Strumfi si prichindei iulie-august 2011(13)

Raspunsuri - Pagina 18

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ALINAOPREA spune:

Fetelor am luat si eu rezultatul la TT si am risc scazut pt. toate cele, asa ca mi s-a mai luat o piatra de pe inima.
Am primit si rezultatele de la secretie si culturi col, toate ok, asa ca avem unda verde pt. cerclaj.
Luni dimineata ma internez la Elias.
Sa-mi tineti pumnii.
Va pup pe toate !

Alina 14+
Multumesc Doamne pt. cel mai frumos cadou

Hipotiroidie Hashimoto, PCOS, gena MTHFR A1298 C genotip heterozigot, o sarcina obtinuta prin FIV si pierduta la 19 saptamani

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ireth spune:

Sincer nu stiu costurile totale, cred ca depind de mai multi factori.. dar pot sa aproximez.
De exemplu eu vreau sa nasc natural (acum, intre a vrea si a putea e o diferenta, vom vedea ce iese) deci asta inseamna costuri mai mici, nu mai platesti doi doctori + anestezist ca la cezariana, platesti un doctor + o moasa (cred). Doctorul? in functie de cat crede fiecare... doamna doctor la care sunt eu am inteles ca niciodata nu spune cat vrea... cat poate sa dea fiecare, ea e multumita. Happy me Cred ca la o nastere normala fara complicatii un 300 euro mi se pare mai mult decat suficient.
Apoi, vrei epidurala? sau apuci sa ti se faca epidurala? Mai inseamna 1-2 sute de ron. Moasa, la fel, minim 100 ron. Asistentele... e, aici e buba, ca la ele trebuie sa cotizezi tot timpul, macar cate 5 lei la fiecare vizita.
Mai costa si tot bagajul pentru spital, ca am inteles ca acolo - ca in toate spitalele - mare lucru nu au, sau au dar prefera sa le foloseasca doar in caz extrem asa ca mai bine aduci tu. Tot, de la vata la spirt si epidurala. Deci o sa te coste si astea ceva banuti. Inca nu stiu cat, ca nu stiu clar ce trebuie sa iei (mai avem pana acolo).
Legat se spital... cand am fost la camera de garda in aripa de obstretica-ginecologie, am inlemnit. Arata ca dupa bombardament, sau perioada ceausista... scaune rupte, vopseaua scorojita de pe pereti... ce mai, ma luase capul de ce vedeam. Chiar ma gandeam daca am facut o alegere buna. Dupa control insa, m-a dus doamna doctor la ecograf, si am intrat efectiv in spital - eee, se schimba un pic treaba. Nu zic LUX, ca nu suntem la particular, dar mult mai decent. Si stiu ca spre deosebire de alte spitale, aici poti sa primesti o rezerva unde stai cu bebe. Evident, daca cotizezi un pic la asistenta-sefa. Eu personal nu sunt mare fan idee de a avea copilul in camera, pentru ca ma gandesc ca mai ales la primul copil o sa fiu panicata de orice miscare o sa faca. Asa ca mai bine la asistente, ele stiu cum sa-l ingrijeasca, sa pot dormi si eu linistita noaptea
Oricum am ales spitalul asta pentru ca am inteles ca in caz de ceva probleme cu bebe, sunt foarte bine dotati la capitolul aparatura. Cateva zile in spital n-oi muri eu, chiar daca nu stau la 5 stele

12+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns al3xutza_81 spune:

Citat:
citat din mesajul lui ALINAOPREA

Fetelor am luat si eu rezultatul la TT si am risc scazut pt. toate cele, asa ca mi s-a mai luat o piatra de pe inima.
Am primit si rezultatele de la secretie si culturi col, toate ok, asa ca avem unda verde pt. cerclaj.
Luni dimineata ma internez la Elias.
Sa-mi tineti pumnii.
Va pup pe toate !

