat din el, se arunca restul imediat dupa masa. daca bb a gustat, atunci laptele in contact cu saliva lui dezvolta nu stiu ce germeni, asa ca e bine sa fie aruncat si nu refolosit mai tarziu.

ana_anto, sa-ti traiasca minunea! mai asteptam postari si pozici!

AMR 22 DE ZILE
poftiti la poze noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ziki spune:

ocsanica, cui vrei tu. mai bine unor mamici mai active pe forum, sau unor burtici cu termenul prin februarie incolo. sa fii sigura ca ajunge mesajul la cineva "pe faza"

am si eu o intrebare: la cate minute trebuie sa fie distantate contractiile ca sa se numeasca "regulate" si sa incep agitatia?

copiii sunt mainile cu care ne prindem de Rai
sanziana de flavia si cu felix -> 36s
AMR 20 de zile

Mergi la inceput

tunde, plimbareato! fusesi la cumparaturi, ai?
sa le stapanesti sanatoasa!

eu fug sa-mi trag ceva pe mine sa-mi iau printul de la gradi!

pup si vb mai pe seara!

si tu shines, ia sa pui poze cu micul cavaler imbracat in noile achizitii! sa-ti fie de bine cu noua frizura! iti sade bine! cat despre kg, sa stii ca si eu am tras de 3 kile fix un an. nici nu mam mai asteptam sa scap de ele vreodata, dar am reusit.

AMR 22 DE ZILE
poftiti la poze noi

Mergi la inceput

ziki, tu nu te potolesti deloc bag seama!
poate ne tradezi pe noi, clubul "indragostitelor", sa vezi nana ce-ti iei. dar ca sa fii tu linistita, contractiile trebuie sa fie obligatoriu dureroase si la interval de 5 minute.

AMR 22 DE ZILE
poftiti la poze noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MariaG spune:

Muffin cu fulgi de ovaz si mere
75 g fulgi de ovaz
172 ml lapte
50 g zahar
1 ou
50 g unt topit
1/4 lingurita extract de vanilie
100 g faina
1/4 lingurita praf de copt (cred ca am pus putin mai mult)
1 varf de lingurita de scortisoara (la ochi asa)
65 g mere taiate cubulete (~ un mar potrivit)
Fulgii de ovaz se pun la inmuiat in lapte si se lasa cam o ora.
Batem oul cu zahar pana se fac spuma. Adaugam untul topit si vanilia.
Intr-un bol amestecam faina cu praful de copt si scortisoara si putina sare. Adaugam apoi fulgii inmuiati si oul batut spuma. Amestecam usor. La sfarsit adaugam merele taiate cubulete.
Impartim in tava de muffin in care am pus hartiute.
Se dau la cuptorul preincalzit la 180 grade (eu aprind cuptorul cand ma apuc sa bat oul spuma) cam 15 minute (in functie de cuptorul fiecaruia).

Maria
Alex (6 mai 2004) si Mihai (13 august 2009 - 30 august 2009 Ne lipsesti, pui drag )
http://cealalta-realitate.blogspot.com/
http://www.copaculdehartie.ro/

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui ziki
am si eu o intrebare: la cate minute trebuie sa fie distantate contractiile ca sa se numeasca "regulate" si sa incep agitatia?

copiii sunt mainile cu care ne prindem de Rai
sanziana de flavia si cu felix -> 36s
AMR 20 de zile

mie mi-a zis ca daca sunt la 10 minute sa ma prezint, cu buletinul, la spital

Maria
Alex (6 mai 2004) si Mihai (13 august 2009 - 30 august 2009 Ne lipsesti, pui drag )

Mergi la inceput

adryiii La multi ani sotului tau si bine ati venit acasa!
Intr-adevar acasa e mult mai bine.

Maria

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adryiii spune:

Eu cred ca am postat aiurea...

Salutare dragelor!

Imi cer scuze in primul rand ca nu am fost alaturi de voi in ultima saptamana...se intelege: sunt Mamica!!!!!!!!!!!!!!Noua pe post. Azi avem o saptamana.
Inca nu stiu ce s-a mai intamplat dar imediat ma pun la punct, ca asa de dor mi-a fost...Vreau sa-i multumesc lui Florintunde in primul rand si apoi tuturor dragutelor care m-au incurajat si mi-au urat numai de bine.

Multe multe fericitari mamicilor proaspete si sanatate bebeilor (imediat aflu si cine a mai venit pe lume!)

Despre noi ce sa va zic? Am ajuns acasa vineri dupa amiaza si de atunci avem musafiri intruna M-am obosit, mi-am revenit incerc sa ma recuperez....azi am fost la scos fire...si sper sa se normalizeze lucrurile.
Alaptez acum si sper sa o pot face in contionuare. O sa va povestesc si experienta nasterii si a inernarii in spital (din pacate nu prea grozava).Minunea mica doarme acum. E cumintica deocamdata. Asa....m-am dus la spital luni dimineata, si bebeita se intorsese transversal. Dr a luat decizia rapid: cezariana. Anestezia probabil nu a prins f bine ca am simtit durere intensa, am tremurat...etc. Mi-a dat ceva calmant si am luat somn rapid.Din pacate dupa ce imi imaginasem de mii de ori primul sunet si cum va arata si ce voi simti am sarit peste etape...
M-am trezit plangand in drum spre terapie intensiva, speriata ca s-a intamplat ceva cu Elena, nu ma puteam misca si nu stiam ce se intampla. L-am vazut si auzit pe sotul meu care imi spunea ca totul e bine. M-am mai linistit. Abia a doua zi am reusit sa ma duc sprijinita de pereti in salonul bebelusilor sa-mi vad fetita. Nebunia din spitalele de stat. Nu mi-a placut deloc cum s-au comportat, mi-au oferit informatii sumare despre orice....nu mi-au aratat cum sa schimb un scutec, cum sa alaptez...(dupa ce o zi intreaga lasasera copilul cu mine)...cu putin "ajutor" in urmatoarea zi mi-au mai spus una alata...oricum groaznic. Nu ma asteptam. In concluzie mi-am dorit mai mult decat orice sa-mi iau copilul de acolo si sa ajungem acasa.
Dar acasa e asa de bine, si imi place asa de mult sa fiu mamica. Se schimba tot si sunt atatea sentimente
Chiar daca am trait o asemenea experienta ma bucur cel mai tare si mai tare ca suntem bine si nu pot decat sa_i multumesc lui Dumnezeu pt asta.

M-am lungit de cred ca o sa va plictisiti cand cititi.

Azi e ziua Iubitului meu sot - un tata exceptional. De anul acesta ne bucuram si sarbatorim in trei.La multi ani tati Alex. Cel mai tare te iubesc fetele tale!

Am pus si poze!

mamica fericita de Elena Alexandra

mamica fericita de Elena Alexandra

Mergi la inceput