Delfinasi jucausi de iulie-august 2010 (77)
Raspunsuri - Pagina 18
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/ooana/ooana.jpg)
ooana spune:
Matei - luna a 7-a
![](copilas.gif)
" Indiferent ce vei face in viata va fi nesemnificativ. Dar este important sa o faci!" - Mahatma Gandhi
Noi 2
www.youtube.com/watch?v=pLKkGs41RAA" target="_blank">Wedding-videoclip
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](images/user_woman.png)
crispro spune:
Neata! Nu am apucat sa intru mai devreme, ca nu ma lasa Vlad... azi noapte s-a trezit la 5 fara un sfert, i-am dat suzi si a adormit fara prea mult dat din manute. Dar dupa o juma de ora iar suzi, si somn, si iar dupa o juma de ora suzi... tot asa. La 6 i-am dat papa si l-am luat cu mine in pat. eu m-am trezit la 9, copilul a mai dormit 20 de min. Azi i-am dat frcute din borcanel, ca nu am mai avut timp sa le prepar. si acum l-am pus iar la somn.
Meniul de azi:
-fructe: mar+piersica si caisa- un borcanel jumate (la fel va fi si maine, ca e borcanul jumate in frigider)
-legume: pastarnac, morcov, telina, ardei si ou un pic pic pic...
Bambo, ma bucur ca juma de vesti is bune pt David. Sa vedem cea cu alergia cum e. si sa vedem si la Antonia cun sta treaba. sa vii cu vesti bune!
A luat sotul mai demult avocado- era verde. L-am lasat sa se coaca, pe masa din bucatarie. Aproape era negru complet, dar moale. nu stiu daca asa trebuie sa fie sau era stricat... coaja s-a dat jos foarte usor, apoi eteriorul verde era cleios, iar mirosul de iarba.. am gustat un pic, mi s-au intors matele, si l-am aruncat... poate era bun si nu stiu eu... acum al luat mango, care are numai un pic de rosu, in rest e verde. Dar nu e foarte tare. Il mai las la copt, si vedem cum e...
Ilinca, struguri dupa 8 luni, asa stiu. uite , m-am uitat aici si zice ca dupa 12 luni... Cred ca iti e greu cu nemancatul lui Victor...
Sus la etaj sta cumnata-mea.. si nepotul face o galagie, zici ca scapa statui pe jos, asa tuna... si el se culca la 12 noaptea... pana atunci tot urlete si zgomote
Rodi, bravo pt Maria ca a fost bine, bine la sedinta!!!
Racusor, bine zici cu ficatelul cu brazica, cred ca e greu de alunecat pe gat... eventual ficatelul combina-l cu ardei si morcov... ardeiul parca e mai cremos un pic...
Is stresata ca imediat de trezeste zmeul, si nu apuc nici sa va trimit mesajul, nici sa citesc tot.. is la pag 12... si vreau sa vad azi "sex and the city 2"..
Acum nu mai merge netul...
Acuma citesc de pe telefon, si scriu de pe laptop.. si il trimit cand pot...
Evident ca intre timp s-a trezit si copilul... dar e tot obosit si somnoros, nu stiu de ce nu doarme!!! L-am tot leganat juma de ora si l-am pus iar la somn, ca vad ca e marait, nu ma pot intelege cu el... ori pana la masa de pranz de sta treaz, nu mai mananca nimic de oboseala...
Daca stau sa calculez, ajung la concluzia ca asa is copiii: ba nu vor sa doarma, ba nu mananca, ba se maraie, unii dorm mai bine noaptea, unii mai bine ziua, altii vor numai in brate... greu cu ei...
Multumim de retete, Rodi!!!
Palomina, mie dr pediatru din Cluj imi zicea ca medicii de fam asa recomanda, fier... ca si vigantolul.. zilnic pana la un an. DEsi nu e cazul. Si noua ne-a rec dr de fam fier, dar pediatru a zis nici vorba. Cat timp mananca oua, carne, nu e nevoie. Daca refuza aceste alimente, se fac analize, si doar atunci se da fier, da e lipsa...
Azi e ziua frumoasei Beattrice!!! La multi ani, sa crsti mare si sanatosa, si voinica! La multi ani Filip de Mya!!!
Carmen, la mine pe cutia de LP de la 6+ nu scrie asa ceva... eu ii dau 3 mese de LP zilnic. si nici nu mi se pare mult.
Iar s-a trezit zmeul... dupa 15 minute.. renunt...