Alina 14+
Multumesc Doamne pt. cel mai frumos cadou

Hipotiroidie Hashimoto, PCOS, gena MTHFR A1298 C genotip heterozigot, o sarcina obtinuta prin FIV si pierduta la 19 saptamani

Felicitari pentru rezultatul de la TT si mult succes luni. Din cate am citit se face repede si nu foarte dureros, asa ca scapi repede si atunci vei fi mai linistita!
Sa fii curajoasa !

Cu drag,

Alexandra, cea mai fericita cu Anastasia Ioana 14+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns al3xutza_81 spune:

Citat:
citat din mesajul lui Ireth

Sincer nu stiu costurile totale, cred ca depind de mai multi factori.. dar pot sa aproximez.
De exemplu eu vreau sa nasc natural (acum, intre a vrea si a putea e o diferenta, vom vedea ce iese) deci asta inseamna costuri mai mici, nu mai platesti doi doctori + anestezist ca la cezariana, platesti un doctor + o moasa (cred). Doctorul? in functie de cat crede fiecare... doamna doctor la care sunt eu am inteles ca niciodata nu spune cat vrea... cat poate sa dea fiecare, ea e multumita. Happy me Cred ca la o nastere normala fara complicatii un 300 euro mi se pare mai mult decat suficient.
Apoi, vrei epidurala? sau apuci sa ti se faca epidurala? Mai inseamna 1-2 sute de ron. Moasa, la fel, minim 100 ron. Asistentele... e, aici e buba, ca la ele trebuie sa cotizezi tot timpul, macar cate 5 lei la fiecare vizita.
Mai costa si tot bagajul pentru spital, ca am inteles ca acolo - ca in toate spitalele - mare lucru nu au, sau au dar prefera sa le foloseasca doar in caz extrem asa ca mai bine aduci tu. Tot, de la vata la spirt si epidurala. Deci o sa te coste si astea ceva banuti. Inca nu stiu cat, ca nu stiu clar ce trebuie sa iei (mai avem pana acolo).
Legat se spital... cand am fost la camera de garda in aripa de obstretica-ginecologie, am inlemnit. Arata ca dupa bombardament, sau perioada ceausista... scaune rupte, vopseaua scorojita de pe pereti... ce mai, ma luase capul de ce vedeam. Chiar ma gandeam daca am facut o alegere buna. Dupa control insa, m-a dus doamna doctor la ecograf, si am intrat efectiv in spital - eee, se schimba un pic treaba. Nu zic LUX, ca nu suntem la particular, dar mult mai decent. Si stiu ca spre deosebire de alte spitale, aici poti sa primesti o rezerva unde stai cu bebe. Evident, daca cotizezi un pic la asistenta-sefa. Eu personal nu sunt mare fan idee de a avea copilul in camera, pentru ca ma gandesc ca mai ales la primul copil o sa fiu panicata de orice miscare o sa faca. Asa ca mai bine la asistente, ele stiu cum sa-l ingrijeasca, sa pot dormi si eu linistita noaptea
Oricum am ales spitalul asta pentru ca am inteles ca in caz de ceva probleme cu bebe, sunt foarte bine dotati la capitolul aparatura. Cateva zile in spital n-oi muri eu, chiar daca nu stau la 5 stele

12+

multumesc mult pt info! incepusem sa ma panichez cu sumele astea gigant care le-am vazut pe aici, de aceea ma tot interesez.
eu de exemplu m-am gandit sa am pregatit in jur de 3.000 ron! si dupa cum ai detaliat tu cred ca ma incadrez ! doamne ajuta sa fie totul bine pana atunci!

Cu drag,

Alexandra, cea mai fericita cu Anastasia Ioana 14+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Burtocika spune:

Pai cu cotizatul a fost cam asa la noi:

Pana la 5 luni am fost la o doctorita de la Filantropia, la cabinetul ei particular, unde plateam doar consultatia (care nu era prea mult, daca la Medlife era cam 1milion, la ea era 500mii). Dar nu mi-a placut prea mult, pt ca asteptam si cate 2 ore, nu comunica deloc cu mine, avea un ecograf prapadit, plus ca mi se parea ca isi trateaza diferit pacientele, vedeam in cabinet cand se perindau pacientele ca era muuuult mai prioetenoasa si comunicativa cu unele (cu majoritatea) decat cu mine, de unde am tras eu concluzia ca acelea cotizau si "extra".

