limbajul copilului la 2 ani

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns buli spune:

Elena, eu cred ca nu e nici o problema.
dar, pentru tine si pentru Robi, trebuie sa auzi asta de la un doctor.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns truli-luli spune:

Elena e f bine ca ati facut programarea. Cel mai bine te poate lamuri un medic de neuropsihiatrie infantila. limbajul sarac in sine nu e neaparat o problema. Lipsa de raspuns la strigatul pe nume poate ridica semne de intrebare.
Sanatate multa!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Kya spune:

Nici fii-mea nu a vorbit mare lucru pana pe la 2 ani si 4-5 luni. Apoi brusc a inceput sa turuie. Acum are aproape 3 ani si de la zi la zi vorbeste mai mult, mai corect, mai cursiv. Evolutia este exponentiala.
E foarte posibil sa fie la fel si in cazul baietelului tau, DAR eu te-as sfatui sa te asiguri ca aude bine. Eu am avut o asemenea suspiciune cum ca nu ar auzi copilul meu bine. Am fost cu ea la un test de auz si s-a dovedit ca erau ambele urechi infundate cu dopuri de ceara. O ureche complet si cealalta 85%. Rezultatul era ca intr-adevar auzea foarte infundat. Dupa ce am rezolvat problema s-a vazut imediat o imbunatatire evidenta a modului in care verbaliza, cum repeta cuvintele dupa noi, cum pronunta.

Incearca sa faci cateva sunete mai puternice in timp ce el se joaca sau e in camera cu tine si vezi cum reactioneaza. Eventual sa fie concentrat la joaca si sa nu te vada.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bbea spune:

nu am suspectat niodata auzul pentr ca atunci cand aude un sunet ma puternic isi pune mana la urechi, chiar de spate dc ii vorbescsi cel mai deranjant este ca cel mai mic zgomot il trezeste din somn...
De fapt asta e pb noastra, cand il strig am uitat sa va spun pune mana la urechi sa nu ma mai auda,si nu-mi raspundevrea sa-l las in pace ,dar ori face asa, ori maraie sa-l las , sa tac!elena

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sdcristian spune:

cel mai des intarzierile in limbaj sunt din cauza auzului. poate de asta nu ii plac zgomotele puternice - daca aude totul foarte incet il deranjeaza mai tare. dar e si cel mai usor de rezolvat.

eventual mergeti undeva sa va faca si un test de auz pt copii

mama de Carol (29.12.2008) si 13+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Selene_Bunny spune:

Sincer spun ca si eu m-as ingrijora daca, la 2 ani si 6 luni, copilul meu - indiferent de sex - nu ar spune decat cateva cuvinte. Cateva - eu m-as ingrijora si daca ar fi 15, sa zic. M-as ingrijora daca nu ar fi atent la mine atunci cand ii rostesc numele, daca nu ar fi atent la mine atunci cand il rog ceva. M-as ingrijora daca as observa ca priveste intr-un punct/in gol. M-as ingrijora daca as observa ca reactioneaza la vocea mea doar atunci cand ii vorbesc de aproape sau de foarte aproape. M-as ingrijora daca as observa ca reactioneaza mai bine la vocea mea daca ma aflu in partea lui stanga/dreapta. M-as ingrijora daca, atunci cand il strig pe nume, nu ridica privirea spre mine.

Urmareste chestiile astea!

Blogul meu - de la noi, pentru ei!

NOU - colectia de martie!

Bazar general - fiecare implicare conteaza!

Daria-Nandini, haiosenii si dragalasenii

Mergi la inceput

V-am promis ca revin dupa vizita la medic:am fost si la orl si la nurologie infantila si am primi raspunsul.Aude foarte bine, si e perfect sanatos,chiar dc nu-mi raspunde cand il strig.Investigatia a fort f amanuntita si insotita de explicatii. Personalitatea lui este prea puternica si se incapataneaza sa nu -mi raspunda, apoi uneori e prea concentrat cand se joaca si nu ma mai ia in seama.Exista pe undeva si o alta interpretare legata de compatibilitatea grupelor sangvine ale parintilor A2 si 01...el mosteneste pe-a tatalui si de accea s-ar putea sa existe o deficienta de limbaj...o intarziere si slava domnului ca incopatibilitatea nu s-a manisfestat altfel pt ca ar fi fost mult mai tragic.
Asa ca ni s-au propus lectii de uitat pe carti..trebuie sa indepartez toate jucariile care ii atrag atentia , astfel incat sa putem vorbi despre animale de ex..leciile au caracter repetitiv si trebuie sa fie mereu aceleasi la inceput.Dupa o luna o sa consultam si un logoped probabil.Insa eu nu-mi mai fac probleme pt ca am inteles rationamenul lui si incerc sa fiu mai atenta cu el decat pana acum.Si sa inchid televizorul.Va multumesc tuturor pt raspunsuri,mai ales celor mai acide...Neurologul m-a intampinat asa-fara sa stie ca si eu am postat cv pe forum :"Traiasca forumistii care va trimit la noi cu copii normali ca altfel muream de foame!"....si am spus tot!!!elena

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pinkie_pie spune:

Care este mai exact teoria asta cu grupele sanguine diferite ale parintilor si problemele de vorbire ale copilului?Marturisesc ca e prima oara cand aud asa ceva, ti-a dat mai multe detalii medicul?Si eu sunt in aceeasi situatie(cu grupa sanguina) si nu stiam decat de probabilitatea unui icter mai prelungit dupa nastere, nu si de alte probleme(neurologice sau de alta natura.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oana_lex82 spune:

Bbea..acum am vazut subiectul deschis de tine...si vroiam sa-ti zic ca am si eu un nepot care pana la 3 ani si jumatate nu zicea decat mama, tati si papte (lapte)/..in rest doar maraia, arata cu degetul...si era si e ff destept..cand s-a pus pe vorbit sa fi vazut ca nu-l puteam opri...acum are 6 ani, e ff inteligent si vb mult si bine..cam rarait, dar merge la logoped..speram sa isi revina curand..Baietii vb mai greu ca fetele, sunt sigura ca in cazul vostru in junatate de an se vor vedea imbunatatiti considerabile..Ai rabdare..si eu am un baiat (e mic, are 8 luni) si deja ma gandesc ca va vb greu. La 8 luni zice ma-ma, ta-ta, ga-ga, ga-ta, da-da.

Mergi la inceput

despre teoria cu grupele sangvine.... prea multe nu mi-a spus..m-a intrebat grupele, apoi dc copilul a avut icter-si da a avut, chiar la 2 luni bilirubina era tot 5, si sa-l verific ca s-ar putea sa mai aibe...Apoi mi-a spus ca din punctul de vedere al incompatibilitatii grupelor pot aparea probleme legate de musculatura/motricitate sau alte retarduri...cum ar fi unul de vorbire la noi- si sa fiu atenta la urmatoarea sarcina ca-i pot verifica grupa bebelusului la 3 luni de sarcina... am inteles ca cel mai bine ar fi sa fie aceeasi grupa cu a mamei...dc stie cineva mai mult sa ne spuna..eu oricum ma voi mai informaelena

Mergi la inceput