Denisa, . Poate reusiti sa aveti un weekend frumos, sa va reamintiti prioritatile!
Tina, ai baiat mare!!! e si inalt bine! Are cu cine semana!
In sfarsit am ajuns la zi cu cititul...si l-am vazut pe frumosul de Matei la Sovata!!! Un dulce!!!
Cristina , mami fericita de bebe Vlad (17.07.2010)
Poze
Sa-l ajutam pe Alex
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/rodyka/rodyka.jpg)
rodyka spune:
Citat: |
citat din mesajul lui crispro A luat sotul mai demult avocado- era verde. L-am lasat sa se coaca, pe masa din bucatarie. Aproape era negru complet, dar moale. nu stiu daca asa trebuie sa fie sau era stricat... coaja s-a dat jos foarte usor, apoi eteriorul verde era cleios, iar mirosul de iarba.. am gustat un pic, mi s-au intors matele, si l-am aruncat... poate era bun si nu stiu eu... ![]() |
ce m-am distrat de tine!! poate arunci si mango cand se coace!! miezul de avocado e moale, se face usor pasta din el si se desprinde de pe coaja fara sa fie nevoie de cutit, cu o lingurita cred ca e tare usor. Isabela mananca unul intreg plus alt fruct pe langa.asa simplu e gretos, ca e uleios. se mananca cu sare, uns pe paine. mie imi place doar preparat ca si vinetele, cu ceapa multa, mustar (asta daca nu pun maioneza)...
mango am luat sambata unul, inca nu e copt bine, e cam verde... pe joi cred ca-l pun in meniu...
![](surf.gif)
![](majoreta.gif)
Victo spune:
bey..si io am aruncat un avocado, ca interiorul era maro..nu trebuia?eu stiam ca tre sa fie verde crud asa, si sa fie moale.
gata am culcat bbelu, bag in stand by laptopu..ma duc sa mananc..la tv...din astea de femeie casnica
Paula, mamica de baieti Mihai (16 iul. 2010) si Stefan (30 oct. 2007)
rodyka spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Victo bey..si io am aruncat un avocado, ca interiorul era maro..nu trebuia?eu stiam ca tre sa fie verde crud asa, si sa fie moale. |
interiorul e verde si moale, cremos-uleios-gretos... pe dinafara e verde crud cand e necopt si e tare, apoi sa inchide la culoare catre negru si se inmoaie...
![](surf.gif)
![](majoreta.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/katalina/katalina.jpg)
katalina spune:
Stau in parc la soare cu copiii.Victor doarme cu soarele pe obrajori,baietii mari se bat cu zapada .
Eram curioasa Carmen daca faci si sport pe linga dieta asta perfecta.oricum te felicit.eu nu pot trai fara cioco.
rodyka spune:
a mea mataie de o ora ca ii e somn, dar daca o pun in patut tiuieee! in brate nu doarme ca nu stie decat daca pica de oboseala afara, in patul mare nu vrea (nici cu, nici fara titi), in fisher se enerveaza ca se plictiseste, in carucior nu doarme decat afara, in casa degeaba o pun ca plange sa iesim... asa ca ne-am intins amandoua pe jos, langa soba, in semiintuneric, doar laptopul lumineaza, si beculetele de la tv, intefon, boxe... n-o pot deloc lasa singura, ca se rostogoleste si ajunge pe gresie
, iar mie imi e tare incomod sa ma intind pe 2 paturi puse in 4 pe jos...
delfinasul Hannah Isabela 2011(19.06.2010)
printesita Anca-Maria (26.06.2001)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/bumblebee/bumblebee.jpg)
bumblebee spune:
Carmen, bravos! Nici nu ma indoiam ca ai sa revii la forma de inainte in cel mai scurt timp.
Offf, tare rau imi pare rau ca-mi place ciocolata asaaa de mult...
Am selectat cateva pozici de duminica:
Am implinit 6 luni
Alina Mamica fericita de
Victor Andrei - 23.07.2010
LUNA 6
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Otiliav/Otiliav.jpg)
Otiliav spune:
Am venit de la policlinica. Are 7,5 kg bubulina mea in conditiile in care a umplut vreo 3 scutece inainte de cantarire si era si nemancata. A luat un kilogram in ultimele 6 saptamani asa ca acum e pe curba ei . Si 64.5 cm. N-am facut nimic special in ultima vreme doar poate ca m-am lasat de Cerazette acum o luna insa e doar o banuiala. La cele doua vaccinuri un oac-oac si gata.
