limbajul copilului la 2 ani

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Nati spune:

Baietelul meu de 2,8 ani la fel ca al tau, are o incapatanare ceva de nedescris.
Pana acum o luna el nu spunea decat mami,tati, suc si pa pa.
Ei, de vreo 2-3 saptamani vorbeste mult,fraze,cuvinte pe care le inteleg, nu balmaseala bebeluseasca.
De strigat il strig si eu, la un pas de el, si nu imi raspunde, daca insist se uita cu o fata la mine de parca mi-ar pune masa guler.
Acum ca ai primit si o parere specializata de la medic nu mai ai probleme de ingrijorare.
Televizorul nu e bun, dar Matei al meu face un scandal monstru daca nu-l las sa se uite macar 2 ore la Baby Channel.
Si pot sa-ti spun ca de acolo a invatat animalutele, culori, masini, obiecte,numere,litere( nu multe,da cateva).
Plus ca noi vorbim cu el 80% engleza si 20% romana,vorbeste doar in engleza, intelege cate ceva in romana dar nu o vb.
Acum mai nou,de doua zile, il rugam sa faca ceva si ne spune in egleza pe un ton rastit ca el e ocupat.
Sa faci exercitii cu el, carti,jocuri si alte minuni, dar nu mai mult de 3-4 minute, cel putin la varsta asta greu stau concentrati pe un lucru mai mult timp, cel putin al meu asa e, poate sunt copii care stau si cate 10 minute cu parintele care il invata animalutele.

Sanatate maxima!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns joklk spune:

Nu vreau sa isc polemici dar eu chestia cu incompatibilitatea grupelor sanguine nu o inteleg. E prima data ca aud asa ceva. Stiu ca pot exista probleme cauzate de incompatibilitatea factorului rh dar asta cred ca e alta poveste. Nu inteleg nici verificarea grupei de sange la trei luni de sarcina. Adica un copil ar trebui sa mosteneasca doar grupa de sange a mamei ca sa nu aiba probleme? Daca la verificarea de 3 luni descoperi ca o mosteneste pe a tatalui ce faci?
Sotul meu are O1 si eu A2. Fetita noastra are O1. Si nu mi-a spus nimeni ca ar fi o problema ca are acesata grupa. Si crede-ma ca am facut n investigatii, copilul meu fiind nascut prematur (si un prematur cu un grad mare de prematuritate).
Mi se pare deasemenea de neinteles ca trebuie sa iti recomande neurologul lectii de uitat prin carti si cat mai putin televizor. Cum sa invete sa comunice copilul daca tu nu il inveti sa faca asta?

Johanna mami de strengarita Karla Luiza (14.09.2008)
pozele noastre
Povestea piticului nostru drag Karla-Luiza
universul meu de copil - poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pinkie_pie spune:

Nici eu nu am auzit de teoria asta.La mine, copilul care are grupa de sange diferita de a mea nu are si nu a avut niciun fel de probleme.In schimb, cea mica, care are aceeasi grupa de sange cu mine, a vorbit un pic mai greu, abia de vreo 3 saptamani a inceput sa faca propozitii si nu vorbeste f.clar.Chiar e f.suparata cand mai spune un cuvant nou iar noi nu intelegem ce vrea sa zica.Deocamdata nu imi fac probleme, abia a implinit 3 ani si are destule cuvinte in vocabular, zic eu.
Acum cateva saptamani am ajuns intamplator la un neurolog, spun intamplator pt.ca nici nu ma gandisem sa consult vreunul, nu am suspectat-o de vreo afectiune, de ex.autism, insa pediatrul ei a insistat sa mergem cu el la etajul clinicii, la colegul X-neurolog sa o vada.Dupa ce a consultat-o, ne-a confirmat ca nu se pune problema autismului dar e cam activa si ar fi indicat sa incepem un tratament cu Timonil sirop si sa revenim peste 3 sapt.la control.Problema e ca acest medicament are f.multe reactii adverse, e recomandat pt.epilepsie si chiar nu stiu daca sa i-l dau sau nu, mi-e cam teama si nu stiu in ce masura ar fi benefic pt.fetita.
Ati avut cumva experiente cu acest medicament?
Cat despre cauza vorbirii mai lente a fetitei, neurologul in cauza a avut o teorie la fel de ciudata, respectiv si-a exprimat parerea ca de vina ar fi utrogestanul pe care l-am luat in primul trimestru de sarcina.

Mergi la inceput

Carmenre, noi ne-am confuruntat cu Timonilul si si eu am refuzata sa il dau. Ni s-a prescris de catre psihiatru pediatru tot datorita agitatiei. Noi am recurs totusi la recomandarea neurologului la un tratament mai simplu, MagneB6 care la noi a dat rezultate. Agitati si foarte activi suntem si acum dar se vede o schimbare mare fata de cum a fost.

pozele noastre

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pinkie_pie spune:

Multumesc pt.raspuns, Johanna!Si eu Nici eu nu o sa-i dau Timonil, acum chiar sunt hotarata, o sa incerc sa discut cu medicul, poate imi schimba tratamentul.Acest Magne B6 nu e cel pt.adulti-drajeuri, nu? Ca fetita mea nu ar lua drajeuri nicicum.
Pe de alta parte, fetita mea nu mi se pare mult mai activa sau agitata decat alti copii pe care ii vad zilnic in parc.Are si zile cand e super linistita si zile in care s-ar juca non-stop si cand sare si peste somnul de pranz.In ziua cand am fost la neurolog a fost una din zilele ei mai "agitate", combinat cu faptul ca neurologul avea cabinetul plin de jucarii de plus si papusele, iti dai seama ce curioasa era si alerga de la o jucarie la alta.Deci eu nu sunt f.convinsa nici de corectitudinea diagnosticului.Eu m-am plans de dificultatile de vorbire, dar neurologul a insistat ca ar fi o stransa legatura intre acestea si hiperactivitatea copilului.

Mergi la inceput

Carmenre, faptul ca e curioasa e normal. Noi am mers pentru ca Karla a avut o perioada de nervozitate. Adica era foarte nervoasa daca nu ii reusea ceea ce vroia. De exemplu vroia sa bage jucarii sub pat dar unele bineinteles ca nu incapeau, si atunci dacat sa inteleaga ca nu incap incepea sa zbiere si sa se agite. Ni s-a explicat ca acestea sunt crize de afect.
Magne B6 sunt fiole si am facut 10 zile pe luna tratamen 5 ml / zi (o jumatate de fiola). La noi asa cum am spus efectul s-a vazut.

pozele noastre

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bbea spune:

hmmmmm si eu am luat utrogestan toata sarcina...si am stat numai la pat..o fi ceva...oricum mi s-a spus ca tot din cauza incopatibilitatii grupelor am avut iminenta..si apropo subiectul acesta cu incopatibilitatea fusese discutat la ultimul congres international al medicilor la care paticipase doctora mea..era ceva la cald si de-aia imi specificase...si mie mi-a dat tratamentul cu timotil si l-am refuzat...elena

Mergi la inceput