Buna ziua,
Marti, fata mea a avut faza pe scola la Olimpiada la limba romana.
Am aflat ca din clasa ei s-au calificat 2 copii, a mea avand punctajul cel mai mare, si din scoala cred ca vreo 10-15 copii.
Nu stiu ce sa fac sa aiba rezultate cat mai bune acolo, poate ne calificam mai departe...
Dna invatatoare ne-a spus la sedinta ca punctajul care a diferentiat copiii foarte buni la acesta materie a fost cel acordat pentru "compuneri", cum se zicea pe vremea cand eram eu copil, iar aici noi stam fff bine.
Dar invatatoarea ei, care este numita "profesor indrumator" nu cred ca va face mare lucru pentru pregatirea ei pentru concurs. Nu ca nu-i dau dreptate, in timpul orelor trebuie sa predea intregii clase.
Ce sa fac??? Cum a fost la voi la scoala???
Mihaela, deduc ca fata este clasa a patra... la acest moment conteaza creativitatea. Teorie literara, la nivel de definitii si gramatica la nivel de clasa. Anul viitor insa va fi o mare diferenta. Va trebui sa stie teorie literara, sa invete sa creioneze compuneri argumentative... si creativitatea va face diferenta, dar degeaba ai har daca nu ti-ai structurat notiunile teoretice.
Unde se gaseste programa pentru olimpiada (mate si romana) la clasa a IV-a? Pe edu este afisata doar de la clasa a V-a in sus...
de ce nu apelezi la alt profesor care s-o ajute, daca invatatoarea ei nu coopereaza? profesorii stiu cel mai bine ce se cere la olimpiade, in functie de faze, cum creste nivelul de dificultate si isi dau seama unde copiii au nevoie sa mai lucreze. iti recomand aca-demia group pentru ajutor, poti cere informatii la info@aca-demia.ro sa vezi daca o pot ajuta pe fetita. bafta!
Cred ca ar face apoplexie invatatoarea ei daca am apela la un alt profesor din scoala...
Ieri am intrebat-o daca ne poate ajuta cumva, contra cost,bineinteles...
A spus ca ceea ce face la ore e suficient...