Edit: ce zuza sunt. Sigur se datoreaza cresterea in greutate faptului ca nu a mai regurgitata asa mult si des.
Am intrebat de diversificare si cica sa fac fix cum vreau eu
Carmen, felicitari, eram convinsa ca vei reusi. Tu esti foarte hotarata cand iti propui ceva.
Alina, Kata, sa terminam noi cu alaptatul si o sa mai dispara din pofta de cioco. Dulciurile nu fac altceva decat sa ne ridice rapid glicemia dupa un alaptat extenuant pentru organism. Daca am manca cu o ora inainte de masa n-am simti atat de acut nevoie de ceva dulce. Dar cum alaptatul e la cerere nu putem intui mereu ora de masa si uite asa calcam pe langa.
Eu ma mentin insa parca s-au mai rearanjat suncile. In sensul ca am inceput sa-mi cumpar toale ca stau binisor pe mine si ma simt si eu mai bine psihic daca ma innoiesc.
Nu mai tin minte daca am postat info cu diete ca am cateva sfaturi foarte bune dar sunt si destul de restrictive, nu prea merg in alaptare.
Oricum pun ceva ce are toata lumea nevoie si voie acum, eu le am de la o prietena. Spor la treaba
EXERCITII POST NATALE
- orice exercitiu incepe culcata cu genunchii indoiti. inspiri, expiri, incordezi perineul si ridici un pic soldurile de pe saltea.
repetitiile se fac de 10 ori apoi de 15 si apoi de 20 (10 la prima sedinta, 15 la 2-3-4 si apoi 20)
1. tragi genunchii spre tine (de 20 de ori)
2. dai genunchi din stanga spre dreapta (de 20 de ori)
3. cu genunchii indoiti vii (te ridici) inspre fata de 20 de ori
4. inchizi si deschizi picioarele intinse
5. similar cu 4 numai ca le si incrucisezi ca foarfeca
6. bicicleta cu picioarele
7. genunchii aplecati spre o parte vii in fata
8. genunchii aplecati in partea opusa, vii in fata
9. bicicleta cu genunchii apropiati
10. pendulezi jos picioarele intinse
11. culcata pe o parte cu un picior un pic indoit pentru echilibru
- ridici de 20 de ori piciorul celalalt
- faci cercuri cu piciorul
- il impingi inspre spate
- bicicleta cu un picior
- pe coate si genunchi - arunci un picior in spate de 20 de ori, apoi celalalt picior de 20 de ori
12. schimbi partea, repeti 11
13. la loc pe spate, vii spre fata ridicand alternativ cate un picior
14. scrii cifrele de la 1 la 10 cu picioarele apropiate in aer
15. faci cercuri in aer cu picioarele, schimbi directi dupa 10 repetitii
15. te ridici in fund si te asezi pe calcaie
- te asezi stanga dreapta calcaielor
- te asezi stanga dreapta calcaielor ridicandu-te in genunchi intre asezari
- te ridici de pe calcaie fandand bazinul in ridicare
....
16. cu un picior lungit ridicat 2cm de pamant si celalalt flexat din genunchi pe pamant
- vii spre fata de 20 de ori
- impingi cu pumnul genunchiul opus
- vii oblic spre piciorul lungit de 20 de ori
exercitii pentru perineu - de facut cam de 100 de ori pe zi
- strangi perineul si il tii strans 5 secunde
- culcata incordezi perineul si ridici simultan capul
- culcata incordezi perineul si strangi genunchii
- incordezi perineul in 3 etape si il relaxezi in 3 etape
in rest - pozitia zilnica trebuie corectata (am mai zis) trebuie ca gaura din coloana sa o reducem si sa impingem bazinul un pic in fata (tindem sa impingem burta in fata si bazinul in spate ca in pozitia de sarcina) asta tonifica muschii burtii.
IMPORTANT. orice exercitii pentru muschii abdominali dupa sarcina trebuiesc facute cu perineul incordat caci altfel exista pericolul sa impingi organele de jos (vezica, uter) in jos.
Mami de Ana Maria(18.12.2004), Elisa Andreea (09.12.2008) si Iulia Alexandra (14.08.2010)
aelita spune:
Va multumesc tuturor pt urarile de ziua mea !!!!!!!
da,tocmai eu am uitat sa imi pun ziua in tabel,m-ati surprins placut cu atatea urari.
sunteti speciale !!
ce am citit din urma ca DENISA e la mama ei ?stiti ceva de ea?
CARMEN ai ajuns la kilogramele dinainte??BRAVO ! FELICITARI !!!