Cum nu vroiam sa nasc la Filantropia (tot din informatiile de pe forum de la vremea aceea) mi-am cautat un medic la Municipal si am ajuns (printr-o cunostinta) la Badiu. Prima data m-a chemat la Municipal, gratis, evident am impins plicul. Apoi m-a programat la CMU, unde m-am tot dus cateva luni, era foarte greu sa obtii programare pt ca era fff aglomerat, stateam si 2-3 ore sa-l asteptam si nu ne dadea mana sa plecam, pt ca nu mai prindeai loc decat cine stie cand. Am platit consultatia la receptie, dar am mai cotizat si in plic, cam in 50 % din vizite. La ultimele 2 consultatii, care erau f aproape de nastere, m-a chemat la spital, ca oricum nu mai gaseam loc la CMU si sa fie pregatit daca e cazul de internare. Tin minte ca in ultimele 3 saptamani de sarcina, cu o burta cat casa, cu picioarele umflate si abia respirand, stateam pe hol sa astept sa-mi vina randul, iar el se plimba intre cabinet, unde mai vedea 2-3 paciente, si spital, unde mai facea o cezariana sau o nastere naturala ... A fost horror, am stat 5-6 ore, si sunt convinsa ca nu este singurul medic la care se intampla asa, pt ca toti au nasteri si primeaza nasterea, nu consultatia ...

In rest, in spital am mai cotizat (la cezariana) la medic, anestezist, neonatolog, asistenta sefa, plus gramada de asistente. S-au adunat vreo 20-25 de milioane, acum 4 ani ... Bagajul se spital este o cheltuiala nesemnificativa, e vorba de niste Pampersi, vata si camasi de noapte, nu poti sa le pui la socoteala (pe langa celelalte cheltuieli). Acum nu mai sunt la curent cu preturile, o sa mai iau la puricat subiectele despre nasteri mai aproape de eveniment ...

Tineti cont ca iulie-august este perioada de concedii, si daca medicul vostru pleaca in concediu, va paseaza altui medic, care ar esi el pacientii lui care au cotizat 9 luni, deci au prioritate ... Eu inclin spre Medlife, pt ca n-as vrea sa ajung sa fac cezariana cu medicul de garda sau cu cine stie ce rezident ... Macar astia de la ML poate sunt mai responsabili ... Nu stiu, ma gandesc si eu, ca sunt bani multi

12+
www.goblenpartner.webs.com" target="_blank">mai coase cineva goblen ?
www.dealemele.webs.com" target="_blank">cartile copilariei mele

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ireth spune:

Stai tu linistita, cu 3000 ron rezolvi totul. Sunt si ei oameni totusi.. e adevarat ca am auzit de doctori care nici nu se uita la tine daca nu le dai un 400 euro sa zicem, dar pentru mine aia nu sunt oameni.
Hai sa fim seriosi, sunt atatia oameni saraci in tara asta, ei cati bani dau la o nastere? ce te faci daca avem un el+ea profesori, cu maxim 1000 ron salariu fiecare? de unde atatia bani? ce, ei nu sunt oameni, crezi ca o sa ii lase sa moara?
Mie personal mi se pare ca se exagereaza cu sumele astea. Partea proasta e ca ii invatam pe ei, pe doctori si cadre medicale, cu astfel de contributii.
Oricum, pana atunci mai e... vorba ta, doamne ajuta sa fie bine pana atunci!

ps: vad ca nu apar in lista de la inceput, cu cine/cand naste. Ce trebuie sa fac?

12+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mariaruxi spune:

Alina felicitari pentru analize, iti tinem pumnii luni sa scapi repede. Iti face si anestezie?
Vis-a-vis de medici si de tarife, eu zic ca nu ar trebui sa aiba tarif. Fiecare trebuie sa dea dupa posibilitati si ei ar trebui sa accepte fara probleme. Cine e om asa si gandeste, cine nu, nu.

Maria (27 nov. 2007) si 15+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns babyblue spune:

buna fete dragi! ma bucur sa va vad asa vorbarete, trebuie sa reiau din urma paginile ca sa ma pun la curent cu ce s-a mai discutat aici.

legat de nastere, eu nici acum nu am habar unde voi naste. dr care ma vede la medlife, mai lucreaza la cfr, poate nasc cu el acolo. sa vedem. totusi la medlife mi se pare enorm de scump.

eu de vreo 2 zile am niste greturi de nu le mai suport. ieri am si vomat. acu, la aproape 11 sapt, m=au gasit si pe mine greturile, de unde pana acum n-am avut mai deloc.

va citesc, va pup si ma imbratisez cu drag!

felicitari noilor fete care si-au facut aparitia la noi la odisee. precum si noilor burtici care s-au inscris alaturi de noi!

_

Babyblue va pupa pe toti!!
10+
Doamne Doamne, te rugam ai grija de noi....
2 IAD nereusite (prima cu Dr. Marinescu, a doua cu Dr. Albu Dragos 2009-2010), 1 FIV neureusit, sept 2010- Dr. Albu Dragos, AMH=0,4, ovarectomie stanga, sotul cu oligoastenospermie moderata, in decembrie 2010 neasteptat, test de sarcina pozitiv. Sarcina obtinuta natural.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anaemi spune:

Alexandra ai o fetita tare fotogenica !
Alina felicitari pt rezultatele bune.

Eu de nascut o sa nasc la Filantropia pt ca acolo am medicul, in primul rand , iar apoi pt ca este tare ca lumea spitalul,mai ales acum dupa ce l-au renovat. cand i-am nascut pe copii nu era data in folosinta inca aripa renovata...inca se lucra, dadr si apripa in care am fost era noua si super ok.
In ceea ce priveste cotizatul: pe mine ma cheama dr. cand este de garda la spital si de obicei ii dau 50 ron/consultatie (cateodata ii ia cateodata nu...oricum si daca nu i-as da nu ar zice nimic pt ca este un om cu mult bun simt). La nastere cred ca o sa dam in jur de 200 E ,
-100 ron la moase (eu am nascut cu 2 de fiecare data)= 200 ron
-5-10 ron la asistente x 2/zi (2-3 zile) = hai sa zicem inca 100 ron (dar nu cred ca o sa fie atat...asa estimativ)
-plus ce mai dau pe la asistentele de la bebei = 100 ron (tot estimativ, pt ca daca o sa fie cu rooming, suma scade considerabil )
-la medicul neonatolog nu am dat niciodata (nu ca n-am vrut dar ori n-am apucat/ori n-a vrut...nu mai stiu)

Deci eu zic ca un total de 1.500 ron este arhisuficient (cu toate ca eu nu cred ca o sa cheltuiesc atat, eu sper sa-mi si ramana - dar daca mai pun la socoteala si bagajul s-ar putea ca pe acolo sa se invarta).

Astea daca toate merg bine si o sa nasc natural, fara epidurala. (nu am nascut niciodata cu epidurala: prima data am ajuns cu dilatatie 4 si epidurala se face la 4-5 , asa ca nu ne-am mai complicat,iar cu Anastasia pana am ajuns in sala de nasteri aveam deja 8 cm dilatatie,asa ca... nu mai iau in calcul epidurala;acum sper sa ajung sa nasc la spital si nu pe drum spre el ).

Anamaria & Filip (06.03.2007) & Anastasia (03.08.2008) & 17+

Dragostea [...] toate le sufera, toate le crede, toate le nadajduieste, toate le rabda.
Dragostea nu cade niciodata...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lisssa_ana spune:

pe langa ca am dat $30 pe test a iesit si eroare va spun eu ca e semn sa nu aflu ce e... chiar azi l-am facut maria testul

Mama de Ana si 16+

Mergi la